Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1707615 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #620 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 07:42:36 μμ »
Αναζήτησης σβέλτου σεντάν συνέχεια ;D

To A4 παραμένει 1ος στόχος, από το οικονομικό θα εξαρτηθεί ;)

Opel Insignia 1,6T vs VW Passat cc 1.8T

Πολύ καλύτερη η τιμή του Opel, με μια προσφορά για τα ετοιμοπαράδοτα βγαίνει στα 26.000 ευρώ με πολύ καλό εξοπλισμό( έκδοση sport), τελική τιμή, όλα μέσα, μεταλικό, πινακίδες κλπ. Το VW με παρόμοιο εξοπλισμό, πλην του navigator και μετά τις γνωστές από τα ρολόγια διαπραγματεύσεις ;D το πήγαμε στα 29.500 ευρώ. Υπεροχή λοιπόν του Insignia και μάλιστα ξεκάθαρη.
   Από θέμα εξωτερικής εμφάνισης και τα δύο αυτοκίνητα είναι όμορφα και καλύπτουν τις αισθητικές μου προτιμήσεις, ας δώσω ένα μικρό προβάδισμα στο VW, που μοιάζει πιό πολύ σε πραγματικό κουπέ. Στην εικόνα του εσωτερικού οι δύο εταιρείες επέλεξαν διαφορετικούς δρόμους, χλιδάτη προσέγγιση με πολλά κουμπάκια κλπ για το Insignia και αφαιρετική με σπόρ χαρακτήρα για το Passat. Πολύ καλά υλικά και στα δύο και θα μπορούσα να ζήσω και με τα δύο. Ισοπαλία λοιπόν στο θέμα εμφάνισης και εικόνας εσωτερικού, όπως και στο θέμα των χώρων όπου θα βρουν πρόβλημα ύψους μόνο οι άνω του 1,90 πίσω επιβάτες.
   Έκανα test drive και στα δύο με διαφορά μισής ώρας. Ποτέ μην πάρεις ένα ρολόι αν δεν το δοκιμάσεις, πόσο μάλλον ένα αυτοκίνητο χωρίς να το οδηγήσεις. Η Opel έχει δρόμο ακόμη, τουλάχιστον για τις δικές μου απαιτήσεις και προτιμήσεις. Καταρχάς δεν είδα πουθενά τους 180 ίππους, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το τιμόνι ήταν ασαφές, προσοχή όχι άνετο στυλ mercedes, ήταν ασαφές. Στις γρήγορες εκκινήσεις το αμάξι "ψάρευε", το ίδιο και στο απότομο γκάζι. Δεν θα πω ότι το αυτοκίνητο είναι κακό, απλά απευθύνεται σε άλλους οδηγούς, πιό ήρεμους, πιό χαλαρούς και ίσως λιγότερο απαιτητικούς. Αντίθετα το Passat ήταν εξαιρετικό, με ωραίο σε αίσθηση και σαφέστατο τιμόνι. Σου έδινε την εντύπωση πως και 250 άλογα να είχε θα τα διαχειριζόταν σωστά. Φρένα τέλεια. Κύλιση ίσως όχι τόσο άνετη όσο του Opel αλλά πιό σπορ και με μασίφ αίσθηση. Ξεκάθαρη υπεροχή του Passat λοιπόν, στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς, πάντα για το δικό μου οδηγικό στυλ.
  Το Insignia απερρίφθη, τα ευρώ μάλλον θα μας τα πάρει το group ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2010, 02:38:35 πμ από GiannisH »

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #621 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 08:24:44 μμ »
To passat cc είναι κορυφαίο σε σχεδιασμό αυτοκίνητο!
Πρωτοποριακός, έως ευφάνταστος, όμως χαρακτηρίζεται ο νέος ορισμός που έδωσε η VW στο χαρακτηριστικό cc. Όλοι ξέραμε μέχρι τώρα ότι cc εστί coupe-cabrio μέχρι την έλευση του Passat όπου επαναπροσδιόρισε τον όρο ως comfort-coupe!
Το αυτοκίνητο είναι αρρώστια, πάει και τελείωσε!

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #622 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 09:22:12 μμ »
Γιαννη οπως σου ειπα το CC ειναι φοβερο νομιζω οτι ειναι η καλυτερη αγορα που μπορεις να κανεις στην κατηγορια.
Οδηγησες το χειροκινητο ή με DSG7? Το Α4 με παρομοιο εξοπλισμο θα φυγει πανω απο 35.000 και χωρις DSG.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #623 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 09:35:39 μμ »
Το χειροκίνητο φίλε, ήταν καταπληκτικό, τόσο που ομολογώ πως δεν το περίμενα. Το ανάλογο Α4 είναι στα +4000 ευρώ λόγω προσφοράς της Αudi για τα 100 της χρόνια, αλλιώς έφευγε πολύ...και δεν είναι τόσο στημένο, όχι βέβαια ότι δεν είναι καλό, είναι κι αυτό εξαιρετικό, λίγο πιό άνετο θα έλεγα...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 19, 2010, 02:40:32 πμ από GiannisH »

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #624 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 09:57:03 μμ »
Αν οδηγούσες το DSG θα ήθελες να το πάρεις και να φύγεις.

Αποσυνδεδεμένος sv2

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #625 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 10:24:22 μμ »
  Σου έδινε την εντύπωση πως και 250 άλογα να είχε θα τα διαχειριζόταν σωστά.

Γι' αυτό και βγαίνει και σαν 3.6 με τετρακίνηση και 300 άλογα.

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #626 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 12:14:30 πμ »
Γιαννη οπως σου ειπα το CC ειναι φοβερο νομιζω οτι ειναι η καλυτερη αγορα που μπορεις να κανεις στην κατηγορια.
Οδηγησες το χειροκινητο ή με DSG7? Το Α4 με παρομοιο εξοπλισμο θα φυγει πανω απο 35.000 και χωρις DSG.

Γνωρίζεται εάν θα βγεί σε έκδοση cc, κάποια έκδοση του επόμενου Jetta, ή κάτι αντίστοιχο στη μικρομεσαία κατηγορία. Κάτι πήρε το μάτι μου σε εξώφυλο ενός Γερμανικού περιοδικού, το καλοκαίρι.
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #627 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 12:33:25 πμ »
Να ρωτήσω κάτι παιδιά; Tόσο καλό είναι με το DSG που αξίζει 2500 ευρώ επιπλέον; Δεν ξέρω, αλλά πάντα δεν τα πολυπήγαινα τα αυτόματα κιβώτια...αν και αυτό δεν είναι απλά ένα αυτόματο. Μου έκανε εντύπωση ότι έχει και μικρότερη κατανάλωση, πραγματικά πολύ περίεργο...

Αποσυνδεδεμένος referee

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #628 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 01:22:03 πμ »
Έγκλημα να πας να αγορασεις αυτοκινητο του VW group χωρις DSG ενω προσφέρεται!!!
Αξιζει τα λεφτά του μεχρι τελευταίο cent ;)

Όποιος θέλει PANERAI
5 χρόνια να μη φάει :D

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #629 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 01:28:21 πμ »
Έγκλημα-ξεέγκλημα αν δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο δεν περιμένω 3 μήνες γιατί το δικό μου το έχω δώσει. Κι αν εγκληματίσω φίλοι μου κρεμάστε με :hangman: ;D ;D
Το θέμα είναι αφενός να οδηγήσω ένα τέτοιο για να πεισθώ και αφετέρου να υπάρχει κάποιο ετοιμοπαράδοτο ;)

Αποσυνδεδεμένος dimtzi

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #630 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 07:38:26 πμ »
Η διαφορα απο ενα αυτοματο ειναι η μερα με τη νυχτα απλα στο DSG κανει αλλαγες αστραπιαια σχεδον δεν καταλαβαινεις τις αλλαγες σε σχεση με ενα αυτοματο που καταλαβαινεις και τις αλλαγες αλλα και τα κομπιασματα στο kickdown και γενικοτερα αυτη την σπαστικη καθυστερηση που καποιες φορες λες να ειχα χειροκινητο να την καρφωσω. Ασε που το σειριακο στο DSG ειναι απο αλλο πλανητη με τα paddles στο τιμονι οι αλλαγες ειναι εκπλητικες και ταχυτατες. Προσπαθησε να βρεις καπου να το οδηγησεις ας ειναι και σε Golf ή Seat Ibiza το καινουριο που βγαινει με DSG7 μονο και μονο για την εμειρια και αν δεν πεισθεις(λιγο απιθανο) παρε χειροκινητο.
Rolex SD, Rolex Explorer II, Panerai 112,GP Sea Hawk, IWC pilot chrono LPP, Omega PO 45.5, Omega Moonwatch, TudorBB chrono, Tudor Pelagos, Tag Heuer Monaco, Tag Heuer Aquagraph, Breitling Navitimer World, Breitling Skyracer, Oris TT1 divers chrono, Glycine Airman SST12, Longines LLD, Fortis UTC

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 08:32:06 πμ »
Έγκλημα-ξεέγκλημα αν δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο δεν περιμένω 3 μήνες γιατί το δικό μου το έχω δώσει. Κι αν εγκληματίσω φίλοι μου κρεμάστε με :hangman: ;D ;D
Το θέμα είναι αφενός να οδηγήσω ένα τέτοιο για να πεισθώ και αφετέρου να υπάρχει κάποιο ετοιμοπαράδοτο ;)

Το DSG είναι κιβώτιο από άλλο πλανήτη για να πεισθείς οδήγησε κάποιο άλλο μοντέλο με DSG καμία σχέση με τα αυτόματα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα τώρα σαφώς και εγώ δεν θα περίμενα 3 μήνες αλλά μήπως να τα ψάξεις και σε άλλες αντιπροσωπίες.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 01:28:25 μμ »
Γιάννη αν πάρεις το 1.8 μόλις αρχίσεις και το ψιλοσυνηθίζεις-βαριέσαι πήγαινε βάλε το πρόγραμμα της revo.
Έχω τον ίδιο κινητήρα σε leon και μετατράπηκε σε άλλο αυτοκίνητο... +10 κιλά ροπή(απίστευτο αλλά πραγματικό, από 27 σε 37) και +40άλογα(από 180 πραγματικά, και ας λέει 160, σε 220).
Τα cupra με πιάνουν μετά τα 170χλμ και αυτό λόγο κοντύτερου κιβωτίου, και για κανένα άλλο λόγο...
Εντάξει καίει ένα λίτρο παραπάνω στα 100 με πολύ χαλαρό πόδι, και 2-3 παραπάνω "σκισμένο", αλλά η ευχαρίστηση που δίνει δεν μετριέται, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Θοδωρής
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 02:10:55 μμ »
Γιάννη το σεσε με κλειστά μάτια.
Αισθητικά ξεφεύγει από τις συντηρητικές σχεδιάσεις των Πασάτ και Α4. Σμιλεμένο μέταλλο.
Οδηγικά είναι όσο σπορτίφ χρειάζεται ένα μέσος οδηγός. Ο κινητήρας φυσάει.
Οικονομικά συμφερότερο από το Α4. Στα ίδια λεφτά παίρνεις το Α4 με τα 120 μουλάρια. Όταν θα βάλεις τις ζάντες, τα δέρματα και τα λοιπά καλούδια που θέλεις, μπορεί να έχεις πιάσει τα λεφτα του Α4 με τα 160 άλογα.

Η αδερφή μου κοιτούσε για Α4 και τριάρα. Όταν της πρότεινα το Σεσέ που δεν το γνώριζε, έπαθε την πλάκα της. Μόνο το Αυτή τη βδομάδα παραλαμβάνει τη μαύρη καλλονή της.

Θοδωρή πόσο κόστισε το πρόγραμμα; Έκανες κι άλλες μετατροπές; Ανάρτηση, φρένα κλπ;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 02:58:42 μμ »
Το πρόγραμμα Δημήτρη κόστισε 950 ευρώ στον Μακρή με εγγύηση αντιπροσωπείας. Κατά τα άλλα το αμάξι είναι μαμά. Από αναρτήσεις δεν χρειάζεται τίποτα, είναι υπέροχα στημένο. Από φρένα δεν θα έλεγα όχι για αυτά του cupra, αλλά δεν υπάρχει budget... Δηλαδή υπάρχει αλλά συνοδεύεται από τσόκαρο 38 νούμερο στο κεφάλι οπότε άστο καλύτερα.
Όχι ότι δεν επαρκούν τα φρένα, θα ήταν ψέμα αν το έλεγα αυτό, αλλά δεν ψύχονται επαρκώς και άμα πλακωθείς σε καμιά απαιτητική διαδρομή αρχίζουν να μην πιάνουν καλά λόγω θερμοκρασίας. Βέβαια ο προσανατολισμός του αυτοκινήτου είναι GT (τουρισμού) γι'αυτό είναι λογικό.
Θεωρώ ότι αυτό είναι το άνω όριο που μπορεί να πιεστεί ο συγκεκριμένος κινητήρας με ασφάλεια. Ξέρω κόσμο που το έχει πάει και στα 250-260 άλογα, αλλά πιστεύω ότι, χωρίς σφυρήλατα, που δεν έχει, αρχίζεις και παίζεις με τη φωτιά.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 04:57:21 μμ »
Παιδιά συμφωνώ σε όλα. Θοδωρή η χαρτογράφηση είναι υπόψιν έτσι κι αλλιώς. Δημήτρη μου άρεσε η έκφραση "σμιλεμένο μέταλλο". Όντως αυτή την αίσθηση παίρνεις οδηγώντας το, ότι είναι μονοκόμματο. Μάλλον εδώ καταλήγω...μένει το χρώμα και το κιβώτιο. Βρήκα ένα με DSG από ακύρωση, αλλά έχει μπεζ εσωτερικό και δεν το μπορώ...θα κοιτάξω σε όλους τους ντίλερ και βλέπουμε...Χρώμα τι λέτε;
Κι επειδή μου αρέσουν τα περίεργα ζαντικά από 18" και πάνω, δείτε εδώ  :shocked:

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 05:14:37 μμ »
Φανταστικό!!!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 05:19:09 μμ »
σιγα βρε κονακι........λες και ειδες bentley κανεις!  :D

Ωραιο το σεσε! και το dsg θεικο αρκει να μην βγαλει ζημιουλα γιατι μετα κλαψτα χαραλαμπε!.......

χιλιες φορες απο α4 και τριαρα το αυτοκινητο του λαου.

φιλικα

ελιο
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 05:24:40 μμ »

και το dsg θεικο αρκει να μην βγαλει ζημιουλα γιατι μετα κλαψτα χαραλαμπε!.......

Σωστή κι αυτή η παράμετρος...και δεν θα είναι κλάψτα Χαράλαμπε, θα είναι κλάψτα Γιάννη... :wallbash: :datz: :headbash: :hangman: :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος elio

• 44mm case
  • Winter is Coming
    • Προφίλ
« Απάντηση #639 στις: Ιανουάριος 19, 2010, 05:49:43 μμ »
γιαννη σου εστειλα πμ το μεσημερι, τσεκαρε.....

ναι κλαψε γιαννη θα ειναι οντως και ασε εδω να τραγουδανε περι αξιοπιστιας DSG. Ισως το καλυτερο κιβωτιο παραγωγης μακραν! ομως................. ;D

φιλικα

ελιο
Time is the most undefinable yet paradoxical of things; the past is gone, the future is not come, and the present becomes the past even while we attempt to define it, and, like the flash of lightning, at once exists and expires.  ~Charles Caleb Colton