Αποστολέας Θέμα: ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ Υ.Ω. ΚΑΙ VALUE FOR MONEY ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΙΑ  (Αναγνώστηκε 26764 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Geosar

• 34mm case
    • Προφίλ
Μονολεκτικά ΝΑΙ ...
Ουσιαστικά λέγετε Co-Axial.
Αυτό δεν το ξέρουμε εκ' των προτέρων και μιλάμε πάντα για ένα κολοσσό που λέγετε ΩΜΕΓΑ,
και μια καλή εταιρία που λέγετε ORIS.
Διαλέγεις και παίρνεις ή καλύτερα ότι πληρώσεις παίρνεις.Και πάλι μονολεκτικά ΝΑΙ ...
Εάν δεν αντιλαμβάνεσαι όπως και εμείς πριν μερικά χρόνια ...
Ρωτάς, διαβάζεις, μαθαίνεις ...
Και αν όλα αυτά τα θεωρείς ανούσια δικαίωμα σου αλλά δεν αγοράζεις μηχανικό ρολόι παίρνεις ένα Quartz και δεν χρειάζεται να διαβάσεις πιω κάτω.
Αν και εγώ έχω πει στο παρελθών για γυαλισμένες και μη ΕΤΑ, ακόμα και εγώ όταν είδα ότι λύνουν τελείως όλο το μηχανισμό τον επί ασημώνουν ή τον γαλβανίζουν και του γυαλίζουν ΌΛΑ του τα κομμάτια ένα προς ένα και μετά τον επανασυρναμολογούν από την αρχή ...
Δύστυχος ή ευτυχώς στην Ελβετική ωρολογοποιία ισχύει κατά μεγάλο βαθμό όπια εργασία πληρώνεται και πάλι ότι αγοράσεις παίρνεις !!!
Όσο για το marketing υπάρχει ακόμα και στην πιω μικρή εταιρία !!!
Δεν είναι όλα ή του ύψους ή του βάθους ούτε εμένα μου περισσεύουν,
αλλά όταν διαβάσεις πίσω από το όνομα τι ιστορία κρύβει θα καταλάβεις ...
Και επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλος λόγος για ΟΝΌΜΑΤΑ, είναι το Νο1 για την αξία μιας εταιρίας ...
Για να μην επεκταθώ περισσότερο σκέψου πόσες φορές το ΌΝΟΜΑ σε μία εταιρία σε έκανε να την προτιμήσεις αυτήν και όχι μια άλλη !!!
Ακόμα και αυτούς που πιστεύεις ότι τους έφτιαξαν σε μια ώρα
από πίσω από τα σχέδια υπάρχουν χρόνια μελετών εξελίξεις και πειραμάτων !!!
Σαν παράδειγμα δες σήμερα πόσες εταιρίες κατασκευάζουν δικές τους Calibres, πραγματικά δικές τους
και κάθε πόσα χρόνια κατασκευάζουν νέους μηχανισμούς !!!
Φίλε μου οι Ελβετοί ασχολούνται με την κάθε λεπτομέρεια
γι' αυτό και κατασκευάζουν τα καλύτερα ρολόγια στον κόσμο !!!

Πολύ φιλικά
Στέφανος.

Σιγουρα γνωριζεις παραπανω πραγματα για ρολογια..
Σιγουρα μου αρεσουν πολυ τα αυτοματα ρολογια..(γι'αυτο εχω αγορασει 2!!)
Πιστευω ομως οτι η ''αληθεια'' για την χρηματικη αξια των ρολογιων βρισκεται περιπου σε αυτα τα λογια...

''Αυτό εκμεταλεύονται οι ρουφιάνες οι εταιρείες, όχι μόνο των ρολογιών αλλά και άλλων ειδών τέχνης......Σου πουλάνε αυτό το "συναίσθημα", σε καλύπτουν με το πέπλο του παρελθόντος και του μυστηρίου, σου δείχνουν φώτο και βίντεο από τα παλιά χρόνια, τότε που όλα ήταν "σχετικά" ορίτζιναλ....και προσπαθούν να σε πείσουν ότι αγοράζοντας το "τρελό" ρολόι αγοράζεις ένα κομμάτι της ιστορίας της τέχνης.....και το καταφέρνουν καλά....
Στην ουσία όμως μιλάμε για επενδυτές, για ματσό τύπους που βρήκαν τη φόρμουλα του κέρδους μέσω του ξεπουλήματος της ιστορίας και της  "τέχνης"......
Τέχνη.....σιγά τα καλσόν...... 

