Αποστολέας Θέμα: ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ Υ.Ω. ΚΑΙ VALUE FOR MONEY ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΙΑ  (Αναγνώστηκε 26773 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
Απ: οι ελβετοί φτιάχνουν τα καλύτερα προϊόντα ορολογοποιείας?
« Απάντηση #40 στις: Οκτώβριος 18, 2008, 02:14:24 πμ »
Τα ελβετικά ρολόγια είναι ίσως:

1. Τα πιό όμορφα.
2. Τα πιό τεχνικά - τεχνολογικά προηγμένα.
3. Τα πιό γερά κατασκευασμένα.
4. Τα πιό γνωστά.

όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι τα ποιοτικότερα προϊόντα ("καλύτερα" είναι η έκφραση που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας επικοινωνία, τουλάχιστον το 90% από εμάς) διότι πολύ απλά το κόστος κτήσης τους στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν αντισταθμίζει το "περισσότερο" τεχνικά / αισθητικά / συναισθηματικά που πληρώνει ο ιδιοκτήτης για να τα αποκτήσει.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως ο όρος "ποιότητα" δεν μετράει απόλυτα μεγέθη σε κλίμακα πχ από το 1 στο 10, στο 100 ή στο 1000 αλλά είναι ουσιαστικά μία σχέση του τί δίνουμε και τί παίρνουμε (αξία νομίζω το ονομάζουν όσοι ασχολούνται με ποιότητα). Ποιότητα είναι το τί αντιλαμβάβεται ο πελάτης όταν δίνει τα ευρουλάκια του και παίρνει το κουτάκι.

Βάσει των παραπάνω τα ελβετικά ρολόγια, τα γερμανικά του στυλ TUTIMA κλπ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ποιοτικά παρά ίσως μόνο τεχνικά άρτια.
Το ίδιο και κάποιες άλλες σειρές μή ελβετικές (βλέπε GS κλπ).

Για το λόγο αυτό δεν θα ακούσουμε ποτέ να λένε πως η porsche ή τα Vaio είναι τα ποιοτικότερα οχήματα ή κομπιούτερ αντίστοιχα. Αντίθετα θα το ακούσουμε για TOYOTA, ACER και το λοιπό συνάφι.

Αυτός που σγοράζει ROLEX πρακτικά δεν ενδιαφέρεται για ποιότητα αλλά για top χαρακτηριστικά.
Το ίδιο ρολόι είτε του το πουλούσαν 3000, είτε 4000, είτε 5000 πάλι θα το αγόραζε.

Οπότε η έννοια της ποιότητας κατά την προσωπική μου άποψη δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Τα προϊόντα αυτά είναι μή συγκρίσημα με τα υπόλοιπα παρόμοια (στη χρήση και μόνο) προϊόντα.

Διορθώστε με εάν σφάλω
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Οκτώβριος 18, 2008, 06:54:37 πμ »
Έχω μερικές απορίες :smt017
Ποιο είναι το ακριβό ρολόι; 100Ε; 1.000E; 10.000E; 100.000E; ... και ποιος το ορίζει;
Ποιος γνωρίζει τι αντέχει η τσέπη των μελών αυτού του φόρουμ;
Ποιος γνωρίζει πόσο κοστίζει το κάθε ρολόι;
Τι είναι επίδειξη και πως ορίζεται;
Αυτό το φόρουμ ασχολείται με κυριλέ κοσμικά μέρη;
Η Ρόλεξ είναι εταιρεία επίδειξης;
Όποιος έχει ακριβό ρολόι (ακόμη δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό) ή Ρόλεξ, έχει συμμετοχή σ' αυτήν την κοροϊδία ακρίβειας;
Οι παλαιότερες εταιρείες είναι και ακριβότερες;
Οι ΕΤΑ των ακριβότερων ρολογιών δεν έχουν δικαίωμα να χάνουν 1"-2" σε σχέση με των φθηνότερων;
Αν αποκτήσεις πολλά και ακριβά ρολόγια είσαι ματαιόδοξος, αλλά  αν αποκτήσεις λίγα και ακριβά ή λίγα και φθηνά ή πολλά και φθηνά δεν είσαι;
Αν ξέρουμε 5 πράματα για τα αυτοκίνητα και τις φωτογραφικές μηχανές σημαίνει ότι ξέρουμε και για τα ρολόγια;
Η συναισθηματική αξία έχει κόστος;
Και
Τι στο διάολο είναι η κοινή λογική και που μπορώ να τι βρω;

Φιλικά
Δημήτρης

ΥΓ. Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα.
     Όσα περισσότερα μαθαίνω τόσο συνηδειτοποιώ το πόσο άσχετος είμαι.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
« Απάντηση #42 στις: Οκτώβριος 18, 2008, 11:56:24 πμ »
Μπορώ να σου απαντήσω για την πρώτη σου απορία και για την προτελευταία σεβόμενος τα 48mm case σου!

Για να δεις το πιό ακριβό από τις 4 κατηγορίες που αναφέρεις πρέπει να συγκρίνεις και τα προϊόντα.

Οσο όμως παράδοξο και αν ακούγεται το ρολόι των 100 ευρώ μπορεί να είναι πιό ποιοτικό (άρα και λιγότερο ακριβό) από αυτό των 100.000 ή και το αντίστροφο.
Εξαρτάται από το τί πληρώνεις και πόσο το πληρώνεις. Από την αξία που αγοράζεις. Ο συνδιασμός θα σου δώσει την απάντηση.

Πάντως προσωπική μου και υποκειμενική άποψη δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη το ρολόι που έχει αξία 10.000 ευρώ. Τεχνικά & αισθητικά. Πόσο μάλλον το ρολόι των 100.000 ευρώ. Μπορεί να κάνω λάθος.
εντάξει αν βάλεις επάνω 5-10 διαμάντια μπορεί να ανέβει η τιμή. Αλλά και εκεί είσαι σίγουρος ότι πληρώνεις το ρολόι ή τα διαμάντια?
Από ένα σημείο και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα: LE, ambassadors, αξία μεταπώλησης κλπ.
Υπάρχει το υποκειμενικό στοιχείο σε όλα αυτά δεν νομίζεις?

Τώρα για τα υπόλοιπα που έθιξες ας σου απαντήσουν οι αρμόδιοι.
Η αγορά ακριβών ρολογιών δεν είναι ποινικό αδίκημα ακόμη και αν κάποιος το αγοράζει για "μούρη". Αυτό θέλει αυτό πληρώνει.
Είπα παραπάνω "όποιος τα έχει ή όποιος είναι γενναίος..." αγοράζει.

Εγώ δεν τα έχω. Όταν τα βρω πάντως θα αγοράσω να είσαι σίγουρος για τη λόξα καθαρά του πράγματος (απάντηση για την συναισθηματική αξία που ρωτάς).

Πάντως η συναισθηματική αξία δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη όταν μετράς ποιότητα και ακρίβεια, διότι τότε ανάλογα με το άτομο όλα μπορεί να είναι φθηνά και ποιοτικά ή ακριβά και σαπάκια

έτσι νομίζω. εσύ?

Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος Geosar

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Οκτώβριος 18, 2008, 08:20:38 μμ »
Έχω μερικές απορίες :smt017
Ποιο είναι το ακριβό ρολόι; 100Ε; 1.000E; 10.000E; 100.000E; ... και ποιος το ορίζει;
Σχετικο....μαλλον αυτο που ''ζοριζεσαι'' να το αγορασεις...
Ποιος γνωρίζει τι αντέχει η τσέπη των μελών αυτού του φόρουμ;
Κανενας....μονο η εφορια...
Ποιος γνωρίζει πόσο κοστίζει το κάθε ρολόι;
Καποιος αναφερε οτι ξερει σχετικα αλλα δεν ειπε τιποτα για μην προκαλεσει ψυχολογικα στους αλλους...
Τι είναι επίδειξη και πως ορίζεται;
Οταν αρχιζεις να λες και να δειχνεις, τι αγορασες, που εχεις παει, ποσες γκομενες εχεις, χωρις να σε ρωτησει κανενας και σε ατομα που γνωρισες πριν απο λιγα λεπτα...
Αυτό το φόρουμ ασχολείται με κυριλέ κοσμικά μέρη;
Ποιος σου ειπε κατι τετοιο....;
Η Ρόλεξ είναι εταιρεία επίδειξης;
Οχι, αλλα οι περισσοτεροι πελατες της ειναι!
Όποιος έχει ακριβό ρολόι (ακόμη δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό) ή Ρόλεξ, έχει συμμετοχή σ' αυτήν την κοροϊδία ακρίβειας;
Ναι....η διαφορα ειναι οτι πολλοι το γνωριζουν αλλα δεν τους ενδιαφερει...
Οι παλαιότερες εταιρείες είναι και ακριβότερες;
Ειναι σαν το κρασι...
Οι ΕΤΑ των ακριβότερων ρολογιών δεν έχουν δικαίωμα να χάνουν 1"-2" σε σχέση με των φθηνότερων;

Οχι βεβαια, τι διαολο πληρωνεις;; Εξαλλου ολα τα υπολοιπα υλικα ειναι σχεδον παρομοια....
Αν αποκτήσεις πολλά και ακριβά ρολόγια είσαι ματαιόδοξος, αλλά  αν αποκτήσεις λίγα και ακριβά ή λίγα και φθηνά ή πολλά και φθηνά δεν είσαι;
Ολοι ειμαστε, απλα αυτοι με τα πολλα και ακριβα ρολογια ειναι περισσοτερο...
Αν ξέρουμε 5 πράματα για τα αυτοκίνητα και τις φωτογραφικές μηχανές σημαίνει ότι ξέρουμε και για τα ρολόγια;
Παλι αυθαιρετα συμπερασματα βγαζεις..
Η συναισθηματική αξία έχει κόστος;
Για τους πολυ ρομαντικους ,οχι...Πρεπει ομως να το εχουμε υπ'οψην μας (το κοστος) σε μερικες περιπτωσεις γιατι στη αντιθετη περιπτωση ολοι οι αντρες θα πουλουσαμε τα σπιτια μας για να αγορασουμε Ferrari...(ξερεις τι συναισθημα σου προκαλει ο ηχος της...;;;)
Και
Τι στο διάολο είναι η κοινή λογική και που μπορώ να τι βρω;
Ειναι αυτη που σε εμποδιζει να πεσεις απο μια πολυκατοικια γιατι θα σκοτωθεις...
αυτη που σε εμποδιζεις να σκοτωσεις καποιον γιατι θα πας φυλακη...
αυτη που εμποδιζει να χαλας ολα σου τα λεφτα γιατι θα ψοφησεις στη πεινα...
και αλλα πολλα φιλε μου...
Τωρα που μπορεις να τη βρεις.....ψαξε λιγο μεσα στο ....κεφαλι σου...
Οι αλλοι εκει την εχουμε..!!!

Φιλικα, οπως παντα..

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 18, 2008, 08:57:09 μμ από Geosar »
Αξια δεν εχει η κτηση, αξια εχει η ...χρηση

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 12:40:53 πμ »
Συμφωνω οτι η ματαιοδοξια φαινεται και μεσω αλλων συνηθειων και αποκτηματων...αυτο ομως δεν αναιρει τη ματαιοδοξια που προερχεται απο το ρολοι...
Συμφωνω οτι ειναι θεμα προσωπικης επιλογης τα χομπι και τα παθη του καθενος....αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να τα κρινουμε και να τα αξιολογησουμε με
βαση τη κοινη λογικη..
Συμφωνω οτι τα ελβετικα ρολογια ειναι τα καλυτερα (δεν το αμφισβητησα και ποτε)...αυτο δεν σημαινει οτι αξιζουν οσο κοστιζουν...
Το οτι διαφορες εταιριες κοστολογουν παραπανω τα προιοντα τους λογω φημης και ιστοριας δεν ειναι δικαιολογια...
Δηλαδη αν συμβαινει κατι παραδοξο, διαιωνιζουμε την κατασταση με τη ''μοιρολατρικη'' δικαιολογια οτι συμβαινουν και αλλα παραδοξα....
Για να μην το κουραζουμε αλλο το θεμα  δεν κατακρινω ολους οσους εχουν ακριβα ρολογια (και εγω εχω) κατακρινω αυτους που τα αγοραζουν για καθαρα λογους
επιδειξης...
Και αυτο συμβαινει στο μεγαλυτερο ποσοστο...και σιγουρα δεν υποστηριζω οτι ολοι στο forum ειναι επιδειξιομανεις (οπως αναφερθηκε)
Με μια βολτα σε κυριλε καφε και στεκια θα δειτε 8 στα 10 Rolex...
Δυστυχως φιλε μου τα Panerai και ειδικα τα JLC σπανιζουν παρα πολυ...γεγονος που ενισχυει τα λεγομενα μου περι ρολογιου και status...
Υ.Σ Ζηταω... ταπεινα συγνωμη απο τον eisenberg γιατι δεν βρισκει νοημα... 
Δε διαφωνώ ως προς το θέμα της υπερτίμησης αρκετών ρολογιών, τονίζω όμως ότι δεν είναι ο μόνος ούτε ο κύριος τομέας -το ίδιο ισχύει και για το θέμα της μούρης (ο χώρος του αυτοκινήτου προσελκύει σαφώς περισσότερα ψώνια -αν πούμε να περάσουμε και στα θέματα σπίτι/εξοχικό/διακοπές/τριήμερο δε θα τελειώσουμε ποτέ). Ως προς το θέμα της διαιώνισης, δυστυχώς ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης είναι αμείλικτος.

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 12:53:07 πμ »
παντα ημουν εναντια σε οτιδηποτε δηθεν και ετοιμος απο την αλλη να χειροκροτησω

εναν τεχνιτη χειροποιητων παπουτσιων! Ενα καλοραμενο πουκαμισο ενα σωστα "στημενο" και φοδραρισμενο κουστουμι

την αισθηση γραφης μια πενας και την μυρωδια ενος καλοκαβουρδισμενου εσπρεσο !Ενα καλο κρασι συναιτερισμου αλλα οχι και 16000 ευρω για ενα ρολοι!!!

εκει ο μυθος εχει αρχισει και χανει το χρωμα του και γινεται cartoon!

ΦΙΛΙΚΑ

Ιδομενεας

Επομένως, ο καθένας επιλέγει σε ποιο υπερτιμημένο προϊόν θα δώσει τα λεφτά του. Η ένδυση και η οινοποιία δε νομίζω ότι διαφέρουν από την ωρολογοποιία Το καλό κρασί για το οποίο εσύ επιλέγεις να δώσεις κάτι παραπάνω, για κάποιον άλλον (σε καμμία περίπτωση για μένα) δεν είναι παρά υπερτιμημένο ζουμί σταφυλιού.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 01:16:59 πμ »
Geosar καλή η προσπάθεια να απαντήσεις, αλλά δυστυχώς δεν απαντάς. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν ξέρεις τις απαντήσεις. Εσύ όμως βάζεις ταμπέλες και μάλιστα πολύ εύκολα, αυθαίρετα και ανεύθυνα. Ούτε κατασκευαστής ρολογιών είσαι, ούτε γνωρίζεις τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ. Παρ' όλα αυτά βαφτίζεις συλήβδην ως επιδειξίες και ματαιόδοξους και γενικώς και αορίστως ότι τα ρολόγια είναι ακριβά. Αυτό το φόρουμ είναι για τους φίλους της ωρολογοποιίας των 100Ε αλλά και των 100.000Ε, των Ρόλεξ αλλά και των Κάζιο. Δεν είναι ιστότοπος κοινωνικής επιβεβαίωσης. Αν με το καλό παραμείνεις εδώ θα διαπιστώσεις πως έχουν τα πράματα.
Αν και πάλι τα λόγια σου αναφέρονται όχι ειδικά στο φόρουμ, αλλά γενικώς, θα μπορούσαν να ισχύουν αυτά που λες, αλλά μπορεί και όχι. Υποθέσεις κάνεις και οι υποθέσεις δεν αποτελούν γεγονότα.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος sleepwalk

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 01:25:26 πμ »
Geosar,

Νομίζω πως απλά έχεις πρόλημα με όσους κάνουν φιγουρα. Αυτό όμως δεν εχει τίποτα να κάνει με το ρολόι που ίσως κάποιοι να το χρησιμοποιούν ως μέσο επίδειξης, ούτε με τις ελβετικές εταιρείες. Δεν τις απαξιώνει αυτό το γεγονός ούτε αυτές ούτε τα προιόντα τους.

Ας αφήσουμε τώρα τους προβληματικούς ανθρώπους και ας πάμε σε όλο τον άλλον πλυθησμό.Μιλας για ακριβά ρολόγια και κοινή λογική και τα συνδέεις με την ματαιοδοξία. Δεν χρειάζετε να το ψάχνεις πολύ. Απλά υπάρχουν κάποιοι να τα αγορασουν σαν να πέρνεις εσύ ένα από τα αυτοματα που έχεις.Μονο που τους αρέσουν περισσότερο από το δικό σου και τα προτιμούν. Οπως προτίμησες και εσύ το δικό σου από αυτά που πουλάνε στα φανάρια. Η ματαιοδοξία τους είναι αντίστοιχη της ματαιοδοξίας της δικής σου αγοράς. Υπάρχει απλά διαφορά αγοραστικής δύναμης και τίποτα άλλο .Το τρομακτικό στα πραγματικά ακριβά ρολόγια αυτά δεν είναι η τιμή τους αλλα ο πλούτος αυτών που τα αποκτούν.

Νομίζω ότι κατατάσεις στους έχοντες ακέραιο τον τελευταίο όροφο όσους αγοράζουν ένα ρολόι χωρις ιδιαίτερη θυσία . Συμφωνω και επαυξάνω εάν θέλουν το ρολόι μόνο για να βλέπουν την ώρα αλλά κατα τα άλλα δεν πολυασχολούντε μαζί του. Μονο που εδώ είναι forum για ρολόγια και δεν θα βρείς πολλούς τέτοιους. Γενικά νομίζω πως θα συμφωνήσεις πως όταν κάποιος ασχολείται με κάτι ξοδεύει για αυτό περισσότερα από το μέσο όρο.

Τελος πιστεύω ότι δεν πρέπει να συζητάμε εάν είναι ακριβά και αν οι ιστορικές ελβετικές φίρμες το έχουν παρακάνει. Γιατί υπάρχουν πάντα και τα φθηνότερα, οπότε μπορούμε απλά να τις αγνοήσουμε. Εκτος αν θέλουμε εκείνο το ακριβό... αλλά είναι υπερτιμημένο.... το άτιμο... γαμότο!!!

Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 03:45:47 πμ »
Στο ερώτημα : "οι Ελβετοί φτιάχνουν τα καλύτερα προϊόντα ωρολογοποιείας?" η απάντηση είναι πολύ απλή:
Οι Ελβετοί διατηρούν μια μακροχρόνια παράδοση μεγαλύτερη των 200 ετών στην κατασκευή ρολογιών!
Η λέξη "καλύτερα" είναι συγκριτική άρα πρέπει να θέσουμε τους όρους σύγκρισης.
Νομίζω ότι τέτοιου είδους ερωτήματα δεν επιδέχονται μεγάλων αναλύσεων αλλά μόνο μεγάλων ... εριστικών εκφράσεων!!!
Για να δώσω μερικά παραδείγματα:
"Οι καλύτεροι φιλόσοφοι είναι Έλληνες?"
"Τα καλύτερα κρασιά είναι γαλλικά?"
"Τα καλύτερα αυτοκίνητα είναι τα γερμανικά?"
"Τα καλύτερα χαλιά είναι τα περσικά?"
... σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα η απάντηση είναι το ίδιο απλή:
όλοι έχουν μια μακροχρόνια παράδοση στο είδος τους!

Τώρα η κοστολόγηση είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
πάντως άποψή μου είναι γενικά ότι παίρνεις ότι "πληρώσεις"!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος Pouarw

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 03:56:36 πμ »
Τελικα τα λεφτα μου να τα ριξω σε ρολογια η στις ρωσιδες?
Μια ζωη την εχουμε...

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 05:56:35 πμ »
@ Pouarw:

......... ???
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 10:10:24 πμ »
Φίλε omegasnik με βρίσκεις σύμφωνο. Και αυτό που λέμε "παράδοση" νομίζω ότι μετράει πολύ. Όχι μόνο γιατί η αγορά ενός συγκεκριμένου προϊόντος μας κάνει να αισθανόμαστε κομμάτι της ιστορίας του. Αλλά και επειδή ένα προϊόν από μια εταιρία με παράδοση μας εξασφαλίζει -όσο είναι δυνατό- πως θα αποκτήσουμε αυτό για το οποίο πληρώσαμε. Μήπως αμφιβάλει κανείς οτι αγοράζοντας ένα καινούριο TOYΟTA πως θα πάρει ένα εργαλείο που δε θα χαλάσει ποτέ; Η παράδοση της εταιρίας δεν είναι αυτή που δίνει τη σιγουριά. Το ίδιο γίνεται και με τα ωρολόγια. Χρόνια τώρα η Rolex φτιάχνει σούπερ ανθεκτικά κομμάτια με υψηλή αξία μεταπώλησης, όπως και η Πατέκ από τη μεριά της. Ορισμένοι θεωρούν πως αξίζει να πληρώσουν για αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι πως όχι. Και δεν είναι μόνο θέμα οικονομικής δυνατότητας. Κυρίως είναι θέμα προτεραιοτήτων.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 10:18:19 πμ »
υπερτιμημενο ζουμι σταφυλιου?

οκ μιας και εισαι απο την πατρα αγορασε μια ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΑΧΑΙΑ CLAUSS RESERVE και δοκιμασε την μαζι με την κοπελα σου.

σε οτιδηποτε καταναλωνω και γνωριζω περι τινος προκειται κοστολογω εκτιμω και αγοραζω αλλα οχι και να πληρωσω ελβετικο

ατσαλι με ΕΤΑ μηχανισμο τα μαλλια της κεφαλης μου!!!! υπαρχουν εταιριες που οντωσ αξιζουν τα λεφτα τους και υπαρχουν και

αλλες που πληρωνεις την διαφημηση το PR τους ambassadors ΚΤΛ ΛΥΠΑΜΑΙ αλλα ειμαι απο την αλλη πλευρα

θα πληρωσω το custom made και το limited αλλα εκει που αξιζει! ναι θα πληρωσω ενα ρολοι απο καποιον που εχει παραγωγη 500

κομματια τον χρονο !!! αλλα δεν θα πληρωσω μαρκες που αναδειχθηκαν απο ανθρωπινα επιτευγματα η ανθρωπινη ματαιοδοξια

θα προτιμησω να περιμενω για να αγορασω ενα SAGARMATHA παρα ενα PAM.... Kαι για να μην μακρυλογω

εχεις ραψει ποτε σου κουστουμι?πουκαμισο? παπουτσια SUR MEAUSURE ?

τοτε λυπαμαι πολυ αλλα δεν ξερεις γιατι πραγμα μιλαω

οσο για το κρασι δεν αρκει η απλη συμμετοχη σε ενα φορουμ για να σε κανει γνωστη

αλλα αυτο ειναι οντως off topic

φιλικα

Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 10:35:31 πμ »
Άρα acid και για σένα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Απλά (όπως και εγώ) δεν έχεις υψηλή σειρά προτεραιότητας τον ακριβό ελβετό.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 10:46:39 πμ »
προταιραιοτητες σε επιπεδο hobby?

ενα SAGARMATHA  ,SEIKO GS MARINEMASTER ,CITIZEN CAMPANOLA !

VALUE FOR MONEY!

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 11:38:04 πμ »
Acidblack εγραψε:

...αλλα οχι και να πληρωσω ελβετικο
ατσαλι με ΕΤΑ μηχανισμο τα μαλλια της κεφαλης μου!!!! υπαρχουν εταιριες που οντωσ αξιζουν τα λεφτα τους και υπαρχουν και
αλλες που πληρωνεις την διαφημηση το PR τους ambassadors ΚΤΛ ΛΥΠΑΜΑΙ αλλα ειμαι απο την αλλη πλευρα
θα πληρωσω το custom made και το limited αλλα εκει που αξιζει! ναι θα πληρωσω ενα ρολοι απο καποιον που εχει παραγωγη 500
κομματια τον χρονο !!! αλλα δεν θα πληρωσω μαρκες που αναδειχθηκαν απο ανθρωπινα επιτευγματα η ανθρωπινη ματαιοδοξια

Σωστος αλλα αν διαβασεις παλιο&νεοτερο υλικο του φορουμ θα δεις οτι σε πολλες συζητησεις σχολιαζουμε αρνητικα τετοιες μαρκες,ειδικα ο  mod. george_ εχει την ταση να δειχνει υπερ το δεον ευαισθησια σε μαρκες η μοντελα που αποσκοπουν σε αρπαχτη...εχουν γινει δυνατες συζητησεις.
Φυσικα και παλι ο αγοραστης θ αποφασισει...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 12:03:43 μμ »
παιδια δεν ειμαστε τα λεφτα μας οτι θελουμε τα κανουμε

το γουστο και οι προτιμησεις ειναι σαν τις γυναικες

σε αλλων αρεσουν οι ξανθιες(ουστ!!!)

και σε αλλον οι μελαχροινες ( ναι μωρο μου για σενα μιλαω)

ΑΛΛΑ  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ!!!!!

Μια χαρα οι φιλοι μας οι ελβετοι αλλα οχι και να μασ πιασουν κοροιδα!

αν διεθετα ποτε μου πανω απο 3000 ευρω για ρολοι

θα ηταν ενα ZENITH EL PRIMERO  ενα IWC ενα SEIKO GS ενα (μια στιγμη να πλυνω το στομα μου) A.LANGE SOHNE

Tωρα για τον GEORGE εναι αυτονοητο!!!! να κανει με τα χρηματα του οτι θελει ,επενδυοντας τα σε ελβετικα ωρολογια

Για τετοια νουμερα μιλαμε μονο για επενδυση!! και η αγορα μελοντικα θα αν αξιζε η επενδυση η οχι!!

Μια διαφορα σε εμενα οτι ρολοι αγοραζω γερναει μαζι μου τα ρολογια ειναι συντροφοι στα καλα και στα ασχημα της ζωης

προτιμω οταν γερασουν να τα βαλω στην θηκη τους να ξεκουραστουν και να τα φορεσω στο σπιτι

και οπως και να ναι τους συντροφους μου δεν τους πουλαω.....

φιλικα

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 12:41:30 μμ »
υπερτιμημενο ζουμι σταφυλιου?

οκ μιας και εισαι απο την πατρα αγορασε μια ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ ΑΧΑΙΑ CLAUSS RESERVE και δοκιμασε την μαζι με την κοπελα σου.

σε οτιδηποτε καταναλωνω και γνωριζω περι τινος προκειται κοστολογω εκτιμω και αγοραζω αλλα οχι και να πληρωσω ελβετικο

θα προτιμησω να περιμενω για να αγορασω ενα SAGARMATHA παρα ενα PAM.... Kαι για να μην μακρυλογω

εχεις ραψει ποτε σου κουστουμι?πουκαμισο? παπουτσια SUR MEAUSURE ?

