Αποστολέας Θέμα: Γιατί επιλέγετε ή δεν επιλέγετε Rolex.  (Αναγνώστηκε 17266 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Γιατί επιλέγετε ή δεν επιλέγετε Rolex.
« στις: Οκτώβριος 12, 2018, 09:28:22 μμ »
Στο νήμα της Rolex, διάβασα ενδιαφέρουσες αναλύσεις σήμερα από ένα μέλος, και σκέφτηκα να ανοίξω ένα ξεχωριστό θέμα.

Θα ήθελα σε αυτό το νήμα, να μη δημιουργηθούν εντάσεις και διαφωνίες. Γι'αυτό, η γνώμη μου είναι να γράψουν ΜΟΝΟ οι κάτοχοι οποιουδήποτε μοντέλου rolex, αντρικού, γυναικείου, vintage, κτλ, είτε το έχουν τώρα στην κατοχή τους, είτε το είχαν παλιότερα και το πούλησαν. Επίσης μπορούν να γράψουν και αυτοί που προγραμματίζουν να πάρουν κάποιο μοντέλο της εταιρίας μελλοντικά.

Θέλω λοιπόν μόνο οι κάτοχοι, νυν και πρώην, όπως επίσης οι υποψήφιοι μελλοντικοί αγοραστές, να γράψουν γιατί επιλέγουν ένα Rolex. Αν γράψουν και τους λόγους σε αριθμητική σειρά, ακόμη καλύτερα, να έχουμε μια εικόνα πιο καθαρή.
Αν κάποιος που έχει πουλήσει ένα Rolex, θέλει να μας πει και γιατί το έδωσε, και σε τι τιμή το πούλησε σε σχέση με την τιμή που το πήρε, θα είναι μια ευπρόσδεκτη πληροφορία. Αν δε θέλει να γράψει ακριβώς την τιμή, ας μας πει αν το επιθυμεί φυσικά, αν το έδωσε πιο κάτω, πιο πάνω, ή περίπου το ίδιο.

Αν ο κάθε ένας γράψει ειλικρινά γιατί επιλέγει τη μάρκα αυτή, και δε "μολυνθεί¨ το νήμα από διάφορα ποστ αντιπαραθέσεων, θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, πραγματικά.
Αν για κάποιους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή η αναγνωρισιμότητα της εταιρίας ως ακριβή/κύρους, να μη ντραπεί να το αναφέρει. Επίσης αν κάποιος ήθελε να πάρει ένα πολύ ποιοτικό ακριβό ρολόι, και απέρριψε κάποιες άλλες εταιρίες που του άρεσαν, σκεπτόμενος ότι ο κόσμος θα σχολίαζε αρνητικά ότι έδωσε τόσα λεφτά σε άγνωστη εταιρία, πάλι να το αναφέρει.

Νομίζω όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλα άτομα, θα περιμένουν με ενδιαφέρον τις απαντήσεις.

Υπενθυμίζω: Ποστάρετε ΜΟΝΟ κάτοχοι ή μελλοντικοί κάτοχοι ή όσοι είχαν και πούλησαν, αριθμητικά τους λόγους που επιλέγουν/επέλεξαν Rolex.

ΥΓ. Αν κάποιος επιθυμεί να γράψει αριθμητικά πάλι τους λόγους, για τους οποίους ΔΕΝ θα επέλεγε ένα Rolex, μπορεί να το κάνει, αρκεί να μην είναι προσβλητικός ο τρόπος που θα εκφραστεί, γι'αυτούς που τους αρέσει η εταιρία.

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 12, 2018, 09:53:15 μμ από GiannisMast »

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Γιατί επιλέγετε Rolex.
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 12, 2018, 09:51:39 μμ »
Ας γράψω πρώτος, να δείξω και πως περίπου αναμένω να δω τις απαντήσεις σας.

Γιατί δεν θα επέλεγα ένα Rolex.  (πάντα στην παρούσα φάση)

1) Λόγω του ότι δεν είναι τόσο πολύ του γούστου μου, κάποιο μοντέλο της εταιρίας μέχρι τώρα (από τις τωρινές σειρές της).

2) Λόγω της αναγνωρισιμότητας της εταιρίας ως ακριβή, και τη σύνδεσή της από όλο τον κόσμο (γνώστες και μη), με την μεγάλη οικονομική άνεση αυτού που το φοράει.

3) Δεν έχω να διαθέσω τόσα λεφτά για ένα ρολόι, στη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου.

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Γιατί επιλέγετε ή δεν επιλέγετε Rolex.
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 12, 2018, 10:06:23 μμ »
 Αγαπητέ, νομίζω ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός.

Ο σωστός τίτλος θα έπρεπε να είναι "γιατί επιλέγετε Rolex", μιας και αναφέρεστε σε ιδιοκτήτες ή μελλοντικούς ιδιοκτήτες, και όχι σε ανθρώπους που απλώς απορρίπτουν (δεν επιλέγουν) τη μάρκα. (Οι πρώην κάτοχοι επίσης κάποια στιγμή το επέλεξαν).

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 12, 2018, 10:10:05 μμ »
Αγαπητέ, νομίζω ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός.

Ο σωστός τίτλος θα έπρεπε να είναι "γιατί επιλέγετε Rolex", μιας και αναφέρεστε σε ιδιοκτήτες ή μελλοντικούς ιδιοκτήτες, και όχι σε ανθρώπους που απλώς απορρίπτουν (δεν επιλέγουν) τη μάρκα. (Οι πρώην κάτοχοι επίσης κάποια στιγμή το επέλεξαν).

Γι'αυτό έγραψα με ΥΓ στο τέλος του πρώτου ποστ, ότι μπορούν να γράψουν και αυτοί που δεν επιλέγουν, ώστε να ακουστεί και η άλλη άποψη, και άλλαξα μετά και τον τίτλο.

Αποσυνδεδεμένος vero

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 13, 2018, 12:24:39 πμ »
Αν με ρωταγες μέχρι το καλοκαίρι θα σου έλεγα ότι δεν θα έπαιρνα, γιατί τα θεωρούσα ακριβά, γιατί πληρώνεις πιο πολύ όνομα, γιατί δεν είχα βρεί κάποιο ούτε φυσικά είχα δοκιμάσει που να με τρελάνει και να με κάνει να το σκέφτομαι.
Μέχρι το καλοκαίρι που δοκίμασα ένα millgaus.
Ναι θα έπαιρνα rolex , γιατί αυτή την μοναδικότητα εμένα μου την έβγαλε,είναι όμορφο, έχει ένα χάρισμα πιστεύω η rolex που δεν το έχει καμία άλλη μάρκα, μπορεί να φορεθεί πραγματικά όλες τις ώρες.
Με μαγιό και με κουστούμι οποιοδήποτε ρολόι και να μην χτυπήσει άσχημα.
Ο μοναδικός λόγος που ΔΕΝ θα το έπαιρνα τώρα είναι επειδή δεν έχω τα χρήματα

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

"And be a simple kind of man
Oh, be something you love and understand"

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 13, 2018, 12:42:08 πμ »
Λοιπον ας ξεκινησω...
Ξεκινωντας αυτο το ταξιδι ακριβως ενα χρονο πριν, τελικος προορισμος μου ηταν ενα μοντελο της Ρολεξ (λογικα το sub). Γιατι? Επειδη πολυ απλα, λογω ελλειπης γνωσης η Ρολεξ ηταν η κορυφη...
Ετσι λοιπον σαν πρωταρης το να διαθεσω ενα ποσο της ταξη των 5-6-7 χιλιαδων ευρω ηταν υπερβολη για μενα, δεν ενοιωθα καλα μονο στο ακουσμα του ποσου, οποτε πρωτη επιλογη ηταν το aquaracer (1900€).
Ωραιο καλο, χρυσο αλλα δε με γεμισε για διαφορους λογους, λιγο η επιρροη των φορουμ, λιγο το οτι υπαρχουν 2-3 σκαλοπατια διαφορα απο την R, οποτε συνειδητα προχωρησα στην επομενη αγορα μου το bb! Ενα ρολοι κορυφη εως τα 3k. Πραγματι φανταστικο, βινταζ χαρακτηρας με συγχρονα τεχνικα χαρακτηριστικα απο τη μαμα ρολεξ... Αλλα? Δεν ηταν Ρολεξ! Τα πηγαινε περιφημα σε ολα, το εχανε ομως στην αναγνωριση απο το ευρυ κοινο... Και ισως λιγο στην υποβαθμιση λογω του οτι ειναι "ψιλο-ομαζ" και ρολεξ των φτωχων! Φυσικα και διαφωνω σα ρολογοφιλος αλλα δεν εχει σημασια!
Αμεσως επομενη κινηση ηταν ενα ρολοι σταθμος της ωρολογοπιοιας! Το moon!!! Τελειως διαφορετικο απο ολα τα αλλα, μοναδικο θα ελεγα! Εκλεπτυσμενο!!! Αλλα? Δε μου εφτανε ρε παιδια... Κατι ελειπε οσο και να το γουσταρω και οσο και να εχει βαρυτητα σαν ονομα "Ω".
Ετσι λοιπον ειπα δε γ@@@@... Παμε για ρολεξ! Και πηρα τελικα το μπατμαν!!! Απο τοτε που το πηρα καταλαβα οτι δεν εχουν λογω υπαρξης πολλα ρολογια γιατι πρεπει να εχουμε 3-4 κομματια στη συλλογη, να τα χαιρομαστε και να τα απολαμβανουμε σε καθηνερινη βαση, ωστε να νοιωσουμε τι πραγματικα εστι καλο, πολυ καλο και τελειο ρολοι... Εκτος του οτι με εκανε να εκτιμησω τα αλλα δυο "καλα"  ρολογια μου, μου προκαλεσε την ταση να θελω να το φοραω καθε μερα, οποτε μολις σχολαω απο τη δουλεια, ψαχνω δικαιολογια, να παω καπου και να φορεσω το Ρολεξ μου, σα μωρο παιδι που θελει την πιπιλα του!
Μου προσφερει την πληρη αναγνωριση χωρις να το εχει επιβεβαιωσει καποιος ασχετος παρα μονο ατομα που ξερουν οτι πηρα ρολεξ (δλδ φιλοι, συγγενεις, κ.ο.κ.), οι υπολοιποι ουτε καν βλεπουν τι φοραω στον καρπο μου... Και τα τελευταια 2 σημαντικοτερα πραγματακια:
1) με εκανε να ηρεμησω, να χαλαρωσω απο τις αγορες, να κατασταλλαξω με απλα λογια...
2) ξερω οτι τα λεφτουδακια μου πιασανε τοπο... Δε χαθηκαν... Βαστανε καλα!

Προσωπικη αποψη καθαρα και μονο!
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 13, 2018, 01:12:03 πμ »

Γι'αυτό έγραψα με ΥΓ στο τέλος του πρώτου ποστ, ότι μπορούν να γράψουν και αυτοί που δεν επιλέγουν, ώστε να ακουστεί και η άλλη άποψη, και άλλαξα μετά και τον τίτλο.

Με το μπαρδόν τότες. Δεν "έπιασα" το νόημα του Υ.Γ...

Αποσυνδεδεμένος BsAs

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 13, 2018, 02:48:03 πμ »
Δεν έχω ρόλεξ. Δεν είχα ρόλεξ.

Ακολουθώντας την επιθυμία του οικοδεσπότη του θέματος θα αναλύσω αριθμητικά τα "γιατί" και τα "γιατί όχι".

"Γιατί όχι":

1. Γιατί τα φοράει και η κουτσή Μαρία.
2. Γιατί κυκλοφορούν 1000 απομιμήσεις.
3. Γιατί δεν είναι τόσο Υ.Ω. όσο παρουσιάζουν τον εαυτό τους.
4. Γιατί είναι αδικαιολόγητα ακριβά.

"Γιατί":

Για τους ίδιους λόγους.

Σοβαρά τώρα, "γιατί": Γιατί όταν είδα από κοντά φορεμένο τον μπάτμαν σε καρπό φίλου (αν και οι περισσότεροι φίλοι έχουν/είχαν ρόλεξ), έπαθα πλάκα. Απλά το ρολόι είναι πανέμορφο. Ούτε Πέπσι θα φόραγα, ούτε Daytona, ούτε τίποτε άλλο. Μόνο τον Σκοτεινό Ιππότη.
Γιατί;
Δεν ξέρω.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 09:33:36 μμ »
Θα επέλεγα ρόλεξ γιατί:

- μετά από 300+ ρολόγια που έχουν περάσει από τον καρπό μου έχω ωριμάσει ωρολογιακά για να πάρω ένα
- αν μέχρι τα 50 δεν έχεις αποκτήσει ένα ρόλεξ θεωρείσαι αποτυχημένος
- θα την "πω" στον προϊστάμενό μου στην δουλειά που φοράει Ω
- δεν είναι σπατάλη χρημάτων αφού όποτε χρειαστεί το πουλάω και τα παίρνω πίσω

Δεν έχω επιλέξει ρόλεξ μέχρι τώρα γιατί:

- χάλαγα τα χρήματά μου σε άλλα ρολόγια που μου άρεσαν περισσότερο
- δεν έχω φτάσει ακόμα τα 50...είμαι μόλις 44 κι έχω άλλα 6 χρόνια περιθώριο
- Αν με δει ο προϊστάμενος στην δουλειά με ρόλεξ, bye bye αύξηση
- Είμαι σπάταλος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 09:36:25 μμ »
Θα επέλεγα ρόλεξ γιατί:

- μετά από 300+ ρολόγια που έχουν περάσει από τον καρπό μου έχω ωριμάσει ωρολογιακά για να πάρω ένα
- αν μέχρι το 50 δεν έχεις αποκτήσει ένα ρόλεξ θεωρείσαι αποτυχημένος
- θα την "πω" στον προϊστάμενό μου στην δουλειά που φοράει Ω
- δεν είναι σπατάλη χρημάτων αφού όποτε χρειαστεί το πουλάω και τα παίρνω πίσω

Δεν έχω επιλέξει ρόλεξ μέχρι τώρα γιατί:

- χάλαγα τα χρήματά μου σε άλλα ρολόγια που μου άρεσαν περισσότερο
- δεν έχω φτάσει ακόμα τα 50...είμαι μόλις 44 κι έχω άλλα 6 χρόνια περιθώριο
- Αν με δει ο προϊστάμενος στην δουλειά με ρόλεξ, bye bye αύξηση
- Είμαι σπάταλος

Θα κάνω μια ερώτηση εντελώς Off topic, είσαι ο Γιώργος Χ, που δουλεύαμε Δήλο πρόπερσι ? :)

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 09:37:22 μμ »

Θα κάνω μια ερώτηση εντελώς Off topic, είσαι ο Γιώργος Χ, που δουλεύαμε Δήλο πρόπερσι ? :)

Όχι...καμία σχέση...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 09:37:48 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 09:39:51 μμ »

Γι αυτο δεν μπορείς να μαζέψεις χρήματα να πάρεις Ρ?..μου κανείς Ντόλτσε βιτα στα νησιά!!

Sent from my iPad using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 09:43:15 μμ »
Γι αυτο δεν μπορείς να μαζέψεις χρήματα να πάρεις Ρ?..μου κανείς Ντόλτσε βιτα στα νησιά!!

Sent from my iPad using Tapatalk

Για να μαζέψω χρήματα πήγα τότε, αλλά όχι για rolex βέβαια. :D Αλλά Μύκονο Τήνο Σύρο πήγαμε με την κοπέλα μου (δούλευε και αυτή μαζί μου). :D 2 σε 1, δουλειά και διακοπές :D

Τέλος off topic, πίσω στο θέμα να βλέπουμε απαντήσεις :)

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 10:07:19 μμ »
Για να μαζέψω χρήματα πήγα τότε, αλλά όχι για rolex βέβαια. :D Αλλά Μύκονο Τήνο Σύρο πήγαμε με την κοπέλα μου (δούλευε και αυτή μαζί μου). :D 2 σε 1, δουλειά και διακοπές :D

Τέλος off topic, πίσω στο θέμα να βλέπουμε απαντήσεις :)

Γιαννάκο..σορρυ φίλε στον georges πήγαινε το σχόλιο

Sent from my iPhone using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 10:40:46 μμ »
Γιαννάκο..σορρυ φίλε στον georges πήγαινε το σχόλιο

Sent from my iPhone using Tapatalk

Φίλε στην Δήλο δεν έχω πάει ποτέ...Ιερό νησί κι επειδή ως γνωστόν δεν πρέπει να γεννηθεί & να πεθάνει κάποιος εκεί, δεν έχω πατήσει το πόδι μου μη τυχόν και τύχει τίποτα και πεθάνω εκεί που απαγορεύεται...

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 11:01:55 μμ »
Φίλε στην Δήλο δεν έχω πάει ποτέ...Ιερό νησί κι επειδή ως γνωστόν δεν πρέπει να γεννηθεί & να πεθάνει κάποιος εκεί, δεν έχω πατήσει το πόδι μου μη τυχόν και τύχει τίποτα και πεθάνω εκεί που απαγορεύεται...

Εντυπωσιάστηκα... και γνώσεις Αρχαίας Ιστορίας!  :smt023
Μπράβο σου!

Vangelis (aka IronHawk)

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 10, 2018, 11:27:17 μμ »
Θα προσπαθήσω να είναι το τελευταίο off topic από μένα...

Ένας επιπλέον λόγος που είμαι κάπως αρνητικά προκατειλημμένος με τα Rolex, είναι και αυτή μου η εμπειρία από τη Δήλο. Η Δήλος είναι δίπλα στη Μύκονο.

Σε μια φάση μπαίνουμε με την κοπέλα μου σε ένα μαγαζί την πρώτη μέρα στη Μύκονο (πηγαίναμε συχνά για ανεφοδιασμό στη Μύκονο), και μας εξυπηρετεί μια κοπέλα νεαρή... Φορούσε στο χέρι ένα rolex sub ή κάποιο τέτοιο μοντέλο μαύρο diver rolex. Τη ρωτάω λίγο αυθόρμητα επειδή είναι η αλήθεια ότι μου άρεσε το ρολόι, αν είναι original, και γυρνάει και μου απαντάει "δε τα ρωτάνε αυτά στη Μύκονο"...  :-\  Που να ήξερα πόσες χιλιάδες φορές θα αντικρίσω αυτό το ρολόι στους επόμενους 7 μήνες της διαμονής μου σε εκείνα τα μέρη. Ακόμη και μικρά παιδιά είδα να τα φοράνε, χωρίς πλάκα.

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κάποιον ή να προσβάλω, πιστεύω ότι αν κάποιοι από εσάς που έχετε rolex ήσασταν αυτό το 7μηνο στη θέση μου, το 90% από εσάς θα τα είχατε πουλήσει, και θα είχατε στραφεί σε άλλες μάρκες με παρόμοια μοντέλα. Πραγματικά ήταν πολύ γραφικό από ένα σημείο και έπειτα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 11, 2018, 12:42:19 πμ »
Εντυπωσιάστηκα... και γνώσεις Αρχαίας Ιστορίας!  :smt023
Μπράβο σου!

Μην φανταστείς τίποτα Ιντιάνα Jones κιετς...έτυχε να το γνωρίζω :)
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 11, 2018, 12:48:08 πμ »
Μην φανταστείς τίποτα Ιντιάνα Jones κιετς...έτυχε να το γνωρίζω :)
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

:cheers:
Vangelis (aka IronHawk)