Αποστολέας Θέμα: Αγορά Rolex Two Tone  (Αναγνώστηκε 14906 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγορά Rolex Two Tone
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουάριος 12, 2020, 09:37:32 μμ »
Ευθύμη πάνω κάτω έχουμε την ίδια ωρολογιακή πορεία.
Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου κάποιες σκέψεις.

Αποσύρθηκα  λίγο νωρίτερα από εσένα από την Ρολεξ λόγω  ηλικίας (μεγαλύτερος σου νομίζω αλλά με μικρότερη ωρολογιακή εμπειρία) και ενός άλλου κεφαλαίου που απαιτεί θυσίες.

Φίλε άσε τα Ρολεξ. Δεν είναι για εσένα. Οτι και να βγάλει στην Βασιλεία πάλι θα ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισων ADs και καπελων για να αποκτήσει κάποιος ένα ρολόι μαζικής παραγωγής μέσω τεχνικής μειωμένης παραγωγής.

Προσωπικά ήμουν μεγάλος φαν της εταιρείας μέχρι που κατάφερα και απεκτησα κάποια Hot κομμάτια. Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι ξαφνικά τα Ρολεξ έγιναν μόδα ότι άρχισαν να τα κυνηγούν και να τα φορούν άτομα που δεν ξέρουν ποια η διαφορά του μηχανικού από το Quartz ρολόι, ποια η διαφορά από τον κωδικό 116710 και 126710 με ώθησε στο περιθώριο.

Όπως έχω πει χρήματα από τα ρολόγια δεν βγάζω οπότε και έφυγαν όλα. Έχει μείνει ένα 126600 του 2017 ΜΚ1 και με την πρώτη ευκαιρία θα φύγει και αυτό. Βλέπεις το Fifthy Fathom το εκθρόνισε και το φοράω δίχως να κοιτάει κάνεις τον καρπό μου.

ΥΩ δεν είμαι μόδα. ΥΩ είναι να αγοράζεις κάτι για αυτό που πραγματικά προσφέρει και όχι το πιθανό μελλοντικό κέρδος. ΥΩ σίγουρα δεν είναι η Ρολεξ.

Έχεις τις γνωριμίες μέσα από το φόρουμ, εκεί που βρίσκεσαι και τις απαραίτητες γνώσεις. Βάλε ένα στόχο που εσύ πραγματικά θέλεις που σε γεμίζει προσωπικά και όταν τον βρεις κάνε το παν να τον κατακτήσεις.
Ο στόχος μπορεί να είναι ένα ρολόι των 5.000 ευρώ είτε ένα ρολόι των 40.000 ευρώ. Αρκεί να είναι δικός σου στόχος βάση όσων σε εκφράζουν και θέλεις. Μετά από τοσα ρολόγια έχεις εμπειρία.
Δεν έχει νόημα να αγοράζεις και να πουλάς με τις γνώσεις που έχεις.

Οταν τον κατακτήσεις τότε θεωρώ θα έχεις φτάσει στην Ιθάκη σου. Μέχρι τότε καλές αναζητήσεις και εξερευνήσεις. Μην ξεχνάς ότι το ταξίδι κοστίζει και όσο αργείς να το ολοκληρώσεις τόσο πληρώνεις.

ΥΓ. Η μόνη εταιρεία που θα ήθελα να αγοράσω ένα ρολόι είναι η Panerai. Διότι η Panerai μπορεί να μην είναι ΥΩ να μην είναι μόδα αλλά είναι ιδεολογία που μόνο ένας Paneristi μπορεί να καταλάβει. Ίσως κάποια στιγμή το καταφέρω. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω κρατήσει ένα 26ρι χειροποίητο λουρί από τον Κώστα από γαλλική θήκη φυσιγγίων. Θα βρεθεί το ρολόι στο μέλλον.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουάριος 12, 2020, 10:27:27 μμ »
Σοφά λόγια.

Και κοίτα να συντομεύεις το ΥΓ. σου Νίκο.

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουάριος 13, 2020, 10:36:16 πμ »
Ευθύμη πάνω κάτω έχουμε την ίδια ωρολογιακή πορεία.
Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου κάποιες σκέψεις.

Αποσύρθηκα  λίγο νωρίτερα από εσένα από την Ρολεξ λόγω  ηλικίας (μεγαλύτερος σου νομίζω αλλά με μικρότερη ωρολογιακή εμπειρία) και ενός άλλου κεφαλαίου που απαιτεί θυσίες.

Φίλε άσε τα Ρολεξ. Δεν είναι για εσένα. Οτι και να βγάλει στην Βασιλεία πάλι θα ξεκινήσει ένα κυνήγι μαγισων ADs και καπελων για να αποκτήσει κάποιος ένα ρολόι μαζικής παραγωγής μέσω τεχνικής μειωμένης παραγωγής.

Προσωπικά ήμουν μεγάλος φαν της εταιρείας μέχρι που κατάφερα και απεκτησα κάποια Hot κομμάτια. Από εκεί και πέρα το γεγονός ότι ξαφνικά τα Ρολεξ έγιναν μόδα ότι άρχισαν να τα κυνηγούν και να τα φορούν άτομα που δεν ξέρουν ποια η διαφορά του μηχανικού από το Quartz ρολόι, ποια η διαφορά από τον κωδικό 116710 και 126710 με ώθησε στο περιθώριο.

Όπως έχω πει χρήματα από τα ρολόγια δεν βγάζω οπότε και έφυγαν όλα. Έχει μείνει ένα 126600 του 2017 ΜΚ1 και με την πρώτη ευκαιρία θα φύγει και αυτό. Βλέπεις το Fifthy Fathom το εκθρόνισε και το φοράω δίχως να κοιτάει κάνεις τον καρπό μου.

ΥΩ δεν είμαι μόδα. ΥΩ είναι να αγοράζεις κάτι για αυτό που πραγματικά προσφέρει και όχι το πιθανό μελλοντικό κέρδος. ΥΩ σίγουρα δεν είναι η Ρολεξ.

Έχεις τις γνωριμίες μέσα από το φόρουμ, εκεί που βρίσκεσαι και τις απαραίτητες γνώσεις. Βάλε ένα στόχο που εσύ πραγματικά θέλεις που σε γεμίζει προσωπικά και όταν τον βρεις κάνε το παν να τον κατακτήσεις.
Ο στόχος μπορεί να είναι ένα ρολόι των 5.000 ευρώ είτε ένα ρολόι των 40.000 ευρώ. Αρκεί να είναι δικός σου στόχος βάση όσων σε εκφράζουν και θέλεις. Μετά από τοσα ρολόγια έχεις εμπειρία.
Δεν έχει νόημα να αγοράζεις και να πουλάς με τις γνώσεις που έχεις.

Οταν τον κατακτήσεις τότε θεωρώ θα έχεις φτάσει στην Ιθάκη σου. Μέχρι τότε καλές αναζητήσεις και εξερευνήσεις. Μην ξεχνάς ότι το ταξίδι κοστίζει και όσο αργείς να το ολοκληρώσεις τόσο πληρώνεις.

ΥΓ. Η μόνη εταιρεία που θα ήθελα να αγοράσω ένα ρολόι είναι η Panerai. Διότι η Panerai μπορεί να μην είναι ΥΩ να μην είναι μόδα αλλά είναι ιδεολογία που μόνο ένας Paneristi μπορεί να καταλάβει. Ίσως κάποια στιγμή το καταφέρω. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω κρατήσει ένα 26ρι χειροποίητο λουρί από τον Κώστα από γαλλική θήκη φυσιγγίων. Θα βρεθεί το ρολόι στο μέλλον.
Νίκο σε ευχαριστώ για την παράθεση των σκέψεων σου, ξεκίνησα να γράφω πολλές φορές και δεν τα καταφέρνω, είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνουμε από κοντά κι ελπίζω να τα καταφέρουμε
Είμαι Αθήνα και θα περάσω το απόγευμα να δω τι μπορώ να βρω σε retail και αν θα μου αρέσει.. τελικά μπήκε και το 126711 GMT στο παιχνίδι, αν το δω και μου αρέσει ίσως.. θα δείξει!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουάριος 13, 2020, 08:38:22 μμ »
Σοφά λόγια.

Και κοίτα να συντομεύεις το ΥΓ. σου Νίκο.
Γιώργο φίλε μου καλησπέρα.

