Αποστολέας Θέμα: Σκέψεις για πώληση Rolex GMT Master  (Αναγνώστηκε 21847 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος paulm

• Just Registered
    • Προφίλ
Σκέψεις για πώληση Rolex GMT Master
« στις: Ιούνιος 24, 2017, 12:46:19 πμ »
Καλησπέρα σε όλους!

Το (μακρινό πλέον) καλοκαίρι του 2010, πραγματοποίησα ένα απωθημένο χρόνων και αγόρασα ένα Rolex. Την εποχή εκείνη το αγόρασα 4.200 Ευρώ μετρητοίς. Είναι το ατσάλινο GMT Master 116710 με μαύρη κεραμική στεφάνη. Την εποχή εκείνη μάλιστα ήταν στα ντουζένια του, καθώς ήταν μόλις 2-3 χρόνια που το είχε βγάλει η Rolex αντικαθιστώντας το κλασσικό πλέον 16710...

Τα χρόνια ωστόσο πέρασαν και κάπου μου έφυγε η κάψα...Λίγο η κρίση, λίγο η αλλαγή προτεραιοτήτων, λίγο το ότι άφησα την έντονη ενασχόληση με τα ρολόγια, με ενοχλεί η ιδέα 6 (πλέον) χιλιάδων Ευρω να κάθονται στον καρπό μου. Όπως επίσης έχει αρχίσει να με ενοχλεί (α) η αναγνωρισιμότητα της εν λόγω μάρκας και (β) ότι το εν λόγω ρολόι παραείναι...όμορφο και..κόσμημα! Με ενοχλούν τα γυαλισμένα links, με ενοχλεί ότι το έχω έννοια, ότι δεν μπορώ να του "πετάξω τα μάτια" σε παραλίες, άμμους και γενικά να το χορταίνω!

Μιας και οι τιμές έχουν εκτοξευτεί, σκέφτομαι μήπως το έδινα και έπαιρνα αν αυτού 2 ωραία ρολόγια των 2-3 χιλιάδων. Λεφτά παραπάνω δεν θέλω να βάλω, ό'τι έπιανα από το Rolex. Σκέφτομαι ότι με τον τρόπο αυτό θα έχω ποικιλία, θα αποκτήσω δυο ρολόγια που και πάλι θα είναι premium, και θα τα φοράω και πιο άφοβα.

Σκεφτόμουν ένα συνδυασμό του τύπου (α) "εργαλείο" καταδυτικό, και (β) κάτι πιο funky και στυλάτο. Για το (α) μου αρέσει πάρα πολύ το Tudor Black Bay Heritage ή το Breitling Superocean Heritage, για το (β) σκέφτηκα κάτι σε Tag Heuer Carrera Calibre 5.

1-2 γνωστοί που το συζήτησα μου είπαν ότι κάνω βλακεία, με την έννοια ότι δίνω κάτι κλασσικό που κρατάει αξία και παίρνω 2 υποδεέστερα προϊόντα που σιγά σιγά θα χάνουν αξία. Δίκιο έχουν, απλά το GMT για κάποιο λόγο δεν μου κάνει πια κάτι. Σας λέω, κάπου άλλαξα προτεραιότητες...Τι λέτε και εσείς??

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Σκέψεις για πώληση Rolex GMT Master
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 24, 2017, 01:08:59 πμ »
Να κρατήσεις το ROLEX (σε θυρίδα!) και να πάρεις 2 SEIKO ή ORIENT ή CITIZEN με λιγότερα από 500€ στο σύνολο και να τα "ξεσκίσεις" σε παραλίες ή όπου αλλού αγαπάς!!!!!!!!!!!
Εναλλακτικά μπορείς να πας και σε VOSTOK αλλά πιο πολλά για τα Ρώσικα θα σου πει ο ειδικός!
Μετά από αυτό μου το ποστ να περιμένεις ομοβροντία επίθεσης εναντίον μου από ROLEXφιλους και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις!!!!!!!!!!!

Χαχαχαχαχαχα

Πάντως σοβαρά τώρα: Κάνε ότι θεωρείς καλύτερο εσύ και μην ρωτάς τους άλλους. Εσύ έχεις το μαχαίρι εσύ και το καρπούζι!

Sent from my iPad using Tapatalk
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 24, 2017, 01:29:15 πμ »
Οταν πουλάς ένα ρόλεξ, πάντα χάνεις.

Ειναι σίγουρο οτι αν πωλήσεις το ίδιο ρολόι 1-2-3-4 χρόνια αργότερα θα πάρεις περισσότερα λεφτά. Άμα όμως πρέπει να πωληθεί για κάποιο λόγο, το δίνεις στην τρέχουσα τιμή που καθορίζει η αγορά και πας για άλλα.

Όταν όμως δίνεις το ρόλεξ για να χρηματοδοτήσεις αλλά ρολόγια από μάρκες  που δεν κρατάνε την τιμή τους όπως τα ρόλεξ, τότε χάνεις ακόμα περισσότερο.
Από την άλλη δεν μπορείς να κρατάς ένα ρολόι που δεν το φοράς και δεν σου δίνει χαρά, εκτός κι αν είναι κανά σούπερ συλλεκτικό που η αξία του αυξάνεται γεωμετρικά κάθε χρόνο που περνάει.

Φαύλος κύκλος με λίγα λόγια.

Εγώ downgrade δεν θα έκανα παρά μόνο upgrade, αφού σε κάθε περίπτωση όταν θα βρισκόμουν στο ίδιο δίλημμα τα λεφτά μου θα τα έπαιρνα πάλι.

Αποσυνδεδεμένος DIMITRIS-MILANO

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 24, 2017, 06:51:15 πμ »
Είναι σίγουρο ότι θα το μετανιώσεις.

Be plural, like the Universe
www.rolexmagazine.com

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 24, 2017, 07:12:11 πμ »
Έχοντας μία μικρή συλλογή, η βασική μου αρχή είναι "ό,τι δε φοριέται πουλιέται".
Κάπως έτσι πούλησα το moonwatch, παρόλο που είναι κλασικό, που δε χάνει αξία κλπ. κλπ. κλπ.
Οπότε η πρώτη αυθόρμητη απάντηση μου θα ήταν "πούλησε το και πάρε κάτι που θα το φοράς".
Οπμως απ´ την άλλη, αν το θέμα σου είναι ότι δεν μπορείς να το "ευχαριστηθείς" σε πιο "άγριες" συνθήκες, δε βλέπω γιατί να μην πάρεις άλλο ένα χαμηλότερου budget ρολόϊ, για καθαρά τέτοια χρήση και να κρατήσεις και το GMT.
Όπως σου είπαν και οι υποπλοιποι, είναι ένα ρολόϊ που κρατάει την αξία του και λογικά αν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο να το δώσεις κάποια στιγμή, δε θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα...

Σε φώτησα, ε ???

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 24, 2017, 07:14:49 πμ »
δεν θα το έκανα
η θυρίδα είναι μια καλή σκέψη. όπως και η σκέψη για την αγορά ενός φθηνότερου, από αυτά που εσύ αναφέρεις, ρολογιού.
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 24, 2017, 07:24:15 πμ »
Μια εναλλακτικη λυση ειναι να πουλησεις αυτο το GMT και να παρεις ενα Rolex που να καλυπτει τα σημερινα σου γουστα.
Το παν για μενα ειναι να εχεις ενα ρολοι που να γουσταρεις να φορας.
Αν ειναι καποιο που να κραταει την αξια του,ακομα καλυτερα.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 24, 2017, 07:58:48 πμ »
Μπορείς να το τραμπάρεις με ενα submariner 116610 ή 114060

Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 24, 2017, 08:35:06 πμ »
Κρατας το Ρολεξ που ανεβαζει τα χρηματα του (ελαχιστα ρολογια το κανουν αυτο) και αγοραζεις οπως ειπε και ο Χαριλαος καποιο Σεικο που θα το ξεζουμισεις και δεν θα κλαψεις μιας και θα εχει πενταροδεκαρες (σε σχεση με το Ρολεξ).
Υγ. ενα Σεικο που θα προτεινα ειναι το ΜΜ το οποιο βεβαια δεν ειναι φτηνο αλλα μπορεις να το βρεις σε καλη τιμη μεταχειρ.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 24, 2017, 09:16:29 πμ »
οταν η ''καψα'' φευγει η πωληση ειναι μονοδρομος.
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 24, 2017, 02:31:56 μμ »
Είναι σίγουρο ότι θα το μετανιώσεις.

+1000000
Το ρολεξ δεν το πουλας...Ετσι την πατησα και γω το 2005 και τωρα απ τα κυαλια το βλεπω...
Οπως σου ειπαν, πανε παρε 1-2 φθηνα με 3-5 κατοσταρικα για να κανεις την δουλεια σου και ασε το ρολεξ να υπαρχει για πραγματικη ωρα αναγκης, που μακαρι να μην εμφανισθει..
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 25, 2017, 01:00:45 μμ »
Προφανώς δεν χρειάζεται να κρατάς ενα ρολόι που δε σου "λέει" πια τίποτα και δεν μπορεις να το φοράς άφοβα κάθε μέρα λόγω polished links. Σου έχω μία λύση που συνδυάζει όλα τα καλά και τα κακά και ίσως αυτό είναι που χρειάζεται να κάνεις. Δώσε το κεραμικό GMT και βρες ένα πενταψήφιο ρολόι "εργαλείο" 16610 ή 16600 ή εστω 16710 το οποίο θα φοράς στις παραλίες, θα το γρατζουνάς, θα το χαίρεσαι και κάθε μέρα η αξία του θα ανεβαίνει.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 25, 2017, 01:05:17 μμ »
Ο φίλος μας είπε:
...Λίγο η κρίση, λίγο η αλλαγή προτεραιοτήτων, λίγο το ότι άφησα την έντονη ενασχόληση με τα ρολόγια, με ενοχλεί η ιδέα 6 (πλέον) χιλιάδων Ευρω να κάθονται στον καρπό μου. Όπως επίσης έχει αρχίσει να με ενοχλεί (α) η αναγνωρισιμότητα της εν λόγω μάρκας και ...

Γιατι του προτείνετε ρόλεξ;;  :)

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 25, 2017, 02:52:04 μμ »
Πολυ σωστος ο Βασιλης. Την πατησα και εγω.
Ας παρει ενα Panerai.
 :) :) :)
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 25, 2017, 04:21:49 μμ »
Ο φίλος μας είπε:
...Λίγο η κρίση, λίγο η αλλαγή προτεραιοτήτων, λίγο το ότι άφησα την έντονη ενασχόληση με τα ρολόγια, με ενοχλεί η ιδέα 6 (πλέον) χιλιάδων Ευρω να κάθονται στον καρπό μου. Όπως επίσης έχει αρχίσει να με ενοχλεί (α) η αναγνωρισιμότητα της εν λόγω μάρκας και ...

Γιατι του προτείνετε ρόλεξ;;  :)

Γι' αυτό.... ;)

...... το αγόρασα 4.200 Ευρώ μετρητοίς..........με ενοχλεί η ιδέα 6 (πλέον) χιλιάδων Ευρω να κάθονται στον καρπό μου.......

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 25, 2017, 04:26:09 μμ »
Πανο μαζί σου!Αλλά από τη στιγμή που ο φίλος μας δε θέλει ούτε ρόλεξ ούτε ρολόι γενικά 6Κ+ ;;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 25, 2017, 05:32:13 μμ από argo98 »

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 25, 2017, 04:52:04 μμ »
Πανο μαζί σου!Αλλά από τη στιγμή που κ φίλος μας δε θέλει ούτε ρόλεξ ούτε ρολόι γενικά 6Κ+ ;;;;

Τον βοηθάμε από το να κάνει το λαθος (μικρό ή μεγάλο θα φανεί από τις περαιτέρω επιλογές του). Κάποτε λέγαμε οτι τα ρόλεξ ειναι λεφτά στην τράπεζα. Σήμερα ( συγκεκριμένα μοντέλα ρόλεξ) είναι μακραν καλύτερο απο λεφτά στην Τράπεζα.

Αποσυνδεδεμένος rolexmat

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 26, 2017, 10:57:20 πμ »
Υπάρχει μια λάθος νοοτροπία στην χωρα μας....rolex πολυ καλό για να το φοράμε κλπ.κλπ

φορα το καθε μέρα --απλά ξεσκισέτο  οσο ποιο πολύ το φοράς τοσο το φχαριστιέσαι....
αν το πουλήσεις .....μετα απο χρόνια θα το μετανιώσεις....
αν το κρατάς και δεν το φοράς .....χανεις που δεν το χαιρεσαι...

αν θυμαστε μια παλιά διαφήμιση με τα Timberland τα τρακτερωτά που έδειχνε ενα τυπο με τζην και τα εν λογω πατουμενα χιλιοφορεμένα και ξεσκισμένα..και έλεγε η ρεκλάμα ..."οσο παλιώνουν τόσο αξίζουν περισσότερο" ή κάπωνς ετσι..τελως πάντων..

οσοι πουλήσανε το παλιο κλασικο "χασάπικο" sub τωρα ξεροχύνουν  οταν βλεπουν τις vintagiες "φτιαγμένες με λουριά κλπ......

ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ!!!

;D
ROLEX DATEJUST 16220-1998
http://steelspoke.blogspot.gr/

Αποσυνδεδεμένος xartogiakas

• 48mm case
  • Ο χρόνος δε νικιέται, μόνο μετριέται!
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 26, 2017, 11:31:47 πμ »
Να μου επιτραπεί, μετά από καιρό, να θυμίσω αυτό....

''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''
(Blackbird)

Οι παλιότεροι και δη οι φίλοι δεν πρέπει να ξεχνούν... ;)

Με ευγένεια,
Γιάννης.
''Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.''...Blackbird.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 26, 2017, 01:09:51 μμ »
Καταρχάς θα συμφωνήσω με το Γιάννη.
Με τον Μαυροπούλη έχω συμφωνήσει από καιρό... ;D

Εφόσον κάτι δεν σου κάθεται, το δίνεις.
Ρολόι είναι, πρέπει να φοριέται...

Πολύ ωραίες οι επιλογές για το μετά.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.