Αποστολέας Θέμα: AΛΗΘΙΝΟ ΡΟΛΟΙ  (Αναγνώστηκε 30628 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
AΛΗΘΙΝΟ ΡΟΛΟΙ
« στις: Ιανουάριος 04, 2018, 04:58:12 μμ »
Σε πολλά φόρουμ του εξωτερικού υπάρχουν συζητήσεις για το ποιό είναι ''αληθινό ρολόι''
-Πολλοί λένε ότι όλα τα ρολόγια είναι ίδια αφού όλα δείχνουν την ώρα.
Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις στο θέμα ρολόι ,υπάρχουν τα quartz τα solar,kinetic αυτά που έχουν ενα συνδιασμό των δυο mecha-quartz ή drive spring
και ίσως και κάποιες άλλες κατηγορίες.

Το μέγα ερώτημα του pure watch enthusiast είναι : ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΡΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ( Ή ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΟΙ.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 04, 2018, 05:51:20 μμ από fovos »

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: AΛΗΘΙΝΟ ΡΟΛΟΙ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 05:39:27 μμ »
Ωραιο θεμα Δημητρη καιρο ειχαμε να ξεμαλιαστουμε ;D
Στο θεμα μας για μενα το αληθινο ρολοι ειναι το μηχανικο.
Ειτε ειναι κουρδιστο ειτε ειναι αυτοματο.

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 05:50:32 μμ »

Στο θεμα μας για μενα το αληθινο ρολοι ειναι το μηχανικο.
Ειτε ειναι κουρδιστο ειτε ειναι αυτοματο.
Συμφωνώ Άρη :)

Αποσυνδεδεμένος nt1969

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 06:50:49 μμ »
Τι πρεπει να απαντησω για να ζεσταθουμε λιγο???

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 06:53:09 μμ »
Οτι τραβα η ορεξη σου ;D

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 07:01:44 μμ »
Στο μέγα ερώτημα της αρχής  :D

Αποσυνδεδεμένος nt1969

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 07:04:39 μμ »
Αληθινο ρολοι δεν υπαρχει.Πολλοι θα διαφωνησουν αλλα Ο χρονος ειναι κατι αοριστο και απροσδιοριστο. Αρα για ολους εμας αληθινο ειναι αυτο που μας αρεσει , μας γεμιζει και μας εκφραζει. Σημερα μπορει για μενα αληθινο να ειναι ενα κουρδιστο και αυριο ενα αυτοματο. Μεθαυριο τη θεση του θα παρει το ηλιακο και μετα μπορει ενα quartz. Καθε φορα ομως αυτο που φοραω θα ειναι για μενα αληθινο αλλιως δεν θα το ειχα αποκτησει. Δεν νομιζω οτι καποιος απο εμας αποκτα κατι που θεωρει ψευτικο.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 07:14:55 μμ »
Καλώς η κακως και εγώ ότι ρολόι έχω με δείκτες είναι μηχανικό.
Έχω μεγάλο κόλλημα με αυτό.

Quartz μόνο ψηφιακό.

Νομίζω εξαίρεση θα αποτελούσε πανεύκολα ένα spring drive.

Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 07:50:59 μμ »
Αληθινο ρολοι δεν υπαρχει.Πολλοι θα διαφωνησουν αλλα Ο χρονος ειναι κατι αοριστο και απροσδιοριστο. Αρα για ολους εμας αληθινο ειναι αυτο που μας αρεσει , μας γεμιζει και μας εκφραζει. Σημερα μπορει για μενα αληθινο να ειναι ενα κουρδιστο και αυριο ενα αυτοματο. Μεθαυριο τη θεση του θα παρει το ηλιακο και μετα μπορει ενα quartz. Καθε φορα ομως αυτο που φοραω θα ειναι για μενα αληθινο αλλιως δεν θα το ειχα αποκτησει. Δεν νομιζω οτι καποιος απο εμας αποκτα κατι που θεωρει ψευτικο.
Μαλλον ο τιτλος σε παραπλανησε.
Ο τιτλος εχει να κανει σχεση απο το τι ειναι κατασκευασμενο ενα ρολοι.
Οταν λεμε μηχανικο ρολοι ειναι το αυτοματο αλλα και το κουρδιστο αλλα και το επιτραπεζιο.
Για μενα που εχω την δυνατοτητα να δω και απο μεσα ενα ρολοι αλλη εικονα μου δινει ενα μηχανικο καιαλλη ενα κουαρτζ.
Πρεπει να το κοιτας και να σου δινει την αισθηση οτι ειναι κατι ζωντανο που ζει και αναπνεει.
Πρεπει να το βαζεις στο αυτι και να το ακους να ζει.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 07:53:47 μμ »
Για μένα είναι εκείνο το ρολόι που είναι φτιαγμένο από την αρχή (και με τη λογική) να αποτελέσει μοναδικό ρολόι σε αυτόν που θα το φορέσει...να μη χρειαστεί ή να θέλει να το αλλάξει ποτέ στη ζωή του.

