και εγω σε ρωτησα σε καποια απο τα ποστ μου για μια συμβουλη που μονο ενας επαγγελματιας του χωρου μπορει να σου παρασχει ,αλλα απαντηση δεν ελαβα ,η τελευταια ειχε να κανει με τις ταχυμετρικες σκαλες στα omega mark II και το θεωρω ενα πολυ ενδιαφερον θεμα .
Κάτι που δεν κατέχω δεν θα με δεις να μιλάω . Δεν με καλύπτει το να διαβάσω την θεωρία αλλά όταν δεν έχω ιδέα τι γίνεται στιν πράξη δεν θα μιλήσω αρκεί να το παίξω ξερόλας .
Και το αντικείμενο των ωρολογοποιών δεν είναι πόσες ταχυμετρικές σκάλες έχει βγάλει η Omega πότε τις έβγαλε και γιατί τις έβγαλε , αλλά το αντικείμενο είναι η επισκευή της μηχανής προβλήματα μηχανικά και πως μπορούν να επιλυθούν όπως επίσης όπως μόνος σου είπες ανταλλακτικά . Δεν με ρώτησες τίποτα απο όλα αυτά άρα δεν θες την τεχνική μου άποψη (η ταχυμετρική σκάλα δεν είναι αντικείμενο επισκευής- ρώτησε τους ωρολογοποιούς στα ξένα φόρουμ που διαβάζεις) .
Θέμα απο εμένα δεν θα δεις γιατί αν έβλεπες θα έτριβες τα μάτια σου και δεν χρειάζεται να ξυπνάνε ορισμένοι αλλά να συνεχίσουν να κοιμούνται (που βέβαια θα είχες πάλι κάτι να σχολιάσεις αρνητικά) , αλλά την αντιπάραθεση την δική σου δεν γουστάρω .
Εξάλλου ένα δικό μου θέμα θα μπορόυσε να περιλαμβάνει την κατασκευή εξαρτημάτων πράγμα που σε ένα τέτοιο φόρουμ ΔΕΝ σου χρειάζεται .
Έτσι θα με ρωτήσεις μηχανικά θέματα και όταν θα μπορώ να είσαι σίγουρος ότι θα σου απαντήσω . Όταν ΔΕΝ κατέχω κάτι απάντηση δεν θα πάρεις . Και επιτέλους φτάνει , μπορείς να ασχοληθείς και με κάποιον άλλο .
Και για εμένα θέμα σημαντικό είναι η κατασκευή ενός τροχού ,η ζυγοστάθμιση ενός BALANCIER ,η κατασκευή και η μέτρηση τρίχας στο balancier, τα ελλατώματα στις swiss lever escapement πως μπορούν να διορθωθούν και τι πρέπει να κάνεις όταν το ρολόι σου έχει χαμηλές εκτάσεις , τα αποτελέσματα της τριβής στον ισοχρονισμό του ρολογιού ,τους παράγοντες απο εξωτερικούς επιροές στον ισοχρονισμό ,και τους 8 παράγοντες που πρέπει να παίρνουμε υπόψην μας όταν ανφερόμαστε σε ισοχρονισμό . Τι κρίμα που ΟΛΑ είναι τεχνικά θέματα και δεν απευθύνονται σε εσένα .