Αποστολέας Θέμα: Τι να επιλέξω;;;;  (Αναγνώστηκε 2496 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
Τι να επιλέξω;;;;
« στις: Ιανουάριος 14, 2022, 09:04:25 μμ »
Βρίσκομαι στην διαδικασία επιλογής Καινούργιου ρολογιού. Όπως πάντα diver Watch. Και είμαι ανάμεσα στα παρακάτω.
1- Omega Seamaster 300

https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-300-co-axial-master-chronometer-41-mm-23430412101001
2- Omega planet ocean

https://www.omegawatches.com/watch-omega-seamaster-planet-ocean-600m-co-axial-master-chronometer-43-5-mm-21530442101001
3- Sinn EZM 12

https://www.sinn.de/en/Modell/EZM_12.htm
4- Tudor Pelagos

https://www.tudorwatch.com/en/watches/pelagos/m25610tnl-0001
5- Fortis Marinemaster M-44

https://www.fortis-swiss.com/marinemaster/#44mm_amber-orange_horizon-strap
6- Vintage VDB P1000

https://vintage-vdb.com/de/serial-watches/

Για πείτε την γνώμη σας. Ξέρω αλλά εύρος τιμών το καθένα. Μπορώ να δώσω τα λεφτά αλλά σκέφτομαι και διαφορά αλλα, όπως μέγεθος (μου αρέσουν τα μεγάλα ρολόγια!) μηχανισμός και ειδικά inhouse, όνομα εταιρείας, service….
Τι λέτε;;; Περνάει και από το μυαλό μου επιλογή όπως longines legend diver…..Certina DS500….Seiko MM300

Sent from my iPhone using Tapatalk
Fortis B42 Black titanium-Sinn U2-Seiko kinetic- Ingersoll-PAW 1500GB-GW-5000B-1JR-Pam 312-Steinhart limited silver edition-Casio Frogman-GWF-1000-Longines Legend Diver-Ω Planet ocean 45,5mm-Breitling-Seawolf-Benarus Megalodo-GPR-b1000-🍎watch 4-Vostok energia bronze-GF-1000-Seiko zimbe srpa47j1

Αποσυνδεδεμένος Templar

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Τι να επιλέξω;;;;
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 14, 2022, 09:27:47 μμ »
Από εμένα, με την ακόλουθη σειρά, η εξής τριάδα :
2
4
1

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 14, 2022, 09:43:55 μμ »
Omega seamaster απο εμενα.
Δεν ταιριαξε δυστυχως στον καρπο μου ,αλλιως θα ηταν στη συλλογη μου τωρα..

Αποσυνδεδεμένος vero

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 14, 2022, 11:01:55 μμ »
Για εμένα το πέλαγος είναι το καλύτερο καταδυτικό που μπορεί κάποιος να πάρει σε αυτά τα λεφτά.
Οπότε πέλαγος.

Στάλθηκε από το Redmi 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

"And be a simple kind of man
Oh, be something you love and understand"

Αποσυνδεδεμένος giannis3011

• 40mm case
    • Προφίλ
Τι να επιλέξω;;;;
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 07:18:07 πμ »
To 1,οτι καλυτερο κοντα στα 5κ…

Αποσυνδεδεμένος PAP13

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 10:32:54 πμ »
Το 1 από εμένα.. και μετά το Po

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 10:33:49 πμ »
Καλημέρα.
Πριν καλά καλά ανοίξω τα links που έχεις βάλει, σκέφτηκα να σου προτείνω το ΡΟ αλλά στα 39,5mm.
Ότι καλύτερο και διαχρονικό θα μπορούσες να πάρεις σε αυτά τα χρήματα. Θεωρώ το μέγεθος ιδανικό, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.
Άσε που κάθεται πολύ καλύτερα από το αντίστοιχο 43,5mm.

Sinn, Fortis και vdb θα τα άφηνα απ' έξω.
Αφενός δε μου πολυαρεσουν κι αφετέρου αφού μπορείς να δώσεις το κάτι παραπάνω, γιατί να μην το κάνεις;

Seamaster heritage και Pelagos είναι ρολογαρες και πανέμορφα αλλά θεωρώ ότι δεν κάθονται καλά στο χέρι. Πρόσεξε, δεν είναι μεγάλα ως ρολόγια, αλλά είναι κάπως ογκωδη.
Το μεν Ω έχει πολύ πεταχτό caseback με αποτέλεσμα να μην αγκαλιάζει ωραίο τον καρπό......

......το δε T έχει σχετικά χοντρή και μονοκόμματη κάσα, χωρίς την παραμικρή καμπυλότητα.

Ήταν μέσα στις επιλογές μου πριν λίγο καιρό αλλά τα απέρριψα για αυτό τον λόγο.
Ωστόσο δε σου κρύβω ότι το Pelagos (το μπλε όμως) θα το έβλεπα πιο ζεστά από το Seamaster heritage. Αν κι αυτό είναι χοντρό.
Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, ο καρπός μου είναι καπου μεταξύ 17,5εκ και 18εκ.

Εστάλη από το Google Pixel 6

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 11:53:01 πμ »
Αν το βρεις τοτε χτυπησετο με κλειστα ματια

με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 01:18:06 μμ »
Οι σκεψεις σου αγκαλιαζουν μεγαλη ορολογιακη γκαμα απο σημαντικες εταιρειες.

Η επιλογη μου θα γινοταν μεταξυ των seamaster & pelagos.

Μου αρεσει εξαιρετικα το Ω, ειναι πανεμορφο, αλλα θεωρω το pelagos ενα απο τα καλυτερα καταδυτικα και σε προσιτη τιμη!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 01:56:24 μμ »
Οι σκεψεις σου αγκαλιαζουν μεγαλη ορολογιακη γκαμα απο σημαντικες εταιρειες.

Η επιλογη μου θα γινοταν μεταξυ των seamaster & pelagos.

Μου αρεσει εξαιρετικα το Ω, ειναι πανεμορφο, αλλα θεωρω το pelagos ενα απο τα καλυτερα καταδυτικα και σε προσιτη τιμη!!

Η αλήθεια είναι ότι έχω βάλει και στο μάτι το λατρεμένο 389 που δίνεις! Αλλά είπα να μην δώσω τόσα λεφτά!😄😄
Αν αλλάξει κάτι τον επόμενο καιρό, (γιατί η αγορά θα γίνει σε 2-3 μήνες που θα επιστρέψω Ελλάδα) τότε ίσως πάω στα λατρεμένα πανέρια!!! Μετά το 312 θα πάω και σε 47αρι !!!
Fortis B42 Black titanium-Sinn U2-Seiko kinetic- Ingersoll-PAW 1500GB-GW-5000B-1JR-Pam 312-Steinhart limited silver edition-Casio Frogman-GWF-1000-Longines Legend Diver-Ω Planet ocean 45,5mm-Breitling-Seawolf-Benarus Megalodo-GPR-b1000-🍎watch 4-Vostok energia bronze-GF-1000-Seiko zimbe srpa47j1

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 01:57:23 μμ »
Αν το βρεις τοτε χτυπησετο με κλειστα ματια

Αυτό θα ήταν μια καλή λύση αλλά δεν μου αρέσει το μπλε!!! Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 02:02:17 μμ »
Καλημέρα.
Πριν καλά καλά ανοίξω τα links που έχεις βάλει, σκέφτηκα να σου προτείνω το ΡΟ αλλά στα 39,5mm.
Ότι καλύτερο και διαχρονικό θα μπορούσες να πάρεις σε αυτά τα χρήματα. Θεωρώ το μέγεθος ιδανικό, τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα.

Σε ευχαριστώ για τις εικόνες! Η αλήθεια είναι ότι βοηθάμε υπερβολικά πολύ γιατί και εγώ έχω 18 cm καρπό! Το PO είναι μια καλή λύση αλλά δεν μπόρεσα να το βρω εδώ που βρίσκομαι τώρα (Σαουδικη Αραβια) ώστε να το δοκιμάσω. Επίσης για εμένα σίγουρα το μεγάλο 43,5 και όχι το μικρό!! Πέρα από αυτό, βλέπω ότι το Seamaster δείχνει μεγαλύτερο από το pelagos και επίσης μου δίνει την εντύπωση ρολογιού 44 mm σε καρπό σαν τον δικό σου. Κάτι που δεν το περίμενα! Θεωρούσα ότι σε καρπό άνω των 17cm θα έδειχνε μικρό! Αλλά βλέπω το αντίθετο!! Σε ευχαριστώ και πάλι!!

Αφενός δε μου πολυαρεσουν κι αφετέρου αφού μπορείς να δώσεις το κάτι παραπάνω, γιατί να μην το κάνεις;

Seamaster heritage και Pelagos είναι ρολογαρες και πανέμορφα αλλά θεωρώ ότι δεν κάθονται καλά στο χέρι. Πρόσεξε, δεν είναι μεγάλα ως ρολόγια, αλλά είναι κάπως ογκωδη.
Το μεν Ω έχει πολύ πεταχτό caseback με αποτέλεσμα να μην αγκαλιάζει ωραίο τον καρπό......

......το δε T έχει σχετικά χοντρή και μονοκόμματη κάσα, χωρίς την παραμικρή καμπυλότητα.

Ωστόσο δε σου κρύβω ότι το Pelagos (το μπλε όμως) θα το έβλεπα πιο ζεστά από το Seamaster heritage. Αν κι αυτό είναι χοντρό.
Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης, ο καρπός μου είναι καπου μεταξύ 17,5εκ και 18εκ.

Αποσυνδεδεμένος tsakou

• Just Registered
    • Προφίλ
Τι να επιλέξω;;;;
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 04:28:34 μμ »
Ανάλογο δίλημμα είχα πριν μερικούς μήνες, diver watch σ’ αυτό το range τιμής. Κατέληξα στο Pelagos LHD, συνδυασμός design, ιδιαίτερο ρολόι καθότι left handed και τιτάνιο (δεν υπάρχει άλλο τιτάνιο σ αυτά τα λεφτά, μετά πρέπει να πας σε seamaster James Bond edition) και τέλος τιμή. Έχοντας το ρολόι 4 μήνες τώρα, το μέγεθος (παχος) είναι ένα μικρό θέμα κυρίως με μπουφάν, αλλά απ την άλλη είναι το ελαφρύτερο της κατηγορίας.
Το seamaster 300 έχει το ομορφότερο dial απ όλα για μένα, μεγάλο του μειονέκτημα όμως το παλιομοδίτικο μονοκόμματο μπρασελέ.  Φίλος πήρε το seamaster με rubber band (μαυρο) και το βρήκα πανέμορφο. Αν δεν σε ενδιαφέρει απαραίτητα ρολόι με μπρασελέ για μένα seamaster, αλλιώς Pelagos.
Good luck!

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Τι να επιλέξω;;;;
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 15, 2022, 08:22:01 μμ »
Νομίζω ότι το ΡΟ παίζει σε άλλη κατηγορία από όλα τα υπόλοιπα.
Από εμένα ΡΟ.

Για τη διάσταση, ό,τι σου ταιριάξει καλύτερα στον καρπό σου. Αυτό στη φωτογραφία είναι το 42-άρι που δε βγαίνει πλέον. Υπάρχει το 43.5, το 39.5 και κάποιο κοντά στα 44.5 αν θυμάμαι καλά…

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 16, 2022, 12:52:31 μμ από exDIVER600 »

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 16, 2022, 01:30:48 μμ »
Απο μενα PO, φορεσα προσφατα μια εκδοχη (43.5) με rubber κ πορτοκαλι πινελιες ,το βρισκω πανεμορφο.
Μοναδικο θεμα,το παχος του.

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 16, 2022, 01:32:28 μμ »
Στο PO με αρχική τιμή 6600€ τι τιμή θα μπορέσω να πετύχω? 20% είναι καλή έκπτωση?

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 17, 2022, 07:19:47 μμ »
Το 20% το θεωρώ δεδομένο.

Επί τη ευκαιρία, σήμερα πήγα και δοκίμασα και τα δύο. 39,5 & 43,5.
Θεωρώ πως το μικρό έχει την ιδανική διάσταση για ένα κλασσικό ρολόι που σκοπεύεις να το φοράς σε καθημερινή βάση.
Όχι πως το άλλο το λες παράταιρο στο χέρι μου, αλλά δεν παύει να είναι μεγάλο και βαρύ.

Εδώ δίπλα δίπλα με το speedmaster racing που έχω και είναι 40αρι.

Εδώ το 39,5

Κι εδώ το 43,5

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 19, 2022, 01:35:01 πμ »
Καλημέρα.

Σε ευχαριστώ για τις εικόνες! Η αλήθεια είναι ότι βοηθάμε υπερβολικά πολύ γιατί και εγώ έχω 18 cm καρπό! Το PO είναι μια καλή λύση αλλά δεν μπόρεσα να το βρω εδώ που βρίσκομαι τώρα (Σαουδικη Αραβια) ώστε να το δοκιμάσω. Επίσης για εμένα σίγουρα το μεγάλο 43,5 και όχι το μικρό!! Πέρα από αυτό, βλέπω ότι το Seamaster δείχνει μεγαλύτερο από το pelagos και επίσης μου δίνει την εντύπωση ρολογιού 44 mm σε καρπό σαν τον δικό σου. Κάτι που δεν το περίμενα! Θεωρούσα ότι σε καρπό άνω των 17cm θα έδειχνε μικρό! Αλλά βλέπω το αντίθετο!! Σε ευχαριστώ και πάλι!!

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 19, 2022, 01:37:46 πμ »
Το 20% το θεωρώ δεδομένο.

Επί τη ευκαιρία, σήμερα πήγα και δοκίμασα και τα δύο. 39,5 & 43,5.
Θεωρώ πως το μικρό έχει την ιδανική διάσταση για ένα κλασσικό ρολόι που σκοπεύεις να το φοράς σε καθημερινή βάση.
Όχι πως το άλλο το λες παράταιρο στο χέρι μου, αλλά δεν παύει να είναι μεγάλο και βαρύ.

Εδώ δίπλα δίπλα με το speedmaster racing που έχω και είναι 40αρι.

Εδώ το 39,5

Κι εδώ το 43,5

Σίγουρα 43,5 για εμένα!!! Αν ήταν για μικρότερο σίγουρα θα έπαιρνα το Seamaster 300 που μου αρέσει ακόμα πιο πολύ! Απλά το θεωρώ μάλλον μικρό!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 19, 2022, 10:34:41 πμ »
Δεν ξέρω τι καρπό έχεις αλλά η διάσταση των 43,5 είναι απαγορευτική, όχι τόσο λόγω της διαμέτρου, όσο τους πάχους.
16,5mm παχος, ούτε οι χρονογράφοι δεν έχουν πλέον. Το τερμάτισε η Ω.
Ότι κι αν επιλέξεις πάντως, εύχομαι να το χαρείς.