Μονολεκτικά ΝΑΙ ...
Ουσιαστικά λέγετε Co-Axial.
Αυτό δεν το ξέρουμε εκ' των προτέρων και μιλάμε πάντα για ένα κολοσσό που λέγετε ΩΜΕΓΑ,
και μια καλή εταιρία που λέγετε ORIS.
Διαλέγεις και παίρνεις ή καλύτερα ότι πληρώσεις παίρνεις.Και πάλι μονολεκτικά ΝΑΙ ...
Εάν δεν αντιλαμβάνεσαι όπως και εμείς πριν μερικά χρόνια ...
Ρωτάς, διαβάζεις, μαθαίνεις ...
Και αν όλα αυτά τα θεωρείς ανούσια δικαίωμα σου αλλά δεν αγοράζεις μηχανικό ρολόι παίρνεις ένα Quartz και δεν χρειάζεται να διαβάσεις πιω κάτω.
Αν και εγώ έχω πει στο παρελθών για γυαλισμένες και μη ΕΤΑ, ακόμα και εγώ όταν είδα ότι λύνουν τελείως όλο το μηχανισμό τον επί ασημώνουν ή τον γαλβανίζουν και του γυαλίζουν ΌΛΑ του τα κομμάτια ένα προς ένα και μετά τον επανασυρναμολογούν από την αρχή ...
Δύστυχος ή ευτυχώς στην Ελβετική ωρολογοποιία ισχύει κατά μεγάλο βαθμό όπια εργασία πληρώνεται και πάλι ότι αγοράσεις παίρνεις !!!
Όσο για το marketing υπάρχει ακόμα και στην πιω μικρή εταιρία !!!
Δεν είναι όλα ή του ύψους ή του βάθους ούτε εμένα μου περισσεύουν,
αλλά όταν διαβάσεις πίσω από το όνομα τι ιστορία κρύβει θα καταλάβεις ...
Και επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλος λόγος για ΟΝΌΜΑΤΑ, είναι το Νο1 για την αξία μιας εταιρίας ...
Για να μην επεκταθώ περισσότερο σκέψου πόσες φορές το ΌΝΟΜΑ σε μία εταιρία σε έκανε να την προτιμήσεις αυτήν και όχι μια άλλη !!!
Ακόμα και αυτούς που πιστεύεις ότι τους έφτιαξαν σε μια ώρα
από πίσω από τα σχέδια υπάρχουν χρόνια μελετών εξελίξεις και πειραμάτων !!!
Σαν παράδειγμα δες σήμερα πόσες εταιρίες κατασκευάζουν δικές τους Calibres, πραγματικά δικές τους
και κάθε πόσα χρόνια κατασκευάζουν νέους μηχανισμούς !!!
Φίλε μου οι Ελβετοί ασχολούνται με την κάθε λεπτομέρεια
γι' αυτό και κατασκευάζουν τα καλύτερα ρολόγια στον κόσμο !!!
Πολύ φιλικά
Στέφανος.
Σιγουρα γνωριζεις παραπανω πραγματα για ρολογια..
Σιγουρα μου αρεσουν πολυ τα αυτοματα ρολογια..(γι'αυτο εχω αγορασει 2!!)
Πιστευω ομως οτι η ''αληθεια'' για την χρηματικη αξια των ρολογιων βρισκεται περιπου σε αυτα τα λογια...
''Αυτό εκμεταλεύονται οι ρουφιάνες οι εταιρείες, όχι μόνο των ρολογιών αλλά και άλλων ειδών τέχνης......Σου πουλάνε αυτό το "συναίσθημα", σε καλύπτουν με το πέπλο του παρελθόντος και του μυστηρίου, σου δείχνουν φώτο και βίντεο από τα παλιά χρόνια, τότε που όλα ήταν "σχετικά" ορίτζιναλ....και προσπαθούν να σε πείσουν ότι αγοράζοντας το "τρελό" ρολόι αγοράζεις ένα κομμάτι της ιστορίας της τέχνης.....και το καταφέρνουν καλά....
Στην ουσία όμως μιλάμε για επενδυτές, για ματσό τύπους που βρήκαν τη φόρμουλα του κέρδους μέσω του ξεπουλήματος της ιστορίας και της "τέχνης"......
Τέχνη.....σιγά τα καλσόν......
Δεν έχω ψευδαισθήσεις.....αγοράζω ρολόγια, γιατί όπως πολύ σωστά είπε ο φίλος ΜΗΤΣ, τα θεωρώ κοσμήματα για τον άντρα....τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.....''
....τα οποια ανηκουν σε εναν ανθρωπο απο αυτο το φορουμ και ο οποιος προφανως εχει παθος για τα ρολογια...
Καλο ειναι ο ανθρωπος να εχει ενα (υγιες) παθος αλλα μην κοροιδευομαστε....
Αυτα τα (ακριβα) ρολογια τα αγοραζουμε , σε ενα μεγαλο ποσοστο, για επιδειξη, για να νιωθουμε
''σπουδαιοι'' , ξεχωριστοι, λεφταδες κτλ....
Και οσα περισσοτερα λεφτα δινουμε τοσο πιο ....κυριλε αισθανομαστε...!
Αυτα....