Όντως αυτό το vs μου φαίνεται άτοπο, όχι μόνο λόγω της διαφοράς τιμής των δύ ρολογιών.
Το IWC μου βγάζει πολύ περισσότερο tool-watch. Το σχέδιο του είναι διαφορετικό και θεωρώ ότι ξεφεύγει τελείως από τη λογική του 90% των divers που Rolex-οφέρνουν. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει. Εμένα μου αρέσει και μου άρεσε και στο χέρι μου.
Το "κακό" του είναι ότι είναι ένα ρολόϊ για σπορ προσανατολισμένο ντύσιμο.
Το Oris μου θυμίζει άλλα 100 divers, ακριβότερα, φθηνότερα κλπ. Tool watch δεν το λες με την καμία. Αξιοπρεπέστατη "πλατφόρμα αλλαγής λουριών" το λες. Ευέλικτο επίσης το λες, λογικά φοριέται σε πολύ περισσότερες περιστάσεις απ΄ότι το IWC.
Αφήνοντας εκτός το θέμα της εμφάνισης, που στην τελική είναι υποκειμενικό, θεωρώ ότι η διαφορά ποιότητας κατασκευής, αντικατοπτρίζεται επακριβώς στη διαφορά της τιμής τους.
Δεν έχω δει αυτό το Oris από κοντά, έχω δει το 65. Αυτό το IWC και το έχω δει και το έχω φορέσει.
Πιστεύω ότι η απόσταση μεταξύ των δύο ρολογιών είναι τεράστια σε όλες τις ποιοτικές παραμέτρους.
Από εκεί και πέρα, εάν σου αρέσει περισσότερο το Oris, αποτελεί μία πολύ καλή εναλλακτική.
Σύγκριση με το IWC πάντως, δε γίνεται.
Υποθέτω ότι από την τοποθέτηση μου, είναι εμφανές το ποιό ψήφισα...
Αν και δεν είναι το μπλε...