Ψηφοφορία

Καινούργιο MTG-S1000BD-5AER παλιάς γενιάς, χωρίς GPS ή Bluetooth, RG two-tone
0 (0%)
Pre-owned MTG-G1000RS-1AJF παλιάς γενιάς, με GPS, χωρίς Bluetooth, 25% πιό ακριβό
2 (40%)
Pre-owned MTG-S1000D-1A παλιάς γενιάς, χωρίς GPS & Bluetooth, 12% πιό φθηνό
0 (0%)
Καινούργιο MTG-B1000D-1AER τελευταίας γενιάς, χωρίς GPS, με Bluetooth & ss μπρασελέ
2 (40%)
Καινούργιο MTG-B1000XB-1AER τελ. γενιάς, carbon, χωρίς GPS, με Bluetooth & καουτσούκ
1 (20%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 4

Η ψηφοφορία έληξε: Ιούνιος 07, 2020, 02:20:21 μμ

Αποστολέας Θέμα: G-Shock MRG νέας γενιάς με Bluetooth [ή] παλιάς με GPS  (Αναγνώστηκε 3363 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
G-Shock MRG νέας γενιάς με Bluetooth [ή] παλιάς με GPS
« στις: Μάιος 30, 2020, 02:20:21 μμ »
Πάμε μία ψηφοφορία να πάρω μιά ιδέα τί είναι πιό προτεινόμενο γενικά, μιας και αυτά τα νέα (τελευταίας γενιάς με sapphire και την πιό μαζεμένη στρογγυλή κάσα) δεν τα έχω δοκιμάσει.

Είμαι ανάμεσα σε ένα τέτοιο νέας γενιάς (με μπρασελέ) και σε ένα ίδιο με κάσα carbon αλλά με λουρί καουτσούκ.
Εδώ δεν έχω δοκιμάσει τίποτε και δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερο το μπρασελέ ή αν το λουρί καουτσούκ φθάνει και περισσεύει (το μοντέλο με κάσα carbon είναι πιό ακριβό γενικά).

Επίσης υπάρχει και η επιλογή καινούργιου ή και (σε καλή κατάσταση) μεταχειριεμένου παλιάς γενιάς, το οποίο έχει μεγαλύτερη κάσα αλλά δεν έχει Bluetooth.
Εδώ όλες οι επιλογές έχουν μπρασελέ, και 1-2 από αυτές έχουν και GPS, που βέβαια ανεβάζει την τιμή κατά περίπου 20% από το μέσο όρο όλων των επιλογών.
Την παλιά, μεγάλη κάσα (αυτήν που τώρα έχουν τα GST-B1000) την ξέρω καλά, κι αν και μεγάλη είμαι ΟΚ.

Λατρεύω το Bluetooth μιας και με ενοχλεί όταν τα ρολόγια μένουν πίω ή πάνε μπροστά.
Το Multi-Band 5/6 το θεωρώ άχρηστο διότι στις χώρες που πηγαίνω (Ελλάδα, Κορέα κυρίως) δεν πιάνει.
Είχα MRG με GPS παλιά και το έδωσα γρήγορα λόγω μεγέθους, αν το είχα όμως τώρα θα το κρατούσα διότι αυτό το στυλ, μέγεθος και complications των ρολογιών αυτών ταιριάζουν με την καθημερινότητά μου.

Σχόλια, εμπειρίες και γνώμες όλα ευπρόσδεκτα φυσικά - κι ευχαριστώ προκαταβολικά.

Να δώσω και μερικές φωτό για να ξέρουμε και για τί μιλάμε.

Επιλογή 1: Καινούργιο MTG-S1000BD-5AER παλιάς γενιάς, χωρίς GPS ή Bluetooth, RG two-tone.

Επιλογή 2: Pre-owned MTG-G1000RS-1AJF παλιάς γενιάς, με GPS, χωρίς Bluetooth, 25% πιό ακριβό από το μέσο όρο όλων.

Επιλογή 3: Pre-owned MTG-S1000D-1A παλιάς γενιάς, χωρίς GPS & Bluetooth, 12% πιό φθηνό από το μέσο όρο όλων.

Επιλογή 4: Καινούργιο MTG-B1000D-1AER τελευταίας γενιάς, χωρίς GPS, με Bluetooth & ss μπρασελέ.

Επιλογή 5: Καινούργιο MTG-B1000XB-1AER τελ. γενιάς, carbon, χωρίς GPS, με Bluetooth & καουτσούκ.

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: G-Shock MRG νέας γενιάς με Bluetooth [ή] παλιάς με GPS
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 30, 2020, 04:04:32 μμ »
Φιλε μου ολα ειναι πολυ ωραια, αλλα μαλλον θα πηγαινα στην 2η επιλογη λογο GPS(αν σε εξυπηρετει) αλλιως την 4η επιλογη.

Seiko Rules
Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 30, 2020, 05:07:12 μμ »
Κώστα δεν έχω ιδέα από τα συγκεκριμένα!
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 30, 2020, 06:22:05 μμ »
Ναι πρέπει να υπάρχουν πληροφορίες εκεί έξω αλλά τώρα ποιός κάθεται να ψάξει...

Η 'παλιά' μεγάλη κάσα MTG είναι τώρα αυτή που έχουν τα G-Steel ('GST') τα οποία είναι χαμηλότερης κατηγορίας.
Ποιός ξέρει, είναι ίδια σε αντοχή, seals, κλπ.;

Όχι ότι είμαι των ειδικών δυνάμεων, αλλά θέλω να πω καλό είναι να τα ξέρει κανείς αυτά.
Αλλά ποιός κάθεται τώρα να ξημεροβραδιάζεται στα φόρουμ έξω για G-Shock;
Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος, δεν τον ξοδεύω πιά σε τέτοιες δραστηριότητες.

Τα φόρουμ ρίχνουν λάδι στη φωτιά και σε κάνουν να θες να ψωνίζεις συνέχεια (πράγματα που δεν χρειάζεσαι).
Ένα ρολόι είναι στο κάτω-κάτω.

Τα 'νέα' MTG (στρογγυλή κάσα) αναβαθμίστηκαν με αντοχή και σε vibrations, για παράδειγμα.
Έχουν και Bluetooth.

Τέλος πάντων, θα δούμε.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 31, 2020, 11:19:39 μμ »
Εγώ πάντως Κωνσταντίνε με αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος

Με λίγα χρήσιμα features για να μη χρειάζεσαι μονίμως το...manual, σύνδεση Bluetooth και εμφάνιση η οποία μου επιτρέπει να το φοράω άνετα σε πολλές περιπτώσεις. Και μέγεθος απολύτως ανθρώπινο:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος GREDA

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 01, 2020, 12:05:35 πμ »
To GPS που χρησιμεύει?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 01, 2020, 10:49:09 πμ »
Πατάς εκεί το κουμπί και πιάνει το δορυφόρο, σου φέρνει το ρολόι ακριβώς, σαν να λέμε atomic clock/time.
Κι επίσης όταν πας κάπου αλλού (π.χ. από Ελλάδα σε Κίνα) τότε πατάς πάλι το κουμπί και αλλάζει (κάνει switch) την 'κυρίως' ώρα με τη 'δεύτερη' ώρα που έχει στο sub-dial.

Αυτά με GPS πάντως είναι από 17 χιλιοστά πάχος κάσας και πάνω, από ό,τι έχω δει.
Είχα βρει ένα περίεργο (καινούργιο) μοντέλο Citizen τον Νοέμβριο στην Κορέα, που ήταν πιό λεπτό, αλλά στυλιστικά ήταν μαύρο χάλι.

Τέλος πάντων, έχουν αλλάξει τα δεδομένα, βρήκα πηγή από Ιαπωνία με μεταχειρισμένα (σε site αγγελιών από ιδιώτες), βλέπω τιμές του στυλ €280 για το απλό MTG παλιάς γενιάς (περίπου 4 ετών) χωρίς GPS ή Bluetooth, και περί τα €480 για GPS μοντέλα (τα οποία στην Ευρώπη τα βρίσκεις €800-€1000)... Βέβαια υπάρχουν και τα ransom fees (που λένε και οι Άγγλοι για το τελωνείο) on top, όπως και το EMS, αλλά όπως κι αν το δεις συμφέρει.

Απ'την άλλη βέβαια μπορεί κανείς να πάρει ένα Bluetooth σαν του Άγγελου, να κάνει τη δουλειά του, κι όταν με το καλό μπει στο αεροπλάνο για την Άπω Ανατολή εκεί να καεί το πελεκούδι.

Αποσυνδεδεμένος GREDA

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 01, 2020, 10:57:17 πμ »
Με το bluetooth δεν συγχρονίζει και η ώρα του ρολογιού από το τηλέφωνο?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 01, 2020, 11:31:00 πμ »
Ναι φυσικά, κι αυτή είναι η ομορφιά εδώ.
Το app της G-Shock (όπως και της Edifice) είναι απλό και πολύ λειτουργικό.
Τά'χουν κάνει τώρα τα ρολόγια πολύ ωραία.

Απλά ίσως ένα MTG της κατηγορίας αυτής (με GPS εννοώ) είναι ακόμη καλύτερα φτιαγμένο σε όλα του (μπρασελέ κλπ.)
Λεπτομέρειες δεν γνωρίζω αλλά ό,τι πληρώνεις, παίρνεις.

Αποσυνδεδεμένος GREDA

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 01, 2020, 11:52:09 πμ »
Καταλήγω στο 4ο. Πιο μαζεμένη κάσα,μπρασελε,λογικά αν θες καουτσούκ φαντάζομαι ότι θα παίρνει του carbon γιατί μου φαίνονται ίδια,και τέλος είναι το καινούργιο μοντελο. Νομίζω ότι με το bluetooth θα είσαι πλήρως καλυμμένος.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 01, 2020, 12:56:06 μμ »
Νομίζω πως συμφωνώ...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 01, 2020, 01:10:23 μμ »

Του Χαρίλαου είναι πιο ωραίες.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 01, 2020, 01:17:21 μμ »
Κώστα καλησπέρα, ολες οι επιλογές σου ειναι σαφώς καλές η κάθε μια με ξεχωριστό τρόπο, αλλα εγώ θα κοίταζα σε preowned.... και το παρακατω mrg που ειναι τιτανιο το βρίσκω από τα καλυτερα metal black εκει εξω (παναλαφρο ομορφο και με ολα τα καλούδια). Αν θες ατσάλι και καλά.παρε ενα απο τα καινουρια slim edifice bluetooth που ειναι και φτηνό και καθάρισες.

https://www.ablogtowatch.com/casio-g-shock-mr-g-titanium-mrg-g1000-watch/
''Γιώργος''

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 01, 2020, 02:04:02 μμ »
Ευχαριστώ Γιώργο.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 01, 2020, 11:12:28 μμ »
Του Χαρίλαου είναι πιο ωραίες.
Wtf ? Πάλι δεν άλλαξα την ανάλυση;
Ορίστε:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Euryanax

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 03, 2020, 11:21:38 πμ »
Αν και η εμπειρια μου με το μουλτιμπαντ ειναι ακρως θετικη , καθε βραδυ συγχρονιζει , θα προτεινα το GPS.
Αν συνδυαστει και με solar , ακρως βολικο.

Βεβαια , για το bluetooth εχω προσωπικη εμπερια , με το gravitymaster.
Συγχρονιζεις οποτε θες.

Δυσκολη αποφαση

Ειναι καθαρα αποφαση τιτλου.
Δηλαδη τι θες να αναφερει το ρολοι σου.
Gps ή bluetooth ;

Στην ουσια φανταζομαι θα ειναι το ιδιο αποτελεσματικα.

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 03, 2020, 01:18:11 μμ »
Ναι, έτσι είναι.

Παρήγγειλα ήδη ένα MTG.
Το τελευταίο, νέας γενιάς (το στρογγυλό με το sapphire glass).
Δεν είναι το πιό όμορφο από αυτά που κοιτούσα, αλλά νομίζω είναι η πιό λογική επιλογή από όλες τις πλευρές.

Εκάθησα και το σκέφθηκα, είδα τους βασικούς παράγοντες κατ'εμέ:
- μέγεθος κάσας,
- επίπεδο κόστους όπως και προέλευση κτήσης,
- εμφάνιση/appeal στο μάτι το δικό μου,
- wearability,
- τί χρήση θέλω να του κάνω (πόσο, πότε - σε ποιές εποχές κλπ.),
- νέο ή pre-owned και σε τί κατάσταση / full set or not κλπ.,
- μπρασελέ ή rubber strap,
- complications (w/ particular reference to Multiband 6 / Bluetooth / GPS),
- ποσοστό (τιμής) πιό χαμηλά [ή] πιό ακριβά από τις τιμές Ιαπωνίας (και πόσο πιό ακριβά ή φθηνά - τιμές τις οποίες έχω ως reference μιας και πάντα από εκεί ψωνίζω), και
- αν είναι laborious ή όχι να το φέρω εδώ, και πόσο (δηλ. πόσο είναι το ρίσκο, τί δρόμο θέλω να ανοίξω αν πήγαινα σε pre-owned από ιδιώτη στην Ιαπωνία και αποστολή με EMS, κ.ο.κ.)

Η επιλογή ήταν τελευταίο μοντέλο, καινούργιο, το οποίο τελικά ήρθε στο +6% (στην τιμή) σε σχέση με το πόσο έχει σήμερα tax free στο Yodobashi, πράγμα πολύ θετικό συν φυσικά το ότι όλα αυτά φτιάχνονται αποκλειστικά στο Yamagata factory.

Δεν ξέρω τί θα κάνει η Casio με τα MR-G, τα τωρινά special (σκαλισμένα κλπ.) που είναι κάπου στο πεντοχίλιαρο είναι εξαιρετικά αλλά τέτοιο κομμάτι το παίρνεις αυτοπροσώπως μόνο εκεί, και δεν βλέπω στον κατάλογο να έχει επικείμενα μοντέλα. Ίσως το Bluetooth complication σε μεγάλο ποσοστό έχει αφήσει πίσω τα πλεονεκτήματα του Atomic / GPS, όσο κι αν κάποιοι μιλούν για 'κενά ασφαλείας' (που ουδείς αμφισβητεί, αλλά δεν έχεις λόγο να έχεις το ρολόι ή το κινητό στο 'on' του Bluetooth όλη μέρα - μιά φορά τη μέρα ή ανά 48 ώρες να κάνεις connect, συγχρονίζεται η ώρα και είσαι πανεύκολα spot on στο timekeeping).

Αν δεν είχα δώσει το GPS MR-G Ti που αγόρασα το καλοκαίρι του 2015, θα κράταγα αυτό (όσο χοντρή κάσα κι αν είχε) και δεν θα έπαιρνα νέο τώρα. Ήταν ρολογάρα φυσικά, και κρατούν και τις τιμές τους αυτά ως μεταχειρισμένα. Όμως όλοι κάνουμε λάθη και μαθαίνουμε, η ζωή πάει εμπρός και οι επιλογές μας είναι πάντα καλύτερες με την εμπειρία που έχουμε αποκομίσει.

Αποσυνδεδεμένος Euryanax

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 03, 2020, 01:40:01 μμ »
Καλως να το δεχθεις λοιπον.
Εργαλειο απ ολες τις αποψεις

Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• 50mm case
    • Προφίλ