Αποστολέας Θέμα: Vacheron Constantin Overseas Dual Time VS Jaeger-LeCoultre Master Geographic  (Αναγνώστηκε 9081 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Απ: Vacheron Constantin Overseas Dual Time VS Jaeger-LeCoultre Master Geographic
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουάριος 20, 2009, 08:55:24 μμ »
Να ξεχωρίσουμε δύο πράγματα:

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της Γαλλίας μου είπε "Έλληνας; Ήμουν πολύ φίλος με τον Ωνάση". Δύο καθαρίστριες στο μετρό είπαν η μια στην άλλη "Έλληνας. Σαν αυτόν τον γύφτο που μένει κάτω από το σπίτι σου". Είχαν διαφορετική εικόνα, γιατί κινούνται σε διαφορετικούς χώρους και έχουν διαφορετικές εμπειρίες.
Ειπωμένο διαφορετικά....

Είναι σαν να εμφανιστείς σε δεξίωση στο Ekali Club με σκαραβαίο του '52 ή με Fiat 500 σε άψογη κατάσταση...  Θα "μασήσεις" που όλοι οι άλλοι θα ψάχνουν ποιά μαύρη Cayenne είναι η δική τους;
Φιλικά Κωστής

Όμορφα!!
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Vacheron Constantin Overseas Dual Time VS Jaeger-LeCoultre Master Geographic
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:05:13 πμ »
Πολύ ωραίο το κοινωνικό σχόλιο, συμφωνώ σε πολλά (όχι όμως σε όλα ) , αλλά φίλτατε Κωστή γράψε κι ένα συμπέρασμα για να καταλάβουμε πώς αυτό το σχόλιο συνδέεται με την  αγορά κάποιου από τα 2 ρολόγια που προτείνω , γιατί εγώ μπερδεύτηκα βρε παιδί μου !! ::) ::)
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:43:57 πμ »
Παράθεση
με την έννοια των σκαλοπατιών που αναφέρθηκε
.

χαχαχα καλο,οταν το εγραψα ειχα κατα νου το ακριβο με την χρηματικη του εννοια και λογοπαιζοντας με την λεξη,ακριβο θες? ε παρε το ακριβοτερο.
κοβει το ματι σου Κωστη.

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:50:06 πμ »
Αν και πολλοί περιμένουν το αντίθετο, δεν είμαι κολλημένος με τις μηχανές ή άλλες παραμέτρους ενός ρολογιού, για μένα δεν υπάρχουν απόλυτες λύσεις να τις εφαρμόσεις σε όλους.

Αν ήσουν ο φίλος μου ο Άγγελος, το JLC.

Αν ήσουν ο ξάδερφός μου ο Δημήτρης το VC.

Aν ήσουν ο γιατρός μου π Γιώργος (παθολόγος), το VC.

Aν ήσουν ο γιατρός μου π Τάσος (οφθαλμίατρος), το JLC.

Να γράψω και άλλους;

Αν σε γνώριζα για 10 λεπτά θα σου έλεγα την γνώμη μου.

Τπ VC είναι "δυναμικό", "σκληρό", του "επιτυχημένου", πιο αναγνωρίσιμο, πιο σπορ...

Το JLC είναι "εσωτερικό", "γλυκό', "χαμηλών τόνων", πιο σπάνιο, ταιριάζει καλύτερα και με κοστούμι, αλλά όχι με μαγιώ που ταιριάζει το VC.

Βοήθησα;

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Γιά πες και εσύ, για εμένα ποιό ταιριάζει; Είναι εύκολο...

ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 10:46:01 μμ »
JLC μάλλον  ::) ::)
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουάριος 22, 2009, 02:01:25 πμ »
Είσαι εσύ ένας...

Εδώ βρήκες τι ταιριάζει σε εμένα και περιμένεις να σου πω τι ταιριάζει σε σένα;

Άστα αυτά. Νομίζω οτι έχεις κατασταλάξει..

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουάριος 22, 2009, 03:17:48 πμ »
Μάλλον έχεις μπεί στο μυαλό μου  ;D ;D , ναι 90% έχω κατασταλάξει !!!
Πάντως πιάνω μερικές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται, μήπως είναι καλύτερα με αυτά τα χρήματα να πάρει καποιος 3-4 κομμάτια κοντα στα 2 χιλιάρικα ( ένα dress, ένα χρονογράφο κλπ ) που θα είναι επίσης εξαιρετικά , να εμπλουτίσει την συλλογή του, να αλλάζει κατά το κέφι του, να καλύψει πολλά από τα γούστα του , να δοκιμάσει προιόντα από διαφορετικές αγαπημένες μάρκες , να τα φορά χωρίς να τα λυπάται , κλπ. Το χει σκεφτεί και κάποιος άλλος έτσι το θέμα ή είναι δική μου παραξενιά ??? :-[
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουάριος 22, 2009, 04:02:37 πμ »
Μάλλον έχεις μπεί στο μυαλό μου  ;D ;D , ναι 90% έχω κατασταλάξει !!!
Πάντως πιάνω μερικές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται, μήπως είναι καλύτερα με αυτά τα χρήματα να πάρει καποιος 3-4 κομμάτια κοντα στα 2 χιλιάρικα ( ένα dress, ένα χρονογράφο κλπ ) που θα είναι επίσης εξαιρετικά , να εμπλουτίσει την συλλογή του, να αλλάζει κατά το κέφι του, να καλύψει πολλά από τα γούστα του , να δοκιμάσει προιόντα από διαφορετικές αγαπημένες μάρκες , να τα φορά χωρίς να τα λυπάται , κλπ. Το χει σκεφτεί και κάποιος άλλος έτσι το θέμα ή είναι δική μου παραξενιά ??? :-[
Δεν είσαι ο μόνος ποου το σκέπτεται έτσι, μια χαρά άποψη είναι.
Αν όμως σου έχει μπει το μικρόβιο αργά η γρήγορα θα πάς.... γιατί το ένα θα σου λείψει.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Φεβρουάριος 22, 2009, 04:22:28 πμ »
Είναι σχετικό. Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει να αλλάζουν συνέχεια (γυναίκες, ρολόγια, αυτοκίνητα...). Άλλοι συνδέονται πιο βαθιά. Τους αρέσει να "δένονται".

Προσωπικά, ανήκω στην δεύτερη κατηγορία. Εσύ;

Μεγάλη αγάπη έχω για τα χειροποίητα παπούτσια. Όταν ήμουν σπούδαζα στο Παρίσι ατα 19 χάζευα τα John Lobb στην βιτρίνα. Έλεγα, "κάποτε θα πάρω ένα ζευγάρι". Αυτό το ένα και "μοναδικό" ζευγάρι το πήρα στα 32 μου με χρήματα που δεν είχα, δηλαδή με την πιστωτική κάρτα που θα έβγαζα τα λεφτά μετά για να τα πληρώσω. Σε τρεις μήνες πήρα το επόμενο ζευγάρι. Αγόρασα μέσα σε λίγα χρόνια 15 ζευγάρια. Τώρα έχω να αγοράσω παπούτσια (εκτός από αθλητικά) 8 χρόνια. Έχω 8 ζευγάρια μαύρα χειροποίητα Lobb και κάθε φορά που θέλω να βάλω μαύρα παπούτσια πρέπει να κάνω Α-μπε-μπα-μπλόμ, γιατί τοιριάζουν όλα το ίδιο. Σήμερα θα αγόραζα μόνο 4-5 ζευγάρια με ποιό αυστηρό κριτήριο. Το ίδιο και στο ρολόι.

Και τα δύο ρολόγια που συζητάς μπορούν να φορεθούν και με κοστούμι, από έναν άνθρωπο που φοράει κοστούμι όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Αν φοράς μόνο χειροποίητα Brioni, πουκάμισα sur mesure κλπ, τότε δεν μπορούν να φορεθούν, αλλά και κάτι πιο εξειδικευμένο να αγοράσεις, σε λίγο θα δεις κάτι που θα σου αρέσει περισσότερο. Νομίζω οτι τα χρήματα δεν είναι λίγα που θα διαθέσεις και αν δεν κάνεις συχνά μια τέτοια αγορά, λογικά πρέπει να σκεφτείς πιο ρολόι για σένα θα αντέξει στον χρόνο. Εγώ πήρα κάποτε πριν ασχοληθώ με τα ρολόγια ένα Seamaster. Σήμερα είναι το παλιό Seamaster. Στο ίδιο μαγαζί πουλούσαν το επετειακό Speedmaster για τα 25 χρόνια, που δεν διάλεξα επειδή δεν είχε αχάρακτο κρύσταλλο και δεν ήταν αδιάβροχο. Αν το είχα πάρει θα το φόραγα και σήμεραα και πάντα. Είναι σαν τα αυτοκίνητα. Βγαίνει το επόμενο και μένεις με την πίκρα. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όλα τα ρολόγια.

Άλλοι πάλι αγοράζουν ένα ρολόι, το βαριούνται, το πουλάνε, αγοράζουν άλλο κοκ. Το θέμα της υψηλής τιμής στην καθημερινή ζωή είναι στο μυαλό μας. Όταν είχα αγοράσει το πρώτο μου Reverso, πολλοί φίλοι, μου έλεγαν: "Φοράς ένα ρολόι που κάνει ΧΧΧΧΧΧΧ δραχμές κάθε μέρα;" Τους απαντούσα "Για μένα δεν είναι ένα ρολόι που κάνει ΧΧΧΧΧΧΧ δραχμές. Είναι το ρολόι που έφτιαξε ο φίλος μου Sylvain Golay". Ήταν ροζ χρυσό με σκαλιστό μηχανισμό και το φορούσα και με το μαγιώ. Ήταν το ρολόι μου. Προσπαθώ εδώ και χρόνια να βοηθήσω όσο περισσότερους ανθρώπους μπορώ να προσεγγίσουν τον χώρο της ωρολογοποιίας και να μοιραστούν μαζί μου την σκέψη, οτι τα ρολόγια δεν είναι σημαντικά για την τιμή τους, αλλά για την αξία τους. Αυτή την αξία που θεωρείς ΕΣΥ σημαντικότερη πρέπει να φροντίσεις να έχει το ρολόι που θα αγοράσεις. Είναι η μηχανή; Είναι το φινίρισμα; Είναι το σκάλισμα στο καντράν; Είναι το όνομα και η ιστορία, ή η "ηθική" της εταιρείας; Είναι η εύκολη και ευχάριστη συμβίωση με το συγκεκριμένο ρολόι; Φόρεσέ τα και τα δύο και σκέψου οτι θα τα έχεις για χρόνια στο χέρι σου. Ακόμη και όταν θα κυκλοφορούν ρολόγια που θα καλύπτουν καλύτερα τις τότε επιλογές και απαιτήσεις σου. Ποιό αντέχει, για σένα, στον χρόνο;

Φιλικά

Κωστής

ΥΓ. Για αυτό που λες το να το λυπάσαι, έχεις άδικο. Τα παπούτσια που αγαπάω περισσότερο τα φόρεσα σε όλα τα εγκαίνι των 12 εκθέσεών μου VIW από το 1998 έως το 2008, με αυτά παντρεύτηκα και αυτά φορω σε ότι επίσημο πάω. Μπορείς κάποιος να αγοράσει ένα ίδιο ζευγάρι καινούργια. Τα δικά μου θα είναι πιο όμορφα, γιατί είναι 15 χρονών καλοδιατηρημένα. Έχουν πάνω τους περισσότερες από 200 στρώσεις κερί και την πατίνα που δίνει ο χρόνος στο καλά συντηρημένο δέρμα. Το πιο ωραίο σημείο στο βιολοντσέλο μου είναι το σημείο που κάποτε έσπασε και φαίνεται πάνω στο ξύλο η αριστοτεχνική επιδιόρθωση του ειδικού τεχνίτη. Χωρίς αυτά τα αντικείμενα γίνονται άψυχα. Μην ανησυχείς για το ρολόι σου. Δυστυχώς θα ζήσει πολύ περισσότερο από εμάς και ίσως είναι και αυτό μία από τις αιτίες που μας απασχολεί και μας γοητεύει τόσο πολύ...
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 22, 2009, 12:46:27 μμ από VIWOW »

WINSTON CHURCHILL

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Φεβρουάριος 22, 2009, 10:59:39 πμ »
Παράθεση
Μην ανησυχείς για το ρολόι σου. Δυστυχώς θα ζήσει πολύ περισσότερο από εμάς και ίσως είναι και αυτό μία από τις αιτίες που μας απασχολεί και μας γοητεύει τόσο πολύ...

bonjour tristesse,πως τα λες ετσι πρωινιατικα,ηδη εχω μπει στην διαδικασια της σκεψης ποιο ν αφησω που,αυτο για να με θυμαται η κορη μου, το αλλο στον ανηψιο μου,ισως πικρο αλλα αληθινο.
Καλημερα παιδια,σημερα ειναι Κυριακη 22/2.μια ακομη μερα που θα περασουμε μαζι. :cheers:
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 22, 2009, 11:08:01 πμ από director »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Φεβρουάριος 22, 2009, 03:46:29 μμ »
Αυτή την αξία που θεωρείς ΕΣΥ σημαντικότερη πρέπει να φροντίσεις να έχει το ρολόι που θα αγοράσεις. Είναι η μηχανή; Είναι το φινίρισμα; Είναι το σκάλισμα στο καντράν; Είναι το όνομα και η ιστορία, ή η "ηθική" της εταιρείας; Είναι η εύκολη και ευχάριστη συμβίωση με το συγκεκριμένο ρολόι; Φόρεσέ τα και τα δύο και σκέψου οτι θα τα έχεις για χρόνια στο χέρι σου. Ακόμη και όταν θα κυκλοφορούν ρολόγια που θα καλύπτουν καλύτερα τις τότε επιλογές και απαιτήσεις σου. Ποιό αντέχει, για σένα, στον χρόνο;

bonjour tristesse,πως τα λες ετσι πρωινιατικα,ηδη εχω μπει στην διαδικασια της σκεψης ποιο ν αφησω που,αυτο για να με θυμαται η κορη μου, το αλλο στον ανηψιο μου,ισως πικρο αλλα αληθινο.
Καλημερα παιδια,σημερα ειναι Κυριακη 22/2.μια ακομη μερα που θα περασουμε μαζι. :cheers:

Η αλήθεια έχει πολλές αναγνώσεις, εξαρτάται από τις καταβολές μας.
Αυτή, η άλλη για τον καθένα μας ανάγνωση, είναι που καθημερινά μορφοποιεί τον κόσμο γύρω μας.

Θα συμφωνήσω μαζί σας.

Το ρολόι αντικατοπτρίζει συνήθως μία από τις δύο ακόλουθες καταστάσεις.
Την κατάσταση που είμαστε η που νομίζουμε ότι είμαστε,  ή  την κατάσταση που θα θέλαμε να είμαστε.
Πότε ή Ποτέ

Αποσυνδεδεμένος VVL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Φεβρουάριος 22, 2009, 08:10:55 μμ »

Το JLC είναι "εσωτερικό", "γλυκό', "χαμηλών τόνων", πιο σπάνιο, ταιριάζει καλύτερα και με κοστούμι, αλλά όχι με μαγιώ που ταιριάζει το VC.

Βοήθησα;

Φιλικά

Κωστής

Aυτό είναι φίλε Κωστή !

JLC " have you ever worn a real watch ? "

Αποσυνδεδεμένος VVL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Φεβρουάριος 22, 2009, 08:31:16 μμ »
Φίλε trelovet, σου εύχομαι να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει και σου αρέσει καλύτερα !
Εγώ από τα δύο θα διάλεγα το jlc γιατί είναι πιο εκλεπτυσμένο και λιγότερο αναγνωρίσιμο.
Δεν μου αρέσουν τα ρολόγια που "φωνάζουν"

φιλικά,
Βασίλης
JLC " have you ever worn a real watch ? "

VCFUN

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Ιούλιος 29, 2009, 03:59:16 μμ »
Παρόλο που είμαι οπαδός της  VC  στο συγκεκριμένο JLC το καντράν του έχει κάτι που σου τραβάει τηνπροσοχή και δεν μπορώ να ξεκολλήσω το μάτι μου από πάνω του όσες φορέσ και αν το κοιτάω. Δεν ξέρω αν είναιπροσωπική ιδιορυθμία αλλά πολλές φορες σκέφτομαι να το πάρω μόνο και μόνο για το καντράν του !

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιούλιος 29, 2009, 04:04:36 μμ »
Παρόλο που είμαι οπαδός της  VC  στο συγκεκριμένο JLC το καντράν του έχει κάτι που σου τραβάει τηνπροσοχή και δεν μπορώ να ξεκολλήσω το μάτι μου από πάνω του όσες φορέσ και αν το κοιτάω. Δεν ξέρω αν είναιπροσωπική ιδιορυθμία αλλά πολλές φορες σκέφτομαι να το πάρω μόνο και μόνο για το καντράν του !

σου το βαζω το δικο μου JLC να κολλησεις για τα καλα....

Τροποποιηση
Επειδη υπαρχει μια ελλειψη χιουμορ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 29, 2009, 05:39:54 μμ από mninos29 »
Το επομενο θα ειναι tourbillon

VCFUN

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Ιούλιος 29, 2009, 05:36:09 μμ »
σου το βαζω το δικο μου JLC να κολλησεις για τα καλα....

By mninos29

Kαλά μη περιμένεις να πάω να αυτοκτονήσω κιόλας.
Είπαμε έχει πολύ εντυπωσιακό καντράν και τραβάει το μάτι . Μέχρι εκεί. Μην τρελλαθούμε κιόλας.
Ευχαριστώ για την φωτό πάντως

Αποσυνδεδεμένος mninos29

• 42mm case
  • A.Lange& Sohne..... Και μετα τελος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιούλιος 29, 2009, 05:39:02 μμ »
Πρωτα απο ολα δεν εβαλα την φωτο για να με ειρωνευθεις αγαπητε VCFUN...
Κατα δευτερον ενα αστειακι εκανα το οποιο μαλλον δεν αντιληφθηκες...δεν πειραζει

thanks
Το επομενο θα ειναι tourbillon