Αποστολέας Θέμα: Rolex Sub 1680 "ghost" bezel (year 1977)  (Αναγνώστηκε 21924 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Johnny

• Tourbillion
  • Ειναι εκει ο Μπεμπης;;
    • Προφίλ
Απ: Rolex Sub 1680 "ghost" bezel (year 1977)
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 03:01:57 μμ »
Κωνσταντίνε με το καλό να πάρεις τη δουλειά,όσο αναφορά για τα ρολόγια παντού κ πάντα θα βρίσκονται.Αλλα το κυριότερο που είπες ότι το ρολόι δεν κάνει τον άνθρωπο...Καλή τύχη στη δουλειά φιλαράκι.
Υ.Γ μακάρι όλα τα ξεθωριασμένα να ήταν έτσι...

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 03:31:12 μμ »
Jiorg + Άρη σας ευχαριστώ.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 03:41:49 μμ »

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 04:32:03 μμ »
Κωνσταντινε, απο τη στιγμη που ψαχνεις ρολοι καθημερινο - αν κατελαβα καλα - γιατι δεν πας σε καινουριο ρολεξ; Ενα gmt ας πουμε, που θα σου χρησιμευσει και η λειτουργια.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 04:53:49 μμ »
Το GMT II είναι πάντα μία επιλογή, αν και βέβαια δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη για να βλέπω 2-3 timezones.
Τα έχω στο νου μου και συνήθως τα φέρνω γρήγορα στη μνήμη όταν τα χρειάζομαι.

Η στεφάνη του GMT II είναι ολόκληρη μαύρη, κι ομολογώ θα ήθελα κάτι διαφορετικό (κι όχι το μπλε-μαύρο).
Μαύρο dial και μαύρο bezel, πολύ μαυρίλα ρε παιδί μου.
Είδα το Hulk σε 2-3 μαγαζιά στην Αγγλία, τό'χουν και στη Σιγκαπούρη (αλλά ποιός πάει τώρα εκεί...), κάτι διαφορετικό τέλος πάντων.

Το Exp II (42mm) είναι και λίγο πιό μεγάλο αλλά και ποτέ δεν μου άρεσε η λίγο πιό στενή κορώνα.
Τέλος πάντων, σωστό το σχόλιο για αγορά καινούργιου - καλύτερα από όλες τις πλευρές.

Από 'κει και πέρα τα μοντέλα είναι όλα πολύ γνωστά και μελετημένα από όλους μας, κι ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του....

Το Sub (1981) του φίλου μου στη φωτό πιό πάνω είναι αυτό που ανέφερα ότι του έχει φύγει η στεφάνη.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 04:58:38 μμ »
Εννοειται οτι τα παλια ρολεξ ειναι πανεμορφα και μπορουν να ειναι και απολυτα λειτουργικα. Απλα για ενα και μοναδικο καθημερινο η επιλογη ενος καινουριου ισως ειναι πιο ααφαλης. Χρυσο ατσαλι το αποκλειεις, ετσι;

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 05:10:38 μμ »

Πανέμορφο, και τραβούν το μάτι αρκετά γρήγορα, και αυτό και το μαύρο-χρυσό.
Είναι και πιό πάνω στα χρήματα, τά'χω στο μυαλό μου σε πιό πίσω 'θέση', τί να σου πω...
Είχα το Daytona two-tone μ'αυτό το μπλε Arabic dial, και την ξέρω καλά την αίσθηση του εν λόγω συνδυασμού.

Δηλαδή, κοίταξε: αν πάμε εκεί, μετά αρχίζεις να κοιτάς άλλα σε παραπλήσια τιμή. Ίσως όχι τόσο αντοχής ή για κάθε μέρα, αλλά με το μικρόβιο μέσα σου το μάτι πάει αλλού κι αλλού...
Καταλαβαίνεις τί θέλω να πω. Είδα σε μαγαζί που είναι στο Λονδίνο ένα JLC Grande Reverso του 2008, 8 days, RG κάσα με Date + power reserve function (και την υπέροχη κουρδιστή μηχανή), κάπου στα 9 χιλιάρικα. Δεν πάει, άλλο ρολόι θες τώρα, άλλο πράγμα συζητάμε αλλά η τρέλα και η μαμακία αν παραμένουν μαζί με το μικρόβιο στο μυαλό, πολλά μπορεί να γίνουν.

Λοιπόν, γι'αυτό κοιτάω να είμαι υπομονετικός χωρίς να βιάζομαι, προσπαθώντας να μείνω σε κάτι χρηστικό, μην το χοντρύνουμε πάλι.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 05:27:39 μμ »
Μισο λεπτο, μη χανεις το φοκους. Ρολεξ ψαχνεις, ευκολι και προσιτο σερβις, δε σπαει δε χαλαει κτλ, οχι πολυ μπλινγκι. Γι αυτο ρωτησα για το μισο μισο. Εσενα δε σου αρεσει αλλα για μενα το μαυρο/μπλε ειναι το ιδανικο.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 05:29:16 μμ »

Όμορφη σκηνή και φανταστικό ρολόι, Κωνσταντίνε!  :up:

Παραπάνω έχεις καταθέσει πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και εμπειρίες, επικεντρώνομαι όμως στις σκέψεις για ρολόι συγκεκριμένης ηλικίας.

Συμπτωματικά, την εβδομάδα που μας έρχεται θα έχω για λίγες μέρες στα χέρια μου ένα σαμπ του 1973 ενός φίλου που και αυτός φεύγει για ολιγοήμερο ταξίδι σε δύσκολο προορισμό και βαριέται να το πάει στην τράπεζα.
Θα το ποστάρω οπωσδήποτε (εννοείται με την άδειά του).

Το ρολόι είναι 100% μάχιμο!
Δίνω λίγο το προφίλ. Ο φίλος, αρχιτέκτονας, έχει καλά ρολόγια αλλά έχει κολλήσει και φοράει πολύ το συγκεκριμένο, επειδή το πήρε από τον πατέρα του (επίσης αρχιτ/να).
Του έχουν κάνει και οι δύο χρήση, χωρίς να του έχουν χαρισθεί σε τίποτα. Ειδικά τον φίλο μου τον έχω δει με τα μάτια μου (κατ'επανάληψη) να το κοπανάει σε οικοδομές.
Σερβίρεται κανονικά στο επίσημο σέρβις, δεν βουρτσίζεται και δεν έχει αλλάξει dial (τρίτιο, απίστευτο!)
Το μπρασελέ, λειτουργικό στο έπακρο.

Μοναδικό θέμα ότι το dial δεν έχει καμία αναγνωσιμότητα στο σκοτάδι.
Θα πει κανείς, σοβαρό;
Δεν ξέρω, αλλά για μένα είναι.
Και αν μεν πρόκειται για ρολόι συναισθηματικής αξίας, δεν αξίζει να γίνεται λόγος.
Αν είναι second hand αγορά, ίσως το χαρακτηριστικό αυτό θα πρέπει να σταθμίζεται αφού πρόκειται για ρολόι που θα χρησιμοποιείται καθημερινά (άποψή μου).

Αν κατάλαβα καλά, το hulk κάτι σου λέει.
Αν ναι, νομίζω καλύπτει με την μικρότερη δυνατή δαπάνη την ανάγκη για ένα "ιδιαίτερο" ρόλεξ, χωρίς να πολυχτυπάει και να προκαλεί, αλλά και χωρίς να περνάει απαρατήρητο.

Προπαντός, όμως, καλή επιτυχία με τη δουλειά!!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 05:38:24 μμ »
Ναι Βίκτωρα και Σπύρο, συμφωνώ.

Να πω και την αμαρτία μου, κοιτώ και τα Ωμέγα, μετά την μικρή ρολογότσαρκα που κάναμε τις προάλλες.
Μου'λεγε ο Κοσντόμης τι ωραίο και βολικό που είναι το Aqua Terra, το πήρε λέει στην Αμερική μαζί του, δεν χάνει δεπτερόλεπτο αυτή η μηχανή, κλπ.
Έβαλα και το 43-άρι GMT blue dial (ΑΤ) για πιό ολοκληρωμένη εικόνα και κάπου ακόμη τα ζυγίζω στο μυαλό.

Μία αυτό και μία που θυμάμαι αυτά που μού'λεγε ο Στέφανος ο Κιάμος πριν 2 βδομάδες για το ότι σαν τα Ρόλεξ δεν υπάρχει τίποτε άλλο...
Το ghost 1680 μπήκε σφήνα ξαφνικά καθαρά και μόνο από τη συζήτηση με το φιλαράκι μου, το έψαξα και μ'αρέσει οπτικά, αλλά πρέπει να δω σε τί κατάσταση είναι και πόσο το δίνει.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 05:51:53 μμ »
Το hulk πάντως είναι από τα λίγα R καινούργια εσοδείας, για το οποίο θα σκεφτόμουν να δώσω το 16610.
Όσο Rolex πρέπει και όσο διαφορετικό πρέπει... Και λιγότερο γυαλιστερό από το μαύρο 116610.

Περί ορέξεως φυσικά, τα έχουμε ξαναπεί. Άλλοι στην προοπτική ενός καταπράσινου ρολογιού, σκάνε στα γέλια  ;D

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 06:42:59 μμ »
Ξεχάσαμε το ΥΜ, είτε με το μπλε dial, είτε το καινούργιο (2016) μισό-μισό RG, στα πρότυπα αυτών που ανέφερε ο Βίκτωρας για το Sub μισό-μισό...
Αυτό θα το προτιμούσα αν πήγαινα στη λύση μισό-μισό.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 06:52:35 μμ »
ΥΜ καθώς και το νέο ΑΤ master, από τα προαναφερθέντα, έχουν ντελικάτο μπρασελέ.

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 06:52:50 μμ »
Βρε συ Κωνσταντίνε πραγματικά δεν μπορώ να σε φανταστώ μετά από όσα έχεις αποκτήσει με ένα βινταζ 1680. Φυσικά είναι πολύ καλή επιλογή αν είναι σε καλή κατάσταση, all original, δεν έχει αλλάξει το Dial σε σέρβις γιατί τα έκανε αυτά η ρολεξ κοκ.

Αν θες πάντως ένα καθημερινό, σκυλί, ρολεξ, που είναι μεγάλης αξίας, αλλά δεν βγάζει μάτι χωρίς να περνά απαρατήρητο για μένα ένα είναι. 116619LB

Απλά τέλειο.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 07:07:57 μμ »
Τέλειο το 116619LB, αλλά σε τρώνε λάχανο για πλάκα αν το πολυδείχνεις.
Επιπλέον στο περιβάλλον που περιγράφει ότι θα κινείται ο Κωνσταντίνος, δεν θα αναγνωρίζεται αμέσως;

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 07:10:13 μμ »
Νομίζω πως δείχνει λιγότερο από το χρυσο ή το μισό μισό και προϋποθέτει να ξέρει κανείς το ρολόι και αν το ξέρει τότε είναι δικός μας.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 07:36:18 μμ »
Κωνσταντίνε το βιντάζ Rolex, ιδίως αν είναι καθαρό, είναι απόλαυση και αξίζει να το 'χεις. Δεν νομίζω όμως ότι θα το φοράς ξέγνοιαστα. Μόνο να το κοπανήσεις και ξεκολλήσει κανά κομμάτι τρίτιο από το καντράν, φτάνει.

Αφού θες Rolex που να μην είναι μόνο μαύρο, αλλά να 'χει λίγο χρώμα, δες και το 116613LN. Σκύλος μαύρος και τσαχπίνης.

Αποσυνδεδεμένος Johnny

• Tourbillion
  • Ειναι εκει ο Μπεμπης;;
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 07:58:59 μμ »
Κ έλεγε κ ο Σπύρος για ενα λευκόχρυσο,ρωτά τον Κωνσταντίνε.

Αποσυνδεδεμένος Johnny

• Tourbillion
  • Ειναι εκει ο Μπεμπης;;
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 08:01:34 μμ »
Σε μισό μισό προτίμησε το gmt να βρεθουμε να το δεις

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 08:14:45 μμ »

Σε μισό μισό προτίμησε το gmt να βρεθουμε να το δεις

+1000

Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...