Αποστολέας Θέμα: αγορά OMEGA ή SINN?  (Αναγνώστηκε 11976 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: αγορά OMEGA ή SINN?
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 19, 2009, 01:37:48 πμ »
george για αγορά από νετ όπως είπα παραπάνω έχουν σχεδόν ίδια τιμή....τον προβληματισμό αν είναι καλή ιδέα να αγοράσεις Ω από νετ τον καταλαβαίνω....αν κάποιος φίλος έχει αγοράσει από το www.thebrandedwatchcompany.co.uk θα ήθελα να ξέρω την εμπειρία του..

ειναι και παλι για αλλη χρηση ,το θεμα ειναι τι θες απο το ρολοι?το sinn εχει τεχνολογια για ρολοι εργαλειο ενω το αλλο ανηκει αλλου.στα ιδια λεφτα οπως τα λες θα αγοραζα το ομεγα ,οι λογοι?

swatch group
ποιοτητα,φινιρισμα,co-axial!,status

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 19, 2009, 09:08:23 πμ »
Νίκο ευχαριστώ για την γνώμη και σίγουρα αν καταλήξω στο OMEGA θα σε ενοχλήσω....πάντως το OMEGA στο εν λόγω site έχει τιμή 1560 λίρες που όπως είναι οι ισοτιμίες τώρα το πολύ να πάει 1.800 ευρώ. Βέβαια η εγγύηση είναι του site και αυτό είναι μειονέκτημα σίγουρα...αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να το βρω σε μαγαζί σε τέτοια τιμή

Δεν γνωριζω για το συσκεκριμενο σιτε. Αυτο που εχω να πω επειδη το εχω ψαξει αρκετα για τα Ωμεγα δεν συμφερει να αγορασεις ενα ρολοι εστω και με 10% κερδος (διοτι για τοσο μιλαμε) και να μην ειναι γνησιο αντιπροσωπιας και με ολα τα χαρτια του. Στην Ελλαδα οπως ειπα το PO μπορεις να το παρεις απο 2100 εως 2200.
Θα επερνα το Ωμεγα με κλειστα ματια. Σκεψου οτι ενα ρολοι της ταξης των 2000 Ευρω ειναι μια μικρη επενδυση. Εαν χρειαστεις σε 1 χρονο να το πουλησεις θα το πουλησεις αρκετα πιο ευκολα.

Και τελος θεωρω οτι καλο θα ειναι οτι ρολοι αγοραζεις να το βαζεις πρωτα στον καρπο σου και μετα να αποφασιζεις.

Φιλικα,
Νικος

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 19, 2009, 10:28:13 πμ »
Johny μιας και θα είναι το πρώτο σου μηχανικό ρολόι θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάποιο που θα το έχεις δοκιμάσει. Όταν με το καλό αργότερα, αποκτήσεις κι άλλα ρολόγια τότε, κάνε και το βήμα να αγοράσεις κάτι που δεν το έχεις δοκιμάσει. To PO στις φωτογραφίες μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς δε μου αρέσει καθόλου στον καρπό μου. Γι' αυτό πήγαινε και δοκίμασε ό,τι σου αρέσει, ασχέτως αν θα είναι το ΡΟ ή κάποιο άλλο και ασχέτως αν θα το αγοράσεις από Ελλάδα ή όχι. Θα ήταν κρίμα στην πρώτη σου αγορά να το μετανοιώσεις και να μην το ευχαρηστηθείς.
Rock the Casbah!

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 19, 2009, 10:57:51 πμ »
Ό,τι είπε ο Μαυρόπουλος.

Συν ότι τo πρώτο μας (μηχανικό) ρολόι παίζει ιδιαίτερο ρόλο, τόσο συναισθηματικό όσο και στη διαμόρφωση της θεώρησής μας για το ρολόι από κει και πέρα.
Βέβαια, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, η πρώτη αγορά - σε σχέση με την πείρα και τις εμπειρίες που αποκτούμε στην πορεία - κρίνεται ελαφρώς ... απερίσκεπτη έως και ατυχής μερικές φορές.
Μπορεί να έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας και στο κουτί με τα υπόλοιπα ρολόγια, αλλά αν γυρίζαμε το χρόνο πίσω, μάλλον θα επιλέγαμε κάτι άλλο.