Δεν έχω ψευδαισθήσεις.....αγοράζω ρολόγια, γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος ΜΗΤΣ, τα θεωρώ κοσμήματα για τον άντρα....τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.....''

....τα οποια ανηκουν σε  εναν ανθρωπο απο αυτο το φορουμ και ο οποιος προφανως εχει παθος για τα ρολογια...

Καλο ειναι ο ανθρωπος να εχει ενα (υγιες) παθος αλλα μην κοροιδευομαστε....
Αυτα τα (ακριβα) ρολογια τα αγοραζουμε , σε ενα μεγαλο ποσοστο, για επιδειξη, για να νιωθουμε
''σπουδαιοι'' , ξεχωριστοι, λεφταδες κτλ....
Και οσα περισσοτερα λεφτα δινουμε τοσο πιο ....κυριλε αισθανομαστε...!
Αυτα....
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 19, 2008, 05:23:24 μμ από Megalos »
Αξια δεν εχει η κτηση, αξια εχει η ...χρηση

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
Απ: οι ελβετοί φτιάχνουν τα καλύτερα προϊόντα ορολογοποιείας?
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 15, 2008, 08:26:41 μμ »
Τα ισοπέδωσες όλα Geosar.
Το θέμα μπορεί ο καθένας να το δει διαφορετικά.
Αλλος βλέπει κόσμημα, άλλος ψάχνει τεχνικά θέματα, άλλος απλά απλά πίνει καφέ και κοιτάει στο φόρουμ όπως εγώ.
το πήγες πολύ μακρυά...

Στην τελική να στο πω αλλιώς. Δεν επιβάλλει κανένας σε κανέναν να αγοράσει ακριβά με το ζόρι. Όποιος τα έχει ή είναι γενναίος αγοράζει. 'Αρα δεν είναι οι εταιρίες που φταίνε. Οι πελάτες φταίνε...

Ας ανοίξουν οι moderator ένα θέμα με τον τίτλο "οι ελβετοί φτιάχνουν τα καλύτερα προϊόντα ορολογοποιείας;" αν είναι δυνατόν.
Εκεί μπορούμε να σχολιάσουμε την άποψη του StefMac για το τί είναι καλύτερο και τί ποιοτικότερο.
:)
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος Geosar

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 15, 2008, 10:38:02 μμ »
Τα ισοπέδωσες όλα Geosar.
Το θέμα μπορεί ο καθένας να το δει διαφορετικά.
Αλλος βλέπει κόσμημα, άλλος ψάχνει τεχνικά θέματα, άλλος απλά απλά πίνει καφέ και κοιτάει στο φόρουμ όπως εγώ.
το πήγες πολύ μακρυά...

Στην τελική να στο πω αλλιώς. Δεν επιβάλλει κανένας σε κανέναν να αγοράσει ακριβά με το ζόρι. Όποιος τα έχει ή είναι γενναίος αγοράζει. 'Αρα δεν είναι οι εταιρίες που φταίνε. Οι πελάτες φταίνε...

Ας ανοίξουν οι moderator ένα θέμα με τον τίτλο "οι ελβετοί φτιάχνουν τα καλύτερα προϊόντα ορολογοποιείας;" αν είναι δυνατόν.
Εκεί μπορούμε να σχολιάσουμε την άποψη του StefMac για το τί είναι καλύτερο και τί ποιοτικότερο.
:)

Πραγματι ο καθε ενας το βλεπει διαφορετικα...ειναι δικαιωμα του καθενος
Το θεμα ειναι ποιανου αποψη ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα...
Συγνωμη που θιγω το ...ρομαντισμο καποιων ''πιστων'' των ρολογιων
αλλα ειναι αψυχα αντικειμενα που κατασκευαζονται προς οικονομικο οφελος καποιων ανθρωπων
και οχι αντικειμενα ...(ειδωλο)λατρειας!!!!
Συμφωνω οτι οι πελατες φταιμε....
Δεν διαφωνω, παντως, με την αποκτηση ενος καλου ρολογιου, αλλα οχι τετοιο παθος (απο μερικους) απο τη στιγμη που δεν το σηκωνει η τσεπη....
Εκτος και αν η πλειοψηφια εδω μεσα ειναι ....εφοπλιστες....:)

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 15, 2008, 11:41:58 μμ »
Κανεις δεν αμφισβητει οτι η ορολογοποιια ειναι μια επιχειρηση που αποσκοπει σε κερδος,το μεμπτο που ειναι ???

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 12:14:04 πμ »
Πραγματι ο καθε ενας το βλεπει διαφορετικα...ειναι δικαιωμα του καθενος
Το θεμα ειναι ποιανου αποψη ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα...

Εκεί που πήγες να το φτιάξεις, το χάλασες. Πιο κοντά στην πραγματικότητα ποιανού; Στη δική σου; Αυτό εσύ το ξέρεις.
Την δική του πραγματικότητα την ξέρει ο καθένας από μόνος του, και βάσει αυτής κινείται.

Συγνωμη που θιγω το ...ρομαντισμο καποιων ''πιστων'' των ρολογιων

Τώρα, αμφισβητείς το πάθος/χόμπι, όπως θες πεσ' το, ορισμένων ανθρώπων με μόνη αιτιολογία ότι τα ρολόγια κατασκευάζονται αποκλειστικά για το κέρδος των εταιρειών που τα κατασκευάζουν.  ??? Μα δεν είπε κανείς ότι είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε ότι τα πουλάνε για την ψυχή της μάνας τους.
Το πάθος δηλαδή είναι αποδεκτό και λογικό μόνο όταν έχει να κάνει με φθηνά πράγματα, όπως αυτοκόλλητα Euro 2004, συσκευασίες από γαριδάκια Μπόζο, βώλους ή πεταλούδες;
Η οικονομική παράμετρος είναι η μία όψη του νομίσματος. Την άλλη όψη του νομίσματος είτε την καταλαβαίνει κανείς είτε όχι.

...αλλα ειναι αψυχα αντικειμενα που κατασκευαζονται προς οικονομικο οφελος καποιων ανθρωπων

’ψυχα αντικείμενα; Ε ναι, δεν είπαμε ότι θα σου ψυθιρίζουν λόγια τρυφερά τις μοναχικές και δύσκολες ώρες της μάταιης τούτης ζωής. :D
Θα επαναλάβω απλώς ότι "την άλλη όψη του νομίσματος είτε την καταλαβαίνει κανείς είτε όχι".

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 12:44:39 πμ »
’ψυχα αντικείμενα; Ε ναι, δεν είπαμε ότι θα σου ψυθιρίζουν λόγια τρυφερά τις μοναχικές και δύσκολες ώρες της μάταιης τούτης ζωής. :D
Θα επαναλάβω απλώς ότι "την άλλη όψη του νομίσματος είτε την καταλαβαίνει κανείς είτε όχι".

Απλα κορυφαιο...

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 09:11:15 πμ »
Εκεί που πήγες να το φτιάξεις, το χάλασες. Πιο κοντά στην πραγματικότητα ποιανού; Στη δική σου; Αυτό εσύ το ξέρεις.
Την δική του πραγματικότητα την ξέρει ο καθένας από μόνος του, και βάσει αυτής κινείται.

Τώρα, αμφισβητείς το πάθος/χόμπι, όπως θες πεσ' το, ορισμένων ανθρώπων με μόνη αιτιολογία ότι τα ρολόγια κατασκευάζονται αποκλειστικά για το κέρδος των εταιρειών που τα κατασκευάζουν.  ??? Μα δεν είπε κανείς ότι είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα, ούτε ότι τα πουλάνε για την ψυχή της μάνας τους.
Το πάθος δηλαδή είναι αποδεκτό και λογικό μόνο όταν έχει να κάνει με φθηνά πράγματα, όπως αυτοκόλλητα Euro 2004, συσκευασίες από γαριδάκια Μπόζο, βώλους ή πεταλούδες;
Η οικονομική παράμετρος είναι η μία όψη του νομίσματος. Την άλλη όψη του νομίσματος είτε την καταλαβαίνει κανείς είτε όχι.

Με κάλυψε πλήρως ο φίλος nin- Χάρις !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 09:25:53 πμ »
καθε φορα που βλεπεται μια διαφημηση στο οπισθοφυλλο η στο σαλονι ενος περιοδικου καθε ταμπελα

U.S OPEN k WIMBLETON

με τις γνωστες μαρκες που πολλοι απο εσας φορατε στους καρπους σας

καθε φορα που μια FORMULA 1 αλλαζει χρωματα

να χαμογελατε ενα κομματι απο ολα αυτα τα εχετε πληρωσει εσεις

αγοραζοντας την συγκεκριμενη μαρκα

ειμαστε εδω ταπεινη μου γνωμη

να μιλησουμε για μηχανες οχι για κοσμηματα!!!

τα κοσμηματα να πανε στις πιστες με τα γαριφαλα και τα λαμε

να θελεται να μας μιλισεται για υψηλα επιτευγματα ωρολογοποιιας

ειμαστε ολο αυτια αν θελετε να μας κοκορευτειται για τα ακριβα αποκτηματα σας εισαστε γελασμενοι

ενα ακριβο ρολοι το μονο που θα κανει ειναι να επιβαιβαιωση το εγω σας

ατυχως ομως δεν θα σας κανει καλυτερους ανθρωπους.

στην αρχαια ελληνικη δημοκρατια η επιδειξη πλουτου ηταν κατακριτεα

αντιθετα δε η διαθεση πορων για τα κοινα ηταν αποδεκτη

I REST MY CASE

φιλικα

Ιδομενεας

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 17, 2008, 12:19:07 μμ από george_ »
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 09:53:05 πμ »
Το wimbledon, πέρα από κοσμικό γεγονός, είναι και αγώνας μεταξύ δύο ανθρώπων.
Η F1, πέρα από τα χρώματα και τα μπούτια, είναι και τα αίματα στην μπαλακλάβα του Λάουντα, όταν έτρεχε με καμμένο πρόσωπο.
H Rolex πουλάει σε ψώνια, ανέβηκε όμως μαζί με τον πρώτο άνθρωπο στο Everest.
Η Omega, πέρα από την Cindy Crawford, έχει βοηθήσει και το Apollo 13 να γυρίσει στην γη.
Μπορεί να υπάρχει πολύ μάρκετινγκ. αλλά πέρα από την φιγούρα, υπάρχει και ο θρύλος. Αυτόν τον θρύλο μερικοί άνθρωποι τον γνωρίζουν, τον αναγνωρίζουν και προτίθενται να τον πληρώσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 17, 2008, 12:19:23 μμ από george_ »

ekontax

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 10:06:42 πμ »
Κατά την ταπεινή μου γνώμη φίλε ιδομενέα αδικείς κατάφορα το φόρουμ και προσβάλεις όλα τα μέλη του . Το φόρουμ ασχολείται κατ'εξοχήν με μηχανισμούς και εξυμνεί την τέχνη της υψηλής ωρολογοποϊίας κατά κόρον θα έλεγα.
Είναι απίστευτα τα πράγματα που έχω μάθει γύρω από μηχανισμούς , κατασκευή, υλικά και πως συμπεριφέρονται αυτά όταν προσπαθεί ένας ωρολογοποιός να συνθέσει 300 κομματάκια να λειτουργούν όλα συγχρονισμένα και να μετρούν το χρόνο
Σαφώς όλα τα ρολόγια φέρουν και εξωτερικό ένδυμα το οποίο δεν είναι μόνο για επίδειξη αλλά παίζει και ρόλο στη λειτουργία του ρολογιού.
Συνεπώς μη κομπλάρεις όταν βλέπεις κάνα χρυσό ρολόι σε καμμία φωτογραφία και κάνεις σαν αδικημένος εργάτης ανθρακωρυχείων στην Αγγλία. Φόρουμ για ρολόγια είναι και όχι  επαναστατικό φυλλάδιο.
Με υπόληψη
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 17, 2008, 12:19:47 μμ από george_ »

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 11:03:21 πμ »
να θελεται να μας μιλισεται για υψηλα επιτευγματα ωρολογοποιιας
ειμαστε ολο αυτια αν θελετε να μας κοκορευτειται για τα ακριβα αποκτηματα σας εισαστε γελασμενοι

Μεγαλη αστοχια να λες κατι τετοιο σ ενα φορουμ για ορολογοποιια.Οι περισσοτεροι εδω μεσα πριν απο καθε αγορα,αλλα και για καθε ρολοι ξεψειριζουμε και το τελευταιο βιδακι και εκει εστιαζονται κυριως οι συζητησεις.Εχεις δει απο πολλα μελη να κοκορευονται;Εχω προσωπικα οχι,κι αυτο εχει να κανει με το οτι ειναι λατρεις και γνωστες του αντικειμενου και το αγοραζουν συνηδητοποιημενα κι οχι  προς επιδειξη.
Οσο για το ακριβο και το φθηνο ρολοι που αναφερθηκε και απο αλλο μελος,ειναι καθαρα υποκειμενικο.
Για μενα τα 300Ε μπορει να ειναι το οριο,γι αλλον τα 30.000Ε.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 17, 2008, 12:20:02 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 11:19:13 πμ »
Εγώ πάντως βλέπω και ταυτόχρονα μαθαίνω από ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν με θέρμη και ενδιαφέρον θέματα για πολύ φτηνά έως και πολύ ακριβά ρολόγια. Ορα το ρολόι του φορουμ η λίστα για το οποίο απαρτίζεται και από ανθρώπους που όχι μόνο και ξέρουν αλλά και έχουν καλά-ακριβά ρολόγια....
Αρά μαλλον κάνεις λάθος αγαπητε φίλε....
Ο Ιδομενέας χαρακτηριζόταν από σωφροσύνη μην τον απογοητευεις και μαζί με αυτόν και αυτούς που παρακολουθούν αυτό το φόρουμ. ;) 
Φιλικά
Λαμπρος
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 17, 2008, 12:20:22 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 12:23:39 μμ »

θες να μας δημιουργησεις ψυχολογικα?ε? ;D

Αποσυνδεδεμένος Geosar

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 12:57:40 μμ »

Οι πραγματικοτητες σε ορισμενα θεματα, φιλε nin, δεν ειναι πολλες - δεν εχει ο καθενας απο μια....υπαρχει η γνωστη ''κοινη λογικη''
Και αυτη υπαγορευει οτι η αγορα ρολογιων που στοιχιζουν απο 2-3 χιλιαρικα και πανω δεν ειναι προτεραιοτητα ή χομπι
για ανθρωπους με μεση οικονομικη κατασταση...(φανταζομαι οι περισσοτεροι εκει ανηκουμε) και το τονιζω οτι απευθυνομαι σε αυτη την
κατηγορια ανθρωπων...
Οσον αφορα το παθη, δεν ειναι αποδεκτα μονο τα ..φθηνα αλλα τα μεταξωτα βρακια θελουν και μεταξωτους......
Αλλιως γινεσαι γραφικος, ψωνιο..
Για να το κλεινω το θεμα, ο λογος που γραφω αυτα που γραφω ειναι για μην δοθει προτεραιοτητα στην συλλογη ή αποκτηση ακριβων ρολογιων απο
ατομα με περιορισμενες οικ. δυνατοτητες μονο και μονο για ειναι ''must'' και για λογους επιδειξης...(τα εχω ξαναναφερει αλλωστε)
Και εδω μεσα, σε ορισμενες περιπτωσεις, ''θεοποιειται'' το ρολοι..
Τα ακριβα ρολογια ,κατα τη γνωμη μου , ειναι κατα 99% status symbol..
Εαν τα ρολεξ τα φορουσαν αλλοδαποι και εκαναν 500 ευρω δεν θα τα επαιρνε (σχεδον) κανενας....

