Σοφά λόγια.
Και κοίτα να συντομεύεις το ΥΓ. σου Νίκο.
Γιώργο φίλε μου καλησπέρα.
Σοφός σίγουρα δεν είμαι αλλά μέσα από αυτό το φόρουμ και έχοντας μιλήσει με πολύ αξιόλογα μέλη κατάλαβα τι σημαίνει ρολόι και ιδιαίτερα μηχανικό ρολόι.
Επίσης νομίζω ότι κατάλαβα τι σημαίνει αγάπη για το ρολόι.
Θα είμαι ειλικρινής ποτέ μου δεν κάθισα να μετρήσω την ακρίβεια ενός μηχανικού μου ρολογιού.
Ποτέ μου δεν έφτιαξα ένα διπλό espresso και αφιέρωσα μισή ώρα να κουρδισω το μηχανικό μου ρολόι η να βάλω μια λουπα να παρατηρήσω τις κατασκευαστικες λεπτομέρειες του.
Ίσως έχω ακόμα πολλά να μάθω.
Αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι τα Ρολεξ τα τελευταία 5 χρονια είναι η ποιο αξιόπιστη επιλογή. Το αγοράζεις το φοράς και το πουλάς στα ίδια χρήματα ή αντε να χάσεις και 500 ευρω. Είμαι σίγουρος ότι τα 500 ευρω για κάποιον που φοράει ένα ή δύο ή τρία Ρολεξ είναι ότι ένα πακέτο τσιγάρα για κάποιον που δεν φοράει ρολόι. Αναλώσιμη αξία χρημάτων.
Για εμένα το κεφάλαιο Ρολεξ έκλεισε. Όχι γιατί δεν αξίζουν. Όχι γιατί δεν είναι καλά ρολόγια. Όχι γιατί τα φοράνε άλλοι. Απλά θεωρώ ότι εμένα προσωπικά δεν με εκφράζει αυτό το status που δημιούργησε η συγκεκριμένη εταιρεία.
Όσο αφορά την Panerai ήταν το πρώτο μου ρολόι που με ώθησε ουσιαστικά στα ρολόγια των 5.000+ ευρώ. Ιδιαίτερα ρολόγια για ιδιαίτερους κατόχους.
Προσπάθησα να αποκτησω ένα αποθημενο στόχο το 605 αλλά δεν τα κατάφερα ποτέ. Βλέπεις αυτή η τακτική της Panerai να βγάζει κάθε χρόνο 5 limited editions και να πουλάει ρολόγια δίχως καμία ιδιαίτερη μηχανική ευρεσιτεχνία σε ποσό που πριν από 5 χρονια έπαιρνε κάποιος Patek Philippe δεν μου κάθεται καλά.
Κατέληξα ότι τα 47 χιλιοστά ίσως δεν μου ταιριάζουν και έτσι σταματησα την αναζήτηση.
Πριν από 5 χρονια ο φίλος Κώστας Centaur μου είχε φτιάξει ένα εξαιρετικό λουρί για το 305 που είχα. Λουριά πέρασαν πολλά από Σιμονα και άλλους αλλά έφυγαν όπως και τα Panerai μου.
Το λουρί του Κώστα όμως έμεινε και περιμένει να βρει το ταίρι του.
Κάποια στιγμή ίσως κάνω την υπέρβαση και αναζητήσω το ένα και μοναδικό μου Panerai ιδιαίτερα τώρα που η εταιρεία προσφέρει 8 χρόνια ανέμελης λειτουργίας μέσα από την 8η εγγύηση αλλά θα είμαι ειλικρινής είμαι πολύ ιδιότροπος αγοραστής.