Αγαπητέ mod, η αστυνόμευση των ρατσιστικών και υβριστικών σχολίων είναι προφανώς δική σας δουλειά και όχι των υπολοίπων μελών. Επίσης, σε θέματα γούστου προσωπικά δεν σχολίασα ποτέ το οτιδήποτε. Καταλαβαίνω και σέβομαι το να πει κάποιος ότι του αρέσει ένα σέικο περισσότερο από ένα ρόλεξ. Κι εμένα υπάρχουν swatch στη συλλογή μου που με τρελαίνουν και έρχονται εποχές που τα φοράω περισσότερο από τα ρόλεξ μου. Δεν θα τον σεβαστώ όμως όταν πει κάτι που δεν στέκει, ότι δηλαδή το σέικο είναι καλύτερο ρολόι. Ούτε ότι το ρόλεξ περνάει στα αζήτητα ενώ το grand Seiko είναι περιζήτητο, ή ότι το ΜΜ SLK πως σκατά λέγεται είναι hulk-killer. Ο λόγος που δεν θα τον σεβαστώ είναι ότι βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ ρολογιών και υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν για να μάθουν. Όταν λοιπόν υπάρχει παραπληροφόρηση σε σταθερές που είναι κοινές παγκοσμίως και βρεθώ και σε μέρα που να έχω κέφι, όντας άρρωστος συλλέκτης για 20+ χρόνια και μέλος στα διεθνή φόρουμς από το 1999, ε ναι, θα επέμβω.
Φίλε Μιχάλη (αν δεν κάνω λάθος το όνομα),
Καταρχάς κανείς δε σου ζήτησε να κάνεις αστυνόμευση και κανείς δεν κάνει αστυνόμευση εδώ. Χρησιμοποίησα τη φράση "μας θίγουν" και μάλιστα σε α' πληθυντικό. Καμία σχέση λοιπόν με αστυνόμευση. Αυτό που λέω είναι ότι θα ήταν προτιμότερο να είμαστε επιθετικοί με σχόλια που προσβάλλουν, έστω και για πλάκα, ομάδες ανθρώπων/γένη/φύλα κτλ, παρά σε διαφορετικές απόψεις. Έχω δικαίωμα να σχολιάζω την επιλογή του καθενός με τι θίγεται ή με τι επιλέγει να ασχοληθεί, χωρίς να του υποδεικνύω το παραμικρό. Κι εσύ φυσικά έχεις το δικαίωμα να απαντάς και να σχολιάζεις σχετικά με ό,τι επιθυμείς.
Δεν έχεις όμως δικαίωμα να αποκαλείς σαχλαμάρες τη γνώμη του άλλου, έστω και αν σου φαίνεται εξωφρενική ή ο,τιδήποτε άλλο. Μπορείς να απαντήσεις με επιχειρήματα (νομίζω δεν το έχεις κάνει), να απορρίψεις μία γνώμη χωρίς επιχειρήματα (έστω και αν έτσι δεν προάγεις το διάλογο), να επιλέξεις να μην απαντήσεις, να κάνεις πλάκα, σαρκασμό κτλ. Για παράδειγμα, τα αφοριστικά σου σαρκαστικά σχόλια μου φαίνονται πολύ πιο έξυπνα από το να λες σε κάποιον ότι λέει σαχλαμάρες.
Αυτό θα ίσχυε ακόμα και αν ο Ντένης παραπληροφορούσε, όπως λες. Αλλά δεν παραπληροφορεί. Λέει την άποψή του και μάλιστα με επιχειρήματα, τα οποία μπορεί να ισχύουν μπορεί και όχι. Ούτε εμένα με έχει πείσει σε κάποια πράγματα. Αλλά η αντίδρασή σου μοιάζει με αντίδραση σκληροπυρηνικού ιερέα όταν του λένε ότι ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο. Ε, υπάρχει κάποια πιθανότητα να προέρχεται, πώς να το κάνουμε.