Αποστολέας Θέμα: Seiko SKX007  (Αναγνώστηκε 11545 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Razz

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Seiko SKX007
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 24, 2018, 05:13:35 μμ »

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 24, 2018, 07:10:20 μμ »
update: το βρήκα και εδώ από επίσημο μεταπωλητή https://watch.georgatos.gr/rologia/%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%B1/andrika-rologia/roloi-adriko-seiko-automatic-skx007k2/
Αφού σου έκανε κλικ από την αρχή και παρά τις τόσες (σαφώς καλύτερες) προτάσεις εμμένεις σε αυτό τότε αδελφέ μιλάμε για κεραυνοβόλο έρωτα οπότε μήν το σκέφτεσαι καθόλου, ξεκινά διαδικασίες ώστε να έρθει το γρηγορότερο στα χέρια σου. ;)
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος Razz

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 25, 2018, 02:17:56 μμ »
Αφού σου έκανε κλικ από την αρχή και παρά τις τόσες (σαφώς καλύτερες) προτάσεις εμμένεις σε αυτό τότε αδελφέ μιλάμε για κεραυνοβόλο έρωτα οπότε μήν το σκέφτεσαι καθόλου, ξεκινά διαδικασίες ώστε να έρθει το γρηγορότερο στα χέρια σου. ;)

Για το πρώτο ( Citizen ) αρχικά δεν το βρίσκω στην Ελλάδα και επίσης είναι έξω από το μπάτζετ μου, αντιθέτως το Seiko το βρίσκω στην Ελλάδα άλλα μόνο σε ένα κατάστημα στα 175 ευρώ ενώ η τιμή του στα άλλα ανεβαίνει στα 300+ ΚΑΡΦΙ, άρα κι αυτό είναι έξω από το μπάτζετ μου. Δεν θέλω να διαθέσω πάνω από 200 ευρώ τη συγκεκριμένη στιγμή τουλάχιστον.

Θα προτιμούσα το Citizen πάντως από τα δύο, το Seiko δεν είναι και τόσο όμορφο (προσωπικά πάντα).

Μια και μιλάμε για τους μηχανισμούς, 4r36 φοράει μόνο το Seiko ή και τα δύο, επειδή θα ήθελα να μάθω μερικά πράγματα για το ρολόγια σαν άσχετος που είμαι, τι διαφορές έχει ο παλιός του skx007 με τον καινούργιο στα ρολόγια που μου πρότεινες;

Έφαγα ένα κόλλημα και διαβάζω φουλ άρθρα του site, για τους μηχανισμούς κ.λ.π ενώ δεν είμαι καν συλλέκτης. Τι φάση... :D

Αποσυνδεδεμένος nikonian

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 25, 2018, 02:29:19 μμ »
Το skx φοράει την 7s26, χωρίς hand winding - hacking. Απλά, δοκιμασμένα, παραδοσιακά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος Razz

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 26, 2018, 08:49:48 πμ »
Καλημέρα παιδιά, μόλις έκανα παραγγελία το Seiko SKX007K2 στα 215 ευρώ (πολύ μ`αρέσει ρε) και ανυπομονώ να το πιάσω στα χέρια μου, το πρώτο μου σοβαρό ρολόι (πάντα για τα χρήματα που διαθέτω).
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 26, 2018, 08:56:01 πμ από Razz »

Αποσυνδεδεμένος Razz

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 04, 2018, 05:06:03 μμ »
Σήμερα φόρεσα πρώτη φορά το ρολόι, στιβαρό και αρκετά εντυπωσιακό.
Πήγα για αφαίρεση μπρασελέ, ήμουν στο Cosmos και απλά μπήκα στο Tempus. Το μετάνιωσα, μου χρέωσαν 5 ευρώ την αφαίρεση  και επιπλέον η υπάλληλος χωρίς να προλάβω καν να μιλήσω με ρώτησε από που έγινε η αγορά, κι όταν της είπα ιντερνετικά άλλα και την ονομασία του καταστήματος (ενώ δεν έπρεπε καν να με ρωτήσει άλλα και να της απαντήσω) τότε μου απάντησε με μεγάλο ύφος πως πολλοί έρχονται δήθεν με αυθεντικά ρολόγια και στο τέλος μας μένουν στα χέρια (LOL)!

Αρχικά δηλώνω δυσαρεστημένος με το ρολόι που η καδένα του αφήνει εύκολα σημάδια... ελπίζω να είναι το μοναδικό ελάττωμα.

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 04, 2018, 07:05:33 μμ »
Πήγα για αφαίρεση μπρασελέ, ήμουν στο Cosmos και απλά μπήκα στο Tempus. Το μετάνιωσα, μου χρέωσαν 5 ευρώ την αφαίρεση  και επιπλέον η υπάλληλος χωρίς να προλάβω καν να μιλήσω με ρώτησε από που έγινε η αγορά, κι όταν της είπα ιντερνετικά άλλα και την ονομασία του καταστήματος (ενώ δεν έπρεπε καν να με ρωτήσει άλλα και να της απαντήσω) τότε μου απάντησε με μεγάλο ύφος πως πολλοί έρχονται δήθεν με αυθεντικά ρολόγια και στο τέλος μας μένουν στα χέρια (LOL)!

Αρχικά δηλώνω δυσαρεστημένος με το ρολόι που η καδένα του αφήνει εύκολα σημάδια... ελπίζω να είναι το μοναδικό ελάττωμα.

Αυτές τις αηδίες να μην έλεγαν.

Αν επιτρέπεται από το creation το αγόρασες; (αν θέλεις απαντάς)
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 04, 2018, 11:33:35 μμ »
.
.
.

Τι ρολόι φόραγες μέχρι σήμερα και με τι δέσιμο (λουράκι; τι τύπο...η μπρασελέ; ) Γιατί αν δεν είχες συνεχή επαφή με ρολόι στον καρπό σου εώς τώρα (η είχες με άλλο δέσιμο) και η πρώτη σου επαφή με μπρασελέ είναι με τον μαμά jubillee (που είναι όντως ότι χειρότερο...ιδίως άμα είσαι αρκετά τριχωτός και κάνεις αποτρίχωση σε κάθε κίνηση) τότε λογικό να σε χαλάσει, υπάρχουν όμως άπειρες και δοκιμασμένες λύσεις για το (all around) ρολόι που επέλεξες και έρχονται με την μορφή λουριού κάθε είδους (ΝΑΤΟ, leather, rubber etc ) ή με ΠΟΛΥ καλύτερης ποιότητας aftermarket μπρασελέ....κάνε μερικά κλικ στο site του strapcode και θα δεις τι εννοώ... ;)

Υ.Γ. Μήπως εκεί που σου ρυθμίσανε το μπρασελέ στον ρυθμίσανε αρκετά σφιχτό στον καρπό σου και δεν είναι κάτι από τα παραπάνω το πρόβλημα;;;
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος Razz

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 05, 2018, 07:28:58 μμ »
Τι ρολόι φόραγες μέχρι σήμερα και με τι δέσιμο (λουράκι; τι τύπο...η μπρασελέ; ) Γιατί αν δεν είχες συνεχή επαφή με ρολόι στον καρπό σου εώς τώρα (η είχες με άλλο δέσιμο) και η πρώτη σου επαφή με μπρασελέ είναι με τον μαμά jubillee (που είναι όντως ότι χειρότερο...ιδίως άμα είσαι αρκετά τριχωτός και κάνεις αποτρίχωση σε κάθε κίνηση) τότε λογικό να σε χαλάσει, υπάρχουν όμως άπειρες και δοκιμασμένες λύσεις για το (all around) ρολόι που επέλεξες και έρχονται με την μορφή λουριού κάθε είδους (ΝΑΤΟ, leather, rubber etc ) ή με ΠΟΛΥ καλύτερης ποιότητας aftermarket μπρασελέ....κάνε μερικά κλικ στο site του strapcode και θα δεις τι εννοώ... ;)

Υ.Γ. Μήπως εκεί που σου ρυθμίσανε το μπρασελέ στον ρυθμίσανε αρκετά σφιχτό στον καρπό σου και δεν είναι κάτι από τα παραπάνω το πρόβλημα;;;
Δηλώνω δυσαρεστημένος με το μπρασελέ που κάνει εύκολα γρατζουνιές, δεν το φόρεσα ούτε μία ολόκληρη μέρα και φυσικά δεν το χτύπησα πουθενά.
Επίσης, χθες όταν έκανα τις ρυθμίσεις ενώ η ώρα και η ημέρα ήταν σωστές ο αριθμός ήταν λάθος, όταν λοιπόν το διόρθωσα παρακολουθούσα το ρολόι από τις 24:00 και μετά που σιγά σιγά άλλαζε η μέρα άλλα ο αριθμός μέχρι και το πρωί που ξύπνησα ήταν στην ίδια θέση. Τι φάση;

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 05, 2018, 07:48:44 μμ »
Επίσης, χθες όταν έκανα τις ρυθμίσεις ενώ η ώρα και η ημέρα ήταν σωστές ο αριθμός ήταν λάθος, όταν λοιπόν το διόρθωσα παρακολουθούσα το ρολόι από τις 24:00 και μετά που σιγά σιγά άλλαζε η μέρα άλλα ο αριθμός μέχρι και το πρωί που ξύπνησα ήταν στην ίδια θέση. Τι φάση;
Ωπα.
Εδω βλεπω θεμα.
Τι ωρα εκανες αλλαγη ημερομηνιας;
Δες αν συνεχιζει να υπαρχει θεμα.
Ελπιζω να μην χρειαστης αντικατασταση η επισκευη.

Αποσυνδεδεμένος Razz

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 05, 2018, 11:07:38 μμ »
Ωπα.
Εδω βλεπω θεμα.
Τι ωρα εκανες αλλαγη ημερομηνιας;
Δες αν συνεχιζει να υπαρχει θεμα.
Ελπιζω να μην χρειαστης αντικατασταση η επισκευη.
Βασικά πες.μου ένα σωστό τιπ για να ελέγξω τη σωστή λειτουργία του ρολογιού, κατάλληλη ώρα και στιγμή.
Άλλαξα χθες το μεσημέρι την ώρα και την ημερομηνία, όμως στην πορεία είχα συνειδητοποιήσει πως δεν είχα σωστό αριθμό. Έτσι άλλαξα μόνο τον αριθμό αλλά όταν ήρθε η ώρα της αλλαγής αυτός δεν άλλαξε ενώ άλλαξε η ημέρα.

Τι να.πω...

Μάλλον έπρεπε να πάωω σε quartz!
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 06, 2018, 12:12:40 πμ από Razz »

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 06, 2018, 12:47:05 μμ »
Βασικά πες.μου ένα σωστό τιπ για να ελέγξω τη σωστή λειτουργία του ρολογιού, κατάλληλη ώρα και στιγμή.
1 κινηση:
Τραβας τον αξονα ρυθμισης ωρας στην θεση ρυθμισης ωρας και γυρνας τους δεικτες μπροστα στην ωρα 12 μεσημερι. 
2 κινηση:
Πατας τελειως μεσα τον αξονα ρυθμισης ωρας ωστε να ειναι νεκρο
3 κινηση:
Τραβας τον αξονα ρυθμισης ωρας στην θεση ρυθμισης της ημερας-ημερομηνιας και ρυθμιζεις την ημερα-ημερομηνια ετσι ωστε να ειναι 1 ημερα-ημερομηνια πριν (αν εχει 6 ο μηνας εσυ το βαζεις 5)
4 κινηση
Τραβας τον αξονα ρυθμισης ωρας στην θεση ρυθμισης ωρας και γυρνας μπροστα τους δεικτες μεχρι να αλλαξει η ημερομηνια-ημερα (να παει 5) και γυρνας τους δεικτες μεχρι το 6
Τελικη κινηση
Αφου σου αλλαξε η ημερομηνια ημερα με τους δεικτες βαζεις πλεον ημερα-ημερομηνια.

Αν εχεις κανει ολα αυτα τα βηματα και ειναι ενταξει το ρολοι θα πρεπει να αλλαζουν και να αλλαζουν στις 12 το βραδυ.

Αποσυνδεδεμένος Razz

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 09, 2018, 07:15:33 μμ »
Αν εχεις κανει ολα αυτα τα βηματα και ειναι ενταξει το ρολοι θα πρεπει να αλλαζουν και να αλλαζουν στις 12 το βραδυ.

Έκανα τα όσα είπες το πρωί 11 παρά συγκεκριμένα. Είναι 20:00 και ακόμη δεν έχει φύγει το MON, κανονικά θα έπρεπε να είναι η Δευτέρα στην άλλη γλώσσα. 12 για κανένα λόγο δεν θα αλλάξει. Δεν ξέρω τι φταίει...

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 09, 2018, 07:27:33 μμ »
Έκανα τα όσα είπες το πρωί 11 παρά συγκεκριμένα. Είναι 20:00 και ακόμη δεν έχει φύγει το MON, κανονικά θα έπρεπε να είναι η Δευτέρα στην άλλη γλώσσα. 12 για κανένα λόγο δεν θα αλλάξει. Δεν ξέρω τι φταίει...
Αν εκανες αυτά στις 11 το πρωι δεν θα αλλαξει στις 20:00 γιατι είναι νωρις ακομα.
Θα πρεπει να αρχισει σιγα σιγα να αλλαζει η ημερομηνια πρωτα κατά τις 9 το βραδυ και μολις τελειωσει η αλλαγη της ημερομηνίας μετα θα αλλαξει η ημερα της εβδομάδας που θα ολοκληρωθεί κατά τις 3 το πρωι.

Αποσυνδεδεμένος Razz

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 07, 2018, 10:15:55 πμ »
Χέλοου! Μετά από αρκετό ψάξιμο τόσο στο ελληνικό internet όσο και στο ξένο (reddit, διάφορα άλλα forums άλλα και youtube) θα αφήσω και εδώ τις απορίες μια που συζητάτε μόνο για ρολόγια πριν πατήσω "κλικ" στην αποστολή της παραγγελίας μου.

Όπως αναφέρω και παραπάνω στον τίτλο ενδιαφέρομαι για το
https://www.skroutz.gr/s/306773/Seiko-SKX007K2.html στα 210PLUS€ για τα ελληνικά δεδομένα ενώ κάπου στα 150-160€ http://www.creationwatches.com/products/el/index.php?main_page=product_info&products_id=1167 κάπου εκεί στο εξωτερικό.

Διαφορά; 60 ευρώ τουλάχιστον!

Όμως (δεν τελειώσαμε  ;D) έχω κάποιους ενδοιασμούς σχετικά με την J και την Κ έκδοση άλλα και γενικότερα με την προέλευση κατασκευής είτε Μαλαισίας, είτε Κορέας, είτε κι εγώ δεν ξέρω από που.

Για εξωτερικό με προβληματίζει η αντιμετώπιση της μεταπώλησης (επικοινωνία, επιστροφές ελαττωματικών, χρόνος παράδοσης, αυθεντικότητα)
Για Ελλάδα επίσης η αυθεντικότητα διότι δεν αγοράζουν όλοι από επίσημους μεταπωλητές και στο ελεύθερο εμπόριο επικρατεί ένας χαμός. Θετικό είναι η άμεση επικοινωνία και η γρήγορη επιστροφή όπως και μου έτυχε σε αγορά πρόσφατου ρολογιού με αντικατάσταση της επόμενης ημέρας με ένα νέο κομμάτι άλλα και η επιστροφή χρημάτων.

Μετά από όσα διάβασα σκέφτομαι να πάρω την SKX007J έκδοση και να αγοράσω έξτρα το μπρασελέ.

Μόνο θετικές γνώμες είδα για το παραπάνω ρολόι άλλα θα με βοηθούσε κάτι επιπλέον από κάποιον που γνωρίζει περισσότερα.

Σκέφτηκα και το http://www.creationwatches.com/products/orient-automatic-288/orient-ray-ii-automatic-200m-faa02004b9-mens-watch-10619.html με τιμή Ελλάδας 165 που φοριέται καλύτερα σε πιο επίσημες περιστάσεις.

Δύσκολη απόφαση στο τέλος θα το αφήσω και δεν θα πάρω τίποτα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.