Και στα «δικά» μας τώρα.
Σήμερα έσπασα το φράγμα των 150.000km με το Γκολφάκι:

Νομίζω ότι 5 χρόνια και 150.000χλμ, συνιστούν καλό διάστημα και χιλιόμετρα για να πεις και μία άποψη που ξεφεύγει από απόψεις του στυλ "τα golf χαλάνε, ο Πατζανάκης του κουμπάρου του γαμπρού του γείτονα, είχε μείναι από πολλαπλασιαστή στον Όλυμπο".
Αρχίζω με τα πολύ καλά: το αυτοκίνητο επί μία πενταετία και αυτά τα χλμ. μου έβγαλε μόνο μία βλάβη που με ακινητοποίησε. Φυσικά στη Λαμία και όχι έξω από το σπίτι μου, για να το θυμάμαι κιόλας.
Αυτό έγινε στα 120.000 χλμ. και μου είπαν ότι είχε χαλάσει το turbo.
Πέραν τούτου, δε χρειάστηκε να επισκεφτώ ποτέ συνεργείο παρά μόνο για τα προγραμματισμένα service. Τα οποία φυσικά τηρούνται ευλαβικά.
Κατά τ΄άλλα: ομολογώ ότι ποτέ δεν μου άρεσαν τα Golf. Εκτός από μία εποχή γύρω στο '90 όπου το Golf GTI (του τότε) ήταν από τα πολύ καλά γρήγορα αυτοκίνητα που μπορούσε να αγοράσει κάποιος χωρίς να είναι χλίδογλου. Τότε φυσικά, για όσους τα θυμούνται, ένα αυτοκίνητο με 0-100 κοντά στα 10'' και τελική κοντά στα 200 ήταν "πύραυλος".
Ομολογώ όμως, ότι με τη συμβίωση με το Golf, ανακάλυψα γιατί έχει γίνει παγκόσμιο hit. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να έχει τις περισσότερες πωλήσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας, παγκοσμίως. Μπορεί και να κάνω λάθος όμως.
Το αυτοκίνητο είναι ο ορισμός της "Χρυσής Τομής". Έχει όσο μέγεθος χρειάζεται, όσους χώρους χρειάζεται, όσο γκάζι χρειάζεται, το κράτημα που χρειάζεται ο μέσος οδηγός (και κάτι παραπάνω). Δεν του λείπει τίποτα, είναι ευκολοοδήγητο σε όλες τις συνθήκες, δεν είναι δύστροπο σε τίποτα. Και έχει εξαιρετική εργονομία.
Δεν είναι το πιο γρήγορο της κατηγορίας, δεν έχει το καλύτερο "κράτημα" της κατηγορίας, δεν είναι καν το πιο "ενδιαφέρον" αυτοκίνητο της κατηγορίας.
Το μόνο που του "χρεώνω" ειναι ότι κοπανάνε πλέον τα αμορτισέρ (ελαφρώς και υπό συνθήκες). Αλλά αν το αυτοκίνητο ήταν δικό μου, σαφώς και θα του είχα ήδη αλλάξει αμορτισέρ.
Τέσπα, σύντομα θα έχω και αυτό που θα το "διαδεχτεί" και θα αποφανθώ μετά από καμιά πενταετία (να είμαστε καλά) και για το Τ-Roc.
Άντε καλές γιορτές και όσοι είστε στο δρόμο αυτές τις μέρες, να προσέχετε. Εκτός από τους εκδρομείς, κυκλοφορούν και πολλοί άνθρωποι που είναι η δουλειά τους να είναι στους δρόμους αυτές τις μέρες και -πιστέψτε με- δεν είναι ούτε ξεκούραστοι, ούτε συγκεντρωμένοι πάντα στο δρόμο !