Αποστολέας Θέμα: Εμπειρία με επισκευή SKX009 από "The Watchmaker STORE" Θεσσαλονίκη  (Αναγνώστηκε 771 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sol invictus

• 40mm case
    • Προφίλ
Καλησπέρα,

Πολλοί δεν θα με ξέρετε, κάποιοι θα με θυμούνται. Είμαι από τα παλιότερα μέλη του φόρουμ και κάποτε πολύ ενεργός. Τα ενδιαφέροντα όμως έχουν πλέον αλλάξει και αν και εξακολουθώ να έχω μια "αξιοπρεπή" συλλογή, τα ρολόγια δεν είναι πλέον κάτι που με παθιάζει και για αυτό η παρουσία μου στα διαφορά φόρουμ που είμαι μέλος είναι πρακτικά ανύπαρκτη.

Παρόλα αυτά μου συνέβη πρόσφατα κάτι που με ενόχλησε πολύ και θέλω να το μοιραστώ για να προστατέψω και άλλους από το να πάθουν το ίδιο.

Η παρακάτω εμπειρία αφορά το διάστημα καλοκαίρι 2024 με καλοκαίρι 2025.

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη, αλλά τα τελευταία επτά χρόνια ζω στη Σουηδία.

Ένα από τα αγαπημένα μου ρολόγια είναι το SEIKO SKX009 το οποίο έχω πάνω από 10 χρόνια και στο οποίο δεν είχε γίνει ποτέ σέρβις. Δυστυχώς, στα μέσα του 2024, είχε αρχίσει να λειτουργεί προβληματικά- χάνοντας περίπου 25 δευτερόλεπτα την ημέρα από εκεί που προηγουμένος είχε μια χρονομετρία της τάξεως των +12 sec/day. Ζώντας μακριά από οποιοδήποτε μεγάλο αστικό κέντρο στη Σουηδία και μη γνωρίζοντας κανέναν τοπικό ωρολογοποιό, αποφάσισα να φέρω το ρολόι μαζί μου, κατά τη διάρκεια μιας καλοκαιρινής επίσκεψης στην οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη, και να το επισκευάσω εκεί.

Αφού διάβασα αρκετές θετικές κριτικές στο διαδίκτυο, επέλεξα να επισκεφτώ το "The Watchmaker STORE". Στις 27 Ιουλίου 2024, έφερα τρία ρολόγια:

1.jpg

Ένα vintage γιουγκοσλαβικό ρολόι που ανήκει σε έναν φίλο από την Κροατία, το οποίο του δόθηκε από τον παππού του και δεν λειτουργεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ένα CASIO G-Shock που χρειαζόταν αντικατάσταση μπαταρίας και το SKX009 μου.

Εδώ εμφανίστηκε η πρώτη κόκκινη σημαία. Ο κύριος στο κατάστημα μου είπε ότι το SKX δεν άξιζε να γίνει σέρβις, και ότι για τα «φθηνά ρολόγια», είναι συνήθης πρακτική να αντικαθίσταται απλώς ο μηχανισμός με καινούργιο. Με διαβεβαίωσε ότι το κόστος θα ήταν λογικό. Αυτό μου φάνηκε περίεργο - το YouTube είναι γεμάτο με βίντεο που δείχνουν ωρολογοποιούς να επισκευάζουν τον μηχανισμό 7S26, και το SKX δεν είναι πλέον ένα «φθηνό ρολόι», με τις μέσες τιμές να κυμαίνονται γύρω στα 400 ευρώ. Παρόλα αυτά, υπέκυψα στην εμπειρία του, και συμφώνησα.

Το CASIO ήταν έτοιμο την επόμενη μέρα. Για τα άλλα δύο, συμφωνήσαμε ότι επειδή δεν θα ήμουν στην Ελλάδα όταν θα ήταν έτοιμα, θα τα παραλάμβανε ένας φίλος. Τον Δεκέμβριο του 2024, με ενημέρωσε ότι ήταν έτοιμα και ο φίλος μου τα παρέλαβε στις 30 Δεκεμβρίου.

Δυστυχώς, το γιουγκοσλαβικό ρολόι δεν μπορούσε να επισκευαστεί λόγω σπασμένου balance wheel και έλλειψης ανταλλακτικών.
Το SKX μου, ωστόσο, ήταν «έτοιμο» και το κόστος ήταν 120 €

2.jpg.

Τελικά πήρα πίσω τα ρολόγια τον Αύγουστο (2025) κατά τη διάρκεια της φετινής επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη.

Αφού φόρεσα το SKX για μερικές ημέρες στη Χαλκιδική, παρατήρησα ότι η χρονομετρία ήταν ακόμα πολύ άσχημη- ακριβώς η ίδια όπως πριν, περίπου -25 δευτερόλεπτα την ημέρα.

Δεν είχα χρόνο να επιστρέψω στο κατάστημα γιατί ήμασταν μέσα στη εβδομάδα του δεκαπενταύγουστου και δεν είχα ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να φάω όλη τη κίνηση στη μάπα για να επιστρέψω Θεσσαλονίκη και πίσω πάλι, και καθώς επίσης σύντομα φύγαμε για τη Σερβία (η πόλη καταγωγής της γυναίκας μου είναι το Bor). Εκεί, πήγα το SKX σε έναν τοπικό ωρολογοποιό. Το κράτησε για δύο ημέρες, χρέωσε 30 € για πλήρη συντήρηση και μου παρείχε φωτογραφίες που έδειχναν ότι ο μηχανισμός είχε αποσυναρμολογηθεί και καθαριστεί. Επιβεβαίωσε ότι το ρολόι δεν είχε επισκευαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα —το ελατήριο και το magic lever (το εξάρτημα που μοιάζει με διαπασών) ήταν καλυμμένα με παλιό γράσο.

3.jpg

Υπολόγισε ότι το ρολόι θα λειτουργούσε πλέον στα +2 δευτερόλεπτα την ημέρα, κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω.

Τι έκανε λοιπόν στην πραγματικότητα ο «Ρολογάς»; Τίποτα. Δεν αντικατέστησε τον μηχανισμό, δεν τον καθάρισε και δεν επιχείρησε καν έναν βασικό ρύθμισμα.
Απλώς πήρε 120€ για καμία εργασία. Αν μου είχε πει εκ των προτέρων ότι δεν ήθελε να κάνει επισκευή στο ρολόι, θα το σεβόμουν και θα κοιτούσα αλλού.
Αντ' αυτού, παραπλανήθηκα και χρεώθηκα για μια επισκευή που δεν έγινε ποτέ.

Αν εκτιμάτε τα ρολόγια σας, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να μείνετε μακριά.

ΥΓ. Αρχικά έβαλα κριτική στο Google maps για το εν λόγω κατάστημα και ο ιδιοκτήτης μου έχει απαντήσει οπότε θέλω να αναφέρω και τα επιχειρήματα του καθώς και τις δικές μου απαντήσεις σε αυτά.

• Πρώτον επιμένει ότι η καλίμπρα αλλάχτηκε με καινούργια.
Εάν έγινε αυτό τότε γιατί δεν μου παραδόθηκε και η παλιά; Για κάθε ένα από τα ρολόγια μου όποτε έγινε σέρβις και αλλάχτηκε κάτι, πάντα μου παραδόθηκαν τα παλιά εξαρτήματα. Τώρα γιατί όχι;
  • Δεύτερον αναφέρει ότι έπρεπε να του δώσω ευκαιρία να ρυθμίσει το ρολόι εφόσον η χρονομετρία ήταν τόσο άσχημη.
Δεν είμαι υποχρεωμένος να του δώσω καμία ευκαιρία. Το ρολόι το είχε στα χέρια του από τα τέλη Ιουλίου του 24 μέχρι το Δεκέμβριο του 24. 5 μήνες. Η SEIKO δίνει για την 7S26 χρονομετρία +40/-20sec/day οπότε τα -25 δεύτερα όπως το παρέλαβα εγώ ήταν εκτός των προδιαγραφών της καλίμπρας και έπρεπε να ελεχγθεί και ρυθμιστεί πριν την παράδοση του ρολογιού.
  • Τρίτον μου αναφέρει ότι είναι αδύνατον να γίνει σέρβις σε ένα ρολόι σε 2 μέρες.
Ωρολογοποιός δεν είμαι και σίγουρα σε πολλά ρολόγια μόνο η συναρμολόγηση αποσυναρμολόγηση παίρνει πάρα πολλές ώρες/ μέρες. Η 7S26 όμως είναι μια πάρα πολύ απλή καλίμπρα, τα περισσότερα βίντεο στο YouTube δίχνουν την όλη διαδικασία να κρατάει περί τα 40-45 λεπτά (πλην του πλυσίματος) οπότε δεν θεωρώ απίθανο το σέρβις να μπορεί να γίνει σε μια μέρα και μετά η δεύτερη μέρα να είναι για τη ρύθμιση. Επίσης εδώ να αναφέρω ότι το Ω Flightmaster μου όταν έγινε σέρβις στην Ω μου το κράτησαν 1 μήνα, και όταν το είχα κάνει αρκετά χρόνια αργότερα στο "Stop & Watch" επίσημος αντιπρόσωπος της Maurice Lacroix στη Κύπρο και καλό φίλος, μου το κράτησαν 5 μέρες και μου είχε επιστραφεί με γραπτή εγγύηση ενός χρόνου, οπότε κάτι είχαν κάνει.
  • Επίσης μου αναφέρει ότι τα 30 € δεν είναι τιμή λογική για σέρβις.
Εδώ να αναφέρω ότι ο εν λόγω κύριος ξεχνάει ότι μεγάλο ρόλο στις τοπικές τιμές παίζει και το κόστος ζωής, ο βασικός μισθός, οι φόροι κλπ. Στην Σουηδία για 2 πίτσες μεγάλες, 2 pint μπύρα και ένα αναψυκτικό θα δώσεις 100+ ευρώ. Στη Χαλκιδική δώσαμε για φρέσκο ψάρι με 2 μικρά ούζα για 5 άτομα 145 ευρώ. Για το Flightmaster η Ω μου είχε πάρει 1000 ευρώ και ο "Stop & Watch" 250. Οπότε για μια μικρή πόλη της Σερβίας όπως είναι το Bor 30 ευρώ είναι λογικό κόστος για σέρβις SKX. Επίσης ποτέ δεν παραπονέθηκα για τη χρέωση αλλά για το γεγονός ότι το ρολόι παραδόθηκε στην ίδια κατάσταση στην οποία είχε δοθεί για σέρβις.
  • Τέλος αναφέρει ότι τα βρώμικα γράσα που φαίνονται στη φωτογραφία του μηχανισμού είναι από το γραφίτη που χρησιμοποιεί η SEIKO.
Θα το δεχτώ καθώς δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο θέμα αλλά θα αντιπαραθέσω πάλι τα ερωτήματα: που είναι η παλιά καλίμπρα, και γιατί η χρονομετρία του ρολογιού όταν παραδόθηκε ήταν το ίδιο άσχημη με την αρχική;

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 20, 2025, 05:15:04 μμ από sol invictus »
Time, the opponent that has beaten them all...

Αποσυνδεδεμένος The-Watchmaker

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Εμπειρία με επισκευή SKX009 από "The Watchmaker STORE" Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 20, 2025, 11:51:14 μμ »
Οπως απάντησα ήδη σε Google και στο Greek Watch Forum και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί θα το κάνω και εδώ, παρεμπιπτόντως υπάρχει και συνήγορος καταναλωτή και δικαστήρια αν χρειαστεί!!!

Καλησπέρα από τον κύριο του εργαστηρίου που σύμφωνα με τα λεγόμενα σου σε εξαπάτησε! Την απάντηση μου στα λεγόμενα σου την έχω αναρτήσει (όπως πολύ σωστά αναφέρεις και στον Google): Όπως λοιπόν έγραψα και εκεί:

1) έγινε αντικατάσταση μηχανής όπως συμφωνήσαμε!

2) από την φωτογραφία που ανάρτησες στον Google δεν φαίνεται μια βρώμικη μηχανή παρά μόνο ένας βρόμικος πάγκος… Ωρολογοποιού; Ναι ίσως θα μπορούσε να είναι!

3) Όπως αναφέρεις δεν μου έδωσες δεύτερη ευκαιρία ρύθμισης γιατί δεν αισθάνεσαι υποχρεωμένος μετά από τόσους μήνες αναμονής να το κάνεις, μα το ρολόι σου έμεινε σε εμένα τόσους μήνες γιατί δεν ήρθες να το παραλάβεις και τελικά έστειλες κάποιον τα Χριστούγεννα του 2024 και το παρέλαβε!

4) Όπως αναφέρεις ήρθες στο εργαστήριο μου γιατί διάβασες πολύ καλές κριτικές πελατών μου, σωστά;!
Αυτή την στιγμή έχω στον Google 182 κριτικές με μόλις δύο δυσαρεστημένους πελάτες (ο ένας δεν υπήρξε ποτέ πελάτης μου) και εσύ. Κάθισες λοιπόν και έγραψες αυτή την κριτική γιατί αισθάνεσαι θυμό και θέλεις να με βλάψεις επαγγελματικά, ο λόγος; Επειδή το ρολόι σου έχει απόκλιση (6 μήνες μετά) -25 δευτερόλεπτα ενώ ο κατασκευαστής δίνει +40 έως -20 δευτερόλεπτα; Γιατί δεν σου επέστρεψα την παλιά μηχανή;
Πιστεύω θα ήταν εντιμότερο από πλευρά σου να ζητήσεις ρύθμιση μιας και προσφέρουμε 24 μήνες εγγύηση καλής λειτουργίας και να ζητούσες ίσως και την παλιά μηχανή κατά την παραλαβή του ρολογιού σου!

Αλλά προφανώς έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης!

Anyway, θα παρακαλούσα να αναρτήσουν τα σχόλια τους μόνο πραγματικά γνώστες του αντικειμένου, μέλη που είχαν κάποια εμπειρία από το εργαστήριο μου και από την εργασία και τον τρόπο που τα προσφέρω και όχι αυτοί που απλά θέλουν να κράξουν και να βλάψουν επαγγελματικά κάποιον που δε γνωρίζουν!

Ευχαριστώ!

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 21, 2025, 11:58:10 πμ »
Καλημέρα,

Πάμε και ένα copy paste εδώ.

Πρώτον. Το εάν αξίζει να γίνει σέρβις σε ένα ρολόι ή όχι λόγω κόστους, δεν είναι κάτι το οποίο το αποφασίζετε εσείς, αλλά ο πελάτης που πληρώνει. Έχω 32 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Αρκετή για να γνωρίζω ότι ο σωστός επαγγελματίας ενημερώνει τον πελάτη για όλες τις επιλογές που έχει και για το κόστος καθεμίας, του αναφέρει ποια είναι κατά τη γνώμη του η σωστότερη και μετά αφήνει τον πελάτη να αποφασίσει εάν θέλει ή όχι να αναλάβει το κόστος.
Το συγκεκριμένο ρολόι ήταν δώρο του πατέρα μου που πέθανε λίγο αργότερα από όταν μου το έδωσε. Η αξία του για εμένα είναι ανεκτίμητη. Εάν μου ζητούσατε 250 ευρώ θα τα έδινα. Δεν μου δόθηκε ποτέ καμία επιλογή. Απλά ενημερώθηκα ότι στα φτηνά ρολόγια αλλάζεται ο μηχανισμός.
Και δέχομαι ότι εδώ έσφαλα και εγώ πολύ. Έπρεπε να είχα εκφράσει αντιρρήσεις ειδικά όταν από την αρχή δεν μου άρεσε αυτή η ιδέα. Δεν το έκανα και πλήρωσα το λάθος μου.
Αυτό όμως δεν αναιρεί τις δικές σας ευθύνες για τις οποίες δεν σας βλέπω να έχετε καμία απολύτως διάθεση ακόμη και τώρα να τις αναλάβετε.

Δεύτερον. Από την αρχή σας είχα ενημερώσει ότι μένω Σουηδία και όταν με ειδοποιήσατε ότι τα ρολόγια είναι έτοιμα σας είπα ότι δεν μπορώ να τα παραλάβω εγώ αλλά θα περάσει ένας φίλος. Μου είπατε ότι δεν είναι πρόβλημα φτάνει να έχει τον αριθμό του δελτίου παραλαβής. Τώρα τα γυρνάτε και με ρωτάτε γιατί δεν τα παρέλαβα εγώ.
Είστε σοβαρός;
Περιμένατε να πάρω 3 μέρες άδεια, να μπω στο τραίνο 6 ώρες για να κατέβω Στοκχόλμη, άλλες 3 ώρες πτήση, να έρθω να πάρω το ρολόι και μετά πάλι πίσω;
Φαντάζομαι κάνετε χιούμορ.
Εάν ήταν πρόβλημα για εσάς να παραλάβει κάποιος άλλος τα ρολόγια έπρεπε να το είχατε αναφέρει εκ των προτέρων.

Τρίτον. Ξαναρωτάω. Που είναι η παλιά καλίμπρα; Εάν πετάχτηκε γιατί πετάχτηκε χωρίς να με ρωτήσετε; Έχετε γράψει ωραιότατες δικαιολογίες αλλά ακόμη δεν έχετε απαντήσει ξεκάθαρα σε αυτά τα 2 ερωτήματα. Αυτή η αποφυγή κάνει κάποιον να αναρωτιέται, μήπως γιατί δεν υπάρχει απάντηση;

Κλείνοντας δεν πρόκειται να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση καθώς δεν την άνοιξα για να πάρω κάποια αποζημίωση πίσω, αλλά γιατί πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είμαστε υπόλογοι των πράξεων μας. Την ευθύνη που μου αναλογεί την ανέλαβα. Από την αρχή δεν μου άρεσε η πρόταση για αλλαγή μηχανισμού και δεν έπρεπε να το δεχτώ. Το παραδέχομαι.

Να δούμε εάν και ο αγαπητός The-Watchmaker θα παραδεχτεί κάποιο λάθος από την πλευρά του και ποιο σημαντικό εάν επιτέλους θα μπορέσει να απαντήσει τι έγινε με την παλιά καλίμπρα και γιατί δεν με ρώτησε εάν την θέλω πίσω ή όχι;

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 21, 2025, 12:23:08 μμ »
Να ρωτήσω τώρα και εγώ κάτι με την σειρά μου, πριν 11 χρόνια έπεσες πάλι θύμα απάτης και με ακριβώς τον ίδιο τρόπο προσπάθησες να βλάψεις τότε επαγγελματικά την Vassos Eliades Ltd στη Κύπρο; Ναι ή Όχι;

Συμφώνησες να γίνει αντικατάσταση μηχανής, ναι ή όχι;

Τα γραπτά φίλε μου μένουν και οι υγειώς σκεπτόμενοι ξέρουν να ξεχωρίσουν και να φιλτράρουν το τι διαβάζουν! Τώρα όσον αφορά την παλιά σου μηχανή, πολύ ευχαρίστως αν μου δώσεις μια διεύθυνση σου, θα στην στείλω συστημένα, αν και θα προτιμούσα να περάσεις από το κατάστημα μου για να τα πούμε και αυτοπροσώπως!

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 21, 2025, 02:35:57 μμ »
Είναι ευχάριστο να βλέπω ανθρώπους να έχουν ελεύθερο χρόνο για να ψάξουν τί πόσταρα 11 χρόνια πριν.
Δεν ήξερα ότι το "έργο" μου αξίζει το χρόνο αγνώστων σε αυτό τον βαθμό.

Εν πάση περιπτώση εάν διαβάσατε ολόκληρο το ποστ θα είδατε ότι δέχτηκαν να μου επιστρέψουν τα λεφτά στο ακέραιο.
550 ευρώ δεν τα επιστρέφεις εάν δεν έχεις κάνει κάποιο λάθος, ειδικά εάν είσαι η Vassos Eliades Ltd που σίγουρα έχει και τα χρήματα και τη νομική υποστήριξη για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από καλοθελητές.

Καλή προσπάθεια να ξεθάψετε ιστορίες 11 χρόνων αλλά δεν...
Σας βαθμολογώ 6/10 μόνο και μόνο για το χρόνο που σπαταλήσατε να βρήτε το ποστ.

Δυστυχώς έχετε μπλέξει με κάποιον ο οποίος είναι παθολογικά (σε δυσλειτουργικό βαθμό θα έλεγα) οργανωτικός.
Έχω όλες τις αποδείξεις για ποσά που έχω πληρώσει ποτέ για αγορές, σέρβις κλπ σε ψηφιακή μορφή (προφανώς και δεν κρατάω αποδείξεις από σουπερμαρκετ, εστιατόρια κλπ) αλλά και όλα τα email που έχω λάβει ή στείλει από τότε που είχα email, οπότε εάν χρειαστεί ποτέ κάποιο χαρτί ή αλληλογραφία, αποδείξεις υπάρχουν.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 21, 2025, 02:46:05 μμ »
Νομίζω ότι στο greekwatchforum έχουμε καταλήξει κάπου, οπότε το να απαντήσω πλέον δεν έχει κανένα νόημα. Όπως κανονίσαμε σου στέλνω την παλιά σου μηχανή και μου ζητάς συγγνώμη!

Αποσυνδεδεμένος DimGR

• 38mm case
    • Προφίλ
    • The Relumer
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 23, 2025, 03:03:21 μμ »
μιας και ειμαι στο χωρο θα σου πω οτι εισαι ο κλασσικος ψυχαναγκαστικος πελατης με ενα σεικο τον 100 ευρω που νομιζει εχει το πανακριβο ρολεξ. πολυ καλα εκανε και σου ειπε οτι δεν αξιζει να γινει σερβις σε αυτο αλλα αλλαγη μηχανισμου. Λεφτα σου γλυτωσε αλλα εσυ που να το καταλαβεις.  και σαν παραδειγμα μας λες τι ? οτι γιατι τα κανουν σερβις στο youtube? κανενας σοβαρος τενχικος δεν θα χαλασει ωρες να τα κανει αυτα σερβις, δεν θα μπουμε και μεσα στην τελικη. και μετα τον κατηγορεις οτι τι ? ενας Σερβος σου ειπε δεν εχει ποτε αυτο καθαριστει αρα τι σε κοροιδεψε ο ελληνας? και εσυ καθοτι εχεις το μυαλο υπαλληλου το εχαψες.  μας λες οτι παει -20 την ημερα και αρα δεν σου εκανε καλη δουλεια ? εδω εισαι για να γελασουμε .. σεικο του κιλου εχεις οχι ελβετικη χρονομετρια στον καρπο σου. και ηταν στην κατοχη του μαστορα για 6 μηνες κιολας ακουνητο ακουρδιστο και περιμενες τι ? 
εισαι απο τους πελατες που δεν θελει κανεις να εχει. αυτο θα επρεπε να σε απασχολει και μονο

Αποσυνδεδεμένος Panos 760

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 27, 2025, 09:56:08 πμ »
σέικο του κιλου εχεις οχι ελβετικη χρονομετρια στον καρπο σου.

Να γράψω κ εγώ την εμπειρία μου από τα Seiko του κιλού.
Έχω 3 kinetic κ ένα Seiko 5, αυτόματο τού '85.
Κανένα δεν αγόρασα.
Τα δύο kinetic , όπως κ το 5 του '85 ήταν του πατέρα μου.
Το 2006 μου έδωσε το ένα kinetic, στο οποίο άλλαξα μπαταρία με κόστος 30€.
Άλλαξα ξανά το 2014 κ τελευταία φορά το 2020.
Δουλεύει μια χαρά, η μπαταρία δείχνει σχεδόν πλήρη φόρτιση κ αν στο δίμηνο χάσει 1', το διορθώνω.
Το δεύτερο kinetic ήταν ακίνητο 8 χρόνια σε ένα συρτάρι, του άλλαξα μπαταρία τον περασμένο Μάιο με κόστος 70€.
Το τρίτο kinetic μου το έκαναν δώρο τέλη του '12, είναι το μοντέλο premier , το οποίο σταματά τους δείκτες για εξοικονόμηση ενέργειας και με την πρώτη κίνηση επανέρχεται στην ώρα.
Σε αυτό, 13 χρόνια σχεδόν, δεν έχω αλλάξει μπαταρία.
Το τελευταίο Seiko  , το αυτόματο 5, το αγόρασε ο πατέρας μου το '85.
Το φορούσε παντού και πάντα.
Ήταν ναυτικός κ με αυτό έβαφε, έκανε ματσακόνι, τράβαγε κάβους κ αργότερα στην σύνταξη, έσκαβε το χωράφι του  έχτιζε τοίχους, κλάδευε δέντρα κλπ.
Το άφησε σε ένα συρτάρι το 2008 κ το ξέχασε.
Τον περασμένο Μάιο το ανακάλυψα κ το φόρεσα.
Αμέσως άρχισε να δουλεύει, μετά από 17 χρόνια ακίνητο
Δεν έχει κάνει ποτέ service εδώ και 40 εννοείται.
Άλλαξα μόνο τζαμάκι, το καθάρισα κ κρατάει την φόρτιση περίπου 18 ώρες, περισσότερο κ από το αυτόματο omega seamaster που έχω κ έκανε τελευταίο service Απρίλη του '20.
Συμπέρασμα δικό μου.... μπορεί τα Seiko να είναι του κιλού, να μην αξίζουν τίποτα, αλλά είναι αξιόπιστα, οικονομικά κ το κυριότερο, δείχνουν την ώρα σωστά, αυτό δηλαδή που πρέπει να κάνει ένα οποιοδήποτε ρολόι.
Κ ξαναγράφω, αυτά τα 4 Seiko δεν τα αγόρασα...

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτέμβριος 02, 2025, 11:21:22 πμ »
Καλησπέρα,

Όπως υποσχέθηκα και επειδή προσπαθώ πάντα να κρατάω τις υποσχέσεις μου, επανέρχομαι με ένα καινούργιο ποστ για να ζητήσω συγνώμη για την "άδικη" κατηγορία εναντίον του "The Watchmaker".
Σήμερα παρέλαβα την original μηχανή που είχε το ρολόι μου.

Βέβαια λείπουν τα day and date wheels αλλά "beggars can't be choosers", οπότε χαίρομαι που μου επιστράφηκε η παλιά μηχανή που μου ανήκε δικαιωματικά και αναιρώ τα όσα είπα για το αξιότιμο μέλος, ζητώντας ταπεινά συγνώμη.
Επίσης εδώ θέλω να προσθέσω ότι έλαβα και μια επιστολή στην οποία το φίλτατο μέλος με "συμβουλεύει" ότι εάν δεν σβήσω το review από το google maps και δεν απολογηθώ στα 2 φόρουμ που τον εξέθεσα, και στα οποία προσέβαλα την απόλυτα επαγγελματική συμπεριφορά του, θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα στη διάθεση του εναντίον μου, για δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη.
Για αυτό λοιπόν ακόμη μια φορά ζητάω συγνώμη.

Έσφαλα, δεν έπρεπε να αμφισβητήσω την τίμια δουλειά που έγινε στο ρολόι μου, ακόμη και όταν δεν μου επιστράφηκαν τα εξαρτήματα που αλλάχτηκαν, το ρολόι είχε ακριβώς την ίδια χρονομετρία που είχε πριν την αλλαγή της μηχανής, και ο άνθρωπος που δούλεψε πάνω στο ρολόι αρνούνταν πεισματικά επί μια μέρα να πει τί έγινε με την παλιά μηχανή και γιατί δεν επιστράφηκε μαζί με το ρολόι.
Εάν από την αρχή είχε απαντηθεί αυτή η απλούστατη απορία μου, το θέμα θα είχε λήξει εκεί.
Όπως και να έχει τέλος καλό όλα καλά;

Ευχαριστώ τον "The Watchmaker" για την επιστροφή του εξαρτήματος.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 02, 2025, 11:44:33 πμ από sol invictus »

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτέμβριος 02, 2025, 12:19:24 μμ »
Καλησπέρα,

Όπως υποσχέθηκα και επειδή προσπαθώ πάντα να κρατάω τις υποσχέσεις μου, επανέρχομαι με ένα καινούργιο ποστ για να ζητήσω συγνώμη για την "άδικη" κατηγορία εναντίον του "The Watchmaker".
Σήμερα παρέλαβα την original μηχανή που είχε το ρολόι μου.

Βέβαια λείπουν τα day and date wheels αλλά "beggars can't be choosers", οπότε χαίρομαι που μου επιστράφηκε η παλιά μηχανή που μου ανήκε δικαιωματικά και αναιρώ τα όσα είπα για το αξιότιμο μέλος, ζητώντας ταπεινά συγνώμη.
Επίσης εδώ θέλω να προσθέσω ότι έλαβα και μια επιστολή στην οποία το φίλτατο μέλος με "συμβουλεύει" ότι εάν δεν σβήσω το review από το google maps και δεν απολογηθώ στα 2 φόρουμ που τον εξέθεσα, και στα οποία προσέβαλα την απόλυτα επαγγελματική συμπεριφορά του, θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα στη διάθεση του εναντίον μου, για δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη.
Για αυτό λοιπόν ακόμη μια φορά ζητάω συγνώμη.

Έσφαλα, δεν έπρεπε να αμφισβητήσω την τίμια δουλειά που έγινε στο ρολόι μου, ακόμη και όταν δεν μου επιστράφηκαν τα εξαρτήματα που αλλάχτηκαν, το ρολόι είχε ακριβώς την ίδια χρονομετρία που είχε πριν την αλλαγή της μηχανής, και ο άνθρωπος που δούλεψε πάνω στο ρολόι αρνούνταν πεισματικά επί μια μέρα να πει τί έγινε με την παλιά μηχανή και γιατί δεν επιστράφηκε μαζί με το ρολόι.
Εάν από την αρχή είχε απαντηθεί αυτή η απλούστατη απορία μου, το θέμα θα είχε λήξει εκεί.
Όπως και να έχει τέλος καλό όλα καλά;

Ευχαριστώ τον "The Watchmaker" για την επιστροφή του εξαρτήματος.

Και πάλι βιάζεσαι…!!! Σε συμβουλεύω να ξαναδιαβάσεις την επιστολή διαμαρτυρίας που σου έστειλα και να προσπαθήσεις να καταλάβεις τι σου ζητάω:

1.Σε πλήρη και οριστική διαγραφή όλων των δυσφημιστικών σας αναρτήσεων.

2. Σε ρητή και δημόσια ανάκληση των ανακριβών δηλώσεών σας, με το ίδιο μέσο και στον ίδιο χώρο όπου έγιναν οι επίμαχες δημοσιεύσεις.

Δεν σου ζητάω σε κανένα σημείο να διαγράψεις την κριτική σου στον Google. Αλλά τις δυσφημιστικές δηλώσεις-αναρτήσεις: δηλαδή το ότι πλήρωσες 120€ για αλλαγή μηχανής η οποία δεν έγινε, αρα με λίγα λόγια με αποκάλεσες απατεώνα!

Τώρα όσον αφορά τους δίσκους ημερομηνίας/ημέρας, βγήκαν από την παλιά μηχανή για να τοποθετηθούν στη νέα. Μιας και οι νέες μηχανές έρχονται μόνο με δίσκο ημερομηνίας στη θέση 3.

Στην πραγματικότητα τα γεγονότα είναι απλά, ήρθες στο κατάστημα μου, συμφώνησες σε αλλαγή μηχανής, άρα όλα τα υπόλοιπα είναι για να δημιουργήσεις κλίμα δυσαρέσκειας εναντίον μου!

Με ένα απλό τηλεφώνημα και μια επίσκεψη θα είχε τελειώσει όλο αυτό πριν καν αρχίσει. Εσύ προτίμησες να με συκοφαντήσεις χωρίς καμία απόδειξη, άρα μην απορείς με την ενέργεια μου να σου στείλω επιστολή διαμαρτυρίας και να σε καλέσω να αναιρέσεις τα προσβλητικά σου σχόλια. Κάθε άνθρωπος που σέβεται την επαγγελματική του και ηθική του ακεραιότητα το ίδιο θα έκανε!

Και αντί να ζητήσεις απλά συγνώμη και να αναιρέσεις αυτά που πολύ εύκολα και εσφαλμένα μου προσάπτεις, εσύ εξακολουθείς να ειρωνεύεσαι! Μερικοί άνθρωποι τελικά είμαστε άξιοι της τύχης μας!!!

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 04, 2025, 11:11:43 πμ »
Καλημέρα,
Αυτή θα είναι και η τελική αναφορά μου στο θέμα. Εχθές και σήμερα είχα επικοινωνία με το Σωτήρη και ήταν η πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησα αυτή την φασαρία, που μου δόθηκε κάποια αιτιολόγηση εκ μέρους του, που έχει και λογική και νόημα.

Μου παρέθεσε επιχειρήματα που επιτέλους έριξαν φως στο τι έγινε και γιατί έγινε από την πλευρά του, και αποδεικνύουν οτί δεν υπήρχε δόλος ή κρυφή ατζέντα εκ μέρους του.

Σαν ένδειξη καλής θελήσεως από μέρους μου θα αιτιολογήσω και εγώ λίγο καλύτερα τις πράξεις μου.

Μετανιώνω για το νήμα που ξεκίνησα;
Όχι.

Από τη δική μου πλευρά, έφερα ένα ρολόι με άσχημη χρονομετρία και μου επιστράφηκε με την ίδια άσχημη χρονομετρία, χωρίς να υπάρχει κάποια απόδειξη ότι έγινε κάποια εργασία επάνω του.
Η όλη φασαρία που δημιουργήθηκε οδήγησε στο να αποδειχτεί ότι όντως η δουλειά που συμφωνήθηκε έγινε.

Θα μπορούσα να εκφραστώ στο φόρουμ πιο ήπια;
Θα μπορούσα και εκ των υστέρων μετανιώνω που δεν έδωσα την ευκαιρία στο Σωτήρη για να αιτιολογηθεί και ζητάω συγνώμη.
Από την άλλη το service ρολογιών είναι μια ιστορία με πολύ πόνο για πολλούς ιδιοκτήτες.
Ακόμη και επίσημες αντιπροσωπίες δεν είναι υπεράνω λαθών και παραλήψεων, και προσωπικά έχω καεί αρκετές φορές με ρολόγια και όχι μόνο, ώστε πλέον να μην έχω την υπομονή που θα έπρεπε.
Στα τριάντα χρόνια που ασχολούμαι με το μηχανικό ρολόι, από μια εταιρία μόνο έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος, στην Κύπρο, αλλά λόγω απόστασης δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα να πηγαίνω τα ρολόγια μου για σέρβις εκεί.

Θα μπορούσα να έχω επικοινωνήσει μαζί του νωρίτερα εκφράζοντας την απογοήτευση μου;
Θα μπορούσα αλλά για τους λόγους που μόλις ανάφερα πιο πάνω δεν έχω πλέον την υπομονή που θα έπρεπε.
Από την άλλη πλευρά όμως όπωε είπε και αυτός το να ρυθμίσει καλύτερα τη μηχανή ήταν υπόθεση που μπουρούσε να γίνει άμμεσα, όπως και θα μπορούσε να γίνει και εκ των πρωτέρων (λέω εγώ).

Θα μπορούσε και ο ίδιος όπως έμμεσα αναγνώρισε στην αλληλογραφία που είχαμε, να έχει κάνει κάποια πράγματα διαφορετικά ή καλύτερα, λέγοντας "ότι τα διάβασα με προσοχή και θα τα λάβω σοβαρά υπόψη μου σε μελλοντικές εργασίες!".

Για αυτούς που υπονοούν ότι έκανα όλη αυτή τη φασαρία σε μια προσπάθεια να βλάψω τον Σωτήρη, το επιχείρημα έχει την ίδια σοβαρότητα με την υπόνοια ότι υπήρχε δόλος από πλευράς του.
Ούτε τον γνώριζα πριν του φέρω το ρολόι, ούτε θα τον θυμάμαι ένα χρόνο από τώρα, και το ίδιο είμαι σίγουρος ισχύει και από τη δική του πλευρά.
Με το χώρο δεν έχω απολύτως καμία σχέση για να έχω κάποιο κρυμμένο όφελος, και έχω καλύτερα πράγματα να κάνω από το να "προσπαθώ" να βλάψω επαγγελματικά κάποιον ο οποίος δεν παίζει απολύτως κανένα ρολό στη ζωή μου.

Ούτε ζήτησα ποτέ αποζημίωση για να υπάρχει υπόνοια ότι όλα έγιναν με σκοπό το κέρδος.

Αυτό που έκανα ήταν να εκφράσω το θυμό μου και την απογοήτευση μου με επιθετικότερο τρόπο από ότι η περίπτωση έχριζε, και να ζητήσω από την πρώτη στιγμή κάποια απόδειξη ότι όντως πλήρωσα για δουλειά που έγινε.

Επίσης να παραθέσω εδώ για όποια υπόνοια μπορεί να υπάρξει ότι η παρούσα ανάρτηση έγινε επειδή φτάσαμε σε αναφορές σε νομικά μέτρα, ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Μόλις μου προτάθηκε να επιστραφεί η παλιά μηχανή είπα ότι όταν θα την παραλάβω θα αναιρέσω όποιες υπόνοιες είχα για δόλο και όπως ανάφερα στην αρχή υπήρξε χθες επικοινωνία με τον Σωτήρη, όπου μου δόθηκαν επιχειρήματα με σοβαρότητα και λογική, οπότε δεν έχω κανένα λόγω να μην παραδεχτώ ότι η αρχική μου υποψία ήταν λανθασμένη.

Σχετικά με το θέμα που αφορά τη δική μου ευθύνη για την όλη ιστορία, θέλω να κλείσω λέγοντας, ότι είμαι απογοητευμένος αρκετά με τον εαυτό μου.
Από τα φόρουμ έφυγα γιατί κάθε λίγο ξεσπούσε μια κρίση με καυγάδες, μέλη να φεύγουν κλπ και τώρα χωρίς να είναι αυτός ο σκοπός μου, έγινα αιτία για να ξεσπάσει καινούργιο δράμα.
Αυτό είναι κάτι που θα σκεφτώ σοβαρά σε παρόμοια περίπτωση στο μέλλον, όπως και που θα εμπιστεύομαι τα ρολόγια μου ή όχι, ποιες θα είναι οι κόκκινες γραμμές μου και πως θα πρέπει να εκφράζω ξεκάθαρα τι θέλω.

Είναι ο The Watchmaker Store επαγγελματίας με γνώσεις και εμπειρία;
Αυτοί που τον ξέρουν προσωπικά και τα review για την επιχείρηση του λένε πως ναι.
Τη δουλειά που συμφωνήθηκε την έκανε οπότε και εγώ λέω ναι.

Όμως εάν ήξερα εκ των προτέρων αυτή την κατάληξη δεν θα είχα πάει κοντά του.
Από την πλευρά του έκανε αυτό που συμφωνήσαμε σαν επαγγελματίας, αλλά αυτό που ήθελα εγώ ήταν μια πιο "φιλική" αντιμετώπιση, εννοώντας να μην δει την δουλειά απλά σαν αριθμούς αλλά να βάλει περισσότερο "μεράκι", δεν ξέρω πως να το εκφράσω καλύτερα. Να δει το ρολόι σαν δικό του με προσωπική αξία για αυτόν.
Ίσως δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του, ίσως εγώ δεν ήμουν ξεκάθαρος για το τι ζητάω και την αξία του ρολογιού για εμένα.
Όπως και να έχει ότι έγινε, έγινε, και οι 2 πλευρές πήραν μαθήματα και η ζωή συνεχίζεται.

Πριν κλείσω θέλω να αναφερθώ και σε 2 θεματάκια ακόμη.

'Έχοντας σαν έναυσμα το γεγονός ότι πολλά μέλη και έως ένα σημείο και ο Σωτήρης (σε άλλο φόρουμ) αναφέρονται σε ακριβά και φθηνά ρολόγια.
Είναι λυπηρό το ότι φτάσαμε σε μια εποχή, όπου ακόμη και το μηχανικό ρολόι εάν δεν έχει μεγάλη χρηματική αξία, θεωρείται είδος αναλώσιμο όπως τα κινητά, τα smartwatch κλπ.
Το αγοράζω και μόλις θέλει σέρβις το αλλάζω.
Κάποτε να θυμίσω ότι και τα ROLEX ήταν προσιτά σε πολύ κόσμο που δεν τρέχαν τα λεφτά από τα μπατζάκια του, και το μηχανικό ρολόι ανεξαρτήτως αξίας, ήταν αντικείμενο με μεγάλο συναισθηματικό βάρος.
Ήταν κάτι που συχνά περνούσε από γενιά σε γενιά και έκρυβε πολύ προσωπική ιστορία μέσα του και για πολλούς (με εμένα μέσα) ακόμη και σήμερα αυτό ισχύει.
Πλέον φτάσαμε στην εποχή του δεν αξίζει λόγω κόστους να γίνει σέρβις. Λόγω προσωπικής αξίας όμως;

Κλείνοντας αυτή τη μικρή παρένθεση θα αναφερθώ και στο γεγονός, ότι πολλά μέλη (σε άλλο φόρουμ) άφησαν να εννοηθεί ότι 120 ευρώ δεν είναι πολλά χρήματα ή το ότι η 7S26 είναι μια φτηνιάρικη μηχανή που την αγοράζεις από τα καλάθια.
Για κάποιους μπορεί 120 ευρώ να είναι τα λεφτά που δίνουν για ένα ουίσκι (και έχω δώσει πολύ περισσότερα για ουίσκι), και για άλλους μπορεί να είναι τα λεφτά που θα κάνουν τη διαφορά στο εάν θα βγάλουν το μήνα ή όχι.
Για αυτόν που το SKX009 είναι το καλύτερο ρολόι που μπορεί να αγοράσει, έχει την ίδια προσωπική αξία με αυτή που έχει ένα ROLEX για αυτόν που έχει είκοσι στη συλλογή του.

Πάντα σιχαινόμουν το poor shaming και ποτέ ευτυχώς δεν υπέπεσα σε αυτό.

Είμαι ευγνώμων που 120 ευρώ δεν ήταν ποτέ για εμένα ζήτημα πείνας ή όχι, και ευτυχώς έχω την οικονομική δυνατότητα να έχω ακίνητα σε 3 χώρες, το αυτοκίνητο που ήθελα από 20 χρονών, για το οποίο έχω ξοδέψει για να το διατηρήσω σε εργοστασιακή κατάσταση, χρήματα που θα μου επέτρεπαν να έχω ένα σύγχρονο αρκετά μεγάλης αξίας, και να έχω μια συλλογή με ρολόγια φτηνά αλλά και άλλα αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Αυτό δε σημαίνει ότι ένα ρολόι 150 ευρώ έχει λιγότερη συναισθηματική και προσωπική αξία για εμένα, από ένα ρολόι μου 40 φορές ακριβότερο.

Κλείνοντας θα ξανατονίσω ότι λυπάμαι που το θέμα πήρε διαστάσεις. Θεωρώ ότι δεν υπήρχε κανένας δόλος εκ μέρους του Σωτήρη και οι υποψίες μου ήταν αβάσιμες αν και ως ένα σημείο δικαιολογημένες, και εάν μπορούσα θα έκανα κάποια πράγματα διαφορετικά όπως είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα σκέφτεται και αυτός από την πλευρά του.

Εδώ θέλω να ζητήσω να κλειδωθεί το νήμα. Αυτή είναι σύμφωνη απόφαση και των 2 πλευρών και δεν υπάρχει λόγος να κλωτσάμε άλλο αυτό το "ψόφιο άλογο".