Αποστολέας Θέμα: Δεν ξερω τι να παρω...  (Αναγνώστηκε 6793 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ardimis

• Just Registered
    • Προφίλ
Δεν ξερω τι να παρω...
« στις: Ιανουάριος 03, 2017, 11:01:32 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα! Νέος στο φόρουμ και νέος στον κοσμο των ρολογιών αν και οχι τοσο νέος στην ηλικια... Ποτε δεν ειχα κάποιο ρολόι και ειπα να διαθέσω κάποια χρήματα να παρω κάποιο... Μετα απο ψάξιμο κατέληξα στα εξής...

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00IFWQMPM/ref=mp_s_a_1_18?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1483476724&sr=8-18&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=tissot+herrenuhr+automatik&dpPl=1&dpID=51GeBseT6EL&ref=plSrch

( απορία εχω για τον πιο μηχανισμό φοράει )

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00L7P9AD0/ref=mp_s_a_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1483476790&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=rodania+xseba&dpPl=1&dpID=51MF36vW%2BiL&ref=plSrch

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B005K0BR4S/ref=mp_s_a_1_3?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1483477000&sr=8-3&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=edox+grand+ocean&dpPl=1&dpID=41qTWVIHkJL&ref=plSrch

( ααααααν ανέβαινα τοσο πολυ στα χρήματα ...αξίζει τον κόπο; Εχει τοσο πολυ διαφορα; )

Επίσης ενα ρολόι που δοκίμασα και μου αρεσε αλλα άσχετο με τα πιο πανω ειναι το ...
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B00Y1NW6OA/ref=mp_s_a_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1483477228&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=tissot+t-touch+expert+solar&dpPl=1&dpID=51YYd%2BY7b2L&ref=plSrch

Αυτοι οι λίγοι προβληματισμοί απο εμένα...

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Δεν ξερω τι να παρω...
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 11:11:48 μμ »
Καλησπέρα
καλώς ήρθες στην παρέα μας :-)
προσπάθησε να συγκρατηθείς και να μην αγοράσεις άμεσα ρολόι. Χάζεψε λίγο στο ίντερνετ, δες κάποιες φωτογραφίες από ρολόγια που σου αρέσουν(οκ, πιθανόν να σου αρέσουν κι άλλα, όχι μόνο αυτά που δείχνεις), πες μας λίγα λόγια για τη χρήση που θέλεις το ρολόι, αν θα το φοράς πχ στο γραφείο, γράψε τι μέγεθος είναι ο καρπός σου και αφού φθάνεις σε τέτοια ποσά, θα σου έλεγα να πας και σε φυσικό κατάστημα, να χαζέψεις βιτρίνες, δοκίμασε κάποια, πες μας ποια σου αρέσουν από αυτά που θα δοκιμάσεις και συζητάμε μετά.
είναι κακή τακτική να αγοράσεις ρολόι από ίντερνετ όταν είσαι αρχάριος και δεν έχεις δοκιμάσει κάμποσα ρολόγια ώστε να ξέρεις τί περίπου θα περιμένεις από την διαδικτυακή αγορά ....

καλες δημοσιεύσεις
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 04, 2017, 10:28:24 πμ »
( απορία εχω για τον πιο μηχανισμό φοράει )
Καλημερα.
ΕΤΑ φοραει.
Με επιφυλαξη αλλα απο οσο μπορεσα να καταλαβω πρεπει να φορα την 7750.
Για να εισαι ομως σιγουρος μπορεις να παρεις ενα τηλεφωνο την αντιπροσωπεια εδω και αφου δωσεις το μοντελο να τους ρωτησεις και θα σου πουνε ποια ακριβως μηχανη φορα.

Αποσυνδεδεμένος Ardimis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 04, 2017, 10:29:50 μμ »
@Strifteros εχω δοκιμάσει το T-Touch και το Edox! Στο χέρι μου μου άρεσαν και τα δυο ( σαν μέγεθος εννοω )! Η χρήση του ρολογιού θα ειναι καθημερινή αλλα θα ηθελα να μπορώ να το φοράω και με καζουαλ ντύσιμο αλλα και με φόρμα! Εχω παει σε καταστήματα αλλα την πιο μεγάλη ποικιλία την εχω βρει στο νετ! Τα λεφτα που μπορώ να δώσω ειναι ως 2000 και αν μου κάνει το "κλικ" κάποιο ρολόι θα μπορούσα να ανέβω λιγο ακομη!

@Aris911 σε κάποια σάιτ εχω καταλάβει το ιδιο και σε κάποια αλλα αλλο μηχανισμό! Θα ρωτησω σε κάποιο μαγαζι για σίγουρα! Ευχαριστω!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 04, 2017, 11:41:54 μμ »
εγώ θα κοιτούσα ένα από τα εξής:

https://www.longines.com/watches/heritage-collection/l3-674-4-50-0
αυτό είναι αγαπητό ρολόι, πάει με όλα, από καλή εταιρεία, πολλά λουριά ανάλογα με το ύφος που θέλεις να δώσεις στο ρολόι...σταματώ εδώ

κάποιο ορις
πχ https://www.oris.ch/en/watch/oris-divers-sixty-five/01-733-7720-4051-07-4-21-18
ή
https://www.oris.ch/en/watch/oris-aquis-date/01-733-7653-4127-07-4-26-34eb

επόμενη επιλογή κάποιο τυδώρ, ειδικά το μαύρο πολύ καλή επιλογή (αν μπορέσεις να βρεις αυτό με την ΕΤΑ θα είναι και πιο φθηνό, όμως πάλι πάνω από 2Κ)

το λονζιν και τα ορις είναι πιο φθηνά από 2Κ
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος GREDA

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 04, 2017, 11:46:49 μμ »
εγώ θα κοιτούσα ένα από τα εξής:

https://www.longines.com/watches/heritage-collection/l3-674-4-50-0
αυτό είναι αγαπητό ρολόι, πάει με όλα, από καλή εταιρεία, πολλά λουριά ανάλογα με το ύφος που θέλεις να δώσεις στο ρολόι...σταματώ εδώ

κάποιο ορις
πχ https://www.oris.ch/en/watch/oris-divers-sixty-five/01-733-7720-4051-07-4-21-18
ή
https://www.oris.ch/en/watch/oris-aquis-date/01-733-7653-4127-07-4-26-34eb

επόμενη επιλογή κάποιο τυδώρ, ειδικά το μαύρο πολύ καλή επιλογή (αν μπορέσεις να βρεις αυτό με την ΕΤΑ θα είναι και πιο φθηνό, όμως πάλι πάνω από 2Κ)

το λονζιν και τα ορις είναι πιο φθηνά από 2Κ
Πολυ σωστες προτασεις!!....+1000!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 05, 2017, 12:06:37 πμ »
Οπως ειπε και ο στριφτερος λονζιν και ορις σ αυτα τα χρηματα ειναι τοπ επιλογες...

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 05, 2017, 10:26:34 πμ »
@Aris911 σε κάποια σάιτ εχω καταλάβει το ιδιο και σε κάποια αλλα αλλο μηχανισμό! Θα ρωτησω σε κάποιο μαγαζι για σίγουρα! Ευχαριστω!
Η Τισο δεν θα μπορουσε να φορα καμια αλλη μαρκα μηχανης παρα μονο ΕΤΑ μιας και ανηκουν και οι δυο στο ιδιο γκρουπ.

Αποσυνδεδεμένος Ardimis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 04:13:38 μμ »
Σημερα βρήκα χρόνο και πήγα σε μαγαζιά να δοκιμάσω ρολόγια... Τελικά αυτο που μου έκανε το κλικ απο κοντά ειναι ενα Mido

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0042JSUBQ/ref=mp_s_a_1_2?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1484230038&sr=8-2&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=mido+uhren&dpPl=1&dpID=41G-%2BxsAUOL&ref=plSrch

Η καλύτερη τιμη που το βρήκα απ το νετ ειναι στα 1350 περίπου! Στο μαγαζι μου έκαναν μια έκπτωση ως 1550 ευρώ! Θεωρείτε οτι αξίζει τα λεφτα του; Σαν μάρκα η Mido ειναι καλη;

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 08:17:23 μμ »
Σημερα βρήκα χρόνο και πήγα σε μαγαζιά να δοκιμάσω ρολόγια... Τελικά αυτο που μου έκανε το κλικ απο κοντά ειναι ενα Mido

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B0042JSUBQ/ref=mp_s_a_1_2?__mk_de_DE=ÅMÅZÕÑ&qid=1484230038&sr=8-2&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=mido+uhren&dpPl=1&dpID=41G-%2BxsAUOL&ref=plSrch

Η καλύτερη τιμη που το βρήκα απ το νετ ειναι στα 1350 περίπου! Στο μαγαζι μου έκαναν μια έκπτωση ως 1550 ευρώ! Θεωρείτε οτι αξίζει τα λεφτα του; Σαν μάρκα η Mido ειναι καλη;

Καλή είναι.
Πάρε κάτι άλλο  :)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 10:09:36 μμ »
έχε υπόψη ότι η μαύρη κάσα μετά από λίγη χρήση θα έχει σημαδια. ποθ θα φαίνονται. καλή εταιρεία είναι

Αποσυνδεδεμένος episkeptis

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 12, 2017, 10:15:41 μμ »
Αξιολογη εταιρεια ειναι αλλα το συγκεκριμενο μοντελο δε μου αρεσει. Εγω θα κοιτουσα κατι σε ocean star captain V.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Never regret your decisions.
Whether good or bad, they shaped who you are.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 13, 2017, 12:53:20 πμ »
Αξιολογη εταιρεια ειναι αλλα το συγκεκριμενο μοντελο δε μου αρεσει. Εγω θα κοιτουσα κατι σε ocean star captain V.

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

+10
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος vsklav

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 13, 2017, 10:48:53 πμ »

Κοίτα το συγκεκριμένο δε μου αρέσει είναι η αλήθεια, αλλά η εταιρεία είναι πολύ αξιόλογη με αληθινό value for money και μια σεβαστή ιστορία πίσω της. Αν σου αρέσει go for it. Απλά σκέψου, αν σε ενδιαφέρει φυσικά, την μεταπωλητική αξία η οποία θα είναι χαμηλή και σε μαύρο χρώμα ενδεχομένως να το παντρευτείς το ρολόι για πάντα.
Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρουν αυτά, επειδή ψάχνω και γω αυτή την περίοδο για ένα καλό ρολόι και πρωτίστως θέλω να μου αρέσει κάτι και μετά κοιτάω φυσικά και την εταιρεία και τι Know how έχει.

Πάντως αυτό που είδες είναι αν μη τι άλλο πρωτότυπο και στις απαιτήσεις που έχεις θέσει. Επειδή φαντάζομαι είσαι εξωτερικό για να βλέπεις μιντο, προσπάθησε να δεις και άλλα της εταιρείας.

Αποσυνδεδεμένος Ardimis

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 15, 2017, 07:23:09 μμ »
@Kkostas Ευχαριστω! 😜

@Strifteros. Θα μπορούσα να κανω κατι για τα σημάδια ( εκτός του να παρω αλλο ρολόι ) ; Θα πρεπει να προσέξω κατι; Και αν κάνει σημάδια τι θα μπορούσα να κανω;

@Episkeptis Πολυ ωραια αλλα δεν με άγγιξαν...

@Vsklav Δεν με ενδιαφέρει τοσο η μεταπωλητική αξία του όσο να μου αρεσει στο χέρι μου! Αν βεβαια συνδιάζει και τα δυο καλο ειναι! Ναι στο εξωτερικο βρίσκομαι...

Εντωμεταξύ εχω διαβάσει οτι αφορά τα αυτόματα ρολόγια και με μπαταρία! Εχω βεβαια κάποιες χαζές απορίες οπως τι ειναι η βιδωτη κορώνα! Εννοω ενα αυτόματο ρολόι κουρδιζεται κιόλας; Η ειναι μονο για ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας;

Αααα και στο συγκεκριμένο ρολόι μπορώ να βαλω αλλο λουράκι; Ύφασμα ή δέρμα ή καουτσούκ είτε μπρασελέ αργότερα; και αν ναι μονο της ίδιας εταιρίας ή και απο άλλες;

Αποσυνδεδεμένος vsklav

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 15, 2017, 08:02:14 μμ »
@Kkostas Ευχαριστω! 😜

@Strifteros. Θα μπορούσα να κανω κατι για τα σημάδια ( εκτός του να παρω αλλο ρολόι ) ; Θα πρεπει να προσέξω κατι; Και αν κάνει σημάδια τι θα μπορούσα να κανω;

@Episkeptis Πολυ ωραια αλλα δεν με άγγιξαν...

@Vsklav Δεν με ενδιαφέρει τοσο η μεταπωλητική αξία του όσο να μου αρεσει στο χέρι μου! Αν βεβαια συνδιάζει και τα δυο καλο ειναι! Ναι στο εξωτερικο βρίσκομαι...

Εντωμεταξύ εχω διαβάσει οτι αφορά τα αυτόματα ρολόγια και με μπαταρία! Εχω βεβαια κάποιες χαζές απορίες οπως τι ειναι η βιδωτη κορώνα! Εννοω ενα αυτόματο ρολόι κουρδιζεται κιόλας; Η ειναι μονο για ρύθμιση ώρας και ημερομηνίας;

Αααα και στο συγκεκριμένο ρολόι μπορώ να βαλω αλλο λουράκι; Ύφασμα ή δέρμα ή καουτσούκ είτε μπρασελέ αργότερα; και αν ναι μονο της ίδιας εταιρίας ή και απο άλλες;

ΒΙδωτη κορωνα ειναι η κορωνα στο ρολοι που βιδωνοντας την κλειδωνει. Σφραγιζει ας πουμε. Στα περισσοτερα ρολογια θα χεις παρατηρησει οτι την κορωνα μπορεις να την περιστρεφεις συνεχεια,δεν κλειδωνει σε καποιο σημειο. Με την βιδωτη κορωνα οσο να ναι,χωρις να ναι πανακεια, εχεις το κεφαλι σου πιο ησυχο οταν κολυμπας η κανεις θαλασσια σπορ. Αλλα αν το ρολοι πληρει τις σωστες προδιαγραφες και δε κανεις καγκουριες η scuba diving δε θα χεις κανενα θεμα παντως βιδωτη η οχι.

Μερικα αυτοματα, οι πιο γνωστες ας πουν, κουρδιζονται κιολας απο την κορωνα αλλιως δουλευουν οσο τα φορας και φορτιζουν ταυτοχρονα. Μετα υπαρχουν και τα σκετα κουρδιστα που ναι μηχανικα αυτοματα απλα πρεπει εσυ να τα κουρδισεις περιστρεφοντας την κορωνα ανα καποιες ωρες αλλιως θα σταματησουν ακομα και αν τα φορας.

Για το συγκεκριμενο ρολοι δε ξερω τι παιζει με λουρια κτλ αλλα φανταζομαι πως μπορεις να κανεις οτι θες. Δε βλεπω καποιον περιορισμο απο τις φωτογραφιες.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 15, 2017, 09:04:46 μμ »

καλησπέρα
αν γίνουν τα σημάδια, δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι. Θα σου έλεγα, αν αυτό είναι το καλό σου ρολόι ή το μοναδικό σου ή αυτό που θα φοράς σχεδόν καθημερινά, να κοιτούσες κάποιο χωρίς μαύρη κάσα. Θα σε βολέψει καλύτερα κάτι τέτοιο.
για λουράκια, ναι μπορείς να βάλεις και aftermarket. έχει υπόψη όμως ότι κάθε αλλαγή λουριών θα επιφέρει και κάποια μικροσημαδάκια, τα οποία στη μαύρη κάσα θα φαίνονται περισσότερο.
υπάρχουν κάποια αυτόματα που δεν κουρδίζουν, αλλά θέλουν κίνηση για να ζωντανέψουν. τα περισσότερα όμως κουρδίζεις στην αρχή και μετά δουλεύει (εφόσον το φοράς φυσιολογικά). Η βιδωτή κορώνα υποδηλώνει γενικά καλύτερη υδατοστεγανότητα.