Αποστολέας Θέμα: Ύπουλοι εχθροί ...  (Αναγνώστηκε 18632 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Ύπουλοι εχθροί ...
« στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 02:28:11 μμ »
Ύπουλοι εχθροί ...  >:(

Στις αρχές του καλοκαιριού που μας πέρασε, είχα γυαλίσει ήπια το ρολόι μου, με τσόχινο "βουρτσάκι" και με ειδική κρέμα,
για κάτι μικρό- γρατσουνιές που είχε περιμετρικά στην στεφάνι ...

Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο πιο γυαλιστερό και πιο λαμπερό από ποτέ.
Ακόμα και με την ''λούμπα'' (δεν ξέρω αν το είπα σωστά) δεν υπήρχε ίχνος γρατσουνιάς.

Και ενώ το φορούσα μόνο τα απογεύματα και τα βράδια (Σ. Κ. για καφέ και βόλτες), ενώ τα πρωινά (στην δουλειά ή παραλία) είχα το SEIKO ...

Πριν λίγο καιρό ανακάλυψα με τα λύπης μου (σε μια πολύ κοντινή επιθεώρηση) ότι είχε πάλι γρατσουνιές ανεπαίσθητες μεν, αλλά υπήρχαν !!! >:(

Άρχισα να καταγράφω κάθε μου κίνηση, ώσπου μετά από λίγες ημέρες βρήκα
τον ύπουλο εχθρό του ρολογιού μου δεν ήταν άλλος από τα κάθε λογής φερμουάρ τσέπης, πλαστικά και σιδερένια !!!

Υ. Γ. Όποιος έχει παρόμοιες εμπειρίες ας προσθέσει εδώ για να έχουμε μια σφαιρική εικόνα, και παρακαλώ,
για να μείνει καθαρό το θέμα, να μην γράψουμε σχόλια μόνο εμπειρίες.

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ύπουλοι εχθροί ...
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 03:18:04 μμ »
Άλλος εχθρός:

Μεταλλικά και πλαστικά κουμπιά κάθε είδους στα μανίκια των μπουφάν (στο τελείωμά τους)!
Ιδιαίτερα σε μπουφάν μηχανής που φοράω, αν δεν καλύψω το ρολόι, πριν φορέσω το μπουφάν, με το μανίκι της μπλούζας ή του πουκαμίσου, ακούω το σύρσιμο του εσωτερικού του κουμπιού πάνω στο ρολόι και τρελαίνομαι!
Ήδη έχω αποκομίσει δύο γρατζουνιές, ορατές μόνο σε μένα βέβαια, αλλά αρκετές για μια ήπια κατάθλιψη.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 05:17:54 μμ »
Έχεις δίκιο Στέφανε...
Κι εγώ έχω αισθανθεί αρκετές φορές αυτη την επαφή κουμπιών και φερμουάρ με τα ρολόγια μου...
Δε μπορώ να πω ότι έχω εντοπίση καμμιά βαριά χαρακιά απο αυτο,αλλά σίγουρα ψιλές γρατζουνιές προέρχονται ΚΑΙ απ αυτό...

Από την άλλη σκέφτομαι...τι θα μπορούσαμε να κάνουμε γι αυτό..??Είναι σχεδόν αναπόφευκτο.... ???

Αποσυνδεδεμένος TATAR

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 06:17:07 μμ »
Άλλος εχθρός:

Μεταλλικά και πλαστικά κουμπιά κάθε είδους στα μανίκια των μπουφάν (στο τελείωμά τους)!
Ιδιαίτερα σε μπουφάν μηχανής που φοράω, αν δεν καλύψω το ρολόι, πριν φορέσω το μπουφάν, με το μανίκι της μπλούζας ή του πουκαμίσου, ακούω το σύρσιμο του εσωτερικού του κουμπιού πάνω στο ρολόι και τρελαίνομαι!
Ήδη έχω αποκομίσει δύο γρατζουνιές, ορατές μόνο σε μένα βέβαια, αλλά αρκετές για μια ήπια κατάθλιψη.
αγόραζε Colori αντι Dainese.Και φθηνώτερα και ποιοτικότερα και Ελληνικά και με επένδυση λαστιχένια στα σημεία που αναφέρεις!!!

