Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1709288 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #5620 στις: Δεκέμβριος 21, 2017, 11:06:26 μμ »

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5621 στις: Δεκέμβριος 22, 2017, 12:09:29 πμ »

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5622 στις: Δεκέμβριος 22, 2017, 09:35:06 πμ »

old vs new

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5623 στις: Δεκέμβριος 22, 2017, 04:11:53 μμ »

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5624 στις: Δεκέμβριος 22, 2017, 07:16:58 μμ »
Πάνο επειδή έχω καταλάβει ότι το θέμα 911 το κατέχεις σίγουρα καλύτερα από εμένα θα ήθελα αν δεν σου κάνει κόπο να με βοηθήσεις να καταλάβω κάποια δεδομένα.

Φυσικά αν γνωρίζει κάποιος άλλος φίλος ευπρόσδεκτη η συνεισφορά.

Η 911 είναι το ποιο ιστορικό μοντέλο της Porsche. Cayman, spider, panamera κλπ είναι μοντέλα που βγήκαν μετά την αναγέννηση της εταιρείας την τελευταία δεκαπενταετία.

Το κορυφαίο μοντέλο 911 είναι η GT2 και όχι η GT3. Αν κατάλαβα καλά βγήκε νέο μοντέλο GT2 για το έτος 2018. Ακολουθεί και νέο μοντέλο GT3 για το 2018 και έπεται νέο μοντέλο 911 για το 2019.

Αν τα πάω καλά μέχρι τώρα σημαίνει ότι διαβάζω σωστά.

Σε διάφορα φόρουμ αναφέρεται ότι η ποιο απλή έκδοση μιας 911 είναι πάντα η καλύτερη. Δηλαδή πίσω κίνηση και χειροκίνητο κιβώτιο. Κάτι τέτοιο ισχύει? Αναρωτιέμαι γιατί κανείς να επιλέξει ένα νέο μοντέλο αυτοκινήτου αν θέλει να μένει κολλημένος στο παρελθόν. Ας πάρει μια 964 με τα μισά λεφτά.

Τέλος το χειροκίνητο κιβώτιο ίσως στο μέλλον εξαφανιστεί από όλες τις γραμμές παραγωγής λόγω ελέγχου ρύπων κ μεγιστου ελέγχου του οδηγού που προσφέρουν τα αυτόματα ημι αυτόματα.....

Καταλήγοντας μια 991.2 GTS πίσω κίνηση με χειροκίνητο κιβώτιο η μια 991.2 4GTS με PDK?

Turbo και GT2/3 εκτός κουβεντας.

αντιλαμβανομαι την GTS σαν ένα BLNR ενώ την Turbo/ GTS σαν ένα BLRO

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5625 στις: Δεκέμβριος 22, 2017, 10:23:05 μμ »
Νίκο επειδή ο έρωτας μου με την 911 είναι καθαρά πλατωνικός δεν έχω εντρυφήσει σε λεπτομέρειες, όπως θα έκανε ένας αγοραστής. Απ' αυτά που διαβάζω κι εγώ η GT2 αν όχι το κορυφαίο μοντέλο είναι σίγουρα το δυνατότερο. Στην ερώτησή σου 991.2 4 GTS με PDK.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5626 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 09:35:54 πμ »
Μεχρι και το 997.1  διαφωνω οτι η απλη Carrera ηταν το καλυτερο μοντελο του range.

Για μενα το καλυτερο παντα ηταν το δυνατοτερο, πισωκινητο, ατμοσφαιρικο.
Δηλαδη ποτε το turbo και το gt2.
Κορυφαια φυσικα τα τελευταια ατμο gt3 rs καθως και το 997 gt3 rs 4.0

Αν επρεπε βεβαια να διαλεξω καποιο αυτο θα ηταν το 996.2 gt3, ειτε το “απλο” ειτε το rs.
Τα 381 ατμοσφαιρικα του αλογα και τα ελαχιστα ηλεκτρονικα, σε συνδυασμο με το φοβερο πλαισιο και το κορυφαιο του στησιμο, θεωρω οτι ειναι τοσα-οσα...

Και για να κλεισω, το turbo απο το 996 και μετα ειναι παντα το πιο αξιοπιστο μοντελο της σειρας...
Παιζει κι αυτο το ρολο του.

Sent by someone else.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5627 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 10:24:37 πμ »
Μεχρι και το 997.1  διαφωνω οτι η απλη Carrera ηταν το καλυτερο μοντελο του range.

