Για σήμερα το menu έχει το Dan Henry 1970.
Το οποίο αποκτήθηκε εν μέσω φλιπαρισμάτων & θα παραμείνει για άγνωστο χρονικό διάστημα στην κατοχή μου.
Ξεκνάμε από το κουτάκι, το οποίο είναι ένας πλαστικός κύλινδρος, τύπου Armida κλπ.

Ανοίγοντας τον κύλινδρο, έχεις μία πολύ βολική υφασμάτινη θήκη μεταφοράς ρολογιών/λουριών (πολύ χρήσιμη κατά τη γνώμη μου και πιο εύχρηστη από τις αντίστοιχες δερμάτινες) το ρολόϊ φυσικά (όχι με το εικονιζόμενο λουρί) και την κάρτα αγοράς/εγγύησης.

Το ρολόϊ είναι 40mm, έχει την κάσα που όλοι αγαπήσαμε από το LLD και φοριέται ένα κλικ πιο εύκολα, λόγω μικρότερης διάστασης και όχι τόσο "απλωμένων" lugs όσο του LLD. Μιλάω πάντα φυσικά για το δικό μου καρπό, ως τέως κάτοχος LLD...
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχω πλέον και δύο...κάσες !!! Αυτό δεν είναι standard φυσικά. Προέκυψε καθώς ο προηγούμενος κάτοχος είχε βάλει ένα plexi μπομπέ τζάμι, αντικαθιστώντας το κρύσταλλο, με αποτέλεσμα να είναι μεν πιο retro-look αλλά η υδατοστεγανότητα του να έχει...αποχαιρετήσει.
Επειδή δεν μου άρεσε η ιδέα ενός diver με το οποίο δεν μπορείς ούτε να...ξυριστείς, απευθύνθηκα στον κατασκευαστή, ο οποίος (πολύ ευγενικό εκ μέρους του) μου έστειλε άλλη μία κάσα με το κρύσταλλο !
Το αποτέλεσμα είνα ότι έχω δύο "φουλ σετ" κάσες. Με το κρύσταλλο και την υδατοστεγανότητα των 200m και μία με το plexi, για όποιον τυχόν γουστάρει μοντίφες

Αυτή είναι η κάσα με το μπομπέ plexi, η οποία υπάρχει ως...παρακαταθήκη:

Το ρολόϊ έχει πλέον τοποθετηθεί στην κάσα με το κρύσταλλο, όπου και δείχνει κάπως έτσι:

Και φυσικά οι δύο κορώνες, στο "2" και στο "4".
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις δύο κορώνες: η κορώνα στο "4" είναι για τις γνωστές λειτουργίες (αλλαγή ώρας, ημέρας, κλπ.). Η κορώνα στο "2" περιστρέφει το εσωτερικό bezel, προκειμένου να κρατήσεις χρόνους, όπως με ένα εξωτερικό bezel καταδυτικού ρολογιού δηλαδή.
Μία λεπτομέρεια που μου έκανε εντύπωση: ενώ στο LLD και η κορώνα στο "2" είναι βιδωτή, στο Dan Henry δεν είναι. Αυτό είναι μεν βολικό, καθώς δε χρειάζεται ξεβίδωμα για να τη χρησιμποιήσεις, όμως δεν παρέχει την ασφάλεια που θα έπρεπε (αν υποθέσουμε ότι θα φορέσεις το ρολόϊ για κατάδυση). Καθώς μπορεί η κορώνα να μετακινηθεί, έστω και ελαφρά, από την κίνηση του χεριού και να σου αλλάξει τις ενδείξεις. Που είναι η διαφορά μεταξύ του αναδύομαι και του βλέπω τα ραδίκια (μάλλον τα φύκια σε αυτή την περίπτωση) ανάποδα...

Και το καπάκι, στο οποίο -παραδοσιακά- αναγράφονται διάφορες πληροφορίες για το ρολόϊ.
Όπως π.χ ότι είναι "limited edition" 1.970 τεμαχίων, ότι το συγκεκριμένο είναι το 236ο από τα 1970, ότι είναι υδατοστεγανό στα 200m κλπ.
Έχει και ένα χταπόδι που φοράει σκάφανδρο. Λίγο σουρεάλ μου φαίνεται αυτό. Δεν έχω δει ποτέ χταπόδι με σκάφανδρο στη θάλασσα

Το ρολόϊ έρχεται με ένα όμορφο και πολύ βολικό tropic λουράκι:

Τέλος μία πρόχειρη φωτό χαμηλής ποιότητας, απλά για να δείτε και το lume. ¨Ομορφη λεπτομέρεια το ότι έχει lume και ο εσωτερικός δακτύλιος των λεπτών, που στο φως είναι γκρί.

Μέσα στην κάσα "χτυπάει" μία καλίμπρα Seiko Caliber NH35 με 41 ώρες power reserve (σύμφωνα με τον κατασκευαστή της), παρέχοντας υποθέτω αξιοπιστία στο ρολογάκι...
Το ίδιο μοντέλο βγαίνει και σε 44mm, εκτός από τα 40mm που είναι το συγκεκριμένο, καθώς και με πορτοκαλί δακτύλιο λεπτών, αντί για τον γκρι.
Περισσότερες λεπτομέρειες για όποιον ενδιαφέρεται εδώ:https://danhenrywatches.com/collections/vintage-watches/products/1970-automatic-diver-watch#productDetails
Να έχουμε ένα super ωραίο Σαββατοκύριακο