Αποστολέας Θέμα: Αυτοκίνητα  (Αναγνώστηκε 1705419 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Αυτοκίνητα
« Απάντηση #1080 στις: Μάιος 17, 2011, 10:46:29 μμ »
Από τα υπόλοιπα του 2012 μόνο το mazda minagi μου λέει κάτι

Νίκο εμένα αυτό το minagi (CX-5) μου λέει πολλά.
Η mazda ειναι εταιρειαρα.
Εαν το βγάλουν και σε 1.6 turbo οπως διαβαζω και το πορτμπαγκαζ του υπερβαινει τα 400 λίτρα νομίζω ότι θα κάνει θραύση.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1081 στις: Μάιος 17, 2011, 11:57:14 μμ »
+1 για Giulia, αν προχωρήσει το project όμως!

Είναι υπό εξέλιξη και αναμένεται προς τα μέσα του 2012...

- Αλφα ρομέο gioulia, αν έρθει ποτέ έτσι:

Uploaded with ImageShack.us

Θα έχει κάποια στοιχεία από τα ps που έχουν κατά καιρούς διαρρεύσει, αλλά η αισθητική της φυλάσσεται καλά και αναμένεται να είναι πολύ ξεχωριστή.

Μέχρι στιγμής έχω απορρίψει:
- Alfa Romeo Giuletta 1.4 λτ 170 ps (μου αρέσει η DS4 πιο πολύ, ειδικά μέσα)

Περί ορέξεως (αισθητικής) ουδείς λόγος, αλλά νομίζω πως αποτελεί αντικειμενικά μια από τις καλύτερες επιλογές.     (κατά τη γνώμη μου, ....μακράν η καλύτερη  ;D)
Νομίζω πως βιάζεσαι να την απορρίψεις, αλλά εσύ ξέρεις ....
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1082 στις: Μάιος 18, 2011, 11:35:18 πμ »
Καταρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

- station wagon δεν θα προτιμούσα, όχι επειδή είναι παραξηγημένα στην Ελλάδα και χάνουν σε μεταπώληση, όσο διότι δεν είναι καθόλου ευέλικτα, ειδικά για την Αθήνα. Δεν θα θελα κάτι πάνω από 4μιση μέτρα.

- κινητήρας εννοείται μέχρι 1800 το πολύ, άρα turbo.

- Για την ώρα η λύση 5θυρο μεγαλούτσικο hatch έχει προβάδισμα για την ώρα έναντι ενός μικρού SUV. Δεν κινούμε καθόλου off road και δε βρίσκω λόγο ν’ απολέσω τα όποια σπορτίφ χαρακτηριστικά. Το πλεονέκτημα των χώρων αποσκευών δεν ξέρω αν είναι τόσο μεγάλο. Αλλά το minagi Κώστα θαααααααααα το σκεεεφτώω που λέει και ο Θεοφράστου!

- η alfa μαζί με το megane είναι τα σπουδαιότερα που κυκλοφορούν αλλά δεν έχω δει καθόλου το νέο focus από κοντά για το οποίο έχουν γραφτεί θετικά σχόλια. Ωστόσο τα μοντέλα που έρχονται σύντομα (κυρίως citroen DS4 και νέα Mercedes A) μου κάνουν  πολύ περισσότερο κλικ ΟΠΤΙΚΑ. ΟΔΗΓΙΚΑ όταν φτάσει με το καλό η ώρα για test drive φυσικό να υπάρξουν ανατροπες και απογοητεύσεις. Ειδικά τους Γάλλους  τους φοβάμαι ότι  την πατάνε από δικές τους μα...ιες σε λεπτομέρειες στο τέλος.
Την ds4 την είδα σε έκθεση εξωτερικού και έπαθα πλάκα, μιλάμε για απευθείας επίθεση στην Giulietta (ακόμα και οι χειρολαβές της πίσω πόρτας), όπως βέβαια το DS3 τοποθετείται ως ο άμεσος ανταγωνιστής της mito και mini. Ενώ το mito μου αρέσει πιο πολύ από το ds3, στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία θα προτιμούσα τη Γαλλίδα, καθώς:
-  το μοτέρ BMW-PSA 1,6 turbo που έχω και τώρα είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει σε αυτοκίνητα που είχα ως τώρα. Κινεί τα περίπου 1400 κιλά του δικού μου ανετότατα. Απίστευτα γραμμικό και μέγιστη ροπή από πολύ χαμηλά.Θα έχει τους κινητήρες του  Peugeot rcz.  Έτσι με τα 156 άλογα πια ή αν θέλω να εξαντλήσω το budget με τα 200 άλογα, από 1,6 λτ μου ακούγεται πολύ καλό.
- Θα είναι πιο φρέσκο μοντέλο στα τέλη του 2012
- Εσωτερικά υπερτερεί πολύ της Giulietta.

Οδηγικά όμως δεν μπορώ να κρίνω. Μικρή απογοήτευση ότι το γαλλικό θα έχει ημιάκαμπτο πίσω,  εικάζω οτι θα είναι ένα σκαλί κάτω οδηγικά από την Ιταλίδα αλλά αν η διαφορά είναι μικρή overall ψηφίζω για την ώρα Γαλλία.

Η νέα Mercedes A είναι ό,τι ομορφότερο έχω δει αλλά μόνο σε φωτογραφίες ( η Σανγκάη ήταν πολύ μακριά!) Αν δεν ξεφεύγει σε τιμή και βγει όντως έτσι θα σαρώσει. Αν ξεκινά από 30 με τον χειρότερο κινητήρα και ένα στροφόμετρο μόνο στον στάνταρ εξοπλισμό καληνύχτα σας.

Σίγουρα το καινούριο αυτοκίνητο είναι αλλιώς αλλά εξακολουθεί  να με ενοχλεί πολύ πως ότι και να διαλέξω με το που κάνω τα πρώτα 100 Km θα έχω χάσει 30% της αξίας, σχεδόν 10000 ευρώ! Δεν είναι καιροί για τέτοια. Οι τιμές καλοδιατηρημένων BMW 3, Mercedes clc κτλ έχουν ξεφτιλιστεί. Πόσο μάλλον κάτι όχι τόσο «premium» πχ μια Λάντσια δ 1,75 λτ με 200 ps. Μια giulietta 1,4 170 ps ή μια BMW x1 του χρόνου μεταχειρισμενα μπορεί να φτάσουν σε προκλητικές τιμές.  Ίσως ένα ωραίο γυναικείο Ω constellation με τα ρέστα να βοηθήσει να το ξανασκεφτεί.

Εννοείται πως πολύ πιθανό να κάνω συμβιβασμούς στο τέλος, καθώς τώρα δεν διαλέγω για την πάρτυ μου αλλά πρέπει να σκεφτώ άλλα 2 άτομα με τις δικές τους ανάγκες.  Και η χαρά της δημιουργίας οικογένειας αξίζει πιο πολύ από τιδήποτε άλλο.
Πάω να γράψω τίποτα για ρολόγια γιατί το ξεφτίλησα με τα αυτοκίνητα!
A  ένα τελευταίο για το φίλο bb που μίλησε πολυμορφικά και είπε για το Peugeot 5008. Δες και opel meriva ή περίμενε για το ds5 που ρχεται κι αυτό (όχι δεν δουλεύω για την Citroen!)

We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1083 στις: Μάιος 18, 2011, 12:50:23 μμ »
Nίκο έχω το Οκτάβια 4 RS, καραβάν με 550 λίτρα χώρο αποσκευών. Είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά πια τα τρία μου κορίτσια χωράνε τσίμα τσίμα στο στενό εσωτερικό του. Και κατά πλάτος και κατά μήκος. Θέλω κάτι φαρδύτερο, με μεγαλύτερο μεταξόνιο και σίγουρα όχι λιγότερα από 600 λίτρα χώρο. Το Μερίβα και το DS5 έχουν 400 και 465 λίτρα αντιστοίχως. Οπότε Χ και στα δύο.
Είχα καταλήξει στα Ford S-Max 2,5Τ, Skoda Superb SW 1,8Τ, VW Passat SW 1,8Τ, VW Touran 1,4Τ και Peugeot 5008 1,6Τ που διαθέτουν χώρους και έχουν καλές επιδόσεις (ενεργητική ασφάλεια πάνω απ' όλα). Τελικά απέρριψα τα καραβάν και S-Max γιατί με 4,80+μ παραείναι καράβια για την πόλη (ώρες ώρες σιχτίριζα τα 4μιση του Οκτάβια) και το Τουράν μιας και είναι πολύ κουτί και πιο αδύναμο (140 μουλάρια) από το 5008.
Το 5008 έχει 4,53μ μήκος, 1,6Τ με 156 αλόγατα, 650+λ αποσκευών και είναι και όμορφο.
Ένα επίσης σημαντικό πλεονέκτημα των πολυμορφικών (αλλά και των τζιποειδών) είναι το μεγάλο ύψος που βολεύει αφάνταστα στη φορτοεκφόρτωση παιδιών. Το έχω διαπιστώσει στην ευκολία που έχει το Ρούμστερ σε σχέση με το Οκτάβια. Με δύο μικρές το λουμπάγκο δεν είναι μακριά.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1084 στις: Μάιος 18, 2011, 01:02:27 μμ »
Αν σε ενδιαφέρει Δημήτρη, σε λίγο καιρό το superb θα βγει και σε έκδοση scout, ελαφρά υπερυψωμένο με τετρακίνηση, με τον 1,8.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1085 στις: Μάιος 18, 2011, 01:03:55 μμ »
Συμφωνω απολυτα με τον Δημητρη και μαλιστα συμπασχω διοτι με εγκυο γυναικα στον μηνα της και ενα αγορακι θηριο 13μηνων και 13 σχεδον κιλων, το σηκωσε-κατεβασε-βαλε-βγαλε πραγματα και παιδι στο αμαξι δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ακουγεται και μαλιστα με το καλο σε ενα μηνα που θα ερθει το δευτερο μαλλον δυσκολοτερη θα γινει η διαδικασια αυτη...:(

Οποτε και εγω πριν κανενα χρονο πηγα και πουλησα το κουπε και μεχρι τοτε αγαπημενο αμαξι και των δυο μας, και αγορασα το Β class  με κρητηρια κατι αντιστοιχα του φιλου ΒΒ και κυριως το υψος αμαξωματος-χωρος αποσκεων-και ανεση θεσεων διοτι... .γουστα < οικογενεια πια...και πολυ ευκολα το λουμπαγκο οντως Δημητρη σου χτυπα την πορτα μια μερα και τοτε...αστα να πανε...(παθων και ομιλων)
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1086 στις: Μάιος 18, 2011, 01:10:46 μμ »
Δημήτρη απ' αυτή την άποψη έχεις δίκιο, ειδικά το meriva είναι μια κατηγορία κάτω. Βρίσκω όμως έξυπνο πως ανοίγουν οι πίσω πόρτες για πρακτικότητα.

Το 5008 μου ακούγεται μια χαρά, εγώ από την peugeout στο θέμα αξιοπιστίας έμεινα ευχαριστημένος. Έχεις ήδη γρήγορο μοτέρ αλλά πιστεύω ότι και το 1,6 turbo oου ανέφερeς δεν θα σε απογοητεύσει.

Το superb scout λογικά θα είναι και αυτό αρκετά μεγάλο σε μήκος Θοδωρή.   

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1087 στις: Μάιος 18, 2011, 02:08:29 μμ »
Δυστυχώς 4.83μ ακατέβατα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1088 στις: Μάιος 18, 2011, 09:43:47 μμ »
Aμάξι κάτω από τα 4,70 είναι matchbox  :D :D :D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1089 στις: Μάιος 18, 2011, 10:52:16 μμ »
Είμαι μικρός σαν πετραδάκι. Χωράω παντού.

Αποσυνδεδεμένος sv2

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1090 στις: Μάιος 19, 2011, 01:18:50 πμ »

Υπάρχουν 2 βασικές προκαταλήψεις που μας δυσκολεύουν και δεν ξέρω αν θα ξεπεραστούν ποτέ:
-   Γυναίκα: δεν θέλει μεταχειρισμένο με τίποτα. Εγώ θα θελα πολύ μια bmw 3.20 κουπέ 2-3 ετών  κι ας αλλάζει μοντέλο σύντομα η 3άρα.

Και γιατί να έχει λόγο η γυναίκα σου στο τι αυτοκίνητο θα πάρεις ?
Ακόμα και το δικό της εγώ το διάλεξα  ;D

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #1091 στις: Μάιος 19, 2011, 06:18:20 πμ »
Άει γεια σου!

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1092 στις: Μάιος 19, 2011, 08:51:54 πμ »
Θα συμφωνησω και παλι...
Γεια και σε σενα ΒΒ..:P
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1093 στις: Μάιος 19, 2011, 10:44:26 πμ »
Μα ποιο αυτοκίνητο και μετά ποια έκδοση θα πάρουμε εγώ θα διαλέξω.  Αν κάποια από αυτά που προανέφερα είναι τάφος από γκάζι ή βάρκα στις στροφές θα φάει Χ με τη μία. Για κάποια χαρακτηριστικά του όμως (πχ επαρκείς χώροι ή όχι κάμπριο) πρέπει να κοιτάξω και τις ανάγκες των υπολοίπων, οπότε και η άποψη της γυναίκας- σε λογικά πλαίσια -είναι καλοδεχούμενη, ειδικά αν με γλιτώσει από δυσκολίες στο μέλλον.   
Για το θέμα μεταχειρισμένου, αν το ψάξω όταν έρθει η ώρα και κατεβάσω 2-3 καλές προτάσεις σίγουρα κάτι θα γίνει. Αυτοκίνητα του 2009-10 θα πωλούνται 20000 από 40000+.
10000χίλιαρα ευρώ  πεταμένα δεν αφήνουν κανέναν ασυγκήνητο.
ΥΓ: Το παρακάτω το είχα σταμπάρει πέρσι και φαντάζει ιδανικό για έναν  νέο οικεγενειάρχη. mazda shinari. Ωραίες γραμμές, 5θυρο, με χώρους και σπορ από μια εταιρεία που ξέρει να δίνει χαρά στον οδηγό (rx-8, 3 mps). Κουατροπόρτε του «φτωχού» θα το έλεγα. Για μένα το συγκεκριμένο δεν παίζει μιας και σίγουρα θα έχει πάνω από 30000 και με μεγάλο μήκος, για τον κύριο ψηλό moderator που δήλωσε ότι κάτω από 4,70 είναι παιχνιδάκι καλό δείχνει.  ;DΑυτό το στυλ μου αρέσει.

Το  concept το είχαν τρέξει και στους δρόμους ιαπωνικης μεγαλούπολης φορώντας του  τον κινητήρα  1,5 lt του mazda 2 νομίζω.  Λες να του φορτώσουν κι αυτού κανά βάνκελ; Υπάρχουν και βιντεάκια στο νετ.

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1094 στις: Μάιος 19, 2011, 11:26:21 πμ »
Μα ποιο αυτοκίνητο και μετά ποια έκδοση θα πάρουμε εγώ θα διαλέξω.  Αν κάποια από αυτά που προανέφερα είναι τάφος από γκάζι ή βάρκα στις στροφές θα φάει Χ με τη μία. Για κάποια χαρακτηριστικά του όμως (πχ επαρκείς χώροι ή όχι κάμπριο) πρέπει να κοιτάξω και τις ανάγκες των υπολοίπων, οπότε και η άποψη της γυναίκας- σε λογικά πλαίσια -είναι καλοδεχούμενη, ειδικά αν με γλιτώσει από δυσκολίες στο μέλλον.   
Για το θέμα μεταχειρισμένου, αν το ψάξω όταν έρθει η ώρα και κατεβάσω 2-3 καλές προτάσεις σίγουρα κάτι θα γίνει. Αυτοκίνητα του 2009-10 θα πωλούνται 20000 από 40000+.
10000χίλιαρα ευρώ  πεταμένα δεν αφήνουν κανέναν ασυγκήνητο.
ΥΓ: Το παρακάτω το είχα σταμπάρει πέρσι και φαντάζει ιδανικό για έναν  νέο οικεγενειάρχη. mazda shinari. Ωραίες γραμμές, 5θυρο, με χώρους και σπορ από μια εταιρεία που ξέρει να δίνει χαρά στον οδηγό (rx-8, 3 mps). Κουατροπόρτε του «φτωχού» θα το έλεγα. Για μένα το συγκεκριμένο δεν παίζει μιας και σίγουρα θα έχει πάνω από 30000 και με μεγάλο μήκος, για τον κύριο ψηλό moderator που δήλωσε ότι κάτω από 4,70 είναι παιχνιδάκι καλό δείχνει.  ;DΑυτό το στυλ μου αρέσει.

Το  concept το είχαν τρέξει και στους δρόμους ιαπωνικης μεγαλούπολης φορώντας του  τον κινητήρα  1,5 lt του mazda 2 νομίζω.  Λες να του φορτώσουν κι αυτού κανά βάνκελ; Υπάρχουν και βιντεάκια στο νετ.

Γι' αυτό σου έγραψα για την Giulia....    ;)

....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1095 στις: Μάιος 19, 2011, 12:11:58 μμ »
Kούκλα το Μazda Νίκο, αστέρι!!!

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1096 στις: Μάιος 19, 2011, 12:44:09 μμ »
κι αυτή η ιδέα της giulia δεν πάει πίσω!

Αποσυνδεδεμένος p-george

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #1097 στις: Μάιος 22, 2011, 08:55:11 μμ »
Αυτο ειναι το δικο μου ενα Nissan Qashqai 1.6

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1098 στις: Μάιος 22, 2011, 09:45:38 μμ »
Respect,ενα απο τα αγαπημενα μου Nissan ;)

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1099 στις: Μάιος 29, 2011, 03:49:29 μμ »