τοτε λυπαμαι πολυ αλλα δεν ξερεις γιατι πραγμα μιλαω

οσο για το κρασι δεν αρκει η απλη συμμετοχη σε ενα φορουμ για να σε κανει γνωστη

αλλα αυτο ειναι οντως off topic

φιλικα

Ως προς το κρασί, δεν παρατήρησες πως έγραψα "Το καλό κρασί για το οποίο εσύ επιλέγεις να δώσεις κάτι παραπάνω, για κάποιον άλλον (σε καμμία περίπτωση για μένα) δεν είναι παρά υπερτιμημένο ζουμί σταφυλιού". Το γεγονός ότι η Πάτρα και η Αχαϊα σού φέρνουν το μυαλό κυρίως την Achaia Clauss δείχνει ότι μάλλον δεν ξέρεις ιδιαίτερα τα κρασιά της περιοχής (δοκίμασε Παρπαρούση και Αντωνόπουλο από Πάτρα καθώς και Ρούβαλη από Αιγιάλεια). Παπούτσια δεν έχω φτιάξει, πουκάμισα και κοστούμια  έχω ράψει, οπότε λυπάμαι πολύ αλλά ξέρω για τι πράγμα μιλάς -εκτός αν τα παπούτσια κάνουν τη διαφορά. Ως προς το εαυαίσθητο κατ' εμέ θέμα του κρασιού (αν και off topic) έχω επισκεφθεί αρκετά οινοποιεία (και όχι μόνο ούτε κυρίως συνεταιρισμών), έχω δοκιμάσει αρκετά κρασιά, ευρείας κατανάλωσης και περιορισμένου αριθμού φιαλών, ώστε να ξέρω το πόσο υπερτιμημένα προϊόντα διαφήμισης και ματαιοδοξίας κυκλοφορούν και στο συγκεκριμένο τομέα. Και θα καταλήξω πάλι πως η ωρολογοποιία δε διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο τομέα που (κακώς) εντάσσεται στο όλο συνονθύλευμα του lifestyle ως προς το θέμα της υπερτίμησης των προϊόντων.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 01:07:08 μμ »
Και θα καταλήξω πάλι πως η ωρολογοποιία δε διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο τομέα που (κακώς) εντάσσεται στο όλο συνονθύλευμα του lifestyle ως προς το θέμα της υπερτίμησης των προϊόντων.

Μιλησα για κρασια συναιτερισμων για ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ συμφωνο απολυτα ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ και ΡΟΥΒΑΛΗ ευχαριστω πολυ δεν θα παρω

ακομα και στο κρασι συμβαινουν τα παραπανω ,ολη η ελλαδα πινει ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ κ ΚΟΚΚΙΝΟΜΥΛΟ τρομαρα της!

ειμαστε γενικα large σαν καταναλωτες και την παταμε ποικιλοτρωπος απο τον καθενα

οσο για το κρασι ασχολουμε επαγγελματικα με αυτο οποτε  μπορεις να καταλαβεις το επιπεδο γνωσεων μου

και ναι ενα ζευγαρι χειποιποιητα παπουτσια κανουν την διαφορα!

εφοσον ραβεσαι με καταλαιβαινεις.

οταν ενα καλο πουκαμισο κανει100 ευρο ενα χειροποιητο κανει 200 - 300 ΕΥΡΩ

οταν ενα καλο γιαπωνεζικο χειροποιητο ρολοι κανει 2000 ευρω ο ελβετος μου το πουλαει το αντιστοχο 10000?

αυτα απο εμενα

φιλικα

ACIDBLACK (ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΣ)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 01:33:29 μμ »
Ξινόμαυρο (απο το Αμύνταιο) και ωρολόι seiko acid. Άμα έχεις και ιταλική ρόδα εχουμε κοινές επιλογές.