Αποστολέας Θέμα: Seiko MM 300m vs Rolex SubC  (Αναγνώστηκε 77940 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
Απ: Seiko MM 300m vs Rolex SubC
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 15, 2019, 11:56:12 μμ »
MM 300m λέγεται ο Hulk killer? 
Κλαίω

Tζάμπα τα δάκρυα. Ούτε καν. Ο δολοφόνος ονομάζεται SLA019, ζαφείρια κρύσταλλα, κεραμικές εστίες, όλα κομπλέ. Ο,τι δηλαδή έχει και το καψερό το  Ηulk, αλλά με καλύτερη καλίμπρα (8L35), ανώτερο φινίρισμα zaratsu και φυσικά περιορισμένης παραγωγής, 1968 αντιτύπων, έναντι 676.234 τεμαχίων Rolex Ηulk που κυκλοφορούν εκεί έξω.

Πληρώνεις αρκετά λιγότερα, παίρνεις πολλά παραπάνω.

Εν πάση περιπτώσει, καταγγέλλω το νέο θέμα ως ψευδεπίγραφο και τη δημιουργία του ως προσπάθεια υποβιβασμού του διαλόγου σε μια ακόμη φτηνιάρικη κόντρα "Seiko Μarine Master εναντίον Μασκοφόρου Εκδικητή". Aρκετά έως εδώ. Μπουχτίσαμε από τέτοιες συζητήσεις. Η δική μου εισήγηση υπερέβαινε τα στενά ωρολογιακά όρια και είχε σαφώς κοινωνιολογικό προσανατολισμό. Αποχωρώ από το πάνελ, ορίστε και το μικρόφωνό σας !

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 15, 2019, 11:58:43 μμ »
Zaratsuuuuuuu

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 12:00:47 πμ »
Σε καλό να μας βγει
Να δούμε πως θα κοιμηθούμε τώρα μετά από τόσα γέλια

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Seiko MM 300m vs Rolex SubC
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 12:11:47 πμ »
Παίζει να είμαστε το πιο τρολ φόρουμ στο ίντερνετ ρίλι.

Κι ομως: μια προχειρη αναζητηση στο google δειχνει οτι ειναι πολυ συχνο vs και θεμα συζητησης σε διαφορα fora ή και σε σαιτ οπως το fratello.

Ενας κατοχος μαλιστα και των δυο (SD για την ακριβεια) λεει το εξης:

Παράθεση από: icnbne;9768328
I have the ceramic seadweller as well as the mm300 (sla021) and the presence of the mm300 is unmatched, as is the case finishing

Where rolex come out ahead is the bracelet/clasp quality and its relative thinness

My work doesnt require a work shirt, so i gravitate towards the seiko for most days

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 12:16:40 πμ »

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 12:27:18 πμ »
Εντάξει, το να συγκρίνουμε το submariner που είναι ένα από τα ιστορικότερα, ομορφότερα και ποιοτικότερα ρολόγια της ιστορίας με ένα Seiko δεν θα το αποδεχτώ προσωπικά. Το να το βγάλουμε δε και χειρότερο, μόνο σαν τρολάρισμα θα το εκλάμβανα.

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 07:04:24 πμ »
Αυτό ονομάζεται γούστο, αλλά αγαπάνε Rolex και άλλοι αγαπάμε Seiko...
Προσωπικά ένα ρολόι που το φοράει και η κουτσή Μαρία μόνο αγάπη δεν μου φέρνει(χωρίς να θέλω να προσβάλω τους αγαπητούς ιδιοκτήτες) περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....

Μια φώτο ενός Zastava που είναι δεύτερο κομμάτι μου...

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 07:23:23 πμ »
Seiko vs Rolex.....,θα βλέπουν από τα ξένα φόρουμ και θα γελάνε. Θα λένε οι καιμενοι οι Έλληνες δεν περνούν πολλά λεφτά και αγοράζουν seiko και τα συγκρίνουν με Rolex

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 07:38:53 πμ »
https://www.fratellowatches.com/rolex-submariner-hulk-versus-seiko-sla019/
Αχ αυτά τα άρθρα!!! Μεταχειρισμένο γεμάτο hairlines hulk vs βιτρίνα seiko Τόσο αγορά την κομψότητα παραθέτω  φώτο

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 07:48:10 πμ »
Seiko vs Rolex.....,θα βλέπουν από τα ξένα φόρουμ και θα γελάνε. Θα λένε οι καιμενοι οι Έλληνες δεν περνούν πολλά λεφτά και αγοράζουν seiko και τα συγκρίνουν με Rolex

Και κάποιοι άλλοι θα διαβάζουν και θα βλέπουν αυτούς με τα ρόλεξ στο χέρι και θα λένε

«ααα οι καιμενοι δεν είχα αρκετά χρήματα να πάρουν έναν Ναυτιλο ένα AP ένα VC και αγοράζουν ρόλεξ μα το παίξουν ΥΩ ...!!!!!»

Δλδ η Ρόλεξ ρε παιδιά είναι η σεικο των πλουσίων ..... το ρολόι για την λάντζα τους !!!!

Μην μαλώνετε γιατί στην ουσία η σύγκριση είναι SEIKO Vs SEIKO (Rolex)

Μην σας στεναχωρήσω αλλά και εσείς ένα σεικο φοράτε μόνο που έχει logo μια κορώνα ....

Την καλημέρα μου και καλή βδομάδα .... :laola: :smt023

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 08:17:53 πμ »
Αυτό ονομάζεται γούστο, αλλά αγαπάνε Rolex και άλλοι αγαπάμε Seiko...
Προσωπικά ένα ρολόι που το φοράει και η κουτσή Μαρία μόνο αγάπη δεν μου φέρνει(χωρίς να θέλω να προσβάλω τους αγαπητούς ιδιοκτήτες) περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....

Μια φώτο ενός Zastava που είναι δεύτερο κομμάτι μου...

Αχχχχχχ Τριαντάφυλλε τι μου κάνεις!!!!!!!!!
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου (που το πούλησα!!!!!!).
Φυσικά χαίρομαι που το πήρες εσύ και το χαίρεσαι αναλόγως.
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 08:20:35 πμ »
Και κάποιοι άλλοι θα διαβάζουν και θα βλέπουν αυτούς με τα ρόλεξ στο χέρι και θα λένε

«ααα οι καιμενοι δεν είχα αρκετά χρήματα να πάρουν έναν Ναυτιλο ένα AP ένα VC και αγοράζουν ρόλεξ μα το παίξουν ΥΩ ...!!!!!»

Δλδ η Ρόλεξ ρε παιδιά είναι η σεικο των πλουσίων ..... το ρολόι για την λάντζα τους !!!!

Μην μαλώνετε γιατί στην ουσία η σύγκριση είναι SEIKO Vs SEIKO (Rolex)

Μην σας στεναχωρήσω αλλά και εσείς ένα σεικο φοράτε μόνο που έχει logo μια κορώνα ....

Την καλημέρα μου και καλή βδομάδα .... :laola: :smt023
Ρε Μήτσο δεν σνομπαρω καθόλου seiko. Τρίτη φορα θα αγοράσω σούμο . Αλλά αυτά τα vs είναι λίγο εκτως τόπου. Τη σεικο θα την κανεις vs με tag η oris

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 08:23:37 πμ »
Αχχχχχχ Τριαντάφυλλε τι μου κάνεις!!!!!!!!!
Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου (που το πούλησα!!!!!!).
Φυσικά χαίρομαι που το πήρες εσύ και το χαίρεσαι αναλόγως.
Χαριλαε, το χαίρομαι και σε σε ευχαριστώ πολύ για αυτό.

Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 08:45:29 πμ »
Ρε Μήτσο δεν σνομπαρω καθόλου seiko. Τρίτη φορα θα αγοράσω σούμο . Αλλά αυτά τα vs είναι λίγο εκτως τόπου. Τη σεικο θα την κανεις vs με tag η oris

Φίλε ρεσπεκτ από εμένα και στις δυο εταιρείες η κάθε μια στον χώρο της ....!!!

Δεν διαφωνούμε .....

Απλά η μόνη ένσταση μου είναι η εξεις

Η σεικο μπορεί να γίνει ρόλεξ ( βλεπε GS ) η ρόλεξ μπορεί να γίνει σεικο ;;;;;

Αυτό είναι το μεγαλείο αυτής της εταιρείας ... παίζει στα ίσια παντού και είναι τοπ σε κάθε κατηγορία τιμής !!!!!

Αποσυνδεδεμένος kopiskrypteia

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 05:51:39 μμ »
Ρε παιδιά αυτά τα vs vs vs.. είναι κάπως υποκειμενικάα και μετά θέμα γούστου,χρωματισμού,μηχανισμού,διαστάσεων και status..
Κατ'εμέ το θεωρώ πιο όμορφο για πάρα πολλούς λόγους και γι'αυτό το πήρα διότι δεν είναι ένα απλό 007..
Εν συνεχεία με εξητάρει το γεγονός ότι στον 8L35 δεν βάζει το "βρωμόχερο" του ο κάθε "μαστροκαληκάτζαρος"επονομαζόμενος και ωρολογοτεχνήτης..άρα θα το στείλω για κάνα μήνα japan και θα έχω το κεφάλι μου ύσυχο όπως έκανε και ένας φίλος μου οπότε και όταν..,πράγμα που τεχνίτες να βάζουν χέρι στο hulk στην Ελλάδα-ευρώπη είναι κάμποσοι..στο mm όμως;
Τώρα σαν rolex κατ'εμε πάλι στη κατηγορία των sub θεωρώ την πρωτεία την πέρνει το sea deweller και το nd.. (σεβασμός!)
Όλα τα άλλα diver-rolex  μου είναι απλά σε δεύτερη φάση..
Τέλος ο χρωματισμός-γωνίες κάσας-κορώνα για μένα σε κάτι που θα δώσεις κάποιες δραχμές παραπάνω είναι κάτι το υπολογίσιμο και εκεί στα μάτια μου εμφανίζεται το bb58 (ειδικά με την in-house..)σε χρώμα burgundy!
Εκεί έπρεπε να πάρω τη δύσκολη απόφαση και ας είμαι κάτοχος rolex..
Ίσως η επόμενη αγορά να είναι το tdr bb58..
Τα λέω όλα αυτά γιατί μιλάμε για δύο συγκεκριμένα μοντέλα.... επίσης θεωρώ καλύτερο όχι το ακριβότερο η αυτό με περισσότερες πωλήσεις κλπ αλλά αυτό που κάθεται στα μάτια μου καλύτερα π.χ. η rolex στα μάτια μου κάθεται πολύ καλύτερα από την pp πχ nautilus των 29+..ή η Ω το ίδιο σε σχέση με την aud.piguet r.milles etc..όχι λόγω status.....αλλά για μένα ξεκάθαρα.
Εν κατακλείδι αν στα μάτια του κόσμου του αρέσει πχ ενα q&q κλπ από ένα casio των 200+€
Τότε όλα καλά.... φτάνει αυτό που πέρνουμε να είναι για ΕΜΆΣ και όχι για τους άλλους

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 06:57:28 μμ »
Ασχετο αλλα εγώ πάλι επαθα σοκ όταν καταλαβα ότι το Seiko SLA019 κάνει 3200 Ευρώ και όχι 300 Ευρώ. Σε όλες τις αναφορες πίστευα ότι είναι μια χελώνα με πράζινο μπεζελ, σαν κι αυτο:

Αρα το Seiko Padi είναι αδερφικο giant killer του SLA019  ??? ??? ???
Αδιαβαστος εντελως για τα Seiko είμαι μου φαινεται  :-\

Συνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 07:41:54 μμ »
Ασχετο αλλα εγώ πάλι επαθα σοκ όταν καταλαβα ότι το Seiko SLA019 κάνει 3200 Ευρώ και όχι 300 Ευρώ. Σε όλες τις αναφορες πίστευα ότι είναι μια χελώνα με πράζινο μπεζελ, σαν κι αυτο:

άνοιξες τον ασκό ...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 07:53:09 μμ »

Χαχαχαχαχχαχαχχα

Είσαι μεγάλο τρολάκι και εσύ τελικά :p

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 07:58:22 μμ »
Παιδια γουσταρω με 1000 seiko! Ασχετως απο το γεγονος οτι προσωπικα σα Γιωργος, δε θα εδινα πανω απο 2k για ενα seiko, παρ' αυτα την εχω πολυ ψηλα! Ισως δεν ειμαι ακομα ωρολογιακα ωριμος!

Απο εκει και περα, νομιζω οτι ειναι  τελειως αστοχο να συγκρινουμε αυτα τα ρολογια μεταξυ τους! Διαφορετικο price range... Θα μου ηταν πολυ αποδεκτο, να το συγκρινω με καποιο gs...

Δεν αμφιβαλλω -αν και δεν ξερω πως μπορει να ισχυει κατι τετοιο- πως οι διαφορες τους μπορει να ειναι απειροελαχιστες σε σημειο που να μη μπορει να διακαιολογησει σε καμια περιπτωση τη διαφορα τιμης. Αλλα αυτο γινεται συνεχως στα ρολογια και με ευστοχο παραδειγμα το padi, το skx, sumo, shogun, spb και οποιοδηποτε αλλο "econony class seiko" που δολοφονει το μεγαλο αδερφακι του!
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 16, 2019, 08:14:08 μμ »
Τα ρολεξ τα παιρνεις οχι επειδη ειναι απαραιτητα καλυτερα απ την ανωτερη βαθμιδα των seiko/grand seiko αλλα κυριως λογω branding με ο,τι συνεπαγεται αυτο..Το submariner ειναι ενα ποιοτικο και αγερωχο ρολοι και πλεον δεν αποτελει απαραιτητα status symbol, καθως στα 5-8-9-10.000 δεν μπορει να αποκτησει αυτον τον ρολο...Για τον μεσο κοινο μισθωτο ευρωπαιο ειναι μια πολυ ευκολη υποθεση η αποκτηση ενος sub date/no date, gmt master κλπ...Status symbol αποτελουν τα βαρια χαρτια οπως pp,ap, vc, lange, rm κλπ...Οσον αφορα στο παρον vs η σεικο αν ηθελε πραγματικα να χτυπησει την ρολεξ στα σημεια, θα μπορουσε να το κανει, αλλα ειναι ξεκαθαροι οι στοχοι της, κοιταει να εδραιωθει πρωτα στην ευρωπη...Αν επρεπε να παρω καποιο απ τα δυο και ειχα τα φραγκα, ΚΑΙ φυσικα θα επαιρνα το ρολεξ, οχι επειδη ειναι καλυτερο αλλα επειδη ειναι το πιο γνωστο..Τοσο απλα.. ;D
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones