Jazzmaster Open Secret & Louis Erard Chrono 1931
η ερωτηση παντως δεν έχει να κάνει τόσο με την αισθητικη αποψη (εγω προτιμω το 1931) αλλα αποψη ποιοτητας/τιμη και prestige
Φίλε Χρήστο, ως κάτοχος και Hamilton και Tissot, σου λέω τα εξής: Αν ψάχνεις αναγνωρισιμότητα και "πρεστίζ" (στην Ελλάδα, αλλά σοβαρά, και στην Ελβετία

) θα πας προς την Τissot, αν όμως θέλεις καλύτερη ποιότητα (έστω κατά ένα κλικ, νομίζω), και 100% value for money ρολόι, θα πας προς την Hamilton η οποία, σημειωτέον, έχει στο "φάσμα" τιμής των 1000 €, περισσότερα μοντέλα, σπορ και dress.
Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ και οι δύο μάρκες ανήκουν στο ίδιο γκρουπ και στην ίδια κατηγορία τιμής, η Hamilton έχει γίνει το "αγαπημένο παιδί" του Swatch Group με περισσότερα μοντέλα και βέβαια τις ανάλογες πωλήσεις.
Η Louis Erard έχει για μένα πολύ όμορφα ρολόγια, κλασικής σχεδίασης με κάποιες "νότες" νοσταλγίας (για μένα είναι τα Longines του "φτωχού"), αλλά δεν τα έχω πιάσει στα χέρια μου για να έχω προσωπική άποψη από πλευράς ποιότητας, ενώ και το όνομά τους δεν είναι τόσο αναγνωρίσιμο. Το γκρουπ πάντως τα τοποθετεί μάλλον πάνω από τα Hamilton (εξ'ού και η διαφορά στην τιμή).
Τα Epos είναι εξαιρετικά ρολόγια για την τιμή τους (έχω και από αυτά ένα), είναι όμως μια σχετικά μικρή και νέα ελβετική εταιρεία, χωρίς μεγάλο δίκτυο σέρβις (ούτε στην Ελλάδα).
Η μηχανή ΕΤΑ/Valjoux 7750, είναι εξαιρετική, αξιόπιστη και φοριέται σε πολλά ρολόγια πολλαπλάσιας τιμής από το μπάτζετ σου.....

Αν τώρα θες την ταπεινή γνώμη μου, εγώ θα πήγαινα πρώτα για το Louis Erard 1931, μετά για το Tissot LeLocle (το ατσάλινο, όχι το χρυσό της φωτό), τρίτο το Epos (όχι το diver στη φωτό, κάποιο πιο dress), και τελευταίο το Hamilton Jazzmaster (είμαι κάτοχος), με καθαρά
αισθητικά κριτήρια.Συμβουλή: Πάρε "σβάρνα" τα καταστήματα και δοκίμασε στο χέρι σου όσα ρολόγια σού αρέσουν. Ο καρπός είναι αλανθαστος "κριτής".....

Επίσης κάνε παζάρι και ζήτα έκπτωση (~25-30%) στην πληρωμή μετρητοίς.
Όποιο και να επιλέξεις όμως δεν πρόκειται να κάνεις λάθος, όλα είναι "πολύ" ρολόγια για τα λεφτά τους....

Μόνο seiko δεν θα έπαιρνα με 1000+ €. Ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από τους seikάκηδες.....

Ελπίζω να βοήθησα....

Φιλικά, Ηλίας