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 07:56:15 μμ »
Πολλες φορές έχουμε αναλωθεί στο παρελθόν σ αυτο το θέμα,απαντώ λοιπόν,ποια ειναι αληθινή εικόνα;αυτη που δείχνει ενα πόστερ,μια φωτό η ένας πίνακας ζωγραφικής;
WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 08:32:37 μμ »
Όσοι είναι γραμμένοι στο forum, τόσες γνώμες υπάρχουν. Είναι καθαρά προσωπικό...

Για μένα αυτό που δεν έχει μπαταρία και κινείται αυτόματα, μηχανικά, με νόμους της φυσικής και αν συντηρείται σωστά θα λειτουργεί για πάντα για να το έχουν οι απόγονοί μας.
Πλαστικά & Ψηφιακά δεν είναι, όσο εργαλεία και αν είναι στην καθημερινότητα πολλών ανθρώπων - στη ζωή μου δεν είναι. Κατανοώ όμως ότι για τον άνθρωπο που κάνει ορειβασία κλπ δε θα μπορέσει να κάνει βήμα χωρίς αλτίμετρα κλπ...

Το ιδανικό για μένα είναι ο κούκος που έχω στο σαλόνι μου.
Απλά το βάρος της κουκουνάρας εξασφαλίζει την 8ήμερη λειτουργία του. Χρειάζεται 1 φορά την εβδομάδα να τραβήξεις απλά την αλυσίδα.
Δε συγκρίνεται η ζεστασιά που μου δίνει όλη την ημέρα το pendulum που κινείται εδώ και χρόνια στα αυτιά μου και από την άλλη το πουλί είναι πάντα έτοιμο να πεταχτεί αν του το επιτρέψεις, όπως πρέπει να είναι όλα τα πουλιά...
 ;D
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 09:29:05 μμ »
Παράθεση από: Coral στις Σήμερα στις 07:56:15 μμ
Πολλες φορές έχουμε αναλωθεί στο παρελθόν σ αυτο το θέμα,απαντώ λοιπόν,ποια ειναι αληθινή εικόνα;αυτη που δείχνει ενα πόστερ,μια φωτό η ένας πίνακας ζωγραφικής;

Μπορεί να μπαίνεις κάθε δίσεκτο, αλλά (σχεδόν) κάθε φορά αυτά που λες μένουν στην ιστορία.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 09:39:11 μμ »
Ίσως είμαι λίγο εκτός θέματος, αλλά θα γράψω κάτι που σκεφτόμουν πρόσφατα. Σίγουρα αν ψάξω στο διαδίκτυο, θα βρω απαντήσεις. Αλλά ας το γράψω εδώ επί της ευκαιρίας.

Έχουμε 2018 4 Ιανουαρίου. Γιατί αυτό το θεωρούμε σωστό και δεδομένο? Πως έχουμε μετρήσει σωστά ως εδώ? Με ποιο σημείο αναφοράς. Θα μου πείτε από τη Γέννηση του Χριστού. Παλιά τα ρολόγια δεν είχαν ακρίβεια, πως τα ρύθμιζαν. Με ποιο ρολόι αναφοράς? Πως και γιατί τώρα έχουμε αυτή την ώρα και ημερομηνία και είναι και σωστή? Δε σας έχει δημιουργηθεί αυτή η απορία?

Πίσω στο θέμα τώρα, θα πω μια άποψη ( που τώρα που το σκέφτομαι έρχεται σε αντίθεση λίγο με το παραπάνω σκεπτικό  :D ) αλλά για μένα αληθινό ρολόι είναι το ρολόι......που έχει πάνω όλα τα νούμερα, λατινικά ή αραβικούς αριθμούς ή ότι άλλο. Κάποιους αιώνες πριν όλα τα ρολόγια, είχαν τους αριθμούς πάνω (τσέπης, τοίχου, δαπέδου, carriage κτλ), πότε ξεκίνησαν να τους αφαιρούν από το καντράν?
Επειδή μου αρέσουν περισσότερο τα ρολόγια με τους αριθμούς, είναι κάτι που το έχω σκεφτεί.... Ρε γμτ, ρολόι είναι. Πρέπει να φαίνονται οι αριθμοί, την ώρα λέει. Δείτε ένα απλό ρολόι τοίχου για τη κουζίνα, ένα απλό αναλογικό ξυπνητήρι... έχει πάνω τους αριθμούς... έτσι κατά τη γνώμη μου είναι ένα αληθινό ρολόι.

Άρα... ΑΛΗΘΙΝΟ ΡΟΛΟΙ = ΡΟΛΟΙ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΠΛΟ ΚΑΝΤΡΑΝ

Αποσυνδεδεμένος Coral

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 09:57:26 μμ »

Παράθεση από: nin στις Σήμερα στις 09:29:05 μμ
Μπορεί να μπαίνεις κάθε δίσεκτο, αλλά (σχεδόν) κάθε φορά αυτά που λες μένουν στην ιστορία.

Πτυσε με μην με αβασκανεις

WIP ολου του κοσμου ενωθειτε.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 10:00:19 μμ »
Σε πολλά φόρουμ του εξωτερικού υπάρχουν συζητήσεις για το ποιό είναι ''αληθινό ρολόι''
-Πολλοί λένε ότι όλα τα ρολόγια είναι ίδια αφού όλα δείχνουν την ώρα.
Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις στο θέμα ρολόι ,υπάρχουν τα quartz τα solar,kinetic αυτά που έχουν ενα συνδιασμό των δυο mecha-quartz ή drive spring
και ίσως και κάποιες άλλες κατηγορίες.

Το μέγα ερώτημα του pure watch enthusiast είναι : ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΡΟΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ( Ή ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΟΙ.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;

Πάντως το θέμα είναι ωραίο, και μπορεί κάποιος να φιλοσοφήσει πάνω σε αυτό.

Μια άποψη είναι, ότι τίποτα δεν είναι αιώνιο σε αυτόν τον κόσμο. Ούτε η ίδια μας η ζωή φυσικά. Άρα, αληθινό ρολόι, είναι ένα οποιοδήποτε ρολόι λέει την ώρα με μια καλή ακρίβεια για τα σημερινά δεδομένα, μέχρι όσο διαρκέσει πριν σταματήσουμε να το χρησιμοποιούμε ή χαλάσει ή το χάσουμε ή πεθάνουμε εμείς οι ίδιοι και το περάσουμε στους απογόνους μας κτλ. Άρα όλα τα ρολόγια είναι αληθινά ρολόγια, όσο διαρκέσουν και τα χρησιμοποιούμε. Όπως και η ζωή. Κάποτε τελειώνει.

Όμως, όπως και η ζωή ενώ τελειώνει, θέλουμε να είναι ποιοτική και να διαρκέσει όσο γίνεται περισσότερο, έτσι και με τα αντικείμενα και τα υλικά αγαθά, θέλουμε να μας κρατάνε περισσότερο. Με αυτή την σκέψη, ένα ποιοτικό μηχανικό ρολόι, με τη σωστή συντήρηση και με μεράκι, μπορεί να κρατήσει και να ξεπεράσει και τον χρόνο ζωής μας. Αλλά κάποια στιγμή και αυτό θα χαθεί, θα καταστραφεί, ας είναι και 500 χρόνια μετά.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 10:04:02 μμ »

Γιατί το νήμα VC patrimony έμεινε στάσιμο τόσο καιρό?   :)  :)  :)

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 10:26:22 μμ »
Έχουμε 2018 4 Ιανουαρίου. Γιατί αυτό το θεωρούμε σωστό και δεδομένο? Πως έχουμε μετρήσει σωστά ως εδώ? Με ποιο σημείο αναφοράς. Θα μου πείτε από τη Γέννηση του Χριστού. Παλιά τα ρολόγια δεν είχαν ακρίβεια, πως τα ρύθμιζαν. Με ποιο ρολόι αναφοράς? Πως και γιατί τώρα έχουμε αυτή την ώρα και ημερομηνία και είναι και σωστή? Δε σας έχει δημιουργηθεί αυτή η απορία?

