Αποστολέας Θέμα: Απ: ZENITH ,μοντέλο 1969,NOS  (Αναγνώστηκε 25064 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος igk73

• 46mm case
  • Γιάννης
    • Προφίλ
Απ: ZENITH ,μοντέλο 1969,NOS
« στις: Μάρτιος 30, 2016, 11:31:51 μμ »
Καλησπέρα (και καλώς σας βρήκα) σε όλους τους φίλους!
Από Θεσσαλονίκη και τους τελευταίους 2 μήνες ψάχνω για το πρώτο μου μηχανικό ρολόι. Μπερδεμένος και καθότι άπειρος δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Είμαι πολύ κοντά στο Longines Conquest Heritage, 35mm, την αναβίωση του γνωστού μοντέλου.
Προχθές, σε μια βόλτα από το πατρικό, έπεσα πάνω στο παλιό αυτόματο SEIKO του παππού, ο οποίος μας άφησε προ 20ετίας. Είπα να το πάω σε κάποιο τεχνίτη για ανακατασκευή. Μπαίνοντας τυχαία σε κάποιο κατάστημα, είδα τον ιδιοκτήτη να ανακατασκευάζει ένα παλιό Longines. Καθώς κουβεντιάζαμε για το SEIKO, το μάτι μου έπεσε σε ένα πανέμορφο παλιό μοντέλο ZENITH, κουρδιστό, το οποίο πληροφορήθηκα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ότι είναι απούλητο. New old stock όπως μου είπε. Είναι μοντέλο από τα τέλη της δεκαετίας του 60 και φαίνεται πράγματι αφόρετο. Έχει ακόμα και το αυτοκόλλητο(κερί;) στο πίσω μέρος της κάσας. Έχει κάποια ταμπελάκια με το μοντέλο του μηχανισμού(2542) και κάποια άλλα στοιχεία.

Τα ερωτήματά μου προς το φόρουμ είναι: Να εμπιστευτώ τα λόγια του ιδιοκτήτη; Μου είπε ότι έχει αλλάξει το γνήσιο δερμάτινο λουράκι λόγω πολυκαιρίας, ο τοκάς φέρει πάντως το λογότυπο της ZENITH. Μου είπε πως δεν έχει το κουτί αλλά έχει κάποια χαρτιά του ρολογιού, δεν θυμάμαι ποια ακριβώς. Επίσης, θα μπορούσα να διαλέξω κάποιο άλλο λουράκι. Το ρολόι είναι του γούστου μου πάντως, ασημί κάσα και καντράν, με χρυσούς δείκτες.
Επίσης, δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω την τιμή. Πόσο κοστίζουν αυτά τα ρολόγια;
Το κατάστημα είναι μικρό αλλά φέρει όνομα γνωστής οικογένειας κοσμηματοπωλών της πόλης.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
 :)

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ZENITH,μοντέλο 1969,NOS
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:49:32 πμ »
Καλησπέρα (και καλώς σας βρήκα) σε όλους τους φίλους!
Από Θεσσαλονίκη και τους τελευταίους 2 μήνες ψάχνω για το πρώτο μου μηχανικό ρολόι. Μπερδεμένος και καθότι άπειρος δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Είμαι πολύ κοντά στο Longines Conquest Heritage, 35mm, την αναβίωση του γνωστού μοντέλου.
Προχθές, σε μια βόλτα από το πατρικό, έπεσα πάνω στο παλιό αυτόματο SEIKO του παππού, ο οποίος μας άφησε προ 20ετίας. Είπα να το πάω σε κάποιο τεχνίτη για ανακατασκευή. Μπαίνοντας τυχαία σε κάποιο κατάστημα, είδα τον ιδιοκτήτη να ανακατασκευάζει ένα παλιό Longines. Καθώς κουβεντιάζαμε για το SEIKO, το μάτι μου έπεσε σε ένα πανέμορφο παλιό μοντέλο ZENITH, κουρδιστό, το οποίο πληροφορήθηκα από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος ότι είναι απούλητο. New old stock όπως μου είπε. Είναι μοντέλο από τα τέλη της δεκαετίας του 60 και φαίνεται πράγματι αφόρετο. Έχει ακόμα και το αυτοκόλλητο(κερί;) στο πίσω μέρος της κάσας. Έχει κάποια ταμπελάκια με το μοντέλο του μηχανισμού(2542) και κάποια άλλα στοιχεία.

Τα ερωτήματά μου προς το φόρουμ είναι: Να εμπιστευτώ τα λόγια του ιδιοκτήτη; Μου είπε ότι έχει αλλάξει το γνήσιο δερμάτινο λουράκι λόγω πολυκαιρίας, ο τοκάς φέρει πάντως το λογότυπο της ZENITH. Μου είπε πως δεν έχει το κουτί αλλά έχει κάποια χαρτιά του ρολογιού, δεν θυμάμαι ποια ακριβώς. Επίσης, θα μπορούσα να διαλέξω κάποιο άλλο λουράκι. Το ρολόι είναι του γούστου μου πάντως, ασημί κάσα και καντράν, με χρυσούς δείκτες.
Επίσης, δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω την τιμή. Πόσο κοστίζουν αυτά τα ρολόγια;
Το κατάστημα είναι μικρό αλλά φέρει όνομα γνωστής οικογένειας κοσμηματοπωλών της πόλης.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!
 :)

Τι χαρτιά έχει το ρολόι; Αναφέρεται σε αυτά κάποιος κωδικός ο οποίος υπάρχει πάνω στο ρολόι για να πιστοποιήσεις ότι τα χαρτιά ανήκουν στο συγκεκριμένο ρολόι;
Την τιμή μπορείς να την αναφέρεις αν θέλεις. Επίσης θα βοηθούσε αν μπορούσες να βρεις μια φωτό του ρολογιού από το ίντερνετ και να την ποστάρεις εδώ για να μπορέσουμε να σου πούμε κάτι παραπάνω.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος igk73

• 46mm case
  • Γιάννης
    • Προφίλ
Απ: Απ: ZENITH,μοντέλο 1969,NOS
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 31, 2016, 09:45:40 μμ »
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Λοιπόν, σήμερα ξαναπήγα στο κατάστημα και το ξαναείδα. Έβγαλα και φωτογραφίες. Ο ιδιοκτήτης μου επανέλαβε ότι το ρολόι είναι καινούριο και ότι θα λάβω εγγύηση ενός έτους από την ίδια τη Zenith. Το έντυπο της εγγύησης δεν το είδα ενώ μου είπε πως πολύ δύσκολο είναι να βρει και το κουτί του. Το ρολόι έχει άλλο λουράκι λόγω φυσιολογικής φθοράς, θα μου κάνει δώρο και ένα επιπλέον της Hirch. Θα γίνει service πριν την παράδοση. Η τιμή είναι 450 ευρώ με κανονική απόδειξη. Παζάρι δεν δέχεται και ούτε και θέλω, προτιμώ να είναι και αυτός ευχαριστημένος για να με φροντίζει και στο μέλλον...
Άλλα στοιχεία του ρολογιού: μοντέλο 1969, μηχανισμός 2542 κουρδιστός. Να ανεβάσω και φωτογραφίες.

Πως τα βλέπετε τα πράγματα; Είναι η πρώτη μου τέτοια αγορά και είμαι λίγο διστακτικός, το ρολόι μου αρέσει πολύ πάντως. Περιμένω εναγωνίως την άποψή σας.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 31, 2016, 09:52:05 μμ »

Πως τα βλέπετε τα πράγματα; Είναι η πρώτη μου τέτοια αγορά και είμαι λίγο διστακτικός, το ρολόι μου αρέσει πολύ πάντως. Περιμένω εναγωνίως την άποψή σας.

Αφού σου αρέσει, προχώρα.  :up:
Μάλλον σαν ευκαιρία ακούγονται όλα - έτσι όπως τα περιγράφεις και εγώ θα το έπαιρνα!

Αποσυνδεδεμένος igk73

• 46mm case
  • Γιάννης
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 31, 2016, 09:59:47 μμ »
Αφού σου αρέσει, προχώρα.  :up:
Μάλλον σαν ευκαιρία ακούγονται όλα - έτσι όπως τα περιγράφεις και εγώ θα το έπαιρνα!

Είμαι πολύ κοντά! Δυστυχώς δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες, μου βγάζει μήνυμα ότι είναι πολύ μεγάλο το αρχείο.

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:01:30 μμ »
Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση.
Λοιπόν, σήμερα ξαναπήγα στο κατάστημα και το ξαναείδα. Έβγαλα και φωτογραφίες. Ο ιδιοκτήτης μου επανέλαβε ότι το ρολόι είναι καινούριο και ότι θα λάβω εγγύηση ενός έτους από την ίδια τη Zenith. Το έντυπο της εγγύησης δεν το είδα ενώ μου είπε πως πολύ δύσκολο είναι να βρει και το κουτί του. Το ρολόι έχει άλλο λουράκι λόγω φυσιολογικής φθοράς, θα μου κάνει δώρο και ένα επιπλέον της Hirch. Θα γίνει service πριν την παράδοση. Η τιμή είναι 450 ευρώ με κανονική απόδειξη. Παζάρι δεν δέχεται και ούτε και θέλω, προτιμώ να είναι και αυτός ευχαριστημένος για να με φροντίζει και στο μέλλον...
Άλλα στοιχεία του ρολογιού: μοντέλο 1969, μηχανισμός 2542 κουρδιστός. Να ανεβάσω και φωτογραφίες.

Βάλε φωτογραφίες να δούμε το ρολόι!
Πεταξέ τις εδω: http://postimage.org
και καντες resize απο το παραπάνω site σε 1024x768 . Μετα κάνε copy paste τα λινκ που θα σου βγάλει και ριξτα σε ποστ εδω.

Αποσυνδεδεμένος igk73

• 46mm case
  • Γιάννης
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:13:15 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Triainoforos

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:18:18 μμ »
Συγγνωμη, αλλα μονο εγω το βλεπω περιεργο ολο αυτο? ΝOS ( ??? ) του 1969, αφορετο (αλλα με φθαρμενο λουρακι), Zenith και 450 Ευρω? Και δεν υπαρχει κουτι, αλλα θα βρει ενα χαρτι?
Ή κατι γινεται ή ο φιλος μαλλον κατι δεν μας εξηγει καλα?
Επισης, ολα αυτα μηπως να μεταφερθουν στο "Επιλογή-Αγορά ρολογιού"?

Αποσυνδεδεμένος igk73

• 46mm case
  • Γιάννης
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:31:54 μμ »
Συγγνωμη, αλλα μονο εγω το βλεπω περιεργο ολο αυτο? ΝOS ( ??? ) του 1969, αφορετο (αλλα με φθαρμενο λουρακι), Zenith και 450 Ευρω? Και δεν υπαρχει κουτι, αλλα θα βρει ενα χαρτι?
Ή κατι γινεται ή ο φιλος μαλλον κατι δεν μας εξηγει καλα?
Επισης, ολα αυτα μηπως να μεταφερθουν στο "Επιλογή-Αγορά ρολογιού"?

Γι΄αυτό το λόγο ζητάω απόψεις. Η αλήθεια είναι ότι φαίνεται αφόρετο, με το αυτοκόλλητο στην πίσω πλευρά της κάσας. Δεν μπόρεσα να βρω ψεγάδι στην κάσα ή στο καντράν. Για το κουτί είπε ότι θα ψάξει. Για το λουράκι μου είπε σήμερα ότι το αντικατέστησε γιατί στο λύγισμα "έσπαγε" και διάλεξε να το αλλάξει. Έχει πάντως και ένα αντίστοιχο γυναικείο με ορίτζιναλ λουράκι. Όσο για το έντυπο της εγγύησης, μου ανέφερε ότι είναι το δικό του. Ή τουλάχιστον έτσι κατάλαβα.

Δεν ξέρω τι να πω, είμαι εντελώς αρχάριος. Όσο για τη μεταφορά σε άλλο θέμα, ευχαρίστως. Μου φάνηκε το παρόν τόπικ σχετικό. Πως γίνεται η αλλαγή;

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:38:44 μμ »
Μαρεσει και μαρεσει επειδη μαρεσουν τα vintage. Και φαίνεται NOS πραγματικό, όχι NOS στυλ ebay κτλ. Αφου είναι του γουστου σου οπως λες και σαρεσει και ταιριαζει στον καρπο σου (ειναι πολυ μικρο) πάρτο. Θα στο κάνει και σερβις οπως λες οποτε ακομα καλύτερα. Είναι όμως ασυνήθιστη κίνηση να παίρνεις ως πρώτο σου μηχανικό ρολόι ένα vintage του '69, αν το χεις σκεφτει καλά οκ.

Το λουράκι είτε σαπισε είτε ξεράθηκε με τα χρόνια, no big deal. Πεστου να σου βάλει ένα που να είναι ακριβώς στο μεγεθος του και να μην έχει τζογο οπως αυτο που ειναι φορεμενο.

Δεν θεωρω μη λογικη την τιμή.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:41:41 μμ »
Το θέμα χωρίστηκε και μεταφέρθηκε. :smt023
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:42:51 μμ »
Καλά, ο μαγαζάτορας θα έχει πάθει την πλάκα του..

Μία ζωή έκανε για να το πουλήσει!  :lol:

προτιμώ να είναι και αυτός ευχαριστημένος για να με φροντίζει και στο μέλλον...
...
Βάλτον να σου κάνει σέρβις και άσε το μέλλον!
Αν έχει το ρολόι από το 60, λογικά δεν θα έχει και πολλές ευκαιρίες μπροστά του για να σε φροντίσει... ::)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:44:31 μμ »
Ρε παιδια, σοβαρα τωρα, πιστευετε οτι υπαρχει αφορετο Zenith απο το 1969?

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:46:17 μμ »
Όμορφο ειναι! Και πραγματικά NOS! Εαν σου βάλει και ενα σωςτο λουρι θα απογειωθεί! Προχωρά!
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:50:53 μμ »
Ρε παιδια, σοβαρα τωρα, πιστευετε οτι υπαρχει αφορετο Zenith απο το 1969?

Όχι οτι ειναι δύσκολο,αλλα δεν ειναι και απίθανο.
Και για να το πάρουμε και αλλιώς και φορεμενο να ειναι,αν η κατασταση του ειναι άριστη και δίνεται και εγγύηση,τι αλλάζει δραματικα; Μαλλον τιποτα,αφου θα γινει και σέρβις.

Φιλε igk73, αφου σου αρεσει,προχωρα.
Οπως σου ειπε και ο Κωστας και ο Αρης,φαινεται άριστο και η τιμη του ειναι λογική.
Εξασφάλισε εγγύηση και σέρβις και κανε την κινηση σου!!!

Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος igk73

• 46mm case
  • Γιάννης
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:58:42 μμ »
Μαρεσει και μαρεσει επειδη μαρεσουν τα vintage. Και φαίνεται NOS πραγματικό, όχι NOS στυλ ebay κτλ. Αφου είναι του γουστου σου οπως λες και σαρεσει και ταιριαζει στον καρπο σου (ειναι πολυ μικρο) πάρτο. Θα στο κάνει και σερβις οπως λες οποτε ακομα καλύτερα. Είναι όμως ασυνήθιστη κίνηση να παίρνεις ως πρώτο σου μηχανικό ρολόι ένα vintage του '69, αν το χεις σκεφτει καλά οκ.

Το λουράκι είτε σαπισε είτε ξεράθηκε με τα χρόνια, no big deal. Πεστου να σου βάλει ένα που να είναι ακριβώς στο μεγεθος του και να μην έχει τζογο οπως αυτο που ειναι φορεμενο.

Δεν θεωρω μη λογικη την τιμή.
Τι εννοείς αν το έχω σκεφτεί καλά; Σε σχέση με τη χρηστικότητα;

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 31, 2016, 10:59:44 μμ »
Καλα, σιγουρα, απλα να μη νομιζουν οτι μιλανε σε ιθαγενεις.
Αν ειναι μεταχειρισμενο, η τιμη πιστευω κατεβαινει κι αλλο

Αποσυνδεδεμένος igk73

• 46mm case
  • Γιάννης
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 31, 2016, 11:02:47 μμ »
Καλα, σιγουρα, απλα να μη νομιζουν οτι μιλανε σε ιθαγενεις.
Αν ειναι μεταχειρισμενο, η τιμη πιστευω κατεβαινει κι αλλο

Η αλήθεια είναι ότι στο θέμα είμαι σίγουρα ιθαγενής.. :)

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 31, 2016, 11:08:24 μμ »
Τι εννοείς αν το έχω σκεφτεί καλά; Σε σχέση με τη χρηστικότητα;
Ρολόι dress του 60 δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερο.
Είναι δύσκολο να το επιλέξει κανείς για πρώτο του μηχανικό ρολόι και για λόγους χρηστικότητας, όπως λες (όχι αδιάβροχο, όχι lume, όχι ημερομηνία, από τα πολλά που μπορούν να αναφερθούν), αλλά και για λόγους παρωχημένης σχεδίασης και αισθητικής.
Δεν είναι προφανές;

Παρόλα αυτά, αν το έχεις σκεφθεί, μπράβο για το γούστο γιατί πρωτοτυπείς!  ;)

Αποσυνδεδεμένος igk73

• 46mm case
  • Γιάννης
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 31, 2016, 11:21:56 μμ »
Ρολόι dress του 60 δεν μπορεί παρά να είναι ιδιαίτερο.
Είναι δύσκολο να το επιