Έχασα επεισόδια 2 μέρες που έλλειψα, αλλά θα επιχειρήσω μια τοποθέτηση ανακεφαλαιωτικού χαρακτήρα μιας και το θέμα πλάτιασε και η άκρη σαν να εχάθη.
Αφού διάβασα και τις 4 σελίδες, έχω να πω καταρχήν ότι συμφωνώ με τα όσα είπε ο Jim Blackbird, και τα επαυξάνω κιόλας. Άρτιες και ακριβείς τοποθετήσεις που δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμό. Γράφτηκαν φυσικά και άλλες λογικές κι ενδιαφέρουσες απόψεις, πράγμα ευχάριστο για μια κοινότητα. Να αναφέρω φυσικά την αριστουργηματική σύνθεση αντιθέτων του JPol!!!
Διαπιστώνω επίσης ότι ο Geosar φαίνεται να ενοχλείται από το φαινόμενο που βλέπουμε σχεδόν παντού σήμερα. Την επιδειξιομανία. Αγαπητέ Geosar, σε πληροφορώ ότι ήμουν - και είμαι - από τους πρώτους, αν όχι από τους λίγους, που έχουν καταφερθεί κατά των ρολογιών Rolex (μια και τα ανέφερες), ως το πιο χαρακτηριστικό μέσο επιδειξιομανίας.
Όχι όμως επειδή με απασχολούν οι επιδειξιομανείς/ματαιόδοξοι αυτοί καθεαυτοί που τα αγοράζουν, όσο κενοί και κοθόρνοι είναι. Μπορούν κάλιστα να συνεχίσουν να πορεύονται το μάταιο δρόμο τους, ποσώς με ενδιαφέρει. Δεν αναφέρομαι φυσικά σε αυτούς που ξέρουν τι αγοράζουν και τι εστί πραγματικά ένα ρολόι Rolex. Το κρίμα είναι η αλλοτρίωση της ιστορικής αυτής μάρκας με τις τόσες παντέντες και καινοτομίες στο χώρο της ωρολογοποιίας.
Θέλω να πω ότι εδώ συζητάμε για ρολόγια, για το εκπληκτικό αυτό σύνολο μικροσκοπικών μερών που συνεργάζονται άριστα μεταξύ τους και μετράνε το χρόνο, όπως πολύ ωραία είπε κάποιο μέλος νωρίτερα. Τα εξετάζουμε ως κάτι που εφηύρε και εξέλιξε ο άνθρωπος, τα συγκρίνουμε, τα "αξιολογούμε" και ασχολούμαστε με αυτά γι αυτό που είναι: κάτι σχεδόν θαυμαστό.
Από κει και πέρα, ναι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως μέσο επίδειξης, όπως άλλωστε οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο κοστίζει από ένα ποσό Χ και επάνω.
Ε, και; Πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτό;