ALPHA 45MM SOLID TITANIUM CASE 5 ATM PILOT MAN'S WATCH

To ρολογάκι το παρήγγειλα στις 23 Δεκεμβρίου 2008. Το διάστημα που βρίσκεται στα χέρια μου, είναι αρκετό νομίζω, για μια πρώτη εκτίμηση για την αντοχή του, αφού αυτό είναι το μελανό των φθηνών κινέζικων προϊόντων.
Αρχίζω από την κάσα. SOLID TITANIUM την χαρακτηρίζει η εταιρεία. Τα μόνα σημάδια που έχουν δημιουργηθεί, σε αυτό το διάστημα, προέρχονται από τις αλλαγές των λουριών (Μου κόλλησε ο φίλος μου ο Γιώργος - Πόντιος την αρρώστεια).
Στην κάσα το περάσαμε το πρώτο τεστ.
Το κρύσταλο εμπρός-πίσω είναι scratch proof hardened minereal Crystal. Ελαφρώς καμπυλωτό το μπροστινό, αρκετά "καθαρό", αλλά και με αρκετές αντανακλάσεις. Στα αρνητικά και το ότι δίνει την αίσθηση ότι είναι λίγο λεπτό. Στα θετικά ότι έχει μείνει εντελώς αγρατσούνιστο.
Ναι με μικρές επιφυλάξεις εδώ.
Η μηχανή είναι Hand winding movement with 17 jewels, ή καλύτερα η Asian Unitas της εταιρείας Hangzhou. Μοιάζει σαν να είναι η βασική έκδοση αυτών των μηχανών. Πιο λιτή από τις sea-gull, η οποία έχει βγάλει αρκετές παραλλαγές με διάφορες "βελτιώσεις" ( ; ), όπως ο "λαιμός του κύκνου" (SWAN NECK) και η "πάπια του Πεκίνου" (Cotes de Geneve). Προσωπικά έχοντας μερικές sea-gull στην κατοχή μου, προτιμώ την Hangzhou και την απλότητά της. Το power reserve είναι 2 μέρες, η ακρίβεια πολύ καλή οταν φοριέται και δεν κάθεται στην ίδια θέση μέσα στο κουτί του.
Kανένα παράπονο ως τώρα, οπότε και εδώ περνάει το test.
Η (μη βιδωτή) κoρώνα είναι αρκετά καλή, κουρδίζει την μηχανή αρκετά ευχάριστα και άνετα, αλλά κάπου-κάπου δίνει την αίσθηση ότι κάπου δεν "έπιασε" σωστά. Η εμπειρία μου μου λέει, ότι αυτή είναι η καλύτερη alpha κορώνα που έχω, οπότε σε αυτόν τον τομέα η εταιρεία πρέπει να βελτιωθεί επιγόντως.
Το περνάμε-δεν το περνάμε το test.
To λουράκι τέλος είναι για γέλια. Πολύ εντυπωσιακό σε εμφάνιση μεν, αλλά άρχισε να κόβεται σε μερικές ημέρες. Αίσχος.
Το τελικό ερώτημα αν θα το αγόραζα ξέροντας αυτά που ξέρω τώρα, έχει σαν απάντηση ένα μεγάλο ΝΑΙ. 55 ευρώ τα έχει και με το παραπάνω (τόσο κόστισε από το site της εταιρείας).
Αν θα το πρότεινα; Ίσως. Κάποιος που απλά θέλει να του φύγει η @αυλ@ για ένα pilot ή κάποιος που θέλει να ζήσει με ένα τέτοιο ρολόι (σχέδιο, διαστάσεις) για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε αγορά κάποιου ακριβότερου θα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Κάποιος που θέλει ένα καλό ρολογάκι ας κοιτάξει στους Γερμανούς.
Οι "κοκαλιάρηδες" και οι κινεζόφιλοι από την άλλη θα μείνουν πολύ ευχαριστημένοι. Τα πάντα εξαρτώνται από την δική μας αντίληψη για τα πράγματα.
Και μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρεία:
5 ATM Water Resistant (ATMOSPHERIC PRESSURE)
EVERY WATCH HAVE INDIVIDUAL SERIAL CODE. LIMITED EDITION FOR ONLY 500PCS
Dial : Black dial
SIZE : 45MM WITHOUT THE CROWN, LUGS TO LUGS 52MM
Strap : 22MM BLACK NYLON BAND (with 6 adjust hole)
WEIGHT : 68g
length : 9 inchs
THICKNESS : 12.5MM