Ο δείκτης των φάσεων σελήνης δείχνει ακριβώς αυτό, τις φάσεις σελήνης. Δηλαδή είναι 28-29 ημέρες. Στο 1 είναι νέα σελήνη, στο 15 πανσέληνος, στο 28 τελευταία σελήνη, και ενδιάμεσα αυτών πρώτο και τελευταίο τέταρτο. Δεν είναι ημερολογιακή ημέρα, αυτή έχει σχέση με τον ήλιο, όχι την σελήνη.

Βρες ένα ημερολογιο γραφείου που να αναφέρει φάσεις σελήνης, δες π.χ. στις 2/9/2010, πού βρίσκεται η σελήνη (π.χ. νέα-πρώτο τέταρτο) και ρύθμισε το ρολόι με βάση αυτό. Αλλιώς δες τι φάση δείχνει τώρα το ρολόι και άστο ακούρδιστο μέχρι να συμπέσει με την πραγματική φάση που θα βρίσκεται η σελήνη.

Λογικά δεν παθαίνει κάτι αν το περιστρέψεις κανονικά. Βέβαια ελβετικές μηχανές δεν είναι, αλλά σε καμμιά περίπτωση δεν είναι για πέταμα. Τα δικά μου 3-4 χρόνια τώρα δεν έχουν πρόβλημα. Επειδή όμως βαριέμαι έχω πάψει πια να ρυθμίζω τις φάσεις σελήνης, στην αρχή όμως το έκανα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Επίσης δεν με απασχολεί σε κανένα ρολόι μου η απόλυτη ακρίβεια. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του μηχανικού ρολογιού. Έτσι δεν την έχω μετρήσει ποτέ.

Ελπίζω να βοήθησα.
Φιλικά Ηλίας.