Επαναφέρω το νήμα καθώς ήθελα να ρωτήσω εσάς που μένετε κυρίως Αθήνα...
Το ποστάρω εδώ,θα μπορούσα να το βάλω και στο άλλο παρεμφερές νήμα που είχα ανοίξει (με τα dress ρολόγια με καθημερινό ντύσιμο).
Δε ξέρω,ίσως επειδή πρόκειται για το αγαπημένο μου στυλ,να τα παρατηρώ περισσότερο,αλλά εδώ στην πόλη μου (Ηράκλειο/Κρήτη),βλέπω όπως έχω ξαναπεί,πάρα πολλά άτομα να φοράνε κυριλέ/κλασικά/dress ρολόγια πιο μοντέρνου μεγέθους (όχι δηλαδή 34-36mm αλλά 40+) ,κομψά χωρίς πολλά πολλά,με ανοιχτόχρωμα καντράν,λευκά η ασημί κτλ,και δερμάτινα λουράκια. Δε μιλάω μόνο για τα daniel wellington και παρόμοια τέτοια,βλέπω και seiko,tissot,hamilton κτλ, και άλλες μάρκες που δε μπορώ πάντα να καταλάβω φυσικά...
Πραγματικά επειδή κινούμαι κάθε μέρα στο κέντρο και έξω γενικά,βλέπω ότι αυτό το στυλ έχει πολύ μεγάλη πέραση τη σήμερον ημέρα. Επίσης βλέπω ότι ακόμη και με φόρμες και με πολύ απλά ρούχα τα φοράνε,καθώς επίσης ότι αυτό το φαινόμενο έχει αρχίσει και εισχωρεί και στις μικρότερες ηλικίες (πιτσιρίκια).
Δε λέω ότι είναι ψαγμένα μηχανικά ρολόγια,το πιθανότερο να είναι απλά quartz των 100-300 ευρω.
Επίσης-ίσως είναι ιδέα μου αυτό-νομίζω διακρίνω και μια τάση επίδειξης των ρολογιών από αυτούς που τα φοράνε (στάση του σώματος,έξω από τα μπουφάν κτλ)
Σκέφτηκα ότι μήπως απλά είναι κάποιο είδος εξάπλωσης αυτού του φαινομένου εδώ στην πόλη μου,αλλά να,προχθές πάλι έβλεπα ένα σήριαλ,και σε μια φάση σκάει ένα παλικάρι guest star με τις φόρμες κτλ και φορούσε ένα τέτοιο ρολόι (κομψο,με λευκό καντράν και καφέ λουράκι,όχι daniel wellington αλλά ένα ωραίο,σοβαρό ρολόι,κλασικό με μοντέρνες διαστάσεις).Μετά βάζει διαφημίσεις και βλέπω πάλι έναν σε μια διαφήμιση με το ίδιο πάλι στυλ ρολογιού.
Εσείς που είστε Αθήνα το παρατηρείτε αυτό καθόλου? Ότι αυτό το στυλ έχει μεγάλη πέραση καθώς και ότι αρκετές φορές ίσως υπάρχει και μια τάση επίδειξής τους?