Αποστολέας Θέμα: Longines Heritage... αλλά ποιό??  (Αναγνώστηκε 61935 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Longines Heritage... αλλά ποιό??
« Απάντηση #160 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 09:51:34 μμ »
Ναι αλλά το άλλο είναι πιο ποιητικό, πιο ουμπερτο εκο.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 09:56:57 μμ »
Εγώ πάντως μετά από όλες αυτές τις απόψεις θα ελεγα, Γιαννη, να πάρεις το longines  :rolleyes: :rolleyes:
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 10:04:52 μμ »
Μετά από αυτές τις απόψεις θα πάρει κινητό
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 10:10:25 μμ »
Εγώ πάντως μετά από όλες αυτές τις απόψεις θα ελεγα, Γιαννη, να πάρεις το longines  :rolleyes: :rolleyes:
Μιλας με γριφους γεροντα....

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 10:11:04 μμ »
Μετά από αυτές τις απόψεις θα πάρει κινητό
Ατυχως μολις πηρα κινητο οποτε πρεπει να τον λυσουμε το γριφο...

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 10:31:51 μμ »

Ταμπλετ έχεις; βγάζει η Longines κάποιο  σε επανέκδοση

Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 10:38:21 μμ »

Ταμπλετ έχεις; βγάζει η Longines κάποιο  σε επανέκδοση

Δεν είναι κακό και φαινεται και χρηστικό! Μπορείς να το δουλέψεις και ως πάγκο κοπής, ρακέτα θαλάσσης, μυγοσκοτώστρα και κόπανο.

Sent from my iPad using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 10:50:33 μμ »
Κατι πρεπει να παρεις οπωσδηποτε.
Ενα ρολοι, ενα κομπολοι, μια γυναικα, εναν πατσα, ενα λουκουμακι κατι τελος παντων.
Μην εισαι ακαταδεκτος ;D

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #168 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 10:57:08 μμ »

GK...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #169 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 11:03:13 μμ »

GK...

Φοβερο Γιωργο!!!

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #170 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 11:03:55 μμ »
Άρη watch , πολύ θα ήθελα να μάθω τις ιστορικές εταιρίες military watch, πιστεύω η hami με το 113 πρέπει να είναι από τις ιστορικές ή όχι...; επίσης το military της longines που έβγαλε πρόσφατα και το ανέβασε ο Κώστας τι λέει Ιστορικά; πλέον πάντως τα σύγχρονα military είναι τα gshock... έτσι πιστεύω γιατί πολύ σωστά τα ρολογια δεν έχουν αυτό το κάτι του παρελθόντος όπως και η αξία τους είναι πολλαπλάσια του τότε...

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #171 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 11:08:36 μμ »
Οσο στα άλλα που σχολίασες εκτός του cairelli της ζενίθ ,με το οποιο δεν εχω ασχοληθεί και ιδιαίτερα ούτως ώστε να ειμαι σίγουρος οτι ειναι σωστό που το αναφερω,δε μπορω να σκεφτώ ετσι στα γρήγορα (λογικα κάποιο θα μου διαφεύγει) κανενα reissue όπως το περιγράφεις  από τις μεγάλες εταιρείες .

Bασίλη,  πρώτο και καλύτερο, επειδή γίνεται λόγος στο νήμα, το Legend Diver.
Το θεωρώ πολύ επιτυχημένη εκτέλεση από τη Longines.
Bέβαια ο μηχανισμός δεν είναι ο αυτόματος inhouse που υπήρχε κάποτε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δε θεωρώ ότι αλλοιώνει ή επηρεάζει το χαρακτήρα του ρολογιού.
Αν ανατρέξεις στο πρόσφατο παρελθόν θα βρεις σίγουρα πολλές και καλές. Θα μπορούσα -σύμφωνα με τα standards που θέτω εγώ- να αριθμήσω αρκετές. Ήδη στο νήμα έχουν ανέβει κάποιες από αυτές (βλ. Οmega Pilot 1938, IWC Pilot 1936-Black Dial).
Ωστόσο θα αρκεστώ να πω ότι ως λάτρης των vintage diver reissues, τα 4/5 της συλλογής μου προσπαθώ να απαρτίζονται από τέτοιες εκτελέσεις.
Στην παρούσα φάση τυγχάνει να έχω στη συλλογή μου δύο από τις πιο πιστές (Εterna Super Kontiki 1973, Vulcain Cricket Nautical) και κάποιες ίσως από τις πιο γοητευτικές (όπως το Ω Seamaster 300 Master CoAxial, το Doxa Sharkhunter 750T ή το Oris Sixty-Five).
Η παραπάνω αναφορά μου γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να διευκρινίσω τι -πάντα βάσει προσωπικών κριτηρίων- θεωρώ ''επιτυχημένη vintage επανέκδοση''.
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #172 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 11:12:05 μμ »

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #173 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 11:25:06 μμ »
Γιάννη αγόρι μου, μη λαμβάνεις υπόψη τι γράφεται από κανένα μας !
Και τα δύο ρολόγια είναι πολύ ωραία, πάρε αυτό που μιλάει περισσότερο στην καρδιά σου ...  :smt023

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #174 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 11:26:12 μμ »

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #175 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 11:42:29 μμ »
 Το τι προτιμάει ο καθένας είναι θέμα γνώσεων, απαιτήσεων(ή μη), προτεραιοτήτων, γούστου κλπ κλπ. Από εκεί και μετά, η δική μου άποψη είναι πως οι ιστορικές επανεκδόσεις των εταιρειών δεν μπορούν να αγνοούν ουσιαστικά χαρακτηριστικά του παλιού μοντέλου. Πριν από αυτή την κουβέντα, αν το συγκεκριμένο Longines μου άρεσε, θα το έπαιρνα. Τώρα όχι. Πάντως το θέμα εξελίχθηκε σε ωραία συζήτηση από την οποία όλοι μάθαμε αρκετά πιστεύω.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #176 στις: Νοέμβριος 08, 2016, 11:53:29 μμ »
Χωρίς τον δείκτη, το ρολόι είναι λειψό.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #177 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 09:56:14 πμ »
Ο δεικτης ειναι το ρολοι.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #178 στις: Νοέμβριος 09, 2016, 01:21:33 μμ »
Bασίλη,  πρώτο και καλύτερο, επειδή γίνεται λόγος στο νήμα, το Legend Diver.
Το θεωρώ πολύ επιτυχημένη εκτέλεση από τη Longines.
Bέβαια ο μηχανισμός δεν είναι ο αυτόματος inhouse που υπήρχε κάποτε, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δε θεωρώ ότι αλλοιώνει ή επηρεάζει το χαρακτήρα του ρολογιού.
Αν ανατρέξεις στο πρόσφατο παρελθόν θα βρεις σίγουρα πολλές και καλές. Θα μπορούσα -σύμφωνα με τα standards που θέτω εγώ- να αριθμήσω αρκετές. Ήδη στο νήμα έχουν ανέβει κάποιες από αυτές (βλ. Οmega Pilot 1938, IWC Pilot 1936-Black Dial).
Ωστόσο θα αρκεστώ να πω ότι ως λάτρης των vintage diver reissues, τα 4/5 της συλλογής μου προσπαθώ να απαρτίζονται από τέτοιες εκτελέσεις.
Στην παρούσα φάση τυγχάνει να έχω στη συλλογή μου δύο από τις πιο πιστές (Εterna Super Kontiki 1973, Vulcain Cricket Nautical) και κάποιες ίσως από τις πιο γοητευτικές (όπως το Ω Seamaster 300 Master CoAxial, το Doxa Sharkhunter 750T ή το Oris Sixty-Five).
Η παραπάνω αναφορά μου γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να διευκρινίσω τι -πάντα βάσει προσωπικών κριτηρίων- θεωρώ ''επιτυχημένη vintage επανέκδοση''.
Από τα παραδείγματα σου κατάλαβα  καλύτερα πως το εννοείς και μου εγινε πιο σαφές ποια χαρακτηριστικά του ρολογιου θέλεις να μένουν αναλλοίωτα και ποια να εξελιχθούν για να συμβαδίζουν με την εποχή τους και με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο!!

• Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #179 στις: Νοέμβριος 10, 2016, 12:33:42 πμ »
Άρη watch , πολύ θα ήθελα να μάθω τις ιστορικές εταιρίες military watch, πιστεύω η hami με το 113 πρέπει να είναι από τις ιστορικές ή όχι...; επίσης το military της longines που έβγαλε πρόσφατα και το ανέβασε ο Κώστας τι λέει Ιστορικά; πλέον πάντως τα σύγχρονα military είναι τα gshock... έτσι πιστεύω γιατί πολύ σωστά τα ρολογια δεν έχουν αυτό το κάτι του παρελθόντος όπως και η αξία τους είναι πολλαπλάσια του τότε...

Το Officer HandWinding εκτιμώ ότι είναι μία καλή και πολύ προσιτή οικονομική πρόταση, η οποία ''πατάει'' στο ιστορικό μοντέλο που πάραξαν στο παρελθόν εταιρίες όπως οι Hamilton, Βernus και Waltham, αν και από τη συγκεκριμένη εταιρία θα προτιμούσα το Pilot Pioneer Chrono.
To Longines Ηeritage Μilitary (aka ''Big Indian''), είναι κι αυτό μία ακόμη περίπτωση με σημαντική ιστορική αναφορά που με εξιτάρει περισσότερο από το Οfficer -όχι όμως και από το Pioneer Chrono- παρόλο που η συγκεκριμένη κατηγορία ρολογιών (military) δεν είναι στις ιδιαίτερες προτιμήσεις μου.
Από εκεί και πέρα, πάρα πολλές και σημαντικές εταιρίες έχουν παρουσιάσει κατά καιρούς military watches.
Ωστόσο θέτοντας κάποια ''ελκυστικά'' κριτήρια προκειμένου να περιοριστούν οι επιλογές, όπως τα: ''swiss made'', μηχανικό, άνευ στεφάνης και με ιστορικότητα σε μέσο-χαμηλό εύρος τιμών, θα σου πρότεινα να δεις και τα: Eterna Military 1939, Bell & Ross WW1-92
Το δεύτερο σαφώς και δεν είναι επανέκδοση κάποιου παλαιότερου δικού της μοντέλου, αφού όταν το ρολόι παρήχθη η εταιρία δεν υφίστατο καν. Θεωρώ όμως ότι είναι μία πολύ ωραία εκτέλεση, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον

http://www.bellross.com/gr/shop/watches/details/421.html

Τo quartz μαζί με τα ιαπωνικά ρολόγια, επειδή δε με απασχόλησαν ποτέ, είναι ένα αντικείμενο που δεν έχω απολύτως καμία γνώση.
Ωστόσο είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν αρκετές επιλογές και πολλοί φίλοι-γνώστες στο φόρουμ που μπορούν να σε καθοδηγήσουν.
Κράτησα για το τέλος ένα ρολόι από μία παλιά και άγνωστη στους περισσότερους ελβετική εταιρία, που ωστόσο έχει τη δική της αξιοσημείωτη ιστορία στα military watches

Choisi Suisse WWII (Cal. AS 1130)

Now love and peace   ;D

Η ιστορία:

http://www.choisiwatch.com/index.php?id_cms=14&controller=cms

Η Eπανέκδοση (Specs-Limited Reissue):

http://www.choisiwatch.com/index.php?id_product=14&controller=product

Η παρουσίαση:

http://www.totaldesignreviews.com/2014/10/27/choisi-suisse-heritage-military-original/

-Δημήτρη,
γίνε Γερμανός να γουστάρεις !!...   ;D