Αποστολέας Θέμα: βοήθεια με αγορά νέου ρολογιού  (Αναγνώστηκε 5798 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
βοήθεια με αγορά νέου ρολογιού
« στις: Φεβρουάριος 13, 2019, 11:09:53 μμ »
Καλησπέρα παιδιά

Νέος στο φόρουμ. Πάντα μου άρεζαν τα ρολόγια , τα θεωρώ το μοναδικό κόσμημα του άντρα. Το πρώτο μου ''σοβαρό'' ρολόι ήταν ένα seiko 5 SNZG15J1 το οποίο και το έδωσα. Στην συνέχεια αγοράσα ένα orient bambino γκρι ωραίο ρολόι για τα χρήματα του. Και έρχεται η μέρα που βλέπω το omega speedmaster moonwatch professional.  Ε ρε παιδιά ότι και να σας πω είναι λίγο. Αρρώστησα με το συγκεκριμένο.  Το dial του καταπληκτικό και μου αρέσει ότι είναι πολύ versatile , μπορείς να το βάλεις με τα πάντα. Με οικονομίες χωρίς λογική και με το συναίσθημα το αγόρασα αν και ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα δώσω τόσα χρήματα για τέτοιο ρολόι. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν μου άρεζε τοσο το συγκεκριμένο δεν θα έδινα τόσα χρήματα . Π.χ τα rolex submariner όπως και πολλά ρόλεξ εμένα αισθητικά μ αφήνουν παγερά αδιάφορο. Θέλω και ένα ακόμη γιατί ένα ρολόι ίσον κανένα  :)

Εμένα 3 πράγματα μ ενδιαφέρουν στο ρολόι. Ωραίο dial απλό και καθαρό να μην είναι πολύ φορτωμένο, να μην είναι πολύ χοντροκομμένο το ρολόι και φυσικά να είναι καλής ποιότητας και επίσης μου αρέσουν τα versatile ρολόγια που θα ταιριάζουν και με λουράκι και ίσως μπρασελε και vintage ρολόγια απ ότι έχω δει δεκαετία του 60 για μένα είναι η πιο όμορφη. Το πρόβλημα είναι ότι έχω καρπό 7 , 1/4 ίντσες και μέχρι και τα 38 άρια είναι σχετικά μικρά. Αποφεύγω τα ρολόγια που είναι μάρκες ρούχων.

Τι θα μου προτείνατε για επόμενο ρολόι? Μάρκες όπως christopher ward Και το c65 automatic τι γνώμη έχετε?  Θα μου φανεί φτωχό τώρα που έχω το speedy.  Να σας πω ότι ούτε σκοπεύω αλλά ούτε έχω για να δώσω τόσα χρήματα ξανά και ότι οι μάρκες δεν μ ενδιαφέρουν αρκεί ένα ρολόι να είναι ποιοτικό και να έχει καλό design.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: βοήθεια με αγορά νέου ρολογιού
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:00:29 πμ »
"Να σας πω ότι ούτε σκοπεύω..να δώσω τόσα χρήματα ξανά".

Σωστός, αυτό είναι το φυσιολογικό.  :up:
Το moonwatch που ήδη έχεις είναι εξαιρετική επιλογή!
Έτσι όπως θέτεις το ερώτημα είναι κάπως αόριστο και καλύτερα να έβαζες οροφή στα χρήματα που θα ήθελες να διαθέσεις.

Προσωπικά δεν θα κοίταζα christopher ward, επιλογές όμως πάντα υπάρχουν.

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:10:48 πμ »
Eυχαριστώ για την απάντηση . 750 ευρώ άντε 1000 μαξ αν είναι κάτι πολύ εξαιρετικό. Βασικά εκεί κοντά στα 700 το πολύ.  Εμένα μ ενδιαφέρει να μην  φαίνεται φθηνιάρικο μπροστά στο omega γιατί θα ξενερώσω. Αλλιώς ας έχει και 200 ευρώ. Aς είναι microbrand Τα christopher ward δεν λένε πολλά ε; Tι προτείνεις-ετε;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:16:47 πμ από Gotrek »

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:24:39 πμ »
Σε αυτό το μπάτζετ τσέκαρε tissot hamilton και victorinox αν θες το Ελβετικό στοιχείο αλλά και μια premium εμφάνιση, εναλλακτικά και ανάλογα το είδος που σε τραβάει πιο πολύ κοιτάς σε seiko (που προσωπικά θεωρώ και πιο value for money) σειρά prospex για σπορ η καταδυτικό και σειρές presage η premier για πιο επίσημο. Και όπως πάντα συστήνω ότι δεις στην ιντερνετική σου αναζήτηση πήγαινε και σε κατάστημα να το δεις από κοντά και να το δοκιμάσεις και στο χέρι σου καθώς αυτό που βλέπεις στην οθόνη με αυτο που τελικά παραλαμβάνεις είναι διαφορετικό, ευτυχώς ως προς το καλύτερο στις περισσότερες περιπτώσεις. Καλή αναζήτηση.!!!
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:33:46 πμ »
Eυχαριστώ για την βοήθεια. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάτι απ τις συγκεκριμένες μάρκες που να μ εντυπωσιάσει ψιλοβαρετές τις βρίσκω. Παλιότερα μου άρεζε το hamilton khaki field auto Καλά για την seiko να μην μιλήσω. Ίσως το sarx 035 να λέει κάτι αλλά ψιλοβαρετό και τα divers της πάρα πολύ χοντροκομμένα. Κάτι πρέπει να κάνει με το design της και αυτή
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:42:31 πμ από Gotrek »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:46:41 πμ »

Χοντροκομμένα, τα divers της Seiko;

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:56:17 πμ »
χαχα ε καλά γενικά μπορεί να φταίω εγώ που μάλλον βρίσκω όλα τα diver λίγο χοντροκομμένα. Π.χ από diver τα μόνα που μ αρέσουν είναι το καινούργιο το tudor το 58 ίσως ένα oris, το καινούργιο to c ward to c65. Μάλλον δεν είμαι για diver.. Από seiko ενδιαφέρον έχουν ίσως κάποια pre sage αλλά αυτά παραγγελία απ έξω μόνο απ ότι βλέπω.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 01:26:22 πμ »
Έχεις ήδη χρονογράφο οπότε θα σου έλεγα να δεις :

- Πιλότο....π.χ.

https://www.stowa.de/en/Flieger+Klassik+40+Ikarus.htm

- Seiko presage με μπλε καντράν

https://www.seikowatches.com/global-en/products/presage/SRPB41J1

Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 01:46:14 πμ »
Το presage δεν ειναι κακο. Παιδια την baltic την γνωριζετε; Το aquascaphe που εβγαλε μου αρεσει αρκετα εξωτερικα. Με το μεγεθος καρπου που εχω 7 και κατι ιντσες ποιο ειναι το minimum της κασας που πρεπει να κοιταω ; Οχι κατω απο 39; Η οχι κατω απο 40;
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2019, 01:54:17 πμ από Gotrek »

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 10:17:00 πμ »
Καλως ηρθες στο φορουμ.
Η αληθεια ειναι οτι μετα το ομορφο Ωμεγα που εχεις πολλα ρολογια θα σου φανουν ασχημα.

και τα divers της πάρα πολύ χοντροκομμένα. Κάτι πρέπει να κάνει με το design της και αυτή
:D :D :D
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:39:15 μμ από Aris911 »

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 12:15:29 μμ »
Αρη εχεις απολυτο δικιο. Δεν βρισκω τιποτα εφαμιλλο σε design για τα δικα μου γουστα..

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 02:48:36 μμ »

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 04:38:00 μμ »
Υπάρχουν τόσα πολλά ρολόγια, που να είναι κομψά και όχι παραφορτωμένα, σε όλες τις κατηγορίες τιμών, και σε όλα τα είδη...

Ένα τυχαίο παράδειγμα, επειδή κοίταζα για μένα κάποια orient σε ένα site. Το παρακάτω orient star, είναι πολύ όμορφο. Το seriouswatches το έχει 450 ευρώ. Στο creationwatches μπορεί και πιο οικονομικό (αν και εκεί θα έχει τελωνείο). Μοντέλο re-aw0004s. Είναι βασικά σχεδόν 38,7 mm και λίγο παχύ όμως για το στυλ του στα 12,5mm.

Είναι πολύ όμορφο, και θυμίζει τα αντίστοιχα σε σχεδίαση μοντέλα της iwc. Το μέγεθος λόγω στυλ, λευκού καντράν και πάχους, θα δείχνει λίγο μεγαλύτερο.

Και ένα βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Oyg4gfGFQW4

Απο κει και πέρα, τα παιδιά παραπάνω είπαν κάποιες προτάσεις που μπορείς να δεις, από seiko, tissot, hamilton και άλλες γνωστές εταιρίες, που μπορείς και πιο εύκολα να τα δοκιμάσεις σε μαγαζί.
 Εμένα μου αρέσει και το καινούριο hamilton khaki field murph. Τι όμορφο κομμάτι, πραγματικά. Και λίγο μεγαλύτερο από το παραπάνω. Αλλά και 2 φορές ακριβότερο, λίγο κάτω από 1000.

Πάντως και το μπλε CW που έβαλες στην αρχή, εμένα μου άρεσε, και διαβάζω καλά λόγια για τη συγκεκριμένη εταιρία. Εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα και καμιά Γερμανική εταιρία που φτιάχνει απλά και ωραία σχέδια, με ιστορικά στοιχεία όπως pilot, marine κομμάτια κτλ, όπως η stowa, η limes, archimede η steinhart κτλ. Είναι καλές εταιρίες, και έχουν ελβετικούς μηχανισμούς. Θα έχεις κάτι όμορφο, που δε θα το βλέπεις και συχνά έξω.

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 04:40:59 μμ »
Υπάρχουν τόσα πολλά ρολόγια, που να είναι κομψά και όχι παραφορτωμένα, σε όλες τις κατηγορίες τιμών, και σε όλα τα είδη...

Ένα τυχαίο παράδειγμα, επειδή κοίταζα για μένα κάποια orient σε ένα site. Το παρακάτω orient star, είναι πολύ όμορφο. Το seriouswatches το έχει 450 ευρώ. Στο creationwatches μπορεί και πιο οικονομικό (αν και εκεί θα έχει τελωνείο). Μοντέλο re-aw0004s. Είναι βασικά σχεδόν 38,7 mm και λίγο παχύ όμως για το στυλ του στα 12,5mm.

Είναι πολύ όμορφο, και θυμίζει τα αντίστοιχα σε σχεδίαση μοντέλα της iwc. Το μέγεθος λόγω στυλ, λευκού καντράν και πάχους, θα δείχνει λίγο μεγαλύτερο.

Και ένα βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Oyg4gfGFQW4

Αν έλειπε η ημερομηνία από το συγκεκριμένο ή ήταν αναλογική με δείκτη θα ήταν απίστευτο!!!
Το παραθυράκι της δείχνει κάπως πρόχειρο και φτηνό στα μάτια μου...
Απόστολος

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 04:44:19 μμ »
Εμένα το παραθυράκι μου φαίνεται σωστά βαλμένο. Ακόμη και στο bambino που έχω, που κόβει το 3 λίγο άκομψα, δεν ενοχλεί όταν το κοιτάς στην πραγματικότητα.
Κατέληξα λοιπόν ότι στις φώτο, μικρές λεπτομέρειες τέτοιες, ενοχλούν καμιά φορά, ενώ όταν το έχεις μπροστά σου, είναι κάτι μηδαμηνό.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 05:05:42 μμ »

'Ισως το πιο αξιόλογο σε σχέση με την τιμή του, μετά από την απαραίτητη αλλαγή του λουριού, βέβαια.
Δυστυχώς, μάλλον πρέπει να σταμάτησε να κυκλοφορεί.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 05:10:03 μμ »
Δε ξέρω αν σταμάτησε το παραπάνω, όμως πρέπει να σταμάτησε ο κουρδιστός μονάρχης να βγαίνει πλέον.

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 05:19:02 μμ »
Η αληθεια ειναι πως η οorient εκανε καλη δουλεια σε καποια μοντελα. Το χανει στις λεπτομερειες ομως . Δεν μ αρεσει τ ολολευκο σαν γαλα dial και το μπλε αυτο το ηλεκτρικ που χρωματιζουν καποια γραμματα

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουάριος 14, 2019, 05:27:12 μμ »
Giannis mast ωραιες επιλογες. Παντως αυτο που ανεβασα πολυ designato μου αρεσε. Απο cw το μαυρο μου αρεσε πιο πολυ γιατι δυστυχως το μπλε αυτο του τζιν το ξεπλυμμενο δεν μ αρεσει θα προτιμουσα ενα ωραιο navy blue. Μικρολεπτομέρειες που με χαλάνε. Όσον αφορά το hamilton ακριβό γι αυτό που είναι λόγο ότι είναι special edition μάλλον

Η αληθεια ειναι πως η οorient εκανε καλη δουλεια σε καποια μοντελα. Το χανει στις λεπτομερειες ομως . Δεν μ αρεσει τ ολολευκο σαν γαλα dial και το μπλε αυτο το ηλεκτρικ που χρωματιζουν καποια γραμματα
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 14, 2019, 08:33:59 μμ από Gotrek »

Αποσυνδεδεμένος Gotrek

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουάριος 15, 2019, 07:08:06 μμ »
Το geckota που σας εδειξα πιο πανω σας αρεσε;