Αποστολέας Θέμα: alpha watches (οπως λεμε omega??)  (Αναγνώστηκε 12833 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: alpha watches (οπως λεμε omega??)
« Απάντηση #20 στις: Δεκέμβριος 23, 2008, 04:51:08 μμ »
Παιδιά το μέγεθος με προβλημάτισε και εμένα. Αλλά, σκέφτηκα, pilot είναι δεν πειράζει και τόσο. Βέβαια τελικός κριτής το χέρι μου.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 01:59:54 μμ »
Μόλις το παρέλαβα το πιλοτάκι.. ή καλύτερα πιλοτάρα με κριτήριο το μέγεθος. Είχε έρθει από τη Δευτέρα αλλά στο ταχυδρομείο είχε τόσο κόσμο που αποφάσισα να αναβάλω την παραλαβή. Δεν το είχαν σε κουτί, αλλά σε θήκη που έμοιζε με θήκη για γυαλιά.
Οι πρώτες εντυπώσεις : Είναι τεράστιο. Και λιγότερο όμορφο από την φωτογραφία που είχα δει στο watchuseek. Με τεράστια μηχανή αντίγροφο της 6497. Και λεπτό σχετικά. Επίσης είναι πολύ ευανάγνωστο. Από ορολόγια χειρός μόνο τα Bell & Ross έχουν τόσο ευκρινές καντράν. Και ένα ακόμα θετικό είναι ότι οι δείκτες (ακόμα και αυτός για τα δευτερόλεπτα) είναι χοντρούληδες και γεμάτοι από φωτιστικό υλικό. Για ποιότητα κάσας δεν μπορώ να πω κάτι αφού είναι το πρώτο τιτάνιο που φοράω, πάντως μοιάζει λίγο τραχύ. Για ακρίβεια και αντοχή στο χρόνο θα σας ενημερώσω αφού περάσει ο απαραίτητος χρόνος για να υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 02:32:48 μμ »
φωτογραφιες , αναλυση παραγγελιας?

μια χαρα το βλεπω καλοριζικο !ειναι ελαφρυ αυτο ειναι το ποιο βασικο !
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 07, 2009, 05:50:59 μμ »
καλοφορετο φιλαρακι!! ;D
ναι φωτο!!!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 03:15:18 μμ »

Mια εβδομάδα μου πήρε αλλά τελικά κατάφερα να βάλω τις (κακοτραβηγμένες) φωτογραφίες μου. Το ρολόι μου κόστισε συνολικά 55 ευρώ. Έχει αποδεκτή ακρίβεια, χάνει γύρω στα 15 δεύτερα τη μέρα και το original λουράκι του -το έχω αλλάξει- πλαστικό που θύμιζε carbon είναι αρκετά όμορφο. O συνδιασμός μεγάλη κάσα από τιτάνιο, άσπροι, μεγάλοι, ανάγλυφοι αραβικοί αριθμοί και μαύρο καντράν αρκετά επιτυχημένος οπτικά. Βασικά το φοράω συνέχεια.
Συνολικά θεωρώ ότι είναι καλούτσικη αγορά αλλά για όποιον θέλει να πάρει περισσότερο ρολόι με τα χρήματά του θα πρότεινα ένα seiko 5 ή ένα αυτόματο καταδυτικό orient ή citizen.
Για την αντοχή του θα σας ενημερώνω, κυρίως για να υπάρχει στα "πρακτικά¨του φόρουμ μια άποψη για την συγκεκριμένη εταιρεία.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 12, 2009, 03:45:18 μμ από grecellin »

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 04:07:16 μμ »
Δεν είναι άσκημο και με το άλλο λουράκι και με 55 ευρώ μια χαρά ...
... Αν αντέξει και στην πάροδο του χρόνου θα είναι τέλειο στα λεφτά του !

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 05:03:52 μμ »
Αν αντέξει και στην πάροδο του χρόνου θα είναι τέλειο στα λεφτά του !

μια χαρα ειναι φιλε ;D
καλοφορετοοο με υγεια παντα!!

Αποσυνδεδεμένος pas88

• 34mm case
  • www.epirusbook.gr
    • Προφίλ
    • epirusbook.gr
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 14, 2009, 01:32:20 μμ »
Μετά το Seiko Premier Direct Drive και το Tissot LeLocle Automatic και μιας και μου κόλλησε για τα καλά το μικρόβιο σας :) σκέφτομαι να αγοράσω και ακόμα ένα ρολόι!! αυτή τη φορά με μπρασελέ, μιας και μου αρέσει πάρα πολύ το Rolex DAYTONA και μιας και δεν έχω λεφτά ούτε για το κουτί του, βρήκα αυτό εδώ το Alpha DAYTONA http://www.alpha-watch.com/details.php?myid=491!! Τι είναι αυτή η Alpha μπορείτε να μου πείτε? Γιατί πουλάει 100€ αυτόματο χρονογράφο και γιατί τα ρολόγια της μοιάζουν απίστευτα με πολύ ακριβά Ελβετικά και έχουν και το όνομα τους? Μου φαίνεται πολύ "μούφα" το όλο θέμα, ακόμα και από το όνομα της (βλέπε Ω - alpha), αλλά τα ρολόγια πρέπει να τα αξίζουν τα λίγα λεφτά τους. Έχει αγοράσει κανένας?
Ευχαριστώ πολύ

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 14, 2009, 02:20:34 μμ »
διαβασε το thread απο την αρχη .....και μετα εδω ειμαστε .....
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 14, 2009, 02:42:52 μμ »
Σαν κάτοχος (όχι αποκλειστικός) 4ρων alpha θα σου πω τα εξής:
Τίμια ρολογάκια για αυτά που δίνεις με αρκετούς οπαδούς στο watchuseek. (Δώσε alpha στο συγκεκριμένο φόρουμ και θα βρεις υλικό για να διαβάζεις εβδομάδες).
Χρησιμοποιούν το καλύτερο κινέζικο (προς εξαγωγή) μηχανισμό για κάθε περίπτωση. Όσο και αν φαίνεται αστείο ο μηχανισμός είναι το καλύτερο σημείο τους. Οι κάσες είναι σε αποδεκτά ως καλά επίπεδα. Η δουλειά τους είναι σχετικά προσεγμένη. Αρνητικό ο ποιοτικός έλεγχος.
Το ένα από τα alpha μου έχει κάποια μικροθεμετάκια και από μια άλλη εταιρεία ίσως να μην είχε φτάσει στην αγορά. Συγκεκριμένα η κορώνα μοιάζει να μην έχει τοποθετηθεί όπως πρέπει και θέλει λίγη πίεση (προς τα κάτω ή προς τα πάνω) για να ρυθμιστεί η ώρα και η ημερομηνία. Η ακρίβεια του seagull 2806 που φοράει είναι επιπέδου ΕΤΑ. Υπόψιν η seagull φτιάνει το 1/3 των μηχανισμών παγκοσμίως. (Μη βαράτε στο watchuseek το διάβασα). Είναι δηλαδή από τους πιο δοκιμασμένους οι μηχανισμοί της. Πάντως ακόμα και αυτό το "προβληματικό" για τα 35 ευρώ που πλήρωσα με ικανοποιεί και με το παραπάνω.
Τα άλλα 3 είναι άψογα και ευχαρίστως θα τα αγόραζα 3 και 4 φορές ακριβότερα. Όπως έχω πει πιο πάνω με τα ίδια χρήματα μπορείς να βρεις "περισσότερο ρολόι" σε κάτι Ιαπωνικό. Ο λόγος που τα προτίμησα ήταν ο συνδιασμός σχέδιο/μέγεθος.

Πάμε τώρα στο μοντέλο που σε ενδιαφέρει. Είναι το καμάρι της alpha και της seagull(μηχανικά) και σίγουρα μια μελλοντική αγορά μου.

Για τον μηχανισμό σου βάζω κάτι που έγραψε ο πολύ πιο σχετικός από εμένα blackbird όταν αγόρασα ρολόι με τον ίδιο μηχανισμό (seagull 1963) :
Σωστός ο Grecellin. Ο Seagull ST-19 είναι ο ίδιος ο Venus 175. Τον αγόρασαν οι Κινέζοι από τους Ελβετούς μαζί με τις εργαλειομηχανές του. Και είναι ένας αξιόπιστος μηχανισμός.
Φιλικά
Δημήτρης

Ελπίζω να βοήθησα και για κάθε απορία ή ερώτηση πάντα διαθέσιμος  ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 14, 2009, 03:20:46 μμ από grecellin »

Αποσυνδεδεμένος pas88

• 34mm case
  • www.epirusbook.gr
    • Προφίλ
    • epirusbook.gr
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 14, 2009, 02:52:04 μμ »
Σε ευχαριστώ Grecellin για την άμεση απάντηση. Είχες κανένα πρόβλημα με την αποστολή από κίνα? Δεν έχω πάρει κάτι απο Internet εκτός ευρώπης και με προβληματίζει το αν θα έρθει.. :)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 14, 2009, 02:58:46 μμ »
Ο τύπος είναι άψογος και βασικά από Ασία ποτέ δεν είχα πρόβλημα ή καθυστέρηση. Μιλάμε για μεγάλο αριθμό μικροαγορών.
"Αντιπρόσωπος" υπάρχει και στην Ισπανία
http://02a57b4.netsolhost.com//shop/index.php?osCsid=3906b9463aa6a50aad8a34059343fe19
εξίσου αξιόπιστος στις συναλλαγές του, αλλά σου προτείνω να αγοράσεις από την "πηγή". Στα χρήματα δε θα έχεις διαφορά.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 14, 2009, 04:28:34 μμ »
Και κάτι που έχω παραλείψει φίλε pas88. Το ρολόι που σε ενδιαφέρει -αν δεν το πρόσεξες στο site- κουρδίζεται χειροκίνητα. Νομίζω πρέπει να το συνυπολογίσεις στην τελική σου απόφαση. Υπέρ ή κατά.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιούνιος 26, 2009, 01:17:06 πμ »
SPECIAL EDITION ALPHA PAUL NEWMAN Hand Winding 30-min Chronograph Watch

Στα "προσεχώς" βρίσκεται ακόμα, αλλά έχει ένα ενδιαφέρον για τους τολμηρούς.
Τολμηρούς : Α) Γιατί θα εμπιστευτούν 100% κινέζικο ρολόι.
                  Β) Για το κόκκινο χρώμα του καντράν.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιούνιος 26, 2009, 01:49:41 πμ »
αυτα τα ρολογια εχουν μια αξιοπρεπεια ,που σε κανει να τα εκτιμησεις  ;)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 03:44:52 μμ »
ALPHA 45MM SOLID TITANIUM CASE 5 ATM PILOT MAN'S WATCH

To ρολογάκι το παρήγγειλα στις 23 Δεκεμβρίου 2008. Το διάστημα που βρίσκεται στα χέρια μου, είναι αρκετό νομίζω, για μια πρώτη εκτίμηση για την αντοχή του, αφού αυτό είναι το μελανό των φθηνών κινέζικων προϊόντων.

Αρχίζω από την κάσα. SOLID TITANIUM την χαρακτηρίζει η εταιρεία. Τα μόνα σημάδια που έχουν δημιουργηθεί, σε αυτό το διάστημα, προέρχονται από τις αλλαγές των λουριών (Μου κόλλησε ο φίλος μου ο Γιώργος - Πόντιος την αρρώστεια).
Στην κάσα το περάσαμε το πρώτο τεστ.

Το κρύσταλο εμπρός-πίσω είναι scratch proof hardened minereal Crystal. Ελαφρώς καμπυλωτό το μπροστινό, αρκετά "καθαρό", αλλά και με αρκετές αντανακλάσεις. Στα αρνητικά και το ότι δίνει την αίσθηση ότι είναι λίγο λεπτό. Στα θετικά ότι έχει μείνει εντελώς αγρατσούνιστο.
Ναι με μικρές επιφυλάξεις εδώ.

Η μηχανή είναι Hand winding movement with 17 jewels, ή καλύτερα η Asian Unitas της εταιρείας Hangzhou. Μοιάζει σαν να είναι η βασική έκδοση αυτών των μηχανών. Πιο λιτή από τις sea-gull, η οποία έχει βγάλει αρκετές παραλλαγές με διάφορες "βελτιώσεις" ( ; ), όπως ο "λαιμός του κύκνου" (SWAN NECK) και η "πάπια του Πεκίνου" (Cotes de Geneve). Προσωπικά έχοντας μερικές sea-gull στην κατοχή μου, προτιμώ την Hangzhou και την απλότητά της. Το power reserve είναι 2 μέρες, η ακρίβεια πολύ καλή οταν φοριέται και δεν κάθεται στην ίδια θέση μέσα στο κουτί του.
Kανένα παράπονο ως τώρα, οπότε και εδώ περνάει το test.

Η (μη βιδωτή) κoρώνα είναι αρκετά καλή, κουρδίζει την μηχανή αρκετά ευχάριστα και άνετα, αλλά κάπου-κάπου δίνει την αίσθηση ότι κάπου δεν "έπιασε" σωστά. Η εμπειρία μου μου λέει, ότι αυτή είναι η καλύτερη alpha κορώνα που έχω, οπότε σε αυτόν τον τομέα η εταιρεία πρέπει να βελτιωθεί επιγόντως.
Το περνάμε-δεν το περνάμε το test.

To λουράκι τέλος είναι για γέλια.  Πολύ εντυπωσιακό σε εμφάνιση μεν, αλλά άρχισε να κόβεται σε μερικές ημέρες. Αίσχος.

Το τελικό ερώτημα αν θα το αγόραζα ξέροντας αυτά που ξέρω τώρα, έχει σαν απάντηση ένα μεγάλο ΝΑΙ. 55 ευρώ τα έχει και με το παραπάνω (τόσο κόστισε από το site της εταιρείας).
Αν θα το πρότεινα; Ίσως. Κάποιος που απλά θέλει να του φύγει η @αυλ@ για ένα pilot ή κάποιος που θέλει να ζήσει με ένα τέτοιο ρολόι (σχέδιο, διαστάσεις) για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε αγορά κάποιου ακριβότερου θα μείνει πολύ ευχαριστημένος. Κάποιος που θέλει ένα καλό ρολογάκι ας κοιτάξει στους Γερμανούς.
Οι "κοκαλιάρηδες" και οι κινεζόφιλοι από την άλλη θα μείνουν πολύ ευχαριστημένοι. Τα πάντα εξαρτώνται από την δική μας αντίληψη για τα πράγματα.

Και μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά που δίνει η εταιρεία:
5 ATM Water Resistant (ATMOSPHERIC PRESSURE)
EVERY WATCH HAVE INDIVIDUAL SERIAL CODE. LIMITED EDITION FOR ONLY 500PCS
Dial : Black dial
SIZE : 45MM WITHOUT THE CROWN, LUGS TO LUGS 52MM
Strap : 22MM BLACK NYLON BAND  (with 6 adjust hole)
WEIGHT : 68g
length : 9 inchs

THICKNESS : 12.5MM

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 05:41:45 μμ »
ωραιο το τερας φιλαρακι και τσαμπα!!!

φιλικα
γιωργος

Αποσυνδεδεμένος deuteroleptos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 06:10:03 μμ »
Είναι μια από τις σκέψεις μου η αγορά του παραπάνω πιλότου!Έτσι για καθημέρινο και κάτι σαν τεστ-πειραμα συμβίωσης!Με την εταιρεία όλα καλα?πώς ήταν η συναλλαγή?το ρουλακι δείχνει και απο τις φωτογραφίες Κυριακής χαρά-Δευτέρας λύπη!Φοβάμαι μην μου κολλήσει καμία μανία και τα λουράκια που θα του αγοράσω βγούν πιο ακριβά από το ίδιο το ρολόι :P

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 07:40:28 μμ »
Με την εταιρεία όλα καλα?πώς ήταν η συναλλαγή?
Φίλε deuteroleptos η εταιρεία είναι πολύ εντάξει στις συναλλαγές, αυτό μου έδειξε σε 2 αγορές.

Φοβάμαι μην μου κολλήσει καμία μανία και τα λουράκια που θα του αγοράσω βγούν πιο ακριβά από το ίδιο το ρολόι
Ένα καλό λουράκι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα ρολόγια  ;) Δεν πάει χαμένη η αγορά.

Αποσυνδεδεμένος omega

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάρτιος 12, 2010, 08:54:57 πμ »
Αυτή η εταιρεία πέρα από το κέρδος έχει μάλλον σαν στόχο να απομυθοποιήσει εταιρείες που πουλάνε σε 100πλάσιες τιμές..  ;D
Θέλω να αγοράσω το Seiko 5 του SER έναντι 50 ευρώ
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,5535.0.html
                               :mg: