Τελικά η τρομερή και φοβερή επιτροπή κατέληξε με συνοπτικές στις εξής δύο επιλογές:
Peugeot 3008 (αυτό μιλάμε ψηφίστηκε "δαγκωτό").
VW T-Roc. Αυτό δεν το έχουμε καν δει (δεν έχει έρθει ακόμα) αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να αποφύγουμε το...Golf

Το οποίο (Golf) καλό, χρυσό και άγιο, αλλά έχουμε βαρεθεί να το βλέπουμε και να το οδηγούμε.
Όλες οι άλλες προτάσεις έπεσαν στο κενό, αλλά κακά τα ψέματα και οι δύο επιλογές είναι καλά αυτοκίνητα, ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο καθένας, οπότε όλοι δηλώνουμε χαρούμενοι.
Το 3008 παραείναι μεγάλο (και αργό) για τα γούστα μου, οπότε θα πάω στο "τροποιημένο" Golf για την επόμενη πενταετία (καλά να είμαστε...).
Πάντως κάτι που μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση με τα αυτοκίνητα που οδήγησα, είναι το "infotainment system" το οποίο πλέον θεωρείται πιο απαραίτητο και από τη...ρεζέρβα

Την εποχή που έχουμε γ@μηθεί στα συστήματα ασφαλείας, βάζουμε συστήματα που ακόμα και για να αλλάξεις σταθμό, ή να κάνεις απλά πράγματα, πρέπει να αποσπάσεις την προσοχή σου από το δρόμο για μεγάλο (κατά τη γνώμη μου) δάστημα.
Αυτό μου έχει κάνει εντύπωση.
Από τη μία "όλα για την ασφάλεια" από την άλλη "σε γεμίζω με μπλιμπλίκια με τα οποία μπορείς να σκοτωθείς χωρίς να το πάρεις χαμπάρι".
Περίεργα πράγματα

Τελικά η πολλή τεχνολογία θα μας "φάει"...
Και σκέψου από την μία να θέλεις να ρυθμίσεις κάτι στο infotainment σύστημα και από την άλλη να προσπαθείς να δεις κάτι στο G-shock σου. Ούτε από το γκαράζ σου δε θα προλάβεις να βγεις