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 01:18:59 μμ »
Geosar να σου στελνουμε τα εκκαθαριστικα μας να μας βγαζεις ετησιο κονδυλι ποσο μας αναλογει να χαλαμε για ρολογια ανα ετος... ;D
Ελεος βρε φιλε,το χομπι ειναι χομπι,αλλος το παιρνει χαλαρα,αλλος παθιαζεται και ξεπαραδιαζεται,κοιτα γυρω σου απ το ποδοσφαιρο μεχρι τ αυτοκινητα,στα ρολογια κολλησες!

Αποσυνδεδεμένος Fernando

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 01:30:31 μμ »
Οι πραγματικοτητες σε ορισμενα θεματα, φιλε nin, δεν ειναι πολλες - δεν εχει ο καθενας απο μια....υπαρχει η γνωστη ''κοινη λογικη''
Και αυτη υπαγορευει οτι η αγορα ρολογιων που στοιχιζουν απο 2-3 χιλιαρικα και πανω δεν ειναι προτεραιοτητα ή χομπι
για ανθρωπους με μεση οικονομικη κατασταση...(φανταζομαι οι περισσοτεροι εκει ανηκουμε) και το τονιζω οτι απευθυνομαι σε αυτη την
κατηγορια ανθρωπων...
Οσον αφορα το παθη, δεν ειναι αποδεκτα μονο τα ..φθηνα αλλα τα μεταξωτα βρακια θελουν και μεταξωτους......
Αλλιως γινεσαι γραφικος, ψωνιο..
Για να το κλεινω το θεμα, ο λογος που γραφω αυτα που γραφω ειναι για μην δοθει προτεραιοτητα στην συλλογη ή αποκτηση ακριβων ρολογιων απο
ατομα με περιορισμενες οικ. δυνατοτητες μονο και μονο για ειναι ''must'' και για λογους επιδειξης...(τα εχω ξαναναφερει αλλωστε)
Και εδω μεσα, σε ορισμενες περιπτωσεις, ''θεοποιειται'' το ρολοι..
Τα ακριβα ρολογια ,κατα τη γνωμη μου , ειναι κατα 99% status symbol..
Εαν τα ρολεξ τα φορουσαν αλλοδαποι και εκαναν 500 ευρω δεν θα τα επαιρνε (σχεδον) κανενας....
[/quote]

Η ματαιοδοξια σαν συναισθημα ειναι ανθρωπινο προσον φιλτατε Geosar.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 01:53:11 μμ »
Το πόσο ακριβό είναι ένα ρολόι δεν έγκειται στο πόση "φιγούρα" θα κάνει ... !!!
Αλλά πόσες ΧΙΛΙ’ΔΕΣ ώρες χρειάστηκε να το κατασκευάσουν από τι υλικά, τι τεχνολογικές καινοτομίες, πατέντες ή και αν είναι περιορισμένης παραγωγής.
Και αν θεορείς ότι τα Rolex είναι ακριβά ή κάπες άλλες μάρκες που ξέρεις/ξέρω,
θα σου πω ότι υπάρχουν μάρκες και φίρμες που ούτε εσύ ούτε εγώ τις ξέρουμε και στοιχίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ και μην μου πεις ότι θα τις αναγνώριζες αυτές ή τα ρολόγια αυτά ...

Αυτά τα λίγα, Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 03:38:35 μμ »
Πω, πω.....τα λόγια μου πέρασαν στην Ιστορία!

Όπως ίσως κάποια παλαιότερα μέλη θυμούνται είμαι έμπορος. Όχι ρολογιών, αλλά ενός αντικειμένου 100% χειροποίητου το οποίο υπάγεται στην κατηγορία των "Έργων τέχνης". Περισσότερα δεν αναφέρω -δε χρειάζεται κιόλας- για ευνόητους λόγους.

Όλες οι μάρκες ρολογιών στην προσπάθειά τους να "υποστηρίξουν" το προιόν τους κάνουν αναφορές σε παλαιότερες εποχές της ωρολογοποιίας, λανσάροντας ουσιαστικά το νέο μοντέλο ως μία αναβίωση-εξέλιξη του παλιού. Αυτή η παραπομπή στο παρελθόν γοητεύει τον καταναλωτή, διαστρεβλώνει όμως την πραγματικότητα και κάνει ένα χρηματιστηριακό προιόν (όλες οι πρώτες ύλες χρηματιστηριακά προιόντα είναι) να φαίνεται ως κομμάτι της Ιστορία της τέχνης.

Στέφανε, (StefMac) δε νομίζω να πιστεύεις ότι το κόστος λιανικής ανεβαίνει από τους παράγοντες που αναφέρεις. Δε θυμάμαι σε ποιο τεύχος του Chronos Oro είχα διαβάσει μία συνέντευξη του Frank Muller που αναφερόμενος στα tourbillon έλεγε ότι αν τα τιμολογούσαν φθηνά θα ήταν "...σα να καταστρέφαμε το όνειρο ενός μικρού παιδιού!"
Βέβαια ρολόγια της τάξεως των 100+ χιλιάδων ευρώ δε πωλούνται σε τιμές λιανικής με τον τρόπο που εμείς το αντιλαμβανόμαστε.....

Δε ρίχνω στο πυρ το εξώτερον τα μηχανικά, ακριβά ρολόγια, αν αυτό αντιλαμβάνεται κάποιος! Απλά τα θεωρώ μία τεχνολογική εξέλιξη και τα περί χειροποίητου, tribute to the past και κάτι άλλα marketing-ίστικα  τα ακούω βερεσέ! Ας τα αγοράζουμε, αλλά ας το κάνουμε συνειδητοποιημένα!

Και κάτι τελευταίο πριν με "λιθοβολήσετε"! Η τέχνη να ξέρετε δε πουλιέται, δεν αγοράζεται και δεν έχει να κάνει κατά κανόνα με το "φίνο" της κατασκευής. Έργο τέχνης ονομάζεται το αντικείμενο που κατασκευάζεται, όχι σε γραμμή παραγωγής, μοναδικά και μαρτυρά τον ψυχισμό και τη δεξιοτεχνεία ενός άγνωστου καλλιτέχνη! Και επουδενεί αποσκοπεί στο κέρδος!

Υ.Γ 1: Λιθοβολήστε ελεύθερα, εγώ και πάλι θα σας διαβάζω!

Υ.Γ 2: Ο τίτλος του θέματος δεν έχει καμία σχέση με τη συζήτηση!

Φιλικά, όπως πάντα!
Γιώργος...

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 04:05:15 μμ »
houston έγραψε:
Και κάτι τελευταίο πριν με "λιθοβολήσετε"! Η τέχνη να ξέρετε δε πουλιέται, δεν αγοράζεται και δεν έχει να κάνει κατά κανόνα με το "φίνο" της κατασκευής. Έργο τέχνης ονομάζεται το αντικείμενο που κατασκευάζεται, όχι σε γραμμή παραγωγής, μοναδικά και μαρτυρά τον ψυχισμό και τη δεξιοτεχνεία ενός άγνωστου καλλιτέχνη! Και επουδενεί αποσκοπεί στο κέρδος

=D>μπράβο φίλε μια χαρά τα είπες,ΓΙΑ ΜΕΝΑ Καλύτερα δεν γινόταν.......... ;)  ειδικά το τελευταίο όταν κι εγώ ανέφερα κάτι ανάλογο για την διάσημη Lange , μερικοί με είχαν παρεξηγήσει,ΑΠΛΑ διότι τους χαλάω το ΟΝΕΙΡΟ όπως ανέφερες παραπάνω.....και πάλι ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 17, 2008, 04:26:30 μμ »
=D>μπράβο φίλε μια χαρά τα είπες,ΓΙΑ ΜΕΝΑ Καλύτερα δεν γινόταν.......... ;)  ειδικά το τελευταίο όταν κι εγώ ανέφερα κάτι ανάλογο για την διάσημη Lange , μερικοί με είχαν παρεξηγήσει,ΑΠΛΑ διότι τους χαλάω το ΟΝΕΙΡΟ όπως ανέφερες παραπάνω.....και πάλι ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!

Α ρε Konakis....το είχα καταλάβει από τα πρώτες σου κιόλας δημοσιεύσεις ότι οι απόψεις μας συμπίπτουν!!!

Επαναλαμβάνω, δε καταδικάζω την "ύπαρξη" των ακριβών ρολογιών! Απλά θεωρώ ότι η αγορά τους -και κανενός άλλου ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ- δε πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός....