Αποστολέας Θέμα: Επιλογή νέου ρολογιου  (Αναγνώστηκε 14060 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hlias21

• 34mm case
    • Προφίλ
Επιλογή νέου ρολογιου
« στις: Απρίλιος 29, 2017, 06:36:09 πμ »
Ενδιαφέρομαι να πάρω ένα all around ρολόι, δλδ να ,πόρων να το φορέσω και με casual ντύσιμο αλλά και σε ποιο καλή περίσταση.
Με ενδιαφέρει να έχει λευκό-ασημί καντράν και να μπορεί να παίρνει μπρασελέ αλλά και λουράκια.
Το ποσό που θα κινηθώ θα είναι μέχρι 400-450 μάξιμουμ, αν βρω και κάτι φτηνότερο ακόμα καλύτερα.
Έχω κάνει κάποια έρευνα μέσω υπολογιστή και έχω βρει κάποια που μου αρέσουν.
https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2527499/TISSOT-Heritage-Visodate-Automatic-Brown-Leather-Strap/

http://www.seikowatches.com/collections/premier/men_4R39.html

http://www.timelessluxwatches.com/brands/seiko-presage/basic/presage-ssa343j1

https://orientwatchusa.com/shop/mens-watches/orient-star/sel05004w0/

Επίσης έχω δει και τα Hamilton αλλά είναι τόσο πολλά και αυτά που μου αρέσουν ξεφεύγουν προς τα πάνω.
Για πείτε καμία γνώμη,τι με συμβουλεύετε?
Το seiko premier το φόρεσα σε κάποιο μαγαζί,μου καθόταν πολύ καλά, αλλά είχε αρχική 620 και η καλύτερη τιμή που μου κάνανε ήταν στα 550. Πιστεύω ότι μπορώ να το βρω και φθηνότερα.
Σε περίπτωση αγοράς από το εξωτερικό,αυτά τα δυο σάιτ τι λένε?
http://www.creationwatches.com
http://www.dutyfreeislandshop.com
 Είναι αξιόπιστα? Κινδυνεύω με τελωνείο η όχι?
Η να προτιμήσω να το πάρω από εδώ?
Αν ξέρετε κι από που, πολύ θα με βοηθήσετε...

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή νέου ρολογιου
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 29, 2017, 09:32:36 μμ »
Καλησπέρα, από το creationwatches έχω καλή εμπειρία, καθώς το αγαπημένο μου ρολόι, το οποίο φοράω καθημερινά, το πήρα από εκεί.

Το tissot visodate μου αρέσει πολύ, είναι ωραίο. Είναι καλή επιλογή πιστεύω.

Μου αρέσει και το orient star που έβαλες παραπάνω. Και τα δύο αυτά θα τα φορούσα.

Το seiko premier που έβαλες δε μου αρέσει τόσο, μου φαίνεται λίγο φορτωμένο το καντράν για το γούστο μου, αλλά...γούστα είναι αυτά. :-)

Εάν είχες προλάβει στο creationwatches, αλλά είναι out of stock, ένα πάρα πολύ ωραίο είναι το seiko spb039j1. Το είχε μισοτιμής. Αν σου αρέσει και δε βιάζεσαι, μπορείς να τσεκάρεις μήπως το ξαναφέρει.

Μια εναλλακτική και οικονομική επιλογή είναι και τα orient bambino, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή και οικονομικά. Επίσης και τα orient symphony, που φοράνε την ίδια μηχανή.
Εγώ από το creation πήρα το symphony, 84 ευρώ με τα μεταφορικά, αλλά βγαίνει και με άλλα καντράν, χωρίς αριθμούς κτλ. Είναι καλό, το πήρα πριν 2 χρόνια ακριβώς, και λειτουργεί μια χαρά, χωρίς προβλήματα.
Στην καινούρια σειρά symphony version 2,έχουν προσθέσει κρύσταλλο ζαφείρι και αναβαθμισμένο αυτόματο μηχανισμό.

Το δικό μου είναι αυτό, από την αρχική σειρά.

Αν τα orient bambino και symphony σου φαίνονται πολύ οικονομικά και σε προβληματίζει αυτό, σίγουρα θα έχεις και άλλες προτάσεις εδώ. Αυτά που έβαλες πάντως είναι καλά, και όποιο και αν επιλέξεις, μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 30, 2017, 10:25:39 πμ »
Ηλία
τα τρύπια καντράν ούτε εμένα μου αρέσουν. επίσης το πρεσαζ που δείχνεις είναι λίγο βαρύ για τα γούστα μου. στη συγκεκριμένη σειρά υπάρχουν κι άλλα που κατά την άποψή μου είναι πιο ωραία.
Πάντως στα χρήματα που διαθέτεις (περίπου) θα κοιτούσα αυτό

κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις 38 και 42 χιλ με μπρασελέ ή λουράκι. πολύ καλό ρολόι. αν σε ενδιαφέρει, πήγαινε να το δεις από κοντά και μετά να σου δώσουμε κάποια στοιχεία πού μπορείς να βρεις καλύτερη τιμή

καλώς ήρθες στη παρέα μας και καλές δημοσιεύσεις
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος Hlias21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 30, 2017, 11:49:39 πμ »

Καλησπέρα, από το creationwatches έχω καλή εμπειρία, καθώς το αγαπημένο μου ρολόι, το οποίο φοράω καθημερινά, το πήρα από εκεί.

Το tissot visodate μου αρέσει πολύ, είναι ωραίο. Είναι καλή επιλογή πιστεύω.

Μου αρέσει και το orient star που έβαλες παραπάνω. Και τα δύο αυτά θα τα φορούσα.

Το seiko premier που έβαλες δε μου αρέσει τόσο, μου φαίνεται λίγο φορτωμένο το καντράν για το γούστο μου, αλλά...γούστα είναι αυτά. :-)

Εάν είχες προλάβει στο creationwatches, αλλά είναι out of stock, ένα πάρα πολύ ωραίο είναι το seiko spb039j1. Το είχε μισοτιμής. Αν σου αρέσει και δε βιάζεσαι, μπορείς να τσεκάρεις μήπως το ξαναφέρει.

Μια εναλλακτική και οικονομική επιλογή είναι και τα orient bambino, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή και οικονομικά. Επίσης και τα orient symphony, που φοράνε την ίδια μηχανή.
Εγώ από το creation πήρα το symphony, 84 ευρώ με τα μεταφορικά, αλλά βγαίνει και με άλλα καντράν, χωρίς αριθμούς κτλ. Είναι καλό, το πήρα πριν 2 χρόνια ακριβώς, και λειτουργεί μια χαρά, χωρίς προβλήματα.
Στην καινούρια σειρά symphony version 2,έχουν προσθέσει κρύσταλλο ζαφείρι και αναβαθμισμένο αυτόματο μηχανισμό.

Το δικό μου είναι αυτό, από την αρχική σειρά.

Αν τα orient bambino και symphony σου φαίνονται πολύ οικονομικά και σε προβληματίζει αυτό, σίγουρα θα έχεις και άλλες προτάσεις εδώ. Αυτά που έβαλες πάντως είναι καλά, και όποιο και αν επιλέξεις, μάλλον δε θα έχεις πρόβλημα.

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Δεν τρελαίνομαι για το bambino εν αντίθεση με το premier αλλά κυρίως το presage που μου αρέσουν πολύ. Ήθελα να σε ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα με αγορά από creationwatch?
Επίσης τι τρόπο αποστολής προτιμήσεις? Απλό ή courier?

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 30, 2017, 11:59:04 πμ »
Καλημερα φιλε! Αυτα που σου προτειμνε ο Γιαννης αξιζει να τα δεις κ εγω θα προτιμουσα τη σειρα πρεσαζ..

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος Hlias21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 30, 2017, 12:04:36 μμ »

Ηλία
τα τρύπια καντράν ούτε εμένα μου αρέσουν. επίσης το πρεσαζ που δείχνεις είναι λίγο βαρύ για τα γούστα μου. στη συγκεκριμένη σειρά υπάρχουν κι άλλα που κατά την άποψή μου είναι πιο ωραία.
Πάντως στα χρήματα που διαθέτεις (περίπου) θα κοιτούσα αυτό

κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις 38 και 42 χιλ με μπρασελέ ή λουράκι. πολύ καλό ρολόι. αν σε ενδιαφέρει, πήγαινε να το δεις από κοντά και μετά να σου δώσουμε κάποια στοιχεία πού μπορείς να βρεις καλύτερη τιμή

καλώς ήρθες στη παρέα μας και καλές δημοσιεύσεις

Το presage προσωπικά μου αρέσει πολύ.
Αλλά και το intramatic μου αρέσει αν και νομίζω ότι ξεφεύγει πολύ,νομίζω κάπου στα 700 έχει αρχική τιμή.
Μέχρι τα 400-450 που είμαι διατεθειμένος να δώσω απέχει πολύ.
Αν θέλεις, από την εμπειρία σου,  μου προτείνεις και μερικά ρολογια που μπορεί να μου αρέσουν και δεν τα γνωρίζω.
Να φανταστείς ότι από αυτά που κοίταξα εγώ  το tissot visodate , αν και πολυ ωραιο, είναι αυτό που μου κάνει λιγότερο.
Το θεωρώ πολύ dressy για τα γούστα μου, θέλω να μπορώ να το συνδυάσω με τζιν, polo μπλούζα κτλ. ενώ τα υπόλοιπα είναι πιο "τσαχπινικα"

Αποσυνδεδεμένος Hlias21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 30, 2017, 12:10:01 μμ »
Καλημερα φιλε! Αυτα που σου προτειμνε ο Γιαννης αξιζει να τα δεις κ εγω θα προτιμουσα τη σειρα πρεσαζ..

Το seiko που πρότεινε ο Γιάννης αλλά είναι out of stock, είναι Φοβερό.
Αλλά ποιος μπορεί να περιμένει αν και πότε θα ξαναβγεί και μάλιστα με αυτή την τιμή?
Είμαι της σχολής "άντρα θέλω, τώρα τον θελω" χωρίς να παρεξηγηθώ βεβαίως...

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 30, 2017, 12:14:41 μμ »
Το seiko που πρότεινε ο Γιάννης αλλά είναι out of stock, είναι Φοβερό.
Αλλά ποιος μπορεί να περιμένει αν και πότε θα ξαναβγεί και μάλιστα με αυτή την τιμή?
Είμαι της σχολής "άντρα θέλω, τώρα τον θελω" χωρίς να παρεξηγηθώ βεβαίως...

Χαχαα και καλα κανεις! Κοιτα στα σαιτ των τισσο χαμιλτον.. εχει αμετρητες επιλογες... δες τη σειρα luxury η το prs516 σε πιο σπορ...

The front tells the time and the back tells the story.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 30, 2017, 12:22:50 μμ »

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου.
Δεν τρελαίνομαι για το bambino εν αντίθεση με το premier αλλά κυρίως το presage που μου αρέσουν πολύ. Ήθελα να σε ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα με αγορά από creationwatch?
Επίσης τι τρόπο αποστολής προτιμήσεις? Απλό ή courier?

Καλημέρα, ένα συγγενικό μου πρόσωπο είχε κάνει την παραγγελία για μένα, γιατί δεν είχα εμπειρία με αγορές μέσω ιντερνετ. Στο site έλεγε 76 ευρώ και με τα μεταφορικά 8 ευρώ, μου βγήκε 84 σύνολο. Νομίζω courier,ήρθε σε 3-4 μέρες...
Έχω την εντύπωση ότι είναι ένα site που όσοι το προτίμησαν, έμειναν ευχαριστημένοι.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 30, 2017, 12:33:22 μμ »
αν πάρεις από creation θα επιλέξεις απλό ταχυδρομείο και μόνο. ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο του τελωνείου.
το χαμιλτον θα το πάρεις σημαντικά πιο φθηνά. δες πιμι

από τη σειρά πρεσαζ εγώ θα αγόραζα το μπλε με το μπρασελε. εσύ δες καλύτερα το λευκό (το απλό) και προσπάθησε να ρωτήσεις για το μπρασελέ. η νέα αυτή σειρά θα κυκλοφορήσει σε κάνα μήνα

δες εδώ και ένα σχετικό νήμα
http://forums.watchuseek.com/f21/2017-seiko-cocktail-time-srpb41-srpb43-srpb44-srpb46-4164802.html

γράψε τι μέγεθος καρπό έχεις
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 30, 2017, 01:38:58 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Hlias21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 30, 2017, 02:35:45 μμ »
Κοιτάω σε αυτόματο.
Κι αυτό πολύ ωραίο...λιτό κι απέριττο.

Αποσυνδεδεμένος Hlias21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 30, 2017, 02:41:24 μμ »
αν πάρεις από creation θα επιλέξεις απλό ταχυδρομείο και μόνο. ελαχιστοποιείς τον κίνδυνο του τελωνείου.
το χαμιλτον θα το πάρεις σημαντικά πιο φθηνά. δες πιμι

από τη σειρά πρεσαζ εγώ θα αγόραζα το μπλε με το μπρασελε. εσύ δες καλύτερα το λευκό (το απλό) και προσπάθησε να ρωτήσεις για το μπρασελέ. η νέα αυτή σειρά θα κυκλοφορήσει σε κάνα μήνα

δες εδώ και ένα σχετικό νήμα
http://forums.watchuseek.com/f21/2017-seiko-cocktail-time-srpb41-srpb43-srpb44-srpb46-4164802.html

γράψε τι μέγεθος καρπό έχεις

Ο καρπός μου έχει διάμετρο 19cm.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 30, 2017, 06:41:31 μμ »
Κοιτάω σε αυτόματο.

πολύ ωραίο είναι αυτό !

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 30, 2017, 07:16:02 μμ »
πολύ ωραίο είναι αυτό !

oντως, λιτο και ομορφο!!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Απρίλιος 30, 2017, 09:22:01 μμ »
Κοιτάω σε αυτόματο.

Είναι το ίδιο με αυτό που σου πρότεινα αλλά το μοντέλο με μπρασελέ, spb035j1. Αυτό το έχει σε stock το creation. Κατά τη γνώμη μου,χτύπα το. Η Seiko είναι αξιόπιστη, θα έχεις ένα καλό μηχανικό αυτόματο ρολόι, ενώ στα + είναι και η αδιαβροχοποίηση των 10atm. Συνήθως έχουν 3-5 αυτού του στυλ τα ρολόγια.

Για εμφάνιση δε το συζητώ. Είναι πολύ ωραίο,κλασικό, ενώ οι διαστάσεις του δίνουν τη δόση "μοντερνιάς" που επιθυμείς.
Μη σας πω ότι οριακά μου έρχεται να το πάρω και΄γω, αλλά θα είμαι εγκρατής, γιατί έχω στο μυαλό μου συγκεκριμένα πράγματα για μια επόμενη αγορά μου.

Αποσυνδεδεμένος Hlias21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 01, 2017, 08:35:19 πμ »
Καλημέρα και καλή Πρωτομαγιά σε όλους.
Έκανα μια διαδυκτιακη έρευνα και βρήκα κανάλι δυο εταιρίες με μερικά ενδιαφέροντα ρολόγια για μένα.
Τη γνώμη έχετε γι αυτά?
http://www.oroeora.gr/product/eliros-gents-chronograph-2/?lang=el
http://www.ewatch.com.gr/m/roloi-maurice-lacroix/roloi-maurice-lacroix-lc1227-ss001-330-clone.html
http://www.oroeora.gr/product/maurice-lacroix-eliros-chrono-el1088-ss001-110/?lang=el
Ωραία σχέδια για μένα,το μόνο που με χαλάει είναι ο quartz μηχανισμός.
Επίσης....
http://www.ewatch.com.gr/r/roloi-raymond-weil/roloi-raymond-weil-5484-stc-65001.html
http://www.oroloi.gr/el-gr/product/2537716/RAYMOND-WEIL-Geneve-Toccata-Stainless-Steel-Bracelet/?utm_source=skroutz&utm_medium=skroutz&utm_campaign=skroutz
Τι πιστεύετε?
Είναι σε ανώτερο επίπεδο από seiko,tissot,Hamilton?

Sent from my iPad using Tapatalk

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 01, 2017, 07:01:18 μμ »
Για να μπορέσεις να πάρεις προτάσεις που να σε βοηθήσουν στην επιλογή σου, καλό θα είναι να καταλήξεις αν θες quartz ή μηχανικό/αυτόματο ή αν δε σε ενδιαφέρει ο τύπος του μηχανισμού.

Εγώ δεν είμαι κατά των quartz (έχω αρκετά), αλλά οι τιμές αυτών που έβαλες είναι τσιμπημένες για quartz. Τώρα αν είναι καλύτερα από seiko πχ... τι να πω. Και η seiko είναι αξιόπιστη στα quartz, και σε πολύ φθηνότερες τιμές.

Κατά τ'άλλα, πολύ ωραία σχέδια.

Αποσυνδεδεμένος Hlias21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 02, 2017, 05:53:16 πμ »
Για να μπορέσεις να πάρεις προτάσεις που να σε βοηθήσουν στην επιλογή σου, καλό θα είναι να καταλήξεις αν θες quartz ή μηχανικό/αυτόματο ή αν δε σε ενδιαφέρει ο τύπος του μηχανισμού.

Εγώ δεν είμαι κατά των quartz (έχω αρκετά), αλλά οι τιμές αυτών που έβαλες είναι τσιμπημένες για quartz. Τώρα αν είναι καλύτερα από seiko πχ... τι να πω. Και η seiko είναι αξιόπιστη στα quartz, και σε πολύ φθηνότερες τιμές.

Κατά τ'άλλα, πολύ ωραία σχέδια.
Μα σαν σχέδιο μίλησα κι εγώ Γιάννη.
Σαφώς και με ενδιαφέρει σε αυτόματο, αλλά καμιά φορά κολάω στα όμορφα ρολογια ας είναι και quartz.
Έχεις δίκιο ότι είναι πολλά τα λεφτά για quartz, επομένως θα προχωρήσω αποκλειστικά με αυτόματα. .

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 02, 2017, 02:49:20 μμ »
Ηλία
δες πιμι