Αναζήτησης σβέλτου σεντάν συνέχεια

To A4 παραμένει 1ος στόχος, από το οικονομικό θα εξαρτηθεί
Opel Insignia 1,6T vs VW Passat cc 1.8T Πολύ καλύτερη η
τιμή του Opel, με μια προσφορά για τα ετοιμοπαράδοτα βγαίνει στα 26.000 ευρώ με πολύ καλό εξοπλισμό( έκδοση sport), τελική τιμή, όλα μέσα, μεταλικό, πινακίδες κλπ. Το VW με παρόμοιο εξοπλισμό, πλην του navigator και μετά τις γνωστές από τα ρολόγια διαπραγματεύσεις

το πήγαμε στα 29.500 ευρώ. Υπεροχή λοιπόν του Insignia και μάλιστα ξεκάθαρη.
Από θέμα
εξωτερικής εμφάνισης και τα δύο αυτοκίνητα είναι όμορφα και καλύπτουν τις αισθητικές μου προτιμήσεις, ας δώσω ένα μικρό προβάδισμα στο VW, που μοιάζει πιό πολύ σε πραγματικό κουπέ. Στην
εικόνα του εσωτερικού οι δύο εταιρείες επέλεξαν διαφορετικούς δρόμους, χλιδάτη προσέγγιση με πολλά κουμπάκια κλπ για το Insignia και αφαιρετική με σπόρ χαρακτήρα για το Passat. Πολύ καλά υλικά και στα δύο και θα μπορούσα να ζήσω και με τα δύο. Ισοπαλία λοιπόν στο θέμα εμφάνισης και εικόνας εσωτερικού, όπως και στο θέμα των χώρων όπου θα βρουν πρόβλημα ύψους μόνο οι άνω του 1,90 πίσω επιβάτες.
Έκανα
test drive και στα δύο με διαφορά μισής ώρας.
Ποτέ μην πάρεις ένα ρολόι αν δεν το δοκιμάσεις, πόσο μάλλον ένα αυτοκίνητο χωρίς να το οδηγήσεις. Η Opel έχει δρόμο ακόμη, τουλάχιστον για τις δικές μου απαιτήσεις και προτιμήσεις. Καταρχάς δεν είδα πουθενά τους 180 ίππους, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το τιμόνι ήταν ασαφές, προσοχή όχι άνετο στυλ mercedes, ήταν ασαφές. Στις γρήγορες εκκινήσεις το αμάξι "ψάρευε", το ίδιο και στο απότομο γκάζι. Δεν θα πω ότι το αυτοκίνητο είναι κακό, απλά απευθύνεται σε άλλους οδηγούς, πιό ήρεμους, πιό χαλαρούς και ίσως λιγότερο απαιτητικούς. Αντίθετα το Passat ήταν εξαιρετικό, με ωραίο σε αίσθηση και σαφέστατο τιμόνι. Σου έδινε την εντύπωση πως και 250 άλογα να είχε θα τα διαχειριζόταν σωστά. Φρένα τέλεια. Κύλιση ίσως όχι τόσο άνετη όσο του Opel αλλά πιό σπορ και με μασίφ αίσθηση. Ξεκάθαρη υπεροχή του Passat λοιπόν, στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς, πάντα για το δικό μου οδηγικό στυλ.
Το Insignia απερρίφθη, τα ευρώ μάλλον θα μας τα πάρει το group