Αποσυνδεδεμένος johny72

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 21, 2009, 02:30:11 πμ »
Ευχαριστώ όλους τους φίλους του forum για τις απόψεις τους...το βλέπω για Ω κυρίως λόγω της μη δυνατότητας πρόβας του SINN...οπότε ξεκινάμε έρευνα αγοράς σύντομα ;)...Νίκο θα σε ενοχλήσω...

director

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 23, 2009, 09:33:45 μμ »
παντως αυτο δεν φαινεται κακο για τα λεφτα του.

http://www.redfingerprint.com/watches_detail.php/Sinn/Sinn_144_Series/144.060.GMT.ST.S

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 24, 2009, 12:09:05 πμ »
Κάποιος πουλά το δικό του Ω...
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος ysv

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 04:30:31 μμ »

Καλησπέρα,

Το συγκεκριμένο πόστ δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο για το δίλλημα που με προβλήματίζει, πάνω στο οποίο θα ζητούσα τη γνώμη σας.

Όλα ξεκίνησαν όταν αποφάσισα να πάω για γενικό σέρβις το ρολόι του παππού - ένα κουρδιστό Ωμέγα του 50 - το οποίο βρισκόταν στην κατοχή μου εδώ και μία δεκαετία, από τότε που πέθανε ο παππούς δηλαδή.

Το ανακάλυψα ψάχνοντας τα συρτάρια μου και το πήγα στην Ω να ρωτήσω τι μπορεί να γίνει. Με λίγα λόγια, αφού το έστειλαν στην Ελβετία μου είπαν πως χρειαζόταν επανεγραφή καντράν και επίσης κάπου 900 + ευρώ για ένα γενικό σέρβις. Μαζί με ένα λουράκι το κόστος θα ξεπερνούσε τα 1100 Ευρώ.

Καθώς τα ρολόγια δεν με είχαν συγκινήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή ουδέποτε είχα ασχοληθεί. Μη έχοντας ήδη κάποιο καλό ρολόι, το να δώσω τόσα χρήματα για ένα vintage, το οποίο δεν θα ήταν κ καθημερινο,  για μένα ήταν πολλά.

Βλέποντας τα καινούργια Ωμέγα κόλησα με το PO. Εγράφηκα στο forum, διάβασα σχετικά, πόσταρα και έλυσα και κάποιες απορίες σχετικά με το ρολόι. Ωστόσο, περιδιαβαίνοντας τις σελίδες του - πολύ ενδιαφέροντος - forum, έμαθα για τα Sinn. Διάβασα για την ποιότητά τους και βλέποντάς στο site της εταιρείας κόλησα με το Sinn 556 το οποίο εκτός από απλό που μου αρέσει, είναι και αρκετά φθηνότερο.

Η αλήθεια είναι πως για να πάρω το PO, που πιστεύω θα συμφωνήσετε είναι καλύτερο ως ρολόι θα πρέπει να κάνω οικονομίες, ενώ το 556 μπορώ να το αγοράσω με κάρτα άμεσα.

Ως πρώτο μηχανικό και καλό ρολόι το sinn 556 τώρα ή να μαζέψω χρήματα και κάπου προς το καλοκαίρι να πάρω το Omega planet ocean ?

Περιμένω τις απαντήσεις σας και τις συμβουλές σας

Φιλικά
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 04:33:50 μμ »
γεια σου

εαν μπορεις να περιμενεις ,η προταση μου, θα ηταν ομεγα ΡΟ με μηχανη coaxial.το 556 απο την αλλη το εχεις στο χερι σου και αυριο το πρωι,αλλα πιστεψε με,αρκετες φορες το μετανιωσα οταν βιαστικα να αγορασω ενα ρολοι.περιμενε...γνωμη μου

Αποσυνδεδεμένος ysv

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 04:53:15 μμ »

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Το PO σίγουρα είναι καλύτερο, αλλά το 556 δηλαδή 'χάνει' τόσο πολύ? δεν είναι καλό? μπορεί να το μετανιώσω?

Μπορεί να είναι αφελής η ερώτηση, αλλά η αίσθηση του ότι μπορείς να αποκτήσεις ένα ρολόι άμεσα σε 'τρώει' ...

Αποσυνδεδεμένος taxi-driver

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 05:02:59 μμ »
Φίλε μου Ωmega all the way!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 05:55:41 μμ »
   Φίλε μου δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το Ω είναι σχεδόν 4 φορές ακριβότερο. Είμαι κι εγώ λάτρης του Planet Ocean(big size με καουτσούκ ;D) και συμφωνώ πως είναι εξαιρετικό ρολόι.
   Από την άλλη το Sinn το παίρνεις άμεσα.
   Δύσκολη απόφαση, να όμως τι θα έκανα εγώ. Αν είχα ένα αξιοπρεπές ρολόι να φοράω, θα περίμενα για το Ω. Αν όχι θα έπαιρνα κάτι άμεσα(το Sinn ή κάτι ανάλογο) και θα έβαζα το Planet Ocean σαν επόμενο στόχο.
   Έτσι κι αλλιώς καλό είναι να το σκεφτείς λίγο. Αυτό που είπε ο george είναι 100% σωστό. Τις βιαστικές επιλογές συνήθως τις μετανιώνουμε...

Φιλικά, Γιάννης

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 06:05:08 μμ »
   Φίλε μου δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το Ω είναι σχεδόν 4 φορές ακριβότερο. Είμαι κι εγώ λάτρης του Planet Ocean(big size με καουτσούκ ;D) και συμφωνώ πως είναι εξαιρετικό ρολόι.
   Από την άλλη το Sinn το παίρνεις άμεσα.
   Δύσκολη απόφαση, να όμως τι θα έκανα εγώ. Αν είχα ένα αξιοπρεπές ρολόι να φοράω, θα περίμενα για το Ω. Αν όχι θα έπαιρνα κάτι άμεσα(το Sinn ή κάτι ανάλογο) και θα έβαζα το Planet Ocean σαν επόμενο στόχο.
   Έτσι κι αλλιώς καλό είναι να το σκεφτείς λίγο. Αυτό που είπε ο george είναι 100% σωστό. Τις βιαστικές επιλογές συνήθως τις μετανιώνουμε...

Φιλικά, Γιάννης

+1000 το PO το χτυπάς του χρόνου,του παραχρόνου....δεν αλλάζει είναι top ρολογακι,γι'αυτό πάρε το  Sinn να το ευχαριστηθείς κάθε μέρα και μετά πράττεις ανάλογα  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος ysv

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 08:01:16 μμ »

@ συνονόματος Γιάννης

Τώρα φοράω ένα Swatch irony το οποίο απλώς επιτελεί τον αρχικό σκοπό του, δηλ. λέει την ώρα και την ημερομηνία.
Καθώς το ρολόι ως αντικείμενο δεν με ενδιέφερε, μέχρι τώρα αυτό ήταν αρκετό.

Μόλις όμως σου μπει το μικρόβιο ....  :-\

είναι δελεαστικό το άμεσο, αλλά από την άλλη κι η προσμονή για κάτι καλό έχει άλλη αξία... κι αυτή είναι η ουσία του διλήμματος μου

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 09:45:13 μμ »
περιμενε....γιατι αμα βαρεθεις το σιννακι και θες το ομεγακι ,ειναι ενα προβλημα! ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 02, 2009, 09:54:38 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 02, 2009, 10:40:26 μμ »
Εαν εχεις κολησει με το PO τοτε το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το παρεις. Το ξερω εκ πειρας.
Eαν δεν μπορεις να περιμενεις παρε το Sinn αλλα να ξερεις οτι οπως ειπε και ο Γιωργος σε 8 μηνες θα παρεις το PO.

Προταση. Δωσε καποια μετρητα και τα υπολοιπα με δοσεις (VISA) και παρε το PO.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 01:44:59 πμ »
Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι θα σου πουμε ότι το sinn είναι ρολογάρα για τα χρήματα που κοστίζει. Μήπως όμως το συγκεκριμένο είναι λίγο μικρό;

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 08:01:55 πμ »
Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι θα σου πουμε ότι το sinn είναι ρολογάρα για τα χρήματα που κοστίζει. Μήπως όμως το συγκεκριμένο είναι λίγο μικρό;
....μάλλον αυτό εννοεί και ο george_ απ'εξω,απ'εξω(με τον τρόπο που το διατυπώνει παραπάνω) ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 11:44:27 πμ »
Εγω σαν κατοχος του συγκεκριμενου http://www.omegawatches.com/index.php?id=931&pos=8&no_cache=1 θα σου μιλησω ανοιχτα... Το ρολοι τα σπαει!! Ειναι πολυ καλυτερο και απο τις πιο μεγαλες προσδοκιες σου..και για εμενα ηταν μεγαλος ποθος αφου μαζευα χρηματα αρκετο καιρο...Το πηρα με το μπρασελε και μετα θα παρω τα αλλα λουρακια γιατι για να παρεις μπρασελε μετα θα θελεις αλλα 500 ευρω τουλαχιστον! Λογω του μεγεθους του 45,5 mm και της πορτοκαλι στεφανης τραβαει τα βλεμματα αμεσως..Ειναι ρολοι το οποιο θα τα εχεις μια ζωη και δεν θα το βαρεθεις αφου θα ειναι παντα ''in''..Τωρα το Sinn δεν λεω , πολυ καλη εταιρεια και ποιοτικη αλλα μηπως ειναι λιγο μικρο..? Το Ω ειναι πολυ πιο ρολοι νομιζω.. (προσωπικη μου αποψη παντα)

Αν σου αρεσει το Ω κανε λιγο υπομονη και χτυπα το..μην βιαστεις να παρεις κατι και το μετανιωσεις... Βιαστηκα πηρα κατι αλλο αλλα το Ω στριφογυρνουσε συνεχεια στο μυαλο μου...(μου εχει τυχει για αυτο στο λεω, αν δεν μου τυχαινε θα ειχα το Ω απο περσι!)

Φιλικα,

Αντωνης

ΥΓ Αν θες περισσοτερες λεπτομερειες ή photos στειλε μου pm!

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 03, 2009, 12:15:16 μμ »
Εγω σαν κατοχος του συγκεκριμενου [url]http://www.omegawatches.com/index.php?id=931&pos=8&no_cache=1[/url] θα σου μιλησω ανοιχτα... Το ρολοι τα σπαει!! Ειναι πολυ καλυτερο και απο τις πιο μεγαλες προσδοκιες σου..και για εμενα ηταν μεγαλος ποθος αφου μαζευα χρηματα αρκετο καιρο...Το πηρα με το μπρασελε και μετα θα παρω τα αλλα λουρακια γιατι για να παρεις μπρασελε μετα θα θελεις αλλα 500 ευρω τουλαχιστον! Λογω του μεγεθους του 45,5 mm και της πορτοκαλι στεφανης τραβαει τα βλεμματα αμεσως..Ειναι ρολοι το οποιο θα τα εχεις μια ζωη και δεν θα το βαρεθεις αφου θα ειναι παντα ''in''..Τωρα το Sinn δεν λεω , πολυ καλη εταιρεια και ποιοτικη αλλα μηπως ειναι λιγο μικρο..? Το Ω ειναι πολυ πιο ρολοι νομιζω.. (προσωπικη μου αποψη παντα)

Αν σου αρεσει το Ω κανε λιγο υπομονη και χτυπα το..μην βιαστεις να παρεις κατι και το μετανιωσεις... Βιαστηκα πηρα κατι αλλο αλλα το Ω στριφογυρνουσε συνεχεια στο μυαλο μου...(μου εχει τυχει για αυτο στο λεω, αν δεν μου τυχαινε θα ειχα το Ω απο περσι!)

Φιλικα,

Αντωνης

ΥΓ Αν θες περισσοτερες λεπτομερειες ή photos στειλε μου pm!

Καιγω φιλε θα συμφωνησω
Ολα σχεδον τα ωμεγα ειναι ρολογαρες
Ειδικα αυτο που κοιτας πιστευω οτι γραφει σιγα σιγα ιστορια για πολλους λογους
Δεν λεω ειναι λιγο υπερτιμημενα εν σχεσει με τα sinn ,αλλα μην ξεχνας οτι αν θελεις να το πουλησης
σε μια μερα εφυγε και σε καλη τιμη!
Θα αφηνα για αργοτερα καποιο απο τα sinn γιατι πιστευω οτι εχουν θεση σε μια συλλογη.