Σοφός σίγουρα δεν είμαι αλλά μέσα από αυτό το φόρουμ και έχοντας μιλήσει με πολύ αξιόλογα μέλη κατάλαβα τι σημαίνει ρολόι και ιδιαίτερα μηχανικό ρολόι.

Επίσης νομίζω ότι κατάλαβα τι σημαίνει αγάπη για το ρολόι.

Θα είμαι ειλικρινής ποτέ μου δεν κάθισα να μετρήσω την ακρίβεια ενός μηχανικού μου ρολογιού.

Ποτέ μου δεν έφτιαξα ένα διπλό espresso και αφιέρωσα μισή ώρα να κουρδισω το μηχανικό μου ρολόι η να βάλω μια λουπα να παρατηρήσω τις κατασκευαστικες λεπτομέρειες του.

Ίσως έχω ακόμα πολλά να μάθω.

Αυτό που έχω συμπεράνει είναι ότι τα Ρολεξ τα τελευταία 5 χρονια είναι η ποιο αξιόπιστη επιλογή. Το αγοράζεις το φοράς και το πουλάς στα ίδια χρήματα ή αντε να χάσεις και 500 ευρω. Είμαι σίγουρος ότι τα 500 ευρω για κάποιον που φοράει ένα ή δύο ή τρία Ρολεξ είναι ότι ένα πακέτο τσιγάρα για κάποιον που δεν φοράει ρολόι. Αναλώσιμη αξία χρημάτων.

Για εμένα το κεφάλαιο Ρολεξ έκλεισε. Όχι γιατί δεν αξίζουν. Όχι γιατί δεν είναι καλά ρολόγια. Όχι γιατί τα φοράνε άλλοι. Απλά θεωρώ ότι εμένα προσωπικά δεν με εκφράζει αυτό το status που δημιούργησε η συγκεκριμένη εταιρεία.

Όσο αφορά την Panerai ήταν το πρώτο μου ρολόι που με ώθησε ουσιαστικά στα ρολόγια των 5.000+ ευρώ. Ιδιαίτερα ρολόγια για ιδιαίτερους κατόχους.

Προσπάθησα να αποκτησω ένα αποθημενο στόχο το 605 αλλά δεν τα κατάφερα ποτέ. Βλέπεις αυτή η τακτική της Panerai να βγάζει κάθε χρόνο 5 limited editions και να πουλάει ρολόγια δίχως καμία ιδιαίτερη μηχανική ευρεσιτεχνία σε ποσό που πριν από 5 χρονια έπαιρνε κάποιος Patek Philippe δεν μου κάθεται καλά.

Κατέληξα ότι τα 47 χιλιοστά ίσως δεν μου ταιριάζουν και έτσι σταματησα την αναζήτηση.

Πριν από 5 χρονια ο φίλος Κώστας Centaur μου είχε φτιάξει ένα εξαιρετικό λουρί για το 305 που είχα. Λουριά πέρασαν πολλά από Σιμονα και άλλους αλλά έφυγαν όπως και τα Panerai μου.

Το λουρί του Κώστα όμως έμεινε και περιμένει να βρει το ταίρι του.

Κάποια στιγμή ίσως κάνω την υπέρβαση και αναζητήσω το ένα και μοναδικό μου Panerai ιδιαίτερα τώρα που η εταιρεία προσφέρει 8 χρόνια ανέμελης λειτουργίας μέσα από την 8η εγγύηση αλλά θα είμαι ειλικρινής είμαι πολύ ιδιότροπος αγοραστής.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουάριος 13, 2020, 08:52:24 μμ »
Νίκο σε ευχαριστώ για την παράθεση των σκέψεων σου, ξεκίνησα να γράφω πολλές φορές και δεν τα καταφέρνω, είναι μια συζήτηση που πρέπει να κάνουμε από κοντά κι ελπίζω να τα καταφέρουμε
Είμαι Αθήνα και θα περάσω το απόγευμα να δω τι μπορώ να βρω σε retail και αν θα μου αρέσει.. τελικά μπήκε και το 126711 GMT στο παιχνίδι, αν το δω και μου αρέσει ίσως.. θα δείξει!!

Ευθύμη εύχομαι να τα πούμε από κοντά κάποια στιγμή. Όσο για το Root Beer δεν θα πω κάτι. Θα σε αφήσω να μιλήσεις εσύ.

ΥΓ. Από την στιγμή που δεν χρησιμοποιείς την τεχνολογία GMT είναι σαν να αγοράζεις ένα SUV για να πηγαίνεις σούπερ μάρκετ. Σε μια άλλη εποχή ίσως αλλά σήμερα όχι.

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουάριος 13, 2020, 10:19:21 μμ »
Ευθύμη εύχομαι να τα πούμε από κοντά κάποια στιγμή. Όσο για το Root Beer δεν θα πω κάτι. Θα σε αφήσω να μιλήσεις εσύ.

ΥΓ. Από την στιγμή που δεν χρησιμοποιείς την τεχνολογία GMT είναι σαν να αγοράζεις ένα SUV για να πηγαίνεις σούπερ μάρκετ. Σε μια άλλη εποχή ίσως αλλά σήμερα όχι.
Καλησπέρα φίλε μου, το είδα σήμερα το RB, εντυπωσιακό πολύ από κοντά αρχικά, μετά όσο το έβλεπα τόσο κάπως μου φαινόταν το bezel αλλά και το χρώμα του “everose gold”.. το μαύρο dial με τους δείκτες και markers έκανε όμορφη αντίθεση αλλά δεν ήταν ρολόι στα χρώματα που φοράω και μου αρέσουν.. για το GMT επίσης έχεις δίκιο όπως το έθεσες. Είδα και κάποια άλλα μοντέλα αλλά τελικά δεν μπόρεσα να βρω ότι ήθελα τουλάχιστον στον συγκεκριμένο AD

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 02:22:57 μμ »
Τελικά αποφάσισα εκεί που από την αρχή «έβλεπα», το Daytona δεν το βρήκα να το δω παρα μόνο σε λευκό καντράν.. σας ευχαριστώ και πάλι για τα επιχειρήματα και τις συμβουλές σας, πλέω σε πελάγη ευτυχίας καθώς το ήθελα καιρό τώρα

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 02:41:39 μμ »
Μπραβο Ευθυμη, μου αρεσει πολυ!!!

Καλοφορετο, παντα με υγεια!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 02:52:59 μμ »
Καλοφόρετο με υγεία πολύ όμορφο το bluesy
μπράβο για την επιλογή  :up:

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 03:03:24 μμ »
Εύθυμη πήρες το ποιο σέξυ χρυσό ρολεξ

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 03:04:28 μμ »
Καλοφόρετο Εύθυμη. Να το χαρείς.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 03:13:08 μμ »
Καλοφορετο παικταρα!!
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 03:23:42 μμ »
Ότι πιο ωραίο σε two-tone! Καλοφορετο και καλορίζικο... Κάποια στιγμή θα το ήθελα κι εγώ στη συλλογή μου!
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 04:27:14 μμ »
Εύθυμη πήρες το ποιο σέξυ χρυσό ρολεξ
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σεξυ κι οποίος αντέξει (η τσέπη όχι!!)
Ότι πιο ωραίο σε two-tone! Καλοφορετο και καλορίζικο... Κάποια στιγμή θα το ήθελα κι εγώ στη συλλογή μου!
Θα ταίριαζε πολύ στην συλλογή σου, να σπάσει λίγο το τόσο ατσάλι
Καλοφορετο παικταρα!!
Καλοφόρετο με υγεία πολύ όμορφο το bluesy
μπράβο για την επιλογή  :up:
Καλοφόρετο Εύθυμη. Να το χαρείς.
Μπραβο Ευθυμη, μου αρεσει πολυ!!!

Καλοφορετο, παντα με υγεια!!!

Σας ευχαριστώ πολύ όλους, υγεία πάντα και απεριόριστα unboxings!!

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 05:14:20 μμ »
Καλοφορετο Ευθυμη

Πήρες την σωστή απόφαση ..... δλδ πήρες το ρολόι  που σου άρεσε περισσότερο  εξ αρχης !!!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 06:14:42 μμ »
Καλοφορετο με υγεια Ευθυμη!!!

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 06:16:52 μμ »
Καλοφορετο Ευθυμη!

Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 06:46:09 μμ »
Καλοφόρετο και από εδώ!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 07:11:55 μμ »
Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον...  Καλοφόρετο να είναι, πάντα με υγεία !

Αποσυνδεδεμένος H8breed

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουάριος 16, 2020, 07:44:25 μμ »
Καλοφόρετο πάντα καλές ώρες