Αποστολέας Θέμα: ΤO ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ..... SEIKO 6139-8002  (Αναγνώστηκε 7138 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
ΤO ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ..... SEIKO 6139-8002
« στις: Δεκέμβριος 09, 2016, 11:55:26 μμ »
Το φορουσε χρονια......πολλα.......το θυμαμαι στο χερι του να αστραφτει σε καθε κινιση του....με μαγευε πως μπορουσε να κουρδιζεται μονο του....πατουσα τα κουμπακια και ξεκινουσε να μετρα.....κρατουσαμε την αναπνοη μας για να δουμε ποιος μπορει περισσοτερο......κερδιζε παντα.......ο μπαμπας μεγαλωσε....και το ρολοι μαζι του......κατεληξε σε ενα συρταρι αναμνησεων στο πατρικο στην Θεσσαλονικη........ο μπαμπας πηρε ενα καινουργιο.....με μπαταρια.......ειναι και ελαφρυτερο μου λεει.........του το ζητησα....μου το εδωσε γεματος χαρα.........δεν δουλευει καλα μου λεει....χανει λεπτα.....εχει και γρατζουνιες..........το πηρα .......το γυρισα σε μαστορες καλους και παλιους στην θεσσαλονικη......ταλαιπορια,ψεμματα,παραμυθια.........τελικα καταφερα να κανω τα βασικα.......αλλαξα ενα τζαμι,και το ρολοι δουλευει μια χαρα τωρα......5 μηνες μου πηρε.......χαλαλι τα λεφτα ομως..........το βλεπω στο χερι μου και χαμογελαω.....και τα δυο κοριτσακια μου ηδη ξεκινησαν να πατανε τα κουμπια......... :)

ΥΓ Προς τους γνωστες.......θα ηθελα να αλλαξω τον χρονομετρη και τον μικρο δεικτη γιατι το χρωμα εχει ξεθοριασει σε καποια σημεια......επισης θα ηθελα να ξερω εαν γινεται να φωσφοριζει ξανα το βραδυ οπως παλια........το ρολοι ειναι παραγωγης Νοεμβριος του 1971 συμφωνα με το databaze της Seiko.Φοραει αυτο το "παραξενο"μπρασιλε που απο οτι διαβασα λιγο στο net το ονομαζουν razor.Δεν εχει αντικατασταθει κανενα κομματι του εκτος απο τις φλαντζες και το τζαμι.
(sorry για τις κακες φωτο ειναι απο κινητο......)
Ευχαριστω 

Ζησης
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 10, 2016, 12:19:52 πμ από Zissis »

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: ΤO ΡΟΛΟΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ..... SEIKO 6139-8002
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 09, 2016, 11:57:12 μμ »
Δεν ξερω γιατι δεν μπορω να επισυναψω φωτο

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 12:17:05 πμ »

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 12:21:20 πμ »
Καλώς ηρθες στο φόρουμ.
Για να φωσφορίζει ξανά το βράδυ όπως παλιά.......(όπως το γράφεις) θα πρέπει να ψάξεις να βρεις στο ιντερνετ νέους δείκτες η να ψάξεις να βρεις τεχνίτες να σου φτιάξουν αυτούς αλλάζοντας το υλικό που ακτινοβολεί.
Η διαδικασία αυτή λέγεται ρελουμιναιζ.
Τωρα για τους δεικτες που ξεθωριασανε αν δεν βρεις σετ δεικτες τοτε η λυση είναι να ξαναβαφτουν οι ιδιοι.

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 12:24:59 πμ »
Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση......Το ιδιο μπορει να γινει και στο καντραν?Γιατι απο οτι βλεπω και αυτο φωσφοριζε πανω στις ωρες......υπαρχει καποιος τεχνιτης στην Αθηνα να με βοηθησει?

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 12:29:48 πμ »
Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση......Το ιδιο μπορει να γινει και στο καντραν?Γιατι απο οτι βλεπω και αυτο φωσφοριζε πανω στις ωρες......υπαρχει καποιος τεχνιτης στην Αθηνα να με βοηθησει?
Καποιος που ισως γνωριζει θα σε βοηθηση ώστε να βρεις λυση στο πρόβλημα σου.
Ναι το ιδιο μπορει να γινει και στο καντραν.
Βεβαια οι δεικτες και το καντραν εχουν τριτιο το οποιο εχει ημερομηνια ληξεως.
Ο τεχνιτης θα το αλλαξη με λουμινοβα μιας και τριτιο πλεον δεν μπορει να βρεθει.

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 12:32:09 πμ »
Σε ευχαριστω για τις πληροφορειες........Καλο βραδυ

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 08:11:35 πμ »
Ζήση
καλώς ήρθες στην παρέα μας. νομίζω ότι οι δύο δείκτες έχουν ήδη αλλαχθεί. επιπλέον εγώ ση θέση σου δεν θα πείραζα το ρολόι με αλλαγές δείκτες, λουμινόβα κλπ. Αλλοιώνεις το χρόνο που αποτυπώνεται στο ρολόι. καλύτερα να πάρεις ένα καινούργιο φθηνό και να κρατήσεις αυτό όσο το δυνατόν πιο άθικτο....
Καλά ποσταρίσματα !
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 09:00:35 πμ »
Ζήση
καλώς ήρθες στην παρέα μας. νομίζω ότι οι δύο δείκτες έχουν ήδη αλλαχθεί. επιπλέον εγώ ση θέση σου δεν θα πείραζα το ρολόι με αλλαγές δείκτες, λουμινόβα κλπ. Αλλοιώνεις το χρόνο που αποτυπώνεται στο ρολόι. καλύτερα να πάρεις ένα καινούργιο φθηνό και να κρατήσεις αυτό όσο το δυνατόν πιο άθικτο....
Καλά ποσταρίσματα !
Πολύ σωστός.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 10:06:23 πμ »
Ζήση
Καλά ποσταρίσματα !

Νομιζω πως εχεις δικιο.......σας ευχαριστω......Ξερουμε καποιον που μπορει να το κανει service στην Αθηνα?
(παντως μου εχει ανοιξει η ορεξη με αυτα τα seiko και λεω να ξεκινησω να ψαχνω και αλλα 6139 .....)

Αποσυνδεδεμένος giannis3011

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 12:13:23 μμ »
Εγω εκανα τη βλακεια να πειραξω λουμινοβα και το μετανιωσα...Και το αποτελεσμα ηταω ψιλοαποτυχημενο..

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 09:21:47 μμ »
Ζήση, μια χαρά είναι το ρολόι.

Και εγώ θα σου πρότεινα να μην το πειράξεις εκτός αν βρεις κανένα άλλο, που να το αγοράσεις μόνο και μόνο για ανταλλακτικά.

Αν βρεις σε καλή τιμή πάρε και ένα Seiko 6139-7002
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 10, 2016, 10:51:06 μμ »
Εγω παντος που πειραξα την λουμινοβα στο καντραν και στους δεικτες στο δικο μου ρωσσικο δεν μετανιωσα καθολου.
Το βραδυ φακος είναι.
Δεν χρειαζωμαι καθολου να ψαχουλευω να βρω διακοπτες για τα φωτα :D

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 11, 2016, 08:00:23 μμ »
Εκτος απο το Νετ υπαρχει καποιο καταστημα που εχει παλια 6139 στην περιοχη της Αθηνας?Εχετε δει πουθενα?

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 11, 2016, 08:10:07 μμ »
Εκτος απο το Νετ υπαρχει καποιο καταστημα που εχει παλια 6139 στην περιοχη της Αθηνας?Εχετε δει πουθενα?
Η στο Μοναστηρακι (παζαρι) Κυριακες η στο ebay εγω εχω δει.

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 11, 2016, 08:35:42 μμ »
Η στο Μοναστηρακι (παζαρι) Κυριακες η στο ebay εγω εχω δει.

Ειναι αρκετα τα μοντελα 6139/6138 και απο οτι εχω διαβασει σχετικα "παιζουν" και αρκετα αντιγραφα ιδιαιτερα στα διασημα Pogue.Pepsi κτλ.....ενω εχω δει στο νετ και αρκετα παραποιημενα με αλλες κορωνες και με διαφορετικα χρωματα σε καντραν και δεικτες..........θελει προσοχη το ατιμο.......θα δοκιμασω Μοναστηρακι.....τουλαχιστον να εχω την δυνατοτητα να το πιασω στα χερια μου να δω αν λειτουργουν τα βασικα.......Τελικα εχετε καποιους τεχνικους υποψιν σας για service τετοιων μηχανισμων?

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 11, 2016, 09:13:44 μμ »
Παραποιημένα όπως λες είναι καποια μιας και τα ανταλλακτικα είναι δυσκολα να βρεθουν και ετσι βλέπεις ένα μπασταρδεμα.
Θελει κυνηγι και τυχη να πετυχεις ένα καθαρο από ολες τις πλευρες.