Επειδή φοράω rolex πάνω από 20 χρόνια (1ος ιδιοκτήτης) αγόρασα ένα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση (από μέλος με εγγύηση) και δεν βρήκα καμία απολύτως διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα που τα έσκασα... Από καθαρή περιέργεια θα ήθελες να αναπτύξεις την απολύτως σεβαστή άποψη σου;
Ασφαλώς,
Κατ' αρχήν οφείλω να συμφωνήσω οτι τα μεταχειρισμένα γνωστής προέλευσης ή από μέλη των φόρουμ μπορούν να ειναι καλές αγορές. Ωστόσο αποτελούν μικρή μόνο μερίδα.
Η εντελώς προσωπική μου προτίμηση είναι να αγοράζω καινούργια τα μοντέλα τρέχουσας παραγωγής.
Ρολόγια που δεν παράγονται πλέον, είτε απλώς τα θαυμάζω και δεν τα αγγίζω είτε θα τα αγόραζα από κάποιο δικό μου γνωστό / μέλος φόρουμ αν τόσο πολύ τα επιθυμούσα εναντι κάποιου τρέχουσας παραγωγής.
Στα διάφορα καταστήματα προιδιόκτητων θεωρώ απο οσα εχω δει πως ο έλεγχος του στοκ ως προς τη γνησιότητα, τη προέλευση και την κατάσταση είναι το λιγότερο πλημελής. Ο δε χειρισμός τους απρόσεκτος.
Επίσης το γυάλισμα δίνει και παίρνει και μάλιστα όχι πάντα από άτομα που γνωρίζουν τι κάνουν.
Κατανοώ το γεγονός πως το προιδιοκτητο ρολόι με σημάδια είναι αποκρουστικό για τον αμύητο αλλά εγω προσωπικά θα προτιμούσα να έχω την πλήρη εικόνα ώστε ν' ααποφασίσω ο ίδιος για το αν, πότε και πού θα το γυαλίσω.
Επίσης πλείστα όσα προιδιόκτητα προσφέρονται χωρίς κουτί και χαρτιά. Αν πρόκειται για vintage ισως ζητάω πολλά, ωστόσο για τα σύγχρονα είναι ενα μεγάλο μείον το οποίο δεν καλύπτεται με καμία έκπτωση στην τιμή.
Για να σκεφτώ έστω να αγοράσω κάποιο τέτοιο κομμάτι, θα ζητούσα να το πάμε στο σέρβις, μαζί με τον πωλητή, να πάρουμε μια προσφορά. Και να επωμιστώ τα όποια έξοδα σύν τον πιθανό καφέ...Κανείς δεν το δέχεται.
Τέλος, άλλο ενα ουσιαστικό θέμα είναι αυτό της εγγύησης.
Η αγορά λοιπόν από επίσημο αντιπρόσωπο είναι για μένα η μόνη απόλυτη εξασφάλιση ηρεμίας.