Αποστολέας Θέμα: Αγορές μέσω Internet  (Αναγνώστηκε 17649 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lupo

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« στις: Αύγουστος 29, 2006, 03:42:36 μμ »
Αγαπητοί,
Περιγράφω χωρίς πολλές λεπτομέρειες το πρόβλημά μου...
Ενδιαφέρομαι για το αυτόματο Carrera (δείτε το: http://www.tagheuer.com/the-collection/carrera/index.lbl?lang=en)

To ρολόι αυτό το βρίσκω γύρω στα 2100€ στα μαγαζιά.

Στο internet όμως, (για παράδειγμα: http://www.watchmaxx.com/cv2010-ba0786.html) το βρίσκω γύρω στα 1400€.

Τα 700€ σαφώς και είναι μεγάλη διαφορά.

Τί πιθανότητες έχω να μην είναι μαϊμού το προϊόν από το διαδίκτυο;

Το site υποστηρίζει ότι είναι αυθεντικό, με σειριακό αριθμό, με εγγύηση 2 ετών (προσέξτε όμως) όχι από την TAG αλλά από τους ίδιους.

Λιγάκι απάτη δεν μυρίζει;

Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος nomikosas

• 46mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 29, 2006, 04:27:40 μμ »
γεια σου Lupo. 2100 το εχουν εδω αρχικη τιμη? γιατι αν πληρωσεις μετρτητα κανουν εκπτωση..... κ μπορεις να καταφερεις μεγαλη εκπτωση....

ενταξει 1400 δεν θα το βρεις αλλα καμια 1600 πιστευω πως ναι...

αρα για 200 ευρω δεν αξιζει το eshop.... :)

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 29, 2006, 05:21:42 μμ »
Αγαπητέ καλησπέρα και από μενα και καλωσήρθες στο φόρουμ μας.
Το πρόβλημα που σε απασχολεί είναι σύνηθες και ασφαλώς έχει απασχολήσει πολλα απο τα μέλη αλλά και όσους ασχολούνται με το τρίπτυχο υπολογιστές-διαδίκτυο-ρολόγια. Ο πειρασμός της απόκτησης ενός μοντέλου σε μειωμένη τιμή είναι οπωσδηποτε μεγάλος ωστόσο κρύβει παγίδες και όπως έχεις ήδη αντιληφθεί τα πράγματα δεν είναι πάντοτε ρόδινα.
Η κάθε περιπτωση είναι βέβαια ξεχωρίστη όμως υπάρχουν και κοινοι παρονομαστές. Στη δική σου ισχύουν τα εξής δεδομένα:
α) Το διαδικτυακό κατάστημα βρίσκεται στις ΗΠΑ επομένως λάβε υποψιν σου ότι το δέμα θα επιβαρυνθεί με 19% φόρο και αν όχι τόσο σίγουρα λίγο λιγότερο. Μαμουνιες δεν πολυσηκώνει το τελωνείο, ιδιως με ρολόγια tag (πασιγνωστα)
β)δε δίνουν επίσημη εγγύηση διότι δεν είναι επισημοι αντιπρόσωποι. Αυτο πρακτικά σημαίνει ότι δεν είσαι εξασφαλισμένος εστω και αν σε διαβεβαιώνουν για το αντιθετο
γ) αν στο δέμα που θα αποσταλεί το περιεχόμενο υποστεί φθορά απώλεια ή μεγάλη βλάβη είσαι  βεβαιος ότι δε θα κάνουν τον κινέζο;
δ) πως αποδεικνύεται η γνησιότητα του πμοντέλου εφόσον δεν ειναι της επισημης αντιπροσωπείας; Με φωτος; ..
Για όλους τους παραπανω λόγους αντιλαμβανεσαι οτι πολλες φορες είναι προτιμοτερο να εξασφαλίζει κανείς την τέλεια και απροβληματιστη ολοκληρωση της συναλλαγης συν τη διετη εγγύσηση παρα να ρισκάρει την..ψυχικη του υγεία σε περιπτωση που κατι παει στραβα.
Πολλοι ρισκάρουν, το έχουν στο αίμα τους, εσύ;  8)
 In simplicity lies true greatness"..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 30, 2006, 12:06:04 πμ »
θα βρεις οντως γενναιες εκπτωσεις και σε καθε ενδεχομενο καποιο ατομο για καθε περισταση.

Αποσυνδεδεμένος lupo

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 30, 2006, 07:48:26 πμ »
Χαιρετώ φίλοι και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Στο φίλο nomikosas δηλώνω ανερυθρίαστα ότι η τιμή 2100€ είναι η καλύτερη δυνατή που βρήκα μετρητοίς και μετά από ελαφρύ (πολύ ελαφρύ) παζάρεμα.

Φίλε κοκκινοπόδαρε, ευχαριστώ για τις αναλυτικές πληροφορίες:
   α. Το 19% ομολογώ δεν το γνωρίζω, δεν το έχω διαβάσει πουθενά παρότι το έχω ψάξει αρκετά, αλλά δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω.
   β. Μίλησα με την TAG στην Ελλάδα. Για να ισχύει η 2ετής εγγύηση, μου είπαν ότι το ρολόι πρέπει (εφόσον είναι γνήσιο, κάτι που το τσεκάρουν οι ίδιοι) να έχει σειριακό αριθμό καταχωρημένο στις λίστες της TAG. Ωστόσο, όπως προανέφερα, το site δίνει δική του εγγύηση και όχι της αντιπροσωπείας. Ουγκ.
   γ. Δεν είμαι. Και δεν ξέρω και κινέζικα...
   δ. Δεν αποδεικνύεται πριν το πάρεις στα χέρια σου και πριν το πληρώσεις. Το θέμα είναι ότι αν είναι μαϊμού (κάτι που θα ελέγξω μέσω της TAG), refund των χρημάτων γίνεται; Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει το site (αν η επιστροφή για οποιοδήποτε λόγο γίνει εντός 7 ημερών). Δεν μπόρεσα να βρω πως κατοχυρώνομαι νομικά για κάτι τέτοιο.

Anyway, Κοκκινοπόδαρε, συμφωνώ με την κατακλείδα σου και δεν θα το ρισκάρω. Είμαι νέος ακόμα για καρδιακά.

Άσχετο (αλλά σχετικό με το φίλο Κοκκινοπόδαρο):
Πώς λέγεται ο Ινδιάνος Καραδρομέας; Μεγάλο Πεύκο.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 30, 2006, 05:13:55 μμ »
:D

α) 19% είναι ο φπα για κάθε προιόν που εισάγεται στη χώρα μας προελευσης μη ΕΕ . Ο δασμός θα υπολογιστεί επι της αρχικής αξίας του ρολογιού και επειδή είναι tag πολυ δυσκολα θα τους πείσεις ότι κοστίζει lets say 500 ευρώ, αν προσπαθησεις και παρουν πρεφα οτι τους δουλευεις δε θελω να σε τρομαξω αλλα σε βλεπω να τρως αγρια πορτα..
β) ωραίο να ισχύει η εγγύηση αν είναι γνησιο όμως γιατι δίνουν δική τους; μηπως επειδη η επισημη δεν ισχύει; Και αν παθει κατι ποιο μαστόρι θα το περιποιηθεί; Το επισημο στα εργαστήρια της tag ή καποιο αλάνι σε κανενα υπογειο στο νιουγιορκ δηλ τρεχαγυρευοπουλε;
γ)αν δεν ξερεις κινεζικα σκουρα..
δ)ακατοχύρωτος είσαι λυπαμαι που το μαθαινεις πρωτα απο μενα :(

εφοσον λοιπον είσαι νέος και πλησιάζει χειμωνας και θαρχισουν οι στηθαγχες να κανουν την εμφανιση τους, συμβουλη μου να μαζεψεις 1 μηνιατικο ακομα και να έχεις ησυχο κεφαλι και υγιές μυοκάρδιο.

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 30, 2006, 07:29:10 μμ »
Αν πάρεις την απόφαση, τότε...Γκουντ Λακ! :smt033
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος mdoerden

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 31, 2006, 05:38:15 μμ »
Να καταθεσω και εγω την εμπειρια μου. Πηρα το ρισκο και αγορασα ενα ρολοι seiko kinetic perpetual SNP003P απο το ιντερνετ συγκεκριμενα απο την superchrono.com . Ολα καλα την πρωτη πληρωσα με paypal αργησανε λιγο αλλα την επομενη στειλανε και το tracking number της fedex.      
        Εμπαινα σαν κυριος εβλεπα που ηταν το ρολοι μια στο φορτηγο, μια στα γραφεια της fedex, μετα βλεπω οτι εχει παει στο δουβλινο , λεω δεν πειραζει σταθμος μεταφορτωσης θα ειναι μετα ομως απο τρεις ωρες βλεπω οτι το δεμα παραδωθηκε σε καποιον Kreilly στο δουβλινο και μαλιστα το συστημα δειχνει οτι ειναι στην περιοχη μου.Μενω Ελλαδα και οχι Ιρλανδια. Εχω γινει τρελλος. Πληρωσα 368 € και ρολοι ουτε μυρωδια.
       Με εχουν ζωσει τα φιδια και κανω τις πρωτες κινησεις. Αφου πρωτα τηλ στη fedex ελλαδος  μου ειπαν οτι δεν ειναι αρμοδιοι και με παρεπεμψαν στην fedex σιγκαπουρης αφου εκει ειναι η superchrono. Η οποια αφαντη στα τηλεφωνα . Η fedex σιγκαπουρης μετα απο 2 τηλεφωνηματα των περιπου 25 λεπτων το καθενα μου ειπε οτι ανοιξε φακελο για ψαξει την υποθεση καθως ειναι πολυ περιεργο μιας και ο παραληπτης φαινοταν ξεκαθαρα οτι ημουν εγω και να παρω και την fedex ελλαδος να μου εξηγησουν. Η fedex ελλαδος μου ειπε επειτα οτι ναι μεν ανοιξε ο φακελλος αλλα επρεπε να ανοιξει στην ιρλανδια και οχι στην ελλαδα .
      Εκει εβλεπα το τερας της γραφειοκρατιας να με πνιγει με τα γαμψα του νυχια. Αφου εχασα την ψυχραιμια μου τηλεφωνικως εδεησαν να ανοιξουν φακελλο στην ιρλανδια και θα με ειδοποιησουν για το τι εγινε.     Απο την πλευρα της fedex αν δεν γινει τιποτα θα αποζημιωθω για μολις 150$ αφου τοσο ειχε δηλωθει το δεμα .  
     Τελικως μιλησα με superchrono τηλεφωνικως για να μη ξεχνιομαστε, οπου τους εξηγησα την κατασταση και με διαβεβαιωσαν(προφορικως) οτι αν δεν γινει τιποτα με την fedex σε 2-3 μερες θα μου στειλουν αλλο ρολοι .Α , ξεχασα να σας πω οτι τους ειχα στειλει και πεντε μειλ τα οποια δεν μπορω να πω τα απαντησαν οι ανθρωποι μετα το τηλ στο τελευταιο δε ζητωντας ξανα την διευθυνση μου!!! Ειμαι εν αναμονη λοιπον με οχι και τοσο ευοιωνες προοπτικες μπορω να πω.
   Αυτα για αγορες μεσω ιντερνετ . Ας τελειωσει καλα αυτη η ιστορια και να μου κοπει το χερι αν ξαναγορασω απ'το νετ.

ΥΓ: Θα σας ενημερωσω για την καταληξη! Ευχαριστω για την υπομονη.

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 31, 2006, 08:22:58 μμ »
Λυπάμαι.. Ευτυχως τουλάχιστο το ποσο δεν είναι μεγάλο
  Η εμπειρία σου αποτελεί πολύ χρήσιμο μάθημα για τους υποψήφιους αγοραστές ρολογιών μέσω διαδικτύου
Η αγορά απο μη επιβεβαιωμένα για την αξιοπιστία τους καταστήματα ή πωλητές εμπεριέχει πολλους κινδύνους που δυστυχώς αρχικά διαφεύγουν της προσοχής όπως συνεβη στη δική σου περίπτωση.
Αυτό που ίσως θαπρεπε καταρχήν να σε προβληματίσει είναι η υποπτη προέλευση. Η σιγκαπουρη έχει πολύ κακή φήμη και το ιντερνετ είναι γεμάτο απο φρικαλέες ιστορίες λαμόγιων που ετριβαν τα χέρια τους πουλώντας αντιγραφα ή μη στέλνοντας τα γνήσια μοντέλα. Πολλοι ακόμα κλαίνε και φοβάμαι πως θα συνεχίσουν για καιρό.
 Το δευτερο ύποπτο είναι η χαμηλή τιμή με την οποία δηλώθηκε το ρολοι. Προφανώς έγινε για να μειωθεί το τελος που θα πρεπε να καταβάλλεις όμως αδυνατω να αντιληφθώ γιατί επελεξες χωρα εκτός ΕΕ δεδομένου ότι στην Ευρώπη αφθονουν τα σαιτς που πωλουν σεικο σε ανταγωνιστικότατες τιμές.   Ακόμη κι αν η καλύτερη δυνατή τιμή υπηρχε στην εν λόγω σελιδα είμαι βεβαιος οτι η διαφορά είναι αφανταστα μικρή για να εμπλακείς σε μια τοσο αβεβαιη συναλλαγή.  
 Ενημέρωσε μας για την καταληξη της υποθεσης και ας ευχηθούμε να παρεις ρολοι ή χρήμα πίσω..

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 31, 2006, 10:14:53 μμ »
πολυ δυσαρεστο αγαπητε φιλε -καλοσωρησες επι τη ευκαιρια στο φορουμ μας- και ελπιζω να εχεις αισιο τελος στην ιστορια σου και να μας ενημερωσεις βεβαια

Αποσυνδεδεμένος lupo

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #10 στις: Σεπτέμβριος 01, 2006, 10:39:05 πμ »
Άντε και καλά κρασά.
Το ερώτημα κοκκινοπόδαρε, "Η αγορά απο μη επιβεβαιωμένα για την αξιοπιστία τους καταστήματα ή πωλητές εμπεριέχει πολλους κινδύνους που δυστυχώς αρχικά διαφεύγουν της προσοχής όπως συνεβη στη δική σου περίπτωση." είναι αν και κατά πόσον υπάρχουν ιντερνετικά καταστήματα φερέγγυα και ποιά είναι αυτά...
Τέλος πάντων, ο άτυχος (έτσι κι αλλιώς) mdoerden δείχνει το δρόμο. Δεν το ρισκάρω με τίποτα.

Τελικά...

Omega Speedmaster
http://www.omegawatches.com/index.php?id=303&no_cache=1
OR
TAH Heuer Carrera
http://www.tagheuer.com/the-collection/carrera/index.lbl?lang=en

• 46mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #11 στις: Σεπτέμβριος 01, 2006, 11:58:16 πμ »
omega speedmaster χωρις δευτερη σκεψη ..............

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #12 στις: Σεπτέμβριος 01, 2006, 01:30:33 μμ »
ναι  μα το speedmaster σου το διέθεσες (αν δεν κανω λάθος) προς πώληση... !!

τα δύο μοντέλα έχουν παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία με μικρές διαφοροποιήσεις. Το ομέγκα υπερέχει σε καλίμπρα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτη που φορα το  tag είναι αναξιόπιστη, καθε άλλο.
Δουλεμενα μοντέλα, δοκιμασμενα και πασιγνωστα. Προκειται για ρολογια αμεσα αναγνωρίσιμα με διαχρονική αξία και ελκυστικό λουκ.
Οι διαφορες κρίνονται στις λεπτομέρειες και πιστεύω όποιο και αν επιλέξεις δεν πρόκειται να αστοχήσεις.

Αποσυνδεδεμένος lupo

• Just Registered
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #13 στις: Σεπτέμβριος 01, 2006, 02:27:02 μμ »
Μου εξηγείς λίγο το "υπερέχει σε καλίμπρα" ;

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #14 στις: Σεπτέμβριος 01, 2006, 02:56:35 μμ »
Παράθεση από: "lupo"
Άντε και καλά κρασά.
Το ερώτημα κοκκινοπόδαρε, είναι αν και κατά πόσον υπάρχουν ιντερνετικά καταστήματα φερέγγυα και ποιά είναι αυτά...
Τέλος πάντων, ο άτυχος (έτσι κι αλλιώς) mdoerden δείχνει το δρόμο. Δεν το ρισκάρω με τίποτα.

Όταν μιλάμε αόριστα και γενικά, αυτό το συμπέρασμα βγάζει ο καθένας μας. Αλλά τα πράγματα μπορούν να γίνουν σαφέστερα, λέγοντας ότι:
α) Ασφαλέστερες αγορές μέσω διαδικτύου είναι ΜΟΝΟΝ αυτές που γίνονται εντός Ευρώπης. Διότι ξέρουμε πως δεν θα πληρώσουμε ευρώ παραπάνω, και ότι υπάρχουν κανόνες της ΕΕ που μας προστατεύουν εντός των ορίων της. Με άλλα λόγια, ο Ευρωπαίος δεν μπορεί να κάνει μ@μ@κίες.
β) Υπολογίζουμε τις θετικές συστάσεις του κάθε πωλητή, αλλά πάνω απο όλα, πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε τι γράφει και να ρωτάμε τον πωλητή ΠΡΙΝ την αγορά! Μην περιμένουμε να μας πεί οτιδήποτε ο ίδιος. Αυτός να πουλήσει θέλει κι ας έχει τις καλύτερες συστάσεις!! Υπάρχουν πράγματα που δεν τα γράφουν επίτηδες γιατί δεν τους συμφέρει και τα περνάνε στο ντούκου.
γ) Κι απο άλλες ηπείρους υπάρχουν φυσικά καλοί πωλητές, αλλά πάντα οφείλουμε να προσθέτουμε τους επιπλέον δασμούς για την απόκτηση του προϊόντος που επιθυμούμε.
Τέλος, όσο πιό ακριβό είναι το προϊόν, τόσο περισσότερο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

Τελικά...
Omega Speedmaster
http://www.omegawatches.com/index.php?id=303&no_cache=1
OR
TAH Heuer Carrera
http://www.tagheuer.com/the-collection/carrera/index.lbl?lang=en

Επειδή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση της επιλογής, θα πω μόνον ότι: Θεωρώ το συγκεκριμένο Ω πιό κλασσικό σε σχέση με το νεο Carrera. Θα προτιμούσα το Carrera το πιό παλαιό, το οποίο πιστεύω πως μπορείς να το βρείς σε μαγαζί ακόμα. Αν όχι, τότε θα διαλεγα Ω.

Αποσυνδεδεμένος redfoot

• 48mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #15 στις: Σεπτέμβριος 01, 2006, 04:51:22 μμ »
Μου εξηγείς λίγο το "υπερέχει σε καλίμπρα" ;

δεν αντιλαμβάνομαι τι ακριβώς πρέπει να εξηγήσω :wink:
το πράγμα είναι ολοφάνερο και αυτονόητο

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #16 στις: Σεπτέμβριος 02, 2006, 02:45:40 μμ »
οποιο σου αρεσει αλλα το ομεγα ειναι ενα ιστορικο και πολυ καλο ρολοι,κραταει και καλυτερη αξια,περαν τουτου εχει και διαφορες εκδοσεις.

• 46mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 02, 2006, 03:05:51 μμ »
Παράθεση από: redfoot
ναι  μα το speedmaster σου το διέθεσες (αν δεν κανω λάθος) προς πώληση... !!
Παράθεση

seamaster ηταν :P       αλλα ενταξει δεν σκεφτομουν να το δωσω για να παρω tag......... αλλα για να παρω rolex :) αρα αλλαζουν τα πραγματα :P

βεβαια τωρα λεω πως δεν θα το δωσω ποτε για να παρω ενα rolex submariner οπως σκεφτομουν τοτε αλλα για ενα explorer 2 ανετα θα το εκανα...

βεβαια το καλυτερο ειναι να το κρατησω κ να παρω κ το explorer 2...

τεσπα..

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 02, 2006, 04:06:21 μμ »
Εγώ στη θέση σου θα το άλλαζα μόνο με ένα Zenith El-Primero, για να σχετίζουμε σωστά χρονογράφους. Έτσι κι αλλιώς el-primero χρησιμοποιεί και η Rolex. 'Αρα γιατί να μην έχω το "καθαρόαιμο" ;)

Όσον αφορά το Tag, ανάφερα την γνώμη μου στο προηγούμενο ποστ μου. Ελπίζω να το διάβασες.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Αγορές μέσω Internet
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 02, 2006, 07:42:50 μμ »
πολυ γ@@@@@ο το zenith tzag ετσι  :P