Αποστολέας Θέμα: Το 4Χ4 φεύγει για service...  (Αναγνώστηκε 4480 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Το 4Χ4 φεύγει για service...
« στις: Ιανουάριος 06, 2009, 04:11:10 μμ »
Ήξερα όταν το αγόραζα ότι ήταν μοντέλο του 2000, ότι τώρα έχουμε 2009 και ότι ο συσσωρευτής των eco drive κρατάει περίπου 8-10 χρόνια πριν χρειαστεί άλλαγή, άρα το ενδεχόμενο να τρέχω νωρίς νωρίς για σέρβις ήταν ορατό. Ε, οι Γιαπωνέζοι ακόμη και σε αυτό είναι ακριβείς.
Τις τελευταίες μέρες το πολυαγαπημένο μου citizen 4X4 άρχισε τα χαζά, κρατούσε την φόρτισή του μόλις για 12-18 ώρες,άσχετα με το πόση ώρα το έχω αφήσει κοντά σε πηγή φωτός. Υποτίθεται πως όταν είναι πλήρως φορτισμένο, κρατιέται σε λειτουργία για 6μήνες.
Μίλησα με το citizen service για την Ευρώπη που εδρεύει στη Γερμανία (Αμβούργο) και αύριο το ρολόι φεύγει. Δεν μου απάντησαν αν και πόσο θα πληρώσω. Το ρολόι είναι μέσα στην εγγύηση (το αγόρασα Οκτώβριο του 2008), αλλά προφανώς όλα αυτά τα χρόνια ήταν σε λειτουργία, οπότε να δούμε τί θα μου πούν.
Θα σας κρατάω ενήμερους, να δούμε τί γίνεται με τα eco drive και ιδίως με ένα τόσο ιδιότροπο ρολόι σαν το 4Χ4.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Το 4Χ4 φεύγει για service...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 06, 2009, 07:21:22 μμ »
Αντε με το καλο voodooman.
Εχω τα καλυτερα να πω για τη Citizen Γερμανιας & το πιθανοτερο να μη πληρωσεις τιποτα.Οι capacitors ειναι κοινα ανταλλακτικα για τα ecodrive και αυτοι ξερουνε να χειριζονται μονοκοματες κασσες διοτι ειχαν κυκλοφορησει κι Ευρωπη τετοιου τυπου στις αρχες του 2000.Στα μπονους θα σου κανουν και νεα στεγανοποιηση ;)

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 21, 2009, 09:15:04 πμ »
Mini update.
Το ρολόι λείπει ήδη δύο εβδομάδες. Την προηγούμενη Τετάρτη με ειδοποίησαν ότι το παρέλαβαν, οπότε τώρα περιμένω πότε θα το κοιτάξουν. Σε κάποιο thread είχα διαβάσει κάτι για δίμηνο, οπότε μάλλον έχουμε δρόμο ακόμη...

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 21, 2009, 02:44:14 μμ »
Ναι το δικο μου ειχε κανει 2μηνες+ για δουλεια εγγυησης.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 27, 2009, 08:28:03 μμ »
Δεν άντεξα, τους έστειλα mail σήμερα, να μάθω πού βρισκόμαστε.
Μου απάντησαν ότι το έχουν ήδη στείλει πίσω! Λένε επίσης ότι μέσα έχουν ένα χαρτί που λέει τί ακριβώς έκαναν. Δεν πλήρωσα ούτε τα ταχυδρομικά από Γερμανία προς Ελλάδα.
Πολύ καλοί, πολύ γρήγοροι, αλλά λιγομίλητοι ρε παδί μου αυτοί οι γερμανοί, ακόμη και στα mail τους. Ας φτάσει και τα ξαναλέμε.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 04, 2009, 10:17:28 πμ »
Έφτασε σήμερα!
Αλλαγή του eco drive module και έλεγχος στεγανότητας. Δεν πλήρωσα τίποτα, ούτε καν το courier! Ωραίοι οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 04, 2009, 10:26:46 πμ »
Έφτασε σήμερα!
Αλλαγή του eco drive module και έλεγχος στεγανότητας. Δεν πλήρωσα τίποτα, ούτε καν το courier! Ωραίοι οι Ιάπωνες και οι Γερμανοί.
Τέλος καλό όλα καλά !!!
Εύγε στον επαγγελματισμό του service της Citizen Γερμανίας :up:

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 04, 2009, 10:33:16 πμ »
Ευχαριστώ Στέφανε!
Άσχημη περιπέτεια, 3 μήνες μετά την αγορά του να το στέλνω ταξίδια. Τώρα που το σκέφτομαι είναι αρκετά μεγάλη ιστορία, να φεύγει το ρολόι κάθε χρόνο περίπου για έλεγχο στεγανότητας και να το χάνω για κανέναν μήνα κάθε φορά. Κάλά λένε ότι τα γούστα πληρώνονται.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 04, 2009, 10:41:27 πμ »
Ευχαριστώ Στέφανε!
Άσχημη περιπέτεια, 3 μήνες μετά την αγορά του να το στέλνω ταξίδια. Τώρα που το σκέφτομαι είναι αρκετά μεγάλη ιστορία, να φεύγει το ρολόι κάθε χρόνο περίπου για έλεγχο στεγανότητας και να το χάνω για κανέναν μήνα κάθε φορά. Κάλά λένε ότι τα γούστα πληρώνονται.
Τι να πούμε και ''εμείς'' ;D που αν στείλουμε το ρολόι στην Ελβετία για ''απλό'' service θα έρθει στην καλύτερη μετά από 2 μήνες και στην χειρότερη πάνω από 3 ... ;)
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 04, 2009, 10:58:32 πμ »
Αυτά να είναι τα βάσανά μας, Στέφανέ μου!

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 05, 2009, 11:06:55 μμ »
τα εραγελεια συντηρουνται ,τα στολιδια γυαλιζονται ,διαλεξε τη θες να εχεις εργαλειο και να βουτας η στολιδι και να το γυαλιζεις?
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 06, 2009, 09:11:32 πμ »
θα τους λειώσω τους γερμαναράδες!!!
Από την πρώτη στιγμή κάτι δεν μου καθόταν απόλυτα καλά στο ρολόι και σήμερα το πρωί το κατάλαβα. Η εξωτερική στεφάνη δεν κεντράρει ακριβώς πάνω στο 12, έχει μία απόκλιση 1 χιλιοστού. Αδιόρατη, αλλά υπαρκτή. Τα νεύρα μου δεν περιγράφονται!
Του χρόνου στον επόμενο έλεγχο στεγανότητας θα τα ακούσουν για τα καλά...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 07, 2009, 10:58:07 πμ »
να υποθεσω οτι το χρησιμοποεις για καταδυση?
αλλα πιστευω οτι μιας και μιλας για bezel μια απλη επανατοποθετηση ειναι το ολο θεμα!
το θεμα ειναι να σου εκανα σωστη στεγανοποιηση και αλλαγη συσωρευτη!

φιλικα

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 07, 2009, 11:27:11 πμ »
Tί κατάδυση να κάνω, το πολύ πολύ να βουτήξω στο ενάμιση μέτρο, να πιάσω το κουβαδάκι της μικρής που της έπεσε! Αισθητικό είναι το πρόβλημα. Όχι για τους άλλους, για εμένα τον ψείρα!
Την στεγανοποίση την ψιλοδοκίμασα, όσο αυτό είναι δυνατόν, με μπάνιο πρώτα και μετά το ακούμπημα με το παγάκι. Όλα καλά φαίνονται, το καλοκαίρι τα πιο έντονα. Όσο για τον συσσωρευτή, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι τον έφτιαξαν, το ρολόι έκανε 7 μέρες να έρθει από Γερμανία και όταν το ξετύλιξα, δούλευε ακόμη. Όσο καιρό το είχα, την φόρτισή του την κρατούσε ούτε μία μέρα, αν το άφηνα στο συνεχές σκοτάδι.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 07, 2009, 11:35:12 πμ »
μου εφεραβ περυσι ενα ζευγαρι γυαλια ηλιου που δυσκολευομουν να τα φερω ακομα και μεσω ιντερνετ(μετα την βρηκα την ακρη)
και τα γρατζουνισα στους φακους την πρωτην εβδομαδα ......σε καταλαβαιμω απολυτα!
παντως θα ηθελα να μας κανεις μια αναλυση της διαδικασιας με την citizen ΓΕΡΜΑΝΙΑς

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 07, 2009, 07:06:28 μμ »
Και εγώ σε καταλαβαίνω, στην αρχή πονάει πολύ, αλλά μετά από λίγο (ή λίγο περισσότερο) περνάει!
Λοιπόν, το ρολόι το έστειλα με ΕΛΤΑ συστημένο και επείγον (7,7 ευρώ) στο Αμβούργο. Έφτασε σε 7 μέρες, το κράτησαν εκεί 13 μέρες και ήρθε με courier σε 8. Τα μόνα χρήματα που πλήρωσα ήταν αυτά τα 7,7 ευρώ της αποστολής.
Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αν δεν τους είχα στείλει κανένα email, αλλά μόνο το ρολόι, την εγγύηση και ένα χαρτί που να εξηγεί ποιό είναι το πρόβλημα, πάλι την ίδια δουλειά θα έκαναν και θα μου το έστελναν πίσω. Ούτε με ειδοποίησαν ότι το παρέλαβαν, ούτε ότι το κοίταξαν, ούτε ότι το έστειλαν, τίποτα. Πάντα εγώ τους ρωτούσα και πάντοτε (ευγενικά, είναι η αλήθεια) αυτοί μου απαντούσαν.
Το έστειλαν πίσω σε ένα τεράστιο κουτί αναλογικά με το ρολόι (τους είχα στείλει μόνο την κάσα) και μέσα είχαν όλα τα χαρτιά που τους είχα στείλει και ένα ακόμη που περιέγραφε τις εργασίες, αλλαγή module και έλεγχο στεγανότητας.
Σήμερα τους έστειλα ένα mail ακόμη (βρισίδι που θα έχω φάει...) που τους εξηγεί το θέμα με την στεφάνη. Του χρόνου, στο επόμενο σέρβις, θα τους το ξαναθυμήσω, να το κοιτάξουν.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 09:09:35 πμ »
Ήξερα όταν το αγόραζα ότι ήταν μοντέλο του 2000, ότι τώρα έχουμε 2009 και ότι ο συσσωρευτής των eco drive κρατάει περίπου 8-10 χρόνια πριν χρειαστεί άλλαγή, άρα το ενδεχόμενο να τρέχω νωρίς νωρίς για σέρβις ήταν ορατό.

Μπήκα στην ιστοσελίδα της citizen και στο FAQ περι ecodrive γράφει :

How long will the energy storage cell last in my watch?

The Eco-Drive Energy Cell will last a lifetime of use.

Έχει αλλάξει κάτι στην τεχνολογία τους???  Κρατάνε όντως για πάντα???

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 09:17:55 πμ »
Οι Guns n' Roses ταγουδούσαν στο "November rain"
Nothing lasts for ever, and we both know hearts can change...
Και φαίνεται στην citizen ακούγαν G n' R!
 ;D

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 12, 2009, 09:23:38 πμ »
Οι Guns n' Roses ταγουδούσαν στο "November rain"
Nothing lasts for ever, and we both know hearts can change...
Και φαίνεται στην citizen ακούγαν G n' R!
 ;D

:D :D :D :D

Το μεσημέρι πάω να ξεθάψω το cd ;D
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών