Αποστολέας Θέμα: Ρωσικά ρολόγια  (Αναγνώστηκε 559962 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος iliasg1979

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Ρωσικά ρολόγια
« Απάντηση #840 στις: Σεπτέμβριος 01, 2010, 06:11:07 μμ »
Ηλία κατ΄αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση σου.

Μιας και έχεις και εσύ όπως είπες 31679 ποια ακριβώς είναι η φιλοσοφία της φάσης σελήνης στο συγκεκριμένο Μηχανισμό?
Τι συμβολίζει ο μικρός δείκτης εκεί? Μήπως την ημερολογιακή ημερομηνία ή κάτι άλλο?

Αν συμβολίζει την ημερολογιακή ημερομηνία τότε η κάθε μια αντιστοιχεί και σε μία συγκεκριμένη φάση.
Αλλά οι διάφοροι μήνες για την ίδια ημερομηνία έχουν και διαφορετικές φάσεις.
Τι γίνεται έχω μπερδευτεί!!!!! ??? ??? ???

Υ.Γ. Φοβάμαι να τον γυρίζω το μηχανισμό 24-ωρα για να μην του κάνω ζημιά! Από αντοχή τι λένε οι συγκεκριμένοι. Εώς τώρα μόνο με ΕΤΑ έχω εμπλακεί.
Τα δικά σου τι ακρίβεια έχουν?

Σ΄ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #841 στις: Σεπτέμβριος 01, 2010, 07:09:59 μμ »
Ο δείκτης των φάσεων σελήνης δείχνει ακριβώς αυτό, τις φάσεις σελήνης. Δηλαδή είναι 28-29 ημέρες. Στο 1 είναι νέα σελήνη, στο 15 πανσέληνος, στο 28 τελευταία σελήνη, και ενδιάμεσα αυτών πρώτο και τελευταίο τέταρτο. Δεν είναι ημερολογιακή ημέρα, αυτή έχει σχέση με τον ήλιο, όχι την σελήνη.  :)
Βρες ένα ημερολογιο γραφείου που να αναφέρει φάσεις σελήνης, δες π.χ. στις 2/9/2010, πού βρίσκεται η σελήνη (π.χ. νέα-πρώτο τέταρτο) και ρύθμισε το ρολόι με βάση αυτό. Αλλιώς δες τι φάση δείχνει τώρα το ρολόι και άστο ακούρδιστο μέχρι να συμπέσει με την πραγματική φάση που θα βρίσκεται η σελήνη.  ;)
Λογικά δεν παθαίνει κάτι αν το περιστρέψεις κανονικά. Βέβαια ελβετικές μηχανές δεν είναι, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν είναι για πέταμα. Τα δικά μου 3-4 χρόνια τώρα δεν έχουν πρόβλημα. Επειδή όμως βαριέμαι έχω πάψει πια να ρυθμίζω τις φάσεις σελήνης, στην αρχή όμως το έκανα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης δεν με απασχολεί σε κανένα ρολόι μου η απόλυτη ακρίβεια. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του μηχανικού ρολογιού. Έτσι δεν την έχω μετρήσει ποτέ.  ;D
Ελπίζω να βοήθησα.
Φιλικά Ηλίας.

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #842 στις: Σεπτέμβριος 01, 2010, 07:37:54 μμ »
Ευχαριστώ ;)

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #843 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 11:26:53 πμ »
Φίλε DragonAce το λουράκι που ήρθε μαζί με το ρολόι δεν μου άρεσε και για το λόγο αυτό παρήγγειλα άλλο από internet.
Ώσπου να έρθει προσάρμοσα ένα άλλο δικό μου παλιό για να μπορώ να το φοράω.
Μόλις το αλλάξω ανεβάζω κι άλλες, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όχι δεν είναι watch alarm.
Διαθέτει 30λεπτο χρονογράφο, φάσεις σελήνης και φυσικά ημερομηνία.
Caliber Poljot 31679.

όχι αν είναι το συγκεκριμένο watch alarm, αλλά σαν λειτουργία γενικά ρωτάω τί είναι...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #844 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 12:17:07 μμ »
όχι αν είναι το συγκεκριμένο watch alarm, αλλά σαν λειτουργία γενικά ρωτάω τί είναι...
Αυτό ακριβώς που λέει. Ρολόι με ξυπνητήρι. Βάζεις τον δείκτη του ξυπνητηριού στην ώρα που θέλεις και αυτό κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο (ελαφρύ ντριιιιιν) εκεινη την ώρα.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #845 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 12:24:43 μμ »
Αυτό ακριβώς που λέει. Ρολόι με ξυπνητήρι. Βάζεις τον δείκτη του ξυπνητηριού στην ώρα που θέλεις και αυτό κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο (ελαφρύ ντριιιιιν) εκεινη την ώρα.

ευχαριστώ πολύ, αυτό φανταζόμουν αλλά από την άλλη δε το έχω ξαναδεί κ έλεγα μήπως οργίαζε κ η φαντασία μου...
μέχρι 150€ ποιό προτείνετε?

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #846 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 12:37:30 μμ »
Με 150€ δεν ξέρω, δύσκολο.
Πάντως κοίτα εδώ.
www.vostok-watches.com Aνοιξε από το αριστερό μενού τα Aviator-Buran-Sturmanskie-Poljot και κοίτα στα υπομενού για alarm 2612. Συνήθως είναι διπλοκόρωνα. Στα POLJOT δες τα Navigator, Dolphin, Tonneau alarm.
Επίσης δες και εδώ:
http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/preisliste.pl?id=0000099&Referenznummer=1480-1823&lang=de&cur=EUR&Art_gr=Wecker&lang=de
http://www.poljot24.de/en/pi842083897.htm?categoryId=5
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 02, 2010, 12:58:18 μμ από IliasG »

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #847 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 06:17:01 μμ »
Ηλια με αυτα που γραφης βλεπω καποια πραγματα που δεν μου αρεσουν.
1. Το οτι δεν σου κρατα τις ωρες που πρεπει. Μηλαω για το αυτοματο κουρδησμα. Το θεμα ειναι στο ελατηριο η στο συστημα αυτοματου κουρδησματος. (Μηπως δεν φορτιζει)
2. Το θεμα ειναι ποσο θα το φορας. Γιατι αν το φορας λιγο και θελεις να φορεσης και αλλα ρολογια τοτε καθε φρα που θα το φορας και θα ρυθμιζης τη σεληνη τοτε συντωμα θα αντιμετωπισης προβλημα με το σουσε οποτε το ρολοι θα αρχιση να πηγαινει πισω και σε αυτη την περιπτωση δεν θα υπακουη το τιμονι του μπαλανσιε.
Αυτο βεβαια θα παρη χρονο για να συμβη και εξαρτατε απο τις φορες που θα γινη.
3. Υπαρχη προβλημα με το σερβις εδω. Εγω που χρειαστηκα καποια στιγμη δεν μου δινανε. Μονο σε οσα ειναι αγορασμενα απο την Ελλαδα.   

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #848 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 06:35:54 μμ »
Άρη ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σου.

Διορθώνω λοιπόν και λέω ότι όταν παρατήρησα ότι μου σταμάτησε, τελικά συνειδητοποίησα ότι είχα γυρίσει την κορώνα λιγότερο από το τέρμα της.
Παρατήρησα κατόπην εορτής ότι τερματίζει στις 30 στροφές περίπου για πλήρη φόρτιση (με το δικό μου μέτρημα), ενώ θυμήθηκα ότι την είχα στρέψει κάτι λιγότερο από 20, νομίζοντας ότι τερμάτισε (όντας άπειρος από κουρδιστά).
Επίσης όταν είπα ότι γυρνώντας την κορώνα για να το ξαναφορτίσω αυτή γύρισε μόνο 8 φορές και πάλι το σταμάτησα εγώ εκεί νομίζοντας ότι και πάλι είχε τερματίσει.
Οπότε από αυτό δε βλέπω πρόβλημα, αλλά θα το παρακολουθήσω.

Το πρόβλημα Άρη το εντοπίζω στην ακρίβεια, όπου όπως είπα και σε άλλο νήμα τραβάει καθημερινά +20 sec.
Πιστεύεις πως μπορεί να διορθωθεί η ακρίβειά του?

Γενικά για τη μηχανή 31679 έχεις γνώμη για την αντοχή και αξιοπιστία της?

Σ΄ευχαριστώ και πάλι και περιμένω με ενδιαφέρον τη γνώμη σου!

Φιλικά

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #849 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 06:42:11 μμ »
Εκτιμω οτι θα στρωση. Απλα θελη τον χρονο της.
Για την μηχανη αυτη δεν ξερω να σου πω.
Και παλι εχω επιφυλαξεις για το χρονο που σου κρατα το αυτοματο. Θα δειξη.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #850 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 09:14:06 μμ »

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #851 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 09:26:38 μμ »
Παράθεση
1. Το οτι δεν σου κρατα τις ωρες που πρεπει. Μηλαω για το αυτοματο κουρδησμα. Το θεμα ειναι στο ελατηριο η στο συστημα αυτοματου κουρδησματος. (Μηπως δεν φορτιζει)
Άρη, η poljot 31679 είναι κουρδιζόμενη στο χέρι, όχι αυτόματη. ;D

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #852 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 09:29:56 μμ »
δεν θα στο προτεινα.
εκτος και αν εισαι τυπος της περιπετειας...
Εγω δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τις αγορές μου από εκεί και για αυτό το πρότεινα...

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #853 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 09:38:14 μμ »
Εγω δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με τις αγορές μου από εκεί και για αυτό το πρότεινα...

εγω παλι αντιμετωπισα, γι΄ αυτο και προειδοποιω...

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #854 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 10:01:55 μμ »
Το ότι ομως χρησιμοποιείς το δικό μου ψευδώνυμο και την δική μου πρόταση σε παράθεση για να το κάνεις, και μάλιστα με προφανή ειρωνικό τρόπο και γραφή, είναι σαν να προτείνω κάτι εσφαλμένο και κακό στο φίλο μας και δεν είναι και τόσο ευγενικό από μέρους σου....