Ε μην τα θες όλα ετοιμα:
1. Διάβασε για το Ιουλιανο ημερολόγιο και γιατι χανει 3 μέρες κάθε 400 χρόνια.
2. Διαβασε για το Γρηγοριανο ημερολόγιο.
3. Διαβασε για το πως ο Ιππαρχος είχε λύσει τα προβλήματα ακρίβειας των παραπάνω απ'το 150 π.Χ.
4. Διαβασε για τις εκλείψεις του ηλιου και πώς θα μας βοηθούσε αυτό για την εύρεση χρόνου.

Για μένα αληθινό ρολόι είναι αυτό που μπορεί να δουλεύει αξιόπιστα είτε έχει 1 ευρώ είτε 1 εκατομμύριο.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 10:34:44 μμ »
Επίσης, με αφορμή το παρών ερώτημα, θα ήθελα να γράψω και κάποιες άλλες σκέψεις.

Ένα καλό μηχανικό ρολόι, έχει μια ιδιαίτερη μαγεία και γοητεία, σε σχέση με άλλα υλικά αγαθά.

Αν πάρεις ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, όσο και να κάνουν, κάποια στιγμή θα είναι για πέταμα, όσο και να προσπαθήσεις να τα φτιάξεις.

Ένα καλό ρούχο, το ίδιο. Ένα σωρό πράγματα, το ίδιο.

Ένα καλό μηχανικό ρολόι, με την προυπόθεση ότι το προσέχουμε τυπικά και ότι θα υπάρχει πάντα κάποιος να το επισκευάζει, καθώς και ότι θα υπάρχουν ανταλλακτικά διαθέσιμα, μπορεί να διατηρηθεί για αιώνες, υποθετικά. Αυτό το χαρακτηριστικό, δε το έχουν τα περισσότερα πράγματα που φοράει κάποιος πάνω του, παρά μόνο τα κοσμήματα.

Όμως τα κοσμήματα, δε λένε την ώρα... Αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν του ρολογιού, ότι μπορεί να διατηρηθεί για αιώνες και το ότι είναι ένα αντικείμενο που μετρά ακριβώς αυτό το πέρασμα του χρόνου, το κάνει μαγικό...Γι'αυτό, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει, ότι ένα καλό μηχανικό ρολόι, είναι το αληθινό ρολόι, γιατί με τη μηχανή του που είναι σαν "ζωντανός οργανισμός", μένει στον χρόνο (τον οποίο μετράει κιόλας).

Όμως, όπως είπα παραπάνω, τίποτα στην ουσία δεν είναι εντελώς αιώνιο... Κάποια στιγμή μπορεί να εξαφανιστεί... με αυτή τη λογική, και όπως είπε και ένας συμφορουμίτης επίσης παραπάνω, αληθινό είναι ότι μας αρέσει και μας εκφράζει, και για όσο χρόνο διαρκέσει και το κρατήσουμε :)

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 04, 2018, 10:38:55 μμ »
Ε μην τα θες όλα ετοιμα:
1. Διάβασε για το Ιουλιανο ημερολόγιο και γιατι χανει 3 μέρες κάθε 400 χρόνια.
2. Διαβασε για το Γρηγοριανο ημερολόγιο.
3. Διαβασε για το πως ο Ιππαρχος είχε λύσει τα προβλήματα ακρίβειας των παραπάνω απ'το 150 π.Χ.
4. Διαβασε για τις εκλείψεις του ηλιου και πώς θα μας βοηθούσε αυτό για την εύρεση χρόνου.

Για μένα αληθινό ρολόι είναι αυτό που μπορεί να δουλεύει αξιόπιστα είτε έχει 1 ευρώ είτε 1 εκατομμύριο.

Κάποια στιγμή θα ξεκινήσω να διαβάζω για τη μέτρηση του χρόνου, ευχαριστώ  :)

Είναι πολύ ενδιαφέροντα πράγματα αυτά :)