Αποστολέας Θέμα: Αγορά Rolex  (Αναγνώστηκε 3269 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος v_s

• 38mm case
    • Προφίλ
Αγορά Rolex
« στις: Ιούλιος 21, 2021, 06:57:55 μμ »
Καλησπέρα σε όλους

Προσπαθώ να επανασυστήσω μια τριάδα ρολόγια, λίγο πιο κατασταλαγμένη αυτή τη φορά.

Τα τρέχοντα είναι:

1) Tudor BB GMT : καθημερινό και λόγω επαγγέλματος
2) DJ41 126334 μπλέ με jubilee : για κάπως πιο επίσημο, το "καλό" μου αν θέλετε.
3) ???? : για το Σαββατοκύριακο, τις διακοπές, το κυνήγι και το ψαροντούφεκο

Προσανατολίζομαι σε Submariner Date ή ακόμη και απλό.

Μέχρι τώρα η ημερομηνία ήταν ενα "must" για το ρολόι μου αλλά λόγω της σκοπούμενης χρήσης του επόμενου, είμαι ανοιχτός και στην απλότητα της συμμετρίας ενός 124060.

Τα προηγούμενα ρολόγια 1ης γραμμής ήταν το 116710LN, το μπλέ Tudor Pelagos (το μοναδικό που κάπως μετάνιωσα που εφυγε) και το BB S&G μαύρο, με μπρασελέ. Ως εκ τούτου τα GMT είναι συλλήβδην εκτός πλάνου, συμπεριλαμβανομένου του υπέροχου BLRO που οσο και αν μου αρέσει να το βλέπω στις φωτογραφίες και σε άλλους, προσωπικά δεν μου ταιριάζει.

Είχα σκεφτεί να πήγαινα για το 116613 LB αλλά καθυστέρησα να αποφασίσω και καινούργιο πια δεν βρίσκεται από κατάστημα. Το 126613 δεν μου αρέσει λόγω λευκής γραμματοσειράς (τι το' θελαν;)

Οπότε η επιλογή είναι βασικά μεταξύ date και no date Sub. Ή μήπως να πήγαινα στο... "μεγάλο" Submariner των 43 mm
που με κόκκινα γράμματα δε γράφει Submariner :lol:

Η όποια αγορά θα είναι σε τιμή καταλόγου.

Παρακαλώ τα φώτα σας

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγορά Rolex
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 21, 2021, 08:55:55 μμ »
Για μένα nd...!
Το pelagos γιατί το μετάνιωσες...?!

Αποσυνδεδεμένος v_s

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 21, 2021, 09:12:29 μμ »
Για μένα nd...!
Το pelagos γιατί το μετάνιωσες...?!

Ευχαριστώ,

ND είπα και στη ρόλεξ ότι θα με ενδιέφερε. Μου καταχώρισαν εκδήλωση ενδιαφέροντος και για τα 2. Και με βαζουν σε σκέψεις  :smt017

Το Πέλαγος έχει ένα πάρα πολύ ωραίο χρώμα και σε συνδυασμό με το λευκό αλλά και το όνομα, παραπέμπει στα χρώματα του Αιγαίου.
Ωστόσο, είναι κάπως αιχμηρή η κάσα στο φινίρισμα και επισης το μπρασελέ έχει την τάση να τραβάει τις...τρίχες και τα χέρια μου δεν έχουν καμία αξιοσημείωτη τριχοφυΐα...

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 21, 2021, 11:51:44 μμ »
Αν περιμένεις από τη Ρόλεξ να σου πουλήσει submariner, καλύτερα κάνε καμία προσευχή να υπάρχει Δευτέρα Παρουσία γιατί μέχρι τότε σε βλέπω να περιμένεις. Αν δεν δώσεις 11-12000 δεν θα δεις ποτέ κανένα από τα δύο   

Αποσυνδεδεμένος v_s

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 22, 2021, 05:25:23 πμ »
Γνωρίζω την κατάσταση. Ωστόσο έχω πρόσβαση με λογικούς χρόνους αναμονής.
11-12 και λιγα λες στη δευτερογενή...

Αποσυνδεδεμένος kostantinos

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 22, 2021, 09:33:49 πμ »
Καλημέρα φίλε μου. ..omega seamaster ceramic το καινούργιο και καθάρισες. .δεν είναι τυχαίο ότι το ονομασανε sub killer ..και άσε τις αναμονες στη ρολεξ για άλλους ..
Να θέλεις να χαλάσεις τα ωραία σου λεφτά και να σου λένε 2 χρόνια αναμονή για ρολόι,!!!

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 22, 2021, 09:50:04 πμ »
Καλημέρα φίλε μου. ..omega seamaster ceramic το καινούργιο και καθάρισες. .δεν είναι τυχαίο ότι το ονομασανε sub killer ..και άσε τις αναμονες στη ρολεξ για άλλους ..
Να θέλεις να χαλάσεις τα ωραία σου λεφτά και να σου λένε 2 χρόνια αναμονή για ρολόι,!!!
Sub killer...?!   
Μπαααα...
Αν ήταν όμως να πάει σε omega.. καλύτερα po...

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 22, 2021, 10:46:09 πμ »

Όπως έχουμε πει πολλάκις και όπως έχει δείξει η ιστορία, μόνο τα λεφτά σου δε "χαλάς" αγοράζοντας ένα ρόλεξ. Αντίθετα, με αυτό που του προτείνεις, με το που θα βγει από το κατάστημα έχει ένα 30% χασούρα στην τσέπη και αυτό μόνο αν έχει καταφέρει να αγοράσει με μεγάλη έκπτωση. Αν αγοράσει σε τιμή καταλόγου τότε έχει 50% χασούρα.

Αποσυνδεδεμένος v_s

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 22, 2021, 10:47:20 πμ »
Το Seamaster είναι πανέμορφο και θεωρώ επίσης τεχνολογικά ανώτερο απο το Submariner. Και ενώ μπορώ να ζήσω με τη βαλβίδα του, δεν μου αρέσει το μπρασελέ του. Μα ΚΑΘΟΛΟΥ ομως...Υπάρχει και το λαστιχένιο λουράκι στο οποίο το μαύρο two tone δείχνει υπέροχο είτε σε sedna είτε σε κίτρινο χρυσό. Ωστόσο το λάστιχο δεν το φοράω γενικώς. Δε το φόραγα και με το Πέλαγος. Οπότε δε μπορώ να δικαιολογήσω τετοια αγορά στον εαυτό μου...

Να σημειώσω για άλλη μια φορά πως σε ότι αφορά το Submariner, έχω τη δυνατότητα με λογικό χρόνο αναμονής.

Το PO είναι επίσης όμορφο αλλά σε 42mm δεν βγαίνει πλέον και τα 42mm είναι το μέγιστο που θα φόραγα.
Η μόνη παρέκκλιση προς τα πάνω ίσως θα ήταν ένα SD50 43mm εντελώς οριακά, καθώς το συγκεκριμένο το σώζουν οι αναλογίες του.
Μεταχειρισμένα είναι εκτός συζήτησης γενικώς, για πολλούς και ποικίλους λόγους.

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 22, 2021, 01:41:21 μμ »
Από την Ω υπάρχει και το νεο 300 master coaxial ....

Χωρίς την απαίσια βαλβίδα Ηλίου και με ωραία σχεδίαση μπρασελετ

Είναι καταπληκτικό ρολόι και κορυφαία επιλογή στα κάτω των 5000€ κατηγορία !!!!

Αξίζει να του ρίξεις μια μάτια .... υπάρχει και πολύ καλή έκπτωση στο συγκεκριμένο .....βέβαια δεν κάνει για επένδυση ....  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 22, 2021, 02:15:26 μμ από capt-dim »

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 22, 2021, 01:45:30 μμ »

Μεταχειρισμένα είναι εκτός συζήτησης γενικώς, για πολλούς και ποικίλους λόγους.
Επειδή φοράω rolex πάνω από 20 χρόνια (1ος ιδιοκτήτης) αγόρασα ένα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση (από μέλος με εγγύηση) και δεν βρήκα καμία απολύτως διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα που τα έσκασα... Από καθαρή περιέργεια θα ήθελες να αναπτύξεις την απολύτως σεβαστή άποψη σου;

Αποσυνδεδεμένος v_s

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 22, 2021, 02:31:43 μμ »
Επειδή φοράω rolex πάνω από 20 χρόνια (1ος ιδιοκτήτης) αγόρασα ένα μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση (από μέλος με εγγύηση) και δεν βρήκα καμία απολύτως διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα που τα έσκασα... Από καθαρή περιέργεια θα ήθελες να αναπτύξεις την απολύτως σεβαστή άποψη σου;

Ασφαλώς,

Κατ' αρχήν οφείλω να συμφωνήσω οτι τα μεταχειρισμένα γνωστής προέλευσης ή από μέλη των φόρουμ μπορούν να ειναι καλές αγορές. Ωστόσο αποτελούν μικρή μόνο μερίδα.

Η εντελώς προσωπική μου προτίμηση είναι να αγοράζω καινούργια τα μοντέλα τρέχουσας παραγωγής.

Ρολόγια που δεν παράγονται πλέον, είτε απλώς τα θαυμάζω και δεν τα αγγίζω είτε θα τα αγόραζα από κάποιο δικό μου γνωστό / μέλος φόρουμ αν τόσο πολύ τα επιθυμούσα εναντι κάποιου τρέχουσας παραγωγής.

Στα διάφορα καταστήματα προιδιόκτητων θεωρώ απο οσα εχω δει πως ο έλεγχος του στοκ ως προς τη γνησιότητα, τη προέλευση και την κατάσταση είναι το λιγότερο πλημελής. Ο δε χειρισμός τους απρόσεκτος.

Επίσης το γυάλισμα δίνει και παίρνει και μάλιστα όχι πάντα από άτομα που γνωρίζουν τι κάνουν.

Κατανοώ το γεγονός πως το προιδιοκτητο ρολόι με σημάδια είναι αποκρουστικό για τον αμύητο αλλά εγω προσωπικά θα προτιμούσα να έχω την πλήρη εικόνα ώστε ν' ααποφασίσω ο ίδιος για το αν, πότε και πού θα το γυαλίσω.

Επίσης πλείστα όσα προιδιόκτητα προσφέρονται χωρίς κουτί και χαρτιά. Αν πρόκειται για vintage ισως ζητάω πολλά, ωστόσο για τα σύγχρονα είναι ενα μεγάλο μείον το οποίο δεν καλύπτεται με καμία έκπτωση στην τιμή.

Για να σκεφτώ έστω να αγοράσω κάποιο τέτοιο κομμάτι, θα ζητούσα να το πάμε στο σέρβις, μαζί με τον πωλητή, να πάρουμε μια προσφορά. Και να επωμιστώ τα όποια έξοδα σύν τον πιθανό καφέ...Κανείς δεν το δέχεται.

Τέλος, άλλο ενα ουσιαστικό θέμα είναι αυτό της εγγύησης.

Η αγορά λοιπόν από επίσημο αντιπρόσωπο είναι για μένα η μόνη απόλυτη εξασφάλιση ηρεμίας.

Αποσυνδεδεμένος v_s

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 22, 2021, 02:42:12 μμ »
Από την Ω υπάρχει και το νεο 300 master coaxial ....

Χωρίς την απαίσια βαλβίδα Ηλίου και με ωραία σχεδίαση μπρασελετ

Είναι καταπληκτικό ρολόι και κορυφαία επιλογή στα κάτω των 5000€ κατηγορία !!!!

Αξίζει να του ρίξεις μια μάτια .... υπάρχει και πολύ καλή έκπτωση στο συγκεκριμένο .....βέβαια δεν κάνει για επένδυση ....  ;)

Έχεις δίκιο, αξίζει να το δοκιμάσω :cheers: 
Την επένδυση ποιος τη  :-#  :sex:

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 22, 2021, 02:54:09 μμ »
@ v_s
δηλ θα πατήσεις σκανδάλη στο κυνήγι, έχοντας στο καρπό το ND ??

@capt-dim
Καπετάν Δημήτρη,
αναφέρεσαι σε αυτό το καινούργιο που κάνει 6500 και δεν έχει κεραμική στεφάνη?
Εάν ναι, μήπως τελικά η Ω μας θεωρεί πιο χαζούς απ όσο μας θεωρεί η Ρόλεξ ?
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος v_s

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 22, 2021, 03:25:47 μμ »
@ v_s
δηλ θα πατήσεις σκανδάλη στο κυνήγι, έχοντας στο καρπό το ND ??

Άνετα! Το'χω κάνει άπειρες φορές με το GMT χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν έβλεπαν κάποιοι τι είχε περάσει μαζί μου το καημένο θα τους τρέχαμε για υπογλώσσια :mg:

Αποσυνδεδεμένος sea_dweller

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 22, 2021, 11:20:10 μμ »
Ασφαλώς,

Κατ' αρχήν οφείλω να συμφωνήσω οτι τα μεταχειρισμένα γνωστής προέλευσης ή από μέλη των φόρουμ μπορούν να ειναι καλές αγορές. Ωστόσο αποτελούν μικρή μόνο μερίδα.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση,

Συμφωνώ σε όλα που ανέφερες αν και δεν νομίζω να αγοράσει κανείς rolex μεταχ/νο και να μην πάνε μαζί στο service...

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Αγορά Rolex
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 23, 2021, 07:52:40 πμ »
Ασφαλώς,

Η εντελώς προσωπική μου προτίμηση είναι να αγοράζω καινούργια τα μοντέλα τρέχουσας παραγωγής.

Ρολόγια που δεν παράγονται πλέον, είτε απλώς τα θαυμάζω και δεν τα αγγίζω είτε θα τα αγόραζα από κάποιο δικό μου γνωστό / μέλος φόρουμ αν τόσο πολύ τα επιθυμούσα εναντι κάποιου τρέχουσας παραγωγής.

Στα διάφορα καταστήματα προιδιόκτητων θεωρώ απο οσα εχω δει πως ο έλεγχος του στοκ ως προς τη γνησιότητα, τη προέλευση και την κατάσταση είναι το λιγότερο πλημελής. Ο δε χειρισμός τους απρόσεκτος.

Επίσης το γυάλισμα δίνει και παίρνει και μάλιστα όχι πάντα από άτομα που γνωρίζουν τι κάνουν.

Κατανοώ το γεγονός πως το προιδιοκτητο ρολόι με σημάδια είναι αποκρουστικό για τον αμύητο αλλά εγω προσωπικά θα προτιμούσα να έχω την πλήρη εικόνα ώστε ν' ααποφασίσω ο ίδιος για το αν, πότε και πού θα το γυαλίσω.

Επίσης πλείστα όσα προιδιόκτητα προσφέρονται χωρίς κουτί και χαρτιά. Αν πρόκειται για vintage ισως ζητάω πολλά, ωστόσο για τα σύγχρονα είναι ενα μεγάλο μείον το οποίο δεν καλύπτεται με καμία έκπτωση στην τιμή.

Για να σκεφτώ έστω να αγοράσω κάποιο τέτοιο κομμάτι, θα ζητούσα να το πάμε στο σέρβις, μαζί με τον πωλητή, να πάρουμε μια προσφορά. Και να επωμιστώ τα όποια έξοδα σύν τον πιθανό καφέ...Κανείς δεν το δέχεται.

Τέλος, άλλο ενα ουσιαστικό θέμα είναι αυτό της εγγύησης.

Η αγορά λοιπόν από επίσημο αντιπρόσωπο είναι για μένα η μόνη απόλυτη εξασφάλιση ηρεμίας.
Ειδικά στην τοποθέτηση σου ως προς τον πλημμελή έλεγχο των μεταχειρισμένων ρολογιών, ακόμα και σε γνωστούς εμπόρους «προϊδιόκτητων» ρολογιών (μα πόσο…κομψός όρος) δεν μπορώ παρά να χειροκροτήσω.
Τρεις φορές την «πάτησα» και δεν περνάω ούτε απ´ έξω. Χίλιες φορές αγορά από ιδιώτη (αν είναι και μέλος του forum ακόμα καλύτερα) με έλεγχο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 23, 2021, 08:37:06 πμ »
Ειδικά στην τοποθέτηση σου ως προς τον πλημμελή έλεγχο των μεταχειρισμένων ρολογιών, ακόμα και σε γνωστούς εμπόρους «προϊδιόκτητων» ρολογιών (μα πόσο…κομψός όρος) δεν μπορώ παρά να χειροκροτήσω.
Τρεις φορές την «πάτησα» και δεν περνάω ούτε απ´ έξω. Χίλιες φορές αγορά από ιδιώτη (αν είναι και μέλος του forum ακόμα καλύτερα) με έλεγχο.

Ναι αλλά μια κριτική δε βγάζεις να μην την πατήσουμε κι εμείς. Μόνο εγώ γίνομαι ο κακός που τα λέω χύμα για όλες τις άσχημες εμπειρίες μου.

Καλημέρα

Αποσυνδεδεμένος v_s

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 23, 2021, 08:40:44 πμ »

Είναι πραγματικά κρίμα που με κάτι τέτοια χάνεται η εμπιστοσύνη και αναγκαζόμαστε να αυτοπεριοριζόμαστε ως προς τις επιλογές μας, συνειδητά απορρίπτοντας ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς. "Buy the seller" λένε αλλά "you can't buy the seller" έναντι κανενός χρηματικού ποσού στην περίπτωση των εδώ εμπόρων... Δυστυχώς

Αποσυνδεδεμένος v_s

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 23, 2021, 08:49:01 πμ »
Ναι αλλά μια κριτική δε βγάζεις να μην την πατήσουμε κι εμείς. Μόνο εγώ γίνομαι ο κακός που τα λέω χύμα για όλες τις άσχημες εμπειρίες μου.

Καλημέρα

Έχεις δίκιο αλλά είναι μικρή η κοινωνία μας. Το "name and shame" το φοβάμαι κι εγώ. Σε βαθμο που είμαι διστακτικός στο να υπεισέλθω δημόσια σε λεπτομέρειες των όσων έχω δει.