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 06:17:40 μμ »
Έχεις δίκιο Στέφανε...
Από την άλλη σκέφτομαι...τι θα μπορούσαμε να κάνουμε γι αυτό..??Είναι σχεδόν αναπόφευκτο.... ???

Σωστότατη τοποθέτηση, η πατίνα του του χρόνου της χρήσης είναι τα παράσημα του.

Πως να παραμείνει άγγιχτο όταν το φοράς....

Ακόμη και η συνεχής επαφή με το πουκάμισο τα χαράζει στο πέρασμα του χρόνου
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 15, 2009, 07:11:08 μμ »
προσοχη στα καροτσακια του super market !οδηγωντας τα το χερι και ο καρπος φερνουν το ρολογια σε ευθεια με τα καροτσακια αλλων πελατων που κυνηγανε τα καμαρια σας οι ατιμοι........
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 12:30:36 πμ »
Νομίζω οτι ο πιό "ύπουλος εχθρός" για ένα ρολόι είναι ο ιδιοκτήτης του, αν δεν το προσέχει.

Μια από τις πλέον οδυνηρές δοκιμασίες που ασυνείδητοι ιδιοκτήτες υποβάλλουν τα ρολόγια τους, είναι το "βασανιστήριο" με ολέθρια αποτελέσματα "ζεστό-κρύο".

Δηλαδή. Είσαι ξαπλωμένος στην ξαπλώστρα στην Μύκονο και χαζεύεις το "θέαμα" γύρω σου. Το ρολόι σου το χτυπάει ο ήλιος αλύπητα. Πόσους βαθμούς Κελσίου "χτυπάνε" τα μέταλλα της μηχανής δεν ξέρει ούτε ο George_ να σου απαντήσει. Το σίγουρο είναι οτι όταν θα δεις τα σκούρα και θα αποφασίσεις να βουτήξεις στην πισίνα, η Θερμοκρασία θα κατέβει απότομα στους 20.

Διαστολή-συστολή και τα μέταλλα και λιπαντικά τρελαίνονται...

Φιλικά

Κωστής
ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ. ΔΙΑΛΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 12:37:26 πμ »
Νομίζω οτι ο πιό "ύπουλος εχθρός" για ένα ρολόι είναι ο ιδιοκτήτης του, αν δεν το προσέχει.

Μια από τις πλέον οδυνηρές δοκιμασίες που ασυνείδητοι ιδιοκτήτες υποβάλλουν τα ρολόγια τους, είναι το "βασανιστήριο" με ολέθρια αποτελέσματα "ζεστό-κρύο".

Δηλαδή. Είσαι ξαπλωμένος στην ξαπλώστρα στην Μύκονο και χαζεύεις το "θέαμα" γύρω σου. Το ρολόι σου το χτυπάει ο ήλιος αλύπητα. Πόσους βαθμούς Κελσίου "χτυπάνε" τα μέταλλα της μηχανής δεν ξέρει ούτε ο George_ να σου απαντήσει. Το σίγουρο είναι οτι όταν θα δεις τα σκούρα και θα αποφασίσεις να βουτήξεις στην πισίνα, η Θερμοκρασία θα κατέβει απότομα στους 20.

Διαστολή-συστολή και τα μέταλλα και λιπαντικά τρελαίνονται...

Φιλικά

Κωστής

μπορει και να μπει νερο..εχει τυχει

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 12:58:14 πμ »
Και καλα να πέσεις στην πισίνα....Το χειρότερο στη Μύκονο είναι να πέσεις στη θάλασσα,όπου ειδικά εκεί είναι  πολύ κρύα τα νερά.. Όποιος τα εχει κολυμπήσει ξέρει τι λέω... ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:03:10 πμ »
"θερμικο" σοκ! ;) και παει το SD....

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:04:48 πμ »
Αρα τι κανουμε? Δεν φοραμε μηχανικα ρολογια στην παραλια?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:06:26 πμ »
Αρα τι κανουμε? Δεν φοραμε μηχανικα ρολογια στην παραλια?

για μενα οχι.μπορει ευκολα να γδαρθει ,μπορει ευκολα να πιασει αλατα  σε "τυφλα" σημεια,γενικα γιατι να υποφερει το κακομοιρο?

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:08:18 πμ »
Το καινουργιο μου "καμάρι" λες να μασήσει Γιώργο..?Γιατι ξέρεις πολύ καλά ότι σ αυτα τα νερά θα πάρει το "βάπτισμα"  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:24:47 πμ »
ειπε κατι αλλο ,ενα ρολοι που "ψηνεται " κατω απο τον ηλιο και εχει φτασει σε Χ Celsius σε μια βουτια μπορει να ειναι τετοιο το σοκ που ετυχε μερικες φορες να μπει νερο.παιζει ρολο και η κατασταση που βρισκεται το ρολοι αρα δεν μπορεις να πεις κατι με τοση σιγουρια  ;)

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:30:33 πμ »
Το καινουργιο μου "καμάρι" λες να μασήσει Γιώργο..?Γιατι ξέρεις πολύ καλά ότι σ αυτα τα νερά θα πάρει το "βάπτισμα"  ;D ;D ;D

Πετρακη αστο καλυτερα,βαλε κανενα timex η κανε σκια με την μπαντανα και το παρεο. ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:40:26 πμ »
Πετρακη αστο καλυτερα,βαλε κανενα timex η κανε σκια με την μπαντανα και το παρεο. ;D ;D ;D
Δεν έχω timex ούτε παρεό....θα μου τα δανείσεις....?? ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:43:32 πμ »
Γενικά στην παραλία δεν το χρειάζεσαι το ρολόι. Έχεις και το κινητό.

Εγώ δεν φοράω, αλλά όταν φοράω θα φορέσω ένα adidas, ή ένα περίεργο τέτοιου είδους.

Καλή λύση ήταν και ένα τσέπης αδιάβροχο που έβγαζε παλιά η IWC. Οπότε το βάζεις στην τσέπη του μαγιώ με ασσορτί αλυσίδα...

Μεγάλη προσοχή θέλουν και όλα τα ρολόγια Squelette, αφού η έλλειψη καντράν εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον σκαλιστό μηχανισμό και τα λιπαντικά του στον ήλιο.

George_ έχεις καμία πληροφορία για εταιρεία που ετοιμάζει ρολόι με Air Condition;

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

Αποσυνδεδεμένος VIWOW

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:46:42 πμ »
Επίσης μεγαλύτερη φθορά έχει ένα ρολόι που το φοράμε στο δεξί χέρι.

Είναι το χέρι που κινείται περισσότερο και "τρακάρει" πιο συχνά.

Φιλικά

Κωστής

WINSTON CHURCHILL

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 01:50:20 πμ »
Δεν έχω timex ούτε παρεό....θα μου τα δανείσεις....?? ;D ;D ;D

timex ναι εχω,παρεο στα γεραματα ρε Πετρακη? [-X [-X

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 16, 2009, 07:42:04 πμ »
Fortis Official Cosmonauts Automatic.
Αυτό το ταπεινό ρολογάκι πέρασε 7 καλοκαίρια και χειμώνες (χωρίς σέρβις) χωρίς να πάθει ΤΙΠΟΤΑ. Πρέπει να ξέρεις τι ρολόι θα γλεντήσεις.

Φιλικά
Δημήτρης