Καλησπέρα (και καλώς σας βρήκα) σε όλους τους φίλους!
Από Θεσσαλονίκη και τους τελευταίους 2 μήνες ψάχνω για το πρώτο μου μηχανικό ρολόι. Μπερδεμένος και καθότι άπειρος δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Είμαι πολύ κοντά στο Longines Conquest Heritage, 35mm, την αναβίωση του γνωστού μοντέλου.
Προχθές, σε μια βόλτα από το πατρικό, έπεσα πάνω στο παλιό αυτόματο SEIKO του παππού, ο οποίος μας άφησε προ 20ετίας. Είπα να το πάω σε κάποιο τεχνίτη για ανακατασκευή. Μπαίνοντας τυχαία σε κάποιο κατάστημα, είδα τον ιδιοκτήτη να ανακατασκευάζει ένα παλιό Longines. Καθώς κουβεντιάζαμε για το SEIKO, το μάτι μου έπεσε σε ένα πανέμορφο παλιό μοντέλο ZENITH, κουρδιστό, το οποίο πληροφορήθηκα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ότι είναι απούλητο. New old stock όπως μου είπε. Είναι μοντέλο από τα τέλη της δεκαετίας του 60 και φαίνεται πράγματι αφόρετο. Έχει ακόμα και το αυτοκόλλητο(κερί;) στο πίσω μέρος της κάσας. Έχει κάποια ταμπελάκια με το μοντέλο του μηχανισμού(2542) και κάποια άλλα στοιχεία.
Τα ερωτήματά μου προς το φόρουμ είναι: Να εμπιστευτώ τα λόγια του ιδιοκτήτη; Μου είπε ότι έχει αλλάξει το γνήσιο δερμάτινο λουράκι λόγω πολυκαιρίας, ο τοκάς φέρει πάντως το λογότυπο της ZENITH. Μου είπε πως δεν έχει το κουτί αλλά έχει κάποια χαρτιά του ρολογιού, δεν θυμάμαι ποια ακριβώς. Επίσης, θα μπορούσα να διαλέξω κάποιο άλλο λουράκι. Το ρολόι είναι του γούστου μου πάντως, ασημί κάσα και καντράν, με χρυσούς δείκτες.
Επίσης, δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω την τιμή. Πόσο κοστίζουν αυτά τα ρολόγια;
Το κατάστημα είναι μικρό αλλά φέρει όνομα γνωστής οικογένειας κοσμηματοπωλών της πόλης.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!