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #855 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 10:29:47 μμ »
Το ότι ομως χρησιμοποιείς το δικό μου ψευδώνυμο και την δική μου πρόταση σε παράθεση για να το κάνεις, και μάλιστα με προφανή ειρωνικό τρόπο και γραφή, είναι σαν να προτείνω κάτι εσφαλμένο και κακό στο φίλο μας και δεν είναι και τόσο ευγενικό από μέρους σου....

γιατι να κανω κατι τετοιο φιλε μου?
και που την ειδες την ειρωνια?
απλα γνωριζω κατι που προφανως εσυ δεν γνωριζεις και προειδοποιω τον ετερο φιλο.
αν εσυ εισαι παρεξηγησιαρης ειναι αλλο θεμα  ;)

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #856 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 10:47:53 μμ »
και οσο αφορα τον ruwatch απο προσωπικη μου εμπειρια ξανααναφερω τα εξης:
πληρωθηκε με απευθειας πληρωμη απο πιστωτικη καρτα
απαντησε στα mail μου μετα απο καμια 10 μερες που ειχα ηδη καραξενερωσει
μου εστειλε εν τελει μια καραμαϊμου
διαπιστωσα οτι στην αρχικη φωτο του ρολογιου στο site του εχει το οριτζιναλ και
οταν κλικαρεις (αν κλικαρεις) για μεγενθυνση βγαινει η μαιμου
αφου τον εκραξα, του επεστρεψα το ρολοι και αυτος τα λεφτα
ειχε προβλημα να τα επιστρεψει στην καρτα μου και χρειαστηκε καμια βδομαδα
για να τα καταφερει
σε αυτη την περιπετεια αναφερομουν

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #857 στις: Σεπτέμβριος 02, 2010, 10:57:14 μμ »
Καλα βρε Ηλια μην Βαρας. ;D
Συγνωμη.
Γραψε λαθος.
Λαθη ειμαστε ανθρωπους κανουμε. ::)

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #858 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 07:13:50 πμ »
γιατι να κανω κατι τετοιο φιλε μου?
και που την ειδες την ειρωνια?
απλα γνωριζω κατι που προφανως εσυ δεν γνωριζεις και προειδοποιω τον ετερο φιλο.
αν εσυ εισαι παρεξηγησιαρης ειναι αλλο θεμα  ;)

Μά ήδη το έκανες και επειδή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, να στο κάνω λοιπον "λιανά".

Γράφεις:
Παράθεση
Παράθεση από: IliasG στις Σεπτεμβρίου 02, 2010, 01:37:30 pm
Επίσης δες και εδώ:
http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/preisliste.pl?id=0000099&Referenznummer=1480-1823&lang=de&cur=EUR&Art_gr=Wecker&lang=de

δεν θα στο προτεινα.
εκτος και αν εισαι τυπος της περιπετειας...

Με το να παραθέτεις την δική μου πρόταση με το δικό μου ψευδώνυμο και να γράφεις ό,τι γράφεις στον φίλο που ζήτησε μια βοήθεια, είναι σαν να του λες: "Μην ακούς τι μ@%$#@ες σου λέει ο IliasG, εκτός αν θέλεις να μπλέξεις". Θεωρείς ότι αυτό είναι ευγενικό?

Και αφού δεν "βλέπεις" την ειρωνία, να σου πω ότι βρίσκεται στο "....εκτός αν είσαι τύπος της περιπέτειας"!!
Θα μπορούσες να προειδοποιήσεις τον φίλο χωρίς να "ακυρώσεις" την δική μου πρόταση με τέτοιο τρόπο, ή ακόμα καλύτερα χωρίς να αναφερθείς σε αυτήν.
Μετά τα παραπάνω ο κάθε καλόπιστος αντιλαμβάνεται ότι δεν είμαι εγώ ο "παρεξηγησιάρης", αλλά ότι εσύ απλώς είσαι αγενής, και σύμφωνα με τα γραφόμενά σου δεν το αντιλαμβάνεσαι κιόλας! :(

ΥΓ. Λυπάμαι για την "περιπέτειά" σου με το ruwatch.com, αλλά εγώ δεν αναφερόμουν σ' αυτήν.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 03, 2010, 07:21:52 πμ από IliasG »

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #859 στις: Σεπτέμβριος 03, 2010, 07:19:53 πμ »
Καλα βρε Ηλια μην Βαρας. ;D
Συγνωμη.
Γραψε λαθος.
Λαθη ειμαστε ανθρωπους κανουμε. ::)
Ναι, ο.κ., βρε Άρη μου. Εγώ αναφερόμουν στην ενδεχόμενη πιθανή βλάβη του μηχανισμού και σκέφθηκα ότι αφού δεν είναι αυτόματη, αλλά κουρδιστή, τότε προφανώς το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο αυτόματο κούρδισμα, αλλά αλλού. ;D