Για μενα το καλυτερο παντα ηταν το δυνατοτερο, πισωκινητο, ατμοσφαιρικο.
Δηλαδη ποτε το turbo και το gt2.
Κορυφαια φυσικα τα τελευταια ατμο gt3 rs καθως και το 997 gt3 rs 4.0

Αν επρεπε βεβαια να διαλεξω καποιο αυτο θα ηταν το 996.2 gt3, ειτε το “απλο” ειτε το rs.
Τα 381 ατμοσφαιρικα του αλογα και τα ελαχιστα ηλεκτρονικα, σε συνδυασμο με το φοβερο πλαισιο και το κορυφαιο του στησιμο, θεωρω οτι ειναι τοσα-οσα...

Και για να κλεισω, το turbo απο το 996 και μετα ειναι παντα το πιο αξιοπιστο μοντελο της σειρας...
Παιζει κι αυτο το ρολο του.

Sent by someone else.
Στρατο απο οτι ξερω ο κινητηρας της 996 ειχε πολλα προβληματα.
Πολλες 911-996  ειχαν παρουσιαση προβλημα.
Νομιζω με την λιπανση με αποτελεσμα να κολλαει ο κινητηρας.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5628 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 11:05:24 πμ »
Μου έκανε εντύπωση που κοίταγα στο car.gr σε αρκετά είχε αλλαγή κινητήρα στα 100 με 120.000 χιλιόμετρα, στο επίσημο Βίβλιο σέρβις.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5629 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 11:30:57 πμ »
Τα ατμοσφαιρικά μοντέλα έχουν πολύ υψηλούς ρύπους με αποτέλεσμα να τα κάνουν εντελώς ασύμφορα τόσο σε φόρους όσο και σε τιμή αγοράς.

Υπάρχει το ρίσκο σε πέντε χρόνια αμάξια άνω των 250mg CO2 να μην κυκλοφορούν στην Ευρώπη.

Το μεγάλο μυστικό των turbo είναι η μείωση κυβικών και αύξηση ιπποδύναμης και αξιοπιστίας.

Αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι τα Porsche έχουν πολύ υψηλό depreciation rate.

Κουβέντα να γίνεται φυσικά και τπτ παραπάνω.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5630 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 12:42:30 μμ »
Αυτό που συζητάτε ποιό από όλα τα μοντέλα της Porsche θα προτιμήσετε, με ξεπερνάει.

Είπαμε: σεμνά & ταπεινά

:lol:

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5631 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 12:48:11 μμ »
Αυτό που συζητάτε ποιό από όλα τα μοντέλα της Porsche θα προτιμήσετε, με ξεπερνάει.

Ε βεβαια.
Το θεμα ειναι να κοιτας μπροστα.
Αλλα τι διαφορετικο σχολιασμο περιμενεις απο καποιον που δεν εχει αφησει ρολοι που να μην του αλλαξει τα φωτα σε λουρια :P

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5632 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 02:10:12 μμ »

.......ο έρωτας μου με την 911 είναι καθαρά πλατωνικός......

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5633 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 02:49:49 μμ »
Όλα έτσι ξεκινάνε....
Εγώ σου εύχομαι ολόψυχα, να περάσεις και στο μη-πλατωνικό στάδιο :up:

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5634 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 03:07:42 μμ »
Ένα βήμα πριν το υβριδικό...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5635 στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 08:50:26 μμ »
Και στα «δικά» μας τώρα.
Σήμερα έσπασα το φράγμα των 150.000km με το Γκολφάκι:

Νομίζω ότι 5 χρόνια και 150.000χλμ, συνιστούν καλό διάστημα και χιλιόμετρα για να πεις και μία άποψη που ξεφεύγει από απόψεις του στυλ "τα golf χαλάνε, ο Πατζανάκης του κουμπάρου του γαμπρού του γείτονα, είχε μείναι από πολλαπλασιαστή στον Όλυμπο".

Αρχίζω με τα πολύ καλά: το αυτοκίνητο επί μία πενταετία και αυτά τα χλμ. μου έβγαλε μόνο μία βλάβη που με ακινητοποίησε. Φυσικά στη Λαμία και όχι έξω από το σπίτι μου, για να το θυμάμαι κιόλας.
Αυτό έγινε στα 120.000 χλμ. και μου είπαν ότι είχε χαλάσει το turbo.
Πέραν τούτου, δε χρειάστηκε να επισκεφτώ ποτέ συνεργείο παρά μόνο για τα προγραμματισμένα service. Τα οποία φυσικά τηρούνται ευλαβικά.

Κατά τ΄άλλα: ομολογώ ότι ποτέ δεν μου άρεσαν τα Golf. Εκτός από μία εποχή γύρω στο '90 όπου το Golf GTI (του τότε) ήταν από τα πολύ καλά γρήγορα αυτοκίνητα που μπορούσε να αγοράσει κάποιος χωρίς να είναι χλίδογλου. Τότε φυσικά, για όσους τα θυμούνται, ένα αυτοκίνητο με 0-100 κοντά στα 10'' και τελική κοντά στα 200 ήταν "πύραυλος".
Ομολογώ όμως, ότι με τη συμβίωση με το Golf, ανακάλυψα γιατί έχει γίνει παγκόσμιο hit. Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να έχει τις περισσότερες πωλήσεις, ανεξαρτήτως κατηγορίας, παγκοσμίως. Μπορεί και να κάνω λάθος όμως.

Το αυτοκίνητο είναι ο ορισμός της "Χρυσής Τομής". Έχει όσο μέγεθος χρειάζεται, όσους χώρους χρειάζεται, όσο γκάζι χρειάζεται, το κράτημα που χρειάζεται ο μέσος οδηγός (και κάτι παραπάνω). Δεν του λείπει τίποτα, είναι ευκολοοδήγητο σε όλες τις συνθήκες, δεν είναι δύστροπο σε τίποτα. Και έχει εξαιρετική εργονομία.
Δεν είναι το πιο γρήγορο της κατηγορίας, δεν έχει το καλύτερο "κράτημα" της κατηγορίας, δεν είναι καν το πιο "ενδιαφέρον" αυτοκίνητο της κατηγορίας.

Το μόνο που του "χρεώνω" ειναι ότι κοπανάνε πλέον τα αμορτισέρ (ελαφρώς και υπό συνθήκες). Αλλά αν το αυτοκίνητο ήταν δικό μου, σαφώς και θα του είχα ήδη αλλάξει αμορτισέρ.

Τέσπα, σύντομα θα έχω και αυτό που θα το "διαδεχτεί" και θα αποφανθώ μετά από καμιά πενταετία (να είμαστε καλά) και για το  Τ-Roc.

Άντε καλές γιορτές και όσοι είστε στο δρόμο αυτές τις μέρες, να προσέχετε. Εκτός από τους εκδρομείς, κυκλοφορούν και πολλοί άνθρωποι που είναι η δουλειά τους να είναι στους δρόμους αυτές τις μέρες και -πιστέψτε με- δεν είναι ούτε ξεκούραστοι, ούτε συγκεντρωμένοι πάντα στο δρόμο !
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 23, 2017, 09:06:50 μμ από exDIVER600 »

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5636 στις: Δεκέμβριος 24, 2017, 01:49:12 πμ »
Στρατο απο οτι ξερω ο κινητηρας της 996 ειχε πολλα προβληματα.
Πολλες 911-996  ειχαν παρουσιαση προβλημα.
Νομιζω με την λιπανση με αποτελεσμα να κολλαει ο κινητηρας.

Αρη το προβλημα στο οποια αναφερεσαι ξεκινησε απο τα 996 και υπηρχε μεχρι και το 2008 σε ολους τους κινητηρες εκτος των 911turbo. Αφορουσε 911, boxster, cayman.

Τα πρωτα boxster με 2.500cc ηταν πιο αξιοπιστα.

Το προβλημα δεν επιανε τα cayenne.

Φιλος με 987 boxster s, απο τα πρωτα με 3,2 280αλογα, του κολλησε το μοτερ σταματημενος στο φαναρι στο ρελαντι.
Το αμαξι το ειχε απο καινουριο και αυτο συνεβη στα 100k χιλιομετρα.

Sent by someone else.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5637 στις: Δεκέμβριος 24, 2017, 09:25:23 πμ »
Γι’ αυτό σου λέω Στράτο: πάρε ένα Golf να ηρεμήσεις :lol:

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5638 στις: Δεκέμβριος 24, 2017, 11:30:40 πμ »
Αρη το προβλημα στο οποια αναφερεσαι ξεκινησε απο τα 996 και υπηρχε μεχρι και το 2008 σε ολους τους κινητηρες εκτος των 911turbo. Αφορουσε 911, boxster, cayman.
Το κακο ειναι οτι ειχε γινει αγορα για τοποθετηση ενος 996 ατμοσφαιρικου κινητηρα πριν διαβασω για προβληματα.
Ελπιζω οταν θα βγει στον δρομο να μην εχω θεματα και να μην χτυπαω το κεφαλι μου που μου τον προτιμησα αντι ενος 964 κινητηρα .

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5639 στις: Δεκέμβριος 24, 2017, 12:43:49 μμ »
Φίλε εννοείς ότι όντως έχεις κάπου μία Porsche για γενική επισκευή και πέταμα;
Εγώ νόμιζα ότι ήταν αστικός μύθος :lol: :lol:

Άντε με το καλό να την πάρεις κάποια στιγμή.

Καλές γιορτές :up: