Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1704574 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #3840 στις: Μάρτιος 17, 2015, 09:27:11 πμ »
Ναι !!!
Παλι καλα που δεν απάντησαν οτι σβηνει επίτηδες για οικονομία ...
Τραγικοί ..

Εκτος απο τη μυθικη απαντηση ,εξ ισου μυθικη και ευφανταστη ηταν και η λυση που δωσανε ;D

Ανεβασαν το ρελαντι απο τις 900 στις 1200 στροφες και ολα μια χαρα  ](*,) :dielaughing:
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Kalogeros

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3841 στις: Μάρτιος 17, 2015, 09:39:51 πμ »
Δηλ ρε Σπυρο τετοιο μύθο που εχει φτιαξει η VW περί αξιοπιστίας ... Δεν υπαρχει ..!
Εχω φιλο στην kosmocar και εχει βαρεθεί να πέρναει εγγύησης τα περίφημα dsg...
Το 1.6 FSI Ήσουνα τυχερός αν δεν σου έβγαζε ζημιά ..για αυτο το αποσύρανε...
Τα 1.4 με τα 170 άλογα ηταν θεμα χρονου να βγαλει η τουρμπίνα θεμα ..
Ενταξει κατι γρυλους παραθύρων κλπ δεν τα λεω γιατι ειναι αμελητέα ...
Και στα λεω εγω που εχω παρει 3-4 αυτοκίνητα του ομίλου ..
XΡΗΣΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #3842 στις: Μάρτιος 17, 2015, 09:57:16 πμ »
Από το 2006 έχω το Polo 1.4  75hp.
Εκτός των πολλαπλασιαστών, δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα.
Στην καμπίνα δεν ακούγεται το παραμικρό τρίξιμο κι ας είναι 365 μέρες στον δρόμο χωρίς κουκούλες και σκίαστρα.
Έχει 130000Km
Σε ταξίδια πας με 130 και δεν καταλαβαίνεις τίποτα (Στο Yaris της γυναίκας μου, με 130 νομίζεις ότι έχεις πιάσει τα 170)
Το μόνο που προσέχω είναι τα service να γίνονται στην ώρα τους....
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος Kalogeros

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3843 στις: Μάρτιος 17, 2015, 10:02:13 πμ »
Εισαι τυχερός γιατι εχει εναν κινητηρα απλό και αξιόπιστο
Το ιδιο εχει ο αδελφός μου ..
XΡΗΣΤΟΣ

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3844 στις: Μάρτιος 17, 2015, 12:02:54 μμ »
Από το 2006 έχω το Polo 1.4  75hp.
Εκτός των πολλαπλασιαστών, δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα.
Στην καμπίνα δεν ακούγεται το παραμικρό τρίξιμο κι ας είναι 365 μέρες στον δρόμο χωρίς κουκούλες και σκίαστρα.
Έχει 130000Km
Σε ταξίδια πας με 130 και δεν καταλαβαίνεις τίποτα (Στο Yaris της γυναίκας μου, με 130 νομίζεις ότι έχεις πιάσει τα 170)
Το μόνο που προσέχω είναι τα service να γίνονται στην ώρα τους....

Χρηστο,σου απαντησε ηδη ο Χρηστος.
Ο κινητηρας σου ειναι πραγματικα πολυ αξιοπιστος,γιατι δεν ειναι καθολου πουσαρισμενος.
Και η ποιοτητα κατασακευης παραμενει σε υφηλο επιπεδο!!!

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3845 στις: Μάρτιος 17, 2015, 12:42:25 μμ »
Ολα τα συγχρονα VW θελουν πολυ σχολαστικο service ,ειναι πολυ προηγμενα τεχνολογικα αλλα θελουν σοβαρους και τυπικους τεχνιτες και συνεργεια πραγμα που σπανιζει σε αυτη τη χωρα .Φιλος πληρωνει σε audi Α4 290 ευρω για αλλαγη λαδιων ,εαν αρχισει να μην πηγαινει στην audi ειναι θεμα χρονου να βγαζει διαφορα ,ειναι το λογικο κοστος οτιδηποτε τεχνολογικα προηγμενου ,εχουν επιδοσεις ,καταναλωση αλλα και αυστηρο και ακριβο service .Απο την αλλη japan και korea δεν εχουν τετοια τεχνολογια αλλα βαζεις μπροστα με -20 C στροφαρεις 7000 rpm και δεν τρεχει τιποτα ,αλλαγη λαδιων στο RAV μου με 75 ευρω στην αντιπροσωπια ,αλλαγη αμορτισερ στα 130.000 χλμ και στο αμορτισερομετρο ειχαν ακομα ψωμι .Περιτο να πω οτι σε 140.000 δεν εκαψε ουτε λαμπες , ολα οπως την πρωτη μερα που το πηρα .και μια συμβουλη ,μην αγοραζεται ποτε japan δευτερο χερι απο εμπορους ,φιλος αγορασε rav μοντελο 2008 με 30.000 χλμ και τελικα ηταν γυρισμενο το κοντερ 80.000 χλμ ,ουτε που το καταλαβε ,εδειχνε πολυ ανετα οτι εχει λιγα χλμ,αφυσικη αντοχη στο χρονο τα ατιμα.

Αποσυνδεδεμένος RENESIS

• 36mm case
  • Παν μέτρον Άριστον....!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3846 στις: Μάρτιος 17, 2015, 03:18:35 μμ »
Είμαι και εγώ Γιαπωνέζος γενικά,ωραία και ποιοτικά τα vw group αλλά προτιμώ Japan ... Περάσανε αρκετά γιαπωνέζικα αυτοκίνητα από τα χέρια μου και εχω μείνει ευχαριστημένος...αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω και κάτι σε vw group ,αν με αξιώσει ο θεός! :)

Δεν νομίζω οτι όλα τα vw group έχουν θέματα...είναι που θα τύχεις,εχω γνωστούς με Passat πχ και το έχουν λιώσει και είναι οκ..βέβαια έχουν τον παλιό 1.8τ μοτέρ!

Πριν λίγο καιρό χαλβαδιαζα,για κάτι πιο οικογενειακό από αυτό που εχω τωρα,το skoda rapid 1.6 diesel ...δεν ξέρω αν και αυτά έχουν θέματα,αλλά νομίζω οτι έχει καλή τιμή για αυτά που προσφέρει ...
Παν μέτρον Άριστον....!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #3847 στις: Μάρτιος 17, 2015, 04:17:24 μμ »
Μα πόσο...sexy αυτοκίνητο...
Δεν τα φτιάχνουν έτσι πια... Τι και εάν για να στρίψεις έπρεπε να κάνεις μερικά τρισάγια  ;D

Έτσι στρίβει χωρίς τρισάγιο...

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/MvZn6SWP2H8" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MvZn6SWP2H8" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3848 στις: Μάρτιος 17, 2015, 04:18:01 μμ »

Δεν νομίζω οτι όλα τα vw group έχουν θέματα...είναι που θα τύχεις,εχω γνωστούς με Passat πχ και το έχουν λιώσει και είναι οκ..βέβαια έχουν τον παλιό 1.8τ μοτέρ!

Ένας από τους πιο αλεξίσφαιρους κινητήρες ever..ίσως ο καλύτερος τουρμπάτος μαζικής παραγωγής.  Στα 180 άλογα απλά κοιμόταν. Τον έφταναν 300 και πάλι άντεχε. Δυστυχώς η νομοθεσία με τις εκπομπές ρύπων, τον έστειλε στο ράφι.

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος jtheogr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3849 στις: Μάρτιος 17, 2015, 04:35:47 μμ »
Απο το 2006 έχω ενα VW Golf GT 1.4 170hp (είναι απο τα πρώτα που κυκλοφόρησαν), έχω κάνει 130.000 χλμ και γενικά το κυνηγάω ειδικά τον πρώτο χρόνο που το είχα το έσκιζα αλλά ακόμα και τώρα όταν βγαίνω εκτός Αθηνών δεν πάω με λιγότερα απο 170-180.

Στα service είμαι τακτικός και το προσέχω, εκτός απο αλλαγή πολλαπλασιαστών (γνωστό θέμα αυτού του κινητήρα αλλα περάστηκαν στην εγγύηση)  μια φορά σκαστρα και 2 ηλεκτρικές βαλδίδες το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει κάτι αλλο.

Να αναφέρω εδώ ότι για περίπου 2 χρόνια φορούσα πρόγραμμα στο αυτοκίνητο για να ανεβάσω λίγο ακόμα δύναμη αλλά το έβγαλα.

Υπάρχουν και μοντέλα του γκρουπ που βγάζουν διάφορα θέματα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Αυτοκίνητα
« Απάντηση #3850 στις: Μάρτιος 18, 2015, 01:56:24 πμ »
Το polo 2003 100 ps πολλαπλασιαστες και αισθητηρα λ τα πιο βασικα. Αυτο που με εκνευριζε ομως ηταν οτι το αυτοκινητο ετριζε σα lada. Η φουρνια αυτη ειχε βγαλει γτπ αμαξια...

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3851 στις: Μάρτιος 18, 2015, 09:40:42 πμ »
Απο το 2006 έχω ενα VW Golf GT 1.4 170hp (είναι απο τα πρώτα που κυκλοφόρησαν), έχω κάνει 130.000 χλμ και γενικά το κυνηγάω ειδικά τον πρώτο χρόνο που το είχα το έσκιζα αλλά ακόμα και τώρα όταν βγαίνω εκτός Αθηνών δεν πάω με λιγότερα απο 170-180.

Στα service είμαι τακτικός και το προσέχω, εκτός απο αλλαγή πολλαπλασιαστών (γνωστό θέμα αυτού του κινητήρα αλλα περάστηκαν στην εγγύηση)  μια φορά σκαστρα και 2 ηλεκτρικές βαλδίδες το αυτοκίνητο δεν έχει βγάλει κάτι αλλο.

Να αναφέρω εδώ ότι για περίπου 2 χρόνια φορούσα πρόγραμμα στο αυτοκίνητο για να ανεβάσω λίγο ακόμα δύναμη αλλά το έβγαλα.

Υπάρχουν και μοντέλα του γκρουπ που βγάζουν διάφορα θέματα.

πολυ τυχερος εισαι.

κακη φουρνια εκεινα τα TSI μοτερ, με το GT να ειναι το χειροτερο απο θεμα αξιοπιστιας.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3852 στις: Μάρτιος 18, 2015, 09:47:14 πμ »
μια γενικη απορια...

οσοι λετε οτι προσεχετε και τηρειτε ευλαβικα το προγραμμα των services, τι εννοειτε?

καθε ποτε αλλαζετε λαδια?

Αποσυνδεδεμένος nikolas

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3853 στις: Μάρτιος 18, 2015, 10:09:29 πμ »
Σε γιαπωνεζικο οποτε θυμηθεις ,καλα ειναι να μην εχουν περασει πανω απο τρια χρονια  :D

Γενικα κοιτας να ακολουθεις τα διαστηματα που λεει το manual ,για το VW group βεβαια εχω ακουσει για κατι διαστηματα 30000 για λαδια ,προσωπικα εαν ηθελα το μοτερ μου να ζησει πανω απο 150.000 χλμ θα τα αλλαζα σιγουρα νωριτερα ,στο rav που εχω πχ το manual λεει συνθετικα ανα 15000 χλμ η καθε χρονο εαν δεν τα συμπληρωσεις ,τα αλλαζω ομως καθε 10.000 ,τα λαδια δεν τα λυπομαστε ποτε και δεν κανουμε τσιγκουνιες .

Αποσυνδεδεμένος Chris_Superocean

• Tourbillion
  • B R E I T L I N G
    • Προφίλ
« Απάντηση #3854 στις: Μάρτιος 18, 2015, 10:49:08 πμ »
μια γενικη απορια...

οσοι λετε οτι προσεχετε και τηρειτε ευλαβικα το προγραμμα των services, τι εννοειτε?

Στο Polo λέει κάθε 15000 ή 1 χρόνο λάδια και κάθε 30000 ή 2 χρόνια service

Στο συνεργείο που πάω (ξάδελφος) βάζω λάδια 10000, τα αλλάζω στα 9000 - 9500 και εναλάξ service
Δεν ήταν κακός ο λύκος, η γιαγιά είχε αυθαίρετο.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3855 στις: Μάρτιος 18, 2015, 11:14:34 πμ »
μια γενικη απορια...

Θεωρω απαραδεκτη την πολιτικη των εταιριων,που για να προσελκυσουν πελατες,λενε να γινεται αλλαγη λαδιων καθε 20.000,30.000 χιλ. ,service καθε και γω δεν ξερω ποσα και γενικα προσπαθουν με την,υποτιθεμενη, οικονομια που προσφερουν,να γινουν ανταγωνιστικες και να αυξησουν τις πωλησεις τους.
Ολοι οι μηχανικοι που εχω συζητησει ειναι κατηγορηματκοι οτι δεν υπαρχει λαδι που να κρατα τις ιδιοτητες του για 30000 χιλ,δεν υπαρχει λαδι που να μενει αναλλοιωτο για 2 χρονια.Και ειναι βεβαιο οτι μετα αρχιζουν οι φθορες στον κινητηρα.
Αλλαγη λαδιων λοιπον απαραιτητα καθε 10000 max οταν τα λαδια ειναι συνθετικα και καθε 5000 χιλ οταν ειναι απλα.
Οσον αφορα τα service ,υπαρχει διαχωρισμος σε μεγαλα και μικρα,με τις αντιστοιχες εργασιες συντηρησης και τα οποια πρεπει να γινονται βασει προδιαγραφων.

EDIT :Αλλαγη λαδιων λοιπον απαραιτητα καθε 10000 max η στον χρονο  οταν τα λαδια ειναι συνθετικα  και καθε 5000 χιλ η στον χρονο οταν ειναι απλα.
εκ παραδρομης παρελειψα το χρονικο οριο!!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 18, 2015, 12:46:47 μμ από gerogian »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3856 στις: Μάρτιος 18, 2015, 11:43:55 πμ »
Το λάδι (κάθε λάδι, ακόμα και το καλύτερο συνθετικό) στους 12 μήνες πρέπει να αλλάζει.
Απαραίτητα και το φίλτρο.
Γενικά, η επιλογή του λαδιού είναι μεγάλο θέμα και θέλει προσοχή.
Τα συνεργεία, ακόμα και τα εξουσιοδοτημένα, κάποιες φορές προωθούν λάδια που έχουν επιλέξει κυρίως με εμπορικά κριτήρια.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3857 στις: Μάρτιος 18, 2015, 11:46:14 πμ »
Στο πετρελαιο τι ισχυει;

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3858 στις: Μάρτιος 18, 2015, 12:01:22 μμ »
δεν υπαρχει turbo μοτερ που να μπορει να κρατησει λαδια 30.000χλμ
οχι ιδιοτητες δεν θα εχουν μεινει, αλλα ουτε σταγονα.
εκτος αν βαζεις 10-60... ;D

τα λαδια πρεπει να αλλαζονται καθε 10.000χλμ η μια φορα το χρονο.
οτι ερθει πρωτο.

σε μοτερ υψηλων επιδοσεων που "δουλευονται" καλο θα ειναι καθε 5.000χλμ να αλλαζονται.

επισης, οσοι εχουν turbo κινητηρες, καλο θα ειναι να ξερουν και να θυμουνται οτι το κρυωμα του μοτερ ειναι εξισου, αν οχι περισσοτερο, σημαντικο απο το ζεσταμα.
ετσι ραγιζουν οι τουρμπινες...

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3859 στις: Μάρτιος 18, 2015, 12:02:50 μμ »
Στο πετρελαιο τι ισχυει;

Το θέμα είναι "αυτοκίνητα", όχι τρακτέρ. Έλεος πια με τα offtopic...
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.