Αποστολέας Θέμα: JaegerLeCoultre MasterGeographic ή Omega de Ville Hour Vision ( Ροζ Χρυσο)  (Αναγνώστηκε 21360 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Wostep

• Επισκέπτης
Απ: JaegerLeCoultre MasterGeographic ή Omega de Ville Hour Vision ( Ροζ Χρυσο)
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:33:04 πμ »
Ποιο ακριβώς δεν είναι σωστό; Να διαβάσει/ρωτήσει τι έχουν να πουν οι κάτοχοι των 2 ρολογιών;

Για πες το αυτό για τους "απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους πριν διατεθούν για πώληση" σε όσους αγόρασαν Omega με cal. 33xx, τα οποία εμφάνισαν προβλήματα με το πουσουάρ του χρονογράφου, τις οδοντώσεις των γραναζωμάτων και το μηδενισμό του δείκτη δευτερολέπτων.

Kαταρχήν είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι υποστηρίζω την Jaeger άρα μην μου αναφέρεις τους ποιοτικούς ελέγχους της Omega ...
Αυτά μπορεί να τα βλέπει όποιος επενδύει σε ένα τέτοιο ρολόι .

Wostep

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:38:17 πμ »
γιατι τοσο απολυτος?

η coaxial απο τον master  watchmaker G.Daniels αποτελει μια τομη στην ωρολογοποιια και ειδικα για αυτο θα το βρεις σε ενα ρολοι των 3000 ευρω ,υπαρχουν και αλλα νεα escapements αλλα σε ρολογια που κοστιζουν πολλα μηδενικα!!!οπως ειπε και ενας αγγλος του χωρου"ειναι ενα καταπληκτικο escapement της ΧΥ εταιριας αλλα στα 50.000 ευρω ειναι καθαρα για λιγους!!"

Υ.Γ ο Daniels εγινε "πλασιε" του συστηματος του ,το πηγε μεταξυ των αλλων και στην rolex αλλα για καποιους λογους δεν εκλεισαν συμφωνια...τι κριμα!

Δεν θα μπορείς να με χαρακτηρίζεις απόλυτο με τόση άνεση , διότι με την ίδια άνεση μπορώ να σε χαρακτηρίσω ως ξερόλα .
Δεν έχεις αφήσει ούτε ένα ποστ μου ασχολίαστο (πάντα αρνητικά) και πάντα σε αντίθεση σε αυτά που γράφω .
Και αυτό γιατί το άκουσες ή το διάβασες .
Αυτοί που σπουδάζουν το αντικείμενο σε σχέση με αυτούς που το κάνουν απο Hobby όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρουν (άσχετα με την τεχνική κατάρτιση του τεχνικού) .
Καταπλητκικό escapement θα χαρακτηριστεί μετά απο χρόνια όταν θα έχει περάσει απο τη διαδικασία του σέρβις ένα εκατομμύριο φορές χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #22 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:44:56 πμ »
εγω παντως σε παρόμοιο δίλημμα πείρα jaeger
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,2796.0.html
ΥΓ
ποτε κανεις δεν μπορει να ξερει τισ γνωσεις του αλλου ειδικα οταν δεν τον ξερει προσωπικα ;)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:47:52 πμ »
.... μην μου αναφέρεις τους ποιοτικούς ελέγχους της Omega ...
Αυτά μπορεί να τα βλέπει όποιος επενδύει σε ένα τέτοιο ρολόι.

Μα ... συ είπας:

καθότι ένα καινούργιο ρολόι έχει περάσει τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους απο την εταιρία πριν διατεθεί προς πώληση .

Wostep

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:49:14 πμ »
Και μπορεί ο καινούργιος μηχανισμός της Οmega να είναι πολλά υποσχόμενος αλλά σε καμμία περίπτωση δεν μπορώ να συγκρίνω μια καθαρά κατασκευάστρια όπως η Jaeger  με την Omega .

Η πρώτη έχει αποδείξει την αξία της αφού και οι πέτρες έχουν φορέσει μηχανισμούς της κατά καιρούς και η δεύτερη αγόρασε μια πατέντα (αναφέρομαι στο co axial) στην ουσία και η ΕΤΑ αναλαμβάνει να της κατασκευάσει τις μηχανές .

καποτε ρωτησα σε κοινοτητα ρολογαδων "τι λετε για την νεα ομεγα 8500?σε σχεση με την 3135 ρολεξ?"

η μηχανη ειναι πολλα υποσχομενη και εχει παρει στοιχεια απο την επιτυχημενη συνταγη της ρολεξ

φιλε wostep δεν υπαρχει μια ετα πισω απο την ομεγα !!!το swatch group εχει απο πισω eta,lemania,piguet,glashuette και ανεφερα τις μαρκες του γκρουπ που ειναι παραγωγοι μηχανων !δεν υπολογισα του μηχανικους που εχει παρει απο τις μαρκες που αγορασε

και κατι πιο μικρο που εχει σημασια ,οταν δεν ειχαν διαμορφωθει τα γρουπ οπως εχουν σημερα η jlc και f.piguet ειχαν συνεργασια για κατασκευη μηχανων.δεν ειναι τοσο απλα,δεν λεει να παιζουμε τοσο πολυ σε ασπρο μαυρο ;)

Ευχαριστώ για την απαρίθμηση των εταιριών του Swatch group αλλά τυγχάνει να εργάζομαι για αυτό το group.
Και ξέρω πολύ καλά που βασίζεται η παραγωγή της Omega .
Aλλά όταν φτάνουμε να συγκρίνουμε την Jaeger με την Omega νομίζω ότι είμαστε για γέλια .
Όπως αυτά περί σύγκρισης μηχανών Rolex και Οmega και επιτυχημένης συνταγής χαρακτηριστικών ...
Η Omega δεν γίνεται Rolex σε μια νύχτα είτε μας αρέσει είτε όχι , και το να συγκρίνω κάτι δοκιμασμένο με μηχανές καινούργιες που παρουσίασαν προβλήματα (ελπιδοφόρα διαφυγή το λέμε αυτό) μόνο αστείο είναι .
Μην μπερδεύουμε λοιπόν το ένα με το άλλο.
Εξάλλου ο άνθρωπος τη γνώμη ζήτησε και όπως έχετε το δικαίωμα να λέτε την άποψη σας μπορώ να κάνω το ίδιο .
Το άσπρο μαύρο το κάνεις εσύ διότι έξω απο το χορό πολλά τραγούδια λέμε .
Όταν θα κάτσεις στο πάγκο και θα αντιμετωπίσεις δυο τέτοιες μηχανές μπορεί να τα δείς και εσύ έτσι .
Μέχρι τότε δεν πρόκειται να καταλάβεις την άποψη μου και αφού εγώ δεν μπορώ να σε πείσω για το αντίθετο μην προσπαθείς να κάνεις το ίδιο σε εμένα .
Δεν το κάνω απο Hobby και αυτό απο μόνο του λέει πολλά .
Και επειδή δεν γνωριζόμαστε και θέλει καιρό να με μάθετε όπως και εγώ το ίδιο καλό θα είναι να μην γίνονται "επιθέσεις" διότι ούτε μωρό είμαι ούτε επίσης άσχετος .
Εάν λοιπόν δεν σας ενδιαφέρουν όλες οι απόψεις μου το λέτε και δεν ξαναποστάρω .
Ευχαριστώ

Wostep

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:54:32 πμ »
Μα ... συ είπας:

Εάν παρατήρησες δεν έχω βάλει όνομα εταιρίας δίπλα σε αυτή την πρόταση .

Πιο κάτω συνεχίζοντας διαβάζεις την άποψη μου η οποία είναι ξεκάθαρη .

Και απο τη στιγμή που γνωρίζεις ότι τα co axial παρουσίασαν προβλήματα δεν θα μπορούσα να αναφέρομαι στους ποιοτικούς ελέγχους της OMEGA .

Η στάση μου ήταν ξεκάθαρη .

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:54:43 πμ »
δεν υπαρχει λογος να γινονται τετοια posts  αν  δεν μπορουμε να συζητησουμε τοτε ας κατεβασουμε ρολα και να μην ξανα μιλησουμε για τπτ
κανεις δεν πρεπει να επιβαλει τπτ και σε κανενα
δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:00:07 πμ από warover »

Wostep

• Επισκέπτης
« Απάντηση #27 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 12:59:22 πμ »
δεν υπαρχει λογος να γινονται τετοια posts  αν  δεν μπορουμε να συζητησουμε τοτε ας κατεβασουμε ρολα και να μην ξανα ιλησουμε για τπτ
κανεις δεν πρεπει να επιβαλει τπτ και σε κανενα
δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης

Ο άνθρωπος ζήτησε τη γνώμη ΟΛΩΝ (εκτός αν το φόρουμ είναι για ορισμένους) και παρουσιάστηκα κατευθείαν ως απόλυτος !

Μετά μου μιλάς για αντιπαράθεση ?

Δεν επέβαλα τίποτα και σε κανέναν , την γνώμη μου είπα όπως το κάνουν οι πάντες .

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:01:57 πμ »
Εάν παρατήρησες δεν έχω βάλει όνομα εταιρίας δίπλα σε αυτή την πρόταση .

Όταν δεν υπάρχει όνομα, σημαίνει ότι αναφέρεσαι σε όλες τις εταιρείες.

Wostep

• Επισκέπτης
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:03:47 πμ »
Όταν δεν υπάρχει όνομα, σημαίνει ότι αναφέρεσαι σε όλες τις εταιρείες.

Το θέμα αφορά ένα Omega και ένα Jaeger .

Μην παίζουμε με τις λέξεις .

Ούτε αερολογίες λέω ούτε θα μίλαγα για όλες τις εταιρίες όταν υπάρχει συγκεκριμένο θέμα .

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:03:57 πμ »
Ο άνθρωπος ζήτησε τη γνώμη ΟΛΩΝ (εκτός αν το φόρουμ είναι για ορισμένους) και παρουσιάστηκα κατευθείαν ως απόλυτος !

Μετά μου μιλάς για αντιπαράθεση ?

Δεν επέβαλα τίποτα και σε κανέναν , την γνώμη μου είπα όπως το κάνουν οι πάντες .
δεν μιλαω για εσενα συγκεκριμενα αυτο ομως με τις απαντησεις επι του προσωπικου δεν ειναι ωραιο σαν φαινομενο οποτε ας μιλαμε ανοιχτα αλλα χωρις να εχουμε προσωπικες επιθεσεις γιατι ειναι κουραστικο

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:07:03 πμ »
Το θέμα αφορά ένα Omega και ένα Jaeger .

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, επαναλαμβάνω, όταν δεν υπάρχει όνομα, η πρόταση είναι γενική.

Άσχετα από το τι μπορεί και τι ενδέχεται να καταλάβει κανείς από τα παρακάτω.

Μην παίζουμε με τις λέξεις.

Σωστά.

Wostep

• Επισκέπτης
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:07:51 πμ »
δεν μιλαω για εσενα συγκεκριμενα αυτο ομως με τις απαντησεις επι του προσωπικου δεν ειναι ωραιο σαν φαινομενο οποτε ας μιλαμε ανοιχτα αλλα χωρις να εχουμε προσωπικες επιθεσεις γιατι ειναι κουραστικο

Εγώ πάντως θυμάμαι να λαμβάνω απαντήσεις επι των προσωπικών μου μηνυμάτων και όχι γενικά και αόριστα .

Και επειδή το θέμα μας είναι συγκεκριμένο και ξεφεύγουμε την άποψη μου την είπα .  

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:12:40 πμ »

Και να συνεχίσεις να τη λες.
Να δεχτείς όμως και ότι κάποιοι θεωρούν απόλυτο το λόγο σου.

Επίσης, εκφράσεις του στυλ "είναι για γέλια" είναι τραβηγμένες. Διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών φυσικά και υπάρχει, και είναι και μεγάλη.
Δεν μπορείς να ευτελίζεις όμως έτσι μια εταιρεία, τα ρολόγια της οποίας φοριούνται διαρκώς και σε δεκάδες χιλιάδες χέρια.

Wostep

• Επισκέπτης
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:25:00 πμ »
Και να συνεχίσεις να τη λες.
Να δεχτείς όμως και ότι κάποιοι θεωρούν απόλυτο το λόγο σου.

Επίσης, εκφράσεις του στυλ "είναι για γέλια" είναι τραβηγμένες. Διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών φυσικά και υπάρχει, και είναι και μεγάλη.
Δεν μπορείς να ευτελίζεις όμως έτσι μια εταιρεία, τα ρολόγια της οποίας φοριούνται διαρκώς και σε δεκάδες χιλιάδες χέρια.

Τα Swatch φοριούνται σε ακόμη περισσότερα χέρια . Τι λες ? Να συγκρίνουμε την Swatch με την Jaeger? Kαι δεν είμαστε για γέλια?
Δεν ευτελίζω καμμία εταιρία . Υπάρχει καθαρή σύγκριση και η Omega χάνει με διαφορά . Προχώρησε παρακάτω και πες μας την άποψη σου .

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:36:06 πμ »
Υπάρχει καθαρή σύγκριση και η Omega χάνει με διαφορά.

Παραπάνω είπες ότι δεν συγκρίνονται.

Προχώρησε παρακάτω και πες μας την άποψη σου .

Η καλή μας αγελάδα, βόσκει κάτω στη λιακάδα,
μικρά χόρτα και μεγάλα για να κατεβάσει γάλα...  :-({|=

Wostep

• Επισκέπτης
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:44:16 πμ »
Παραπάνω είπες ότι δεν συγκρίνονται.

Η καλή μας αγελάδα, βόσκει κάτω στη λιακάδα,
μικρά χόρτα και μεγάλα για να κατεβάσει γάλα...  :-({|=

Συνεχίζεις και παίζεις με τις λέξεις .

Δεν συγκρίνονται οι δυο εταιρίες . Όταν όμως υπάρχει η ερώτηση άσπρο ή μαύρο επιλέγεις κάποιο απο τα δυο και όχι το γκρι .

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 01:55:05 πμ »
Συνεχίζεις και παίζεις με τις λέξεις .

Είμαι λογοπλόκος, τι να κάνουμε;  ;D Και πολύ με αρέσει.

Δεν συγκρίνονται οι δυο εταιρίες . Όταν όμως υπάρχει η ερώτηση άσπρο ή μαύρο επιλέγεις κάποιο απο τα δυο και όχι το γκρι .

Αγαπητέ Wostep, συγκεντρώσου. Τι είπα εγώ πιο πάνω; "Διαφορά μεταξύ των δύο εταιρειών φυσικά και υπάρχει, και είναι και μεγάλη".
Απλώς εσύ θεωρείς ότι η σύγκριση είναι για γέλια, ευτελιστικός χαρακτηρισμός τρόπων τινά, και εγώ θεωρώ ότι η σύγκριση είναι μια ... σύγκριση.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 04:29:23 πμ »
Ευχαριστώ για την απαρίθμηση των εταιριών του Swatch group αλλά τυγχάνει να εργάζομαι για αυτό το group.

μετα απο πολυ καιρο μας ειπες που εργαζεσαι

Aλλά όταν φτάνουμε να συγκρίνουμε την Jaeger με την Omega νομίζω ότι είμαστε για γέλια
διακρινω παλι  ασπρο μαυρο και μονο αυτο

απο το χορό πολλά τραγούδια λέμε

δεν ειμαστε ρολογαδες αλλα εχω δει στο εξωτερικο κοσμο που κανει "παπαδες"....και δεν ειναι καθολου απολυτοι! γιατι ειναι στην ελλαδα?

Δεν το κάνω απο Hobby και αυτό απο μόνο του λέει πολλά
αυτο εχει ειπωθει πολλες φορες,ειναι η εργασια σου με οτι αυτο συνεπαγεται

Και επειδή δεν γνωριζόμαστε και θέλει καιρό να με μάθετε όπως και εγώ το ίδιο καλό θα είναι να μην γίνονται "επιθέσεις" διότι ούτε μωρό είμαι ούτε επίσης άσχετος .
Εάν λοιπόν δεν σας ενδιαφέρουν όλες οι απόψεις μου το λέτε και δεν ξαναποστάρω .

δεν γνωριζομαστε και ισχυει και για τις δυο πλευρες αλλα γιατι δεν μπορεις να δεχθεις οτι υπαρχουν και αλλοι επαγγελματεις που μπορει να εχουμε ερθει σε επαφη ,να εχουμε θεσει ερωτηματα,να εχουμε αξιολογησει και κρινει τι δουλεια τους?
πολλα ερωτηματα εχουν τεθει αυτο το διαστημα και σε καποια απλα δεν λαβαμε ποτε απαντηση.ενας επαγγελματιας του χωρου κρινεται πιο αυστηρα και ξερεις γιατι?ειναι καποιος που μπορει αυριο να παω ενα ρολοι μου και να ξοδεψω και καποια χρηματα!!

οι αποψεις σου μας ενδιαφερουν οπως και οι ερωτησεις μας πρεπει να εχουν ενδιαφερον για σενα!

εδω φιλε μου ολοκληρος chuck maddox οπως ηδη σου εχω αναφερει σε αλλα ποστ απανταγε σε ερωτησεις και ελυνε προβληματα ωρολογοφιλων

και να στο παω πιο περα giulio papi (ΑΡ) ιδιοκτητης εταιριας   και κατασκευαστης του νεου escapement της ΑΡ απανταει σε ερωτησεις σεμνα και ταπεινα! και σε ρωταω πολυ απλα εσυ εχεις προβλημα να κανεις κατι τετοιο?ποιος ο λογος συμμετοχης ενος επαγγελματια σε ενα φορουμ περα απο τον αυτονοητο?εξω εχω δει ρολογαδες με πολυ διαφορετικο στυλ απο το δικο σου

εκφραζω παντα προσωπικες αποψεις
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 16, 2008, 05:13:06 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 16, 2008, 04:40:57 πμ »
Και ξέρω πολύ καλά που βασίζεται η παραγωγή της Omega

ειναι οι εταιριες που παραγουν μηχανες μεσα στο swatch group!

κατι αλλο που θα ηθελα να ρωτησω και δεν εχω καταλαβει απο οσο σε εχω διαβασει και εδω αλλα οχι μονο,

εργαζεσαι και σαν ανεξαρτητος ρολογας η οχι?αναλαμβανεις αποκατασταση vintage?

ειναι ερωτησεις που σου εχουν ηδη γινει στο παρελθον δημοσια σε αυτο το φορουμ

και επειδη εισαι στο swatch αλλα και εξειδικευμενος ,εχω ενα προβλημα και σε ρωταω γιατι εισαι ο καταλληλος πιστευω

ποσες ταχυμετρικες σκαλες κυκλοφορησαν για το ομεγα μαρκ ΙΙ  περα απο το πρωτο μοντελο του 71 (145014)?ηταν μονο μια η"αυθεντικη" η οχι?ηταν οι μονες συμβατες με αυτην την κασα και εαν οχι ποια ειναι τα αλλα μοντελα μαρκ που εχουν συμβατοτητα και μπορει να γινει χρηση της ταχυμετρικης σκαλας?ποσο επηρεαζει την τελικη τιμη του ρολογιου η χρηση μιας συμβατης αλλα οχι της αυθεντικης?μπορω να βρω μια αυθεντικη του 70 και εαν ναι που?

τετοια ερωτηματα τιθενται σε ρολογαδες στο εξωτερικο καθε μερα και οι συμβουλες τους σε ενα φορουμ ειναι ουσιαστικες και πολυτιμες

ευχαριστω
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 16, 2008, 05:54:39 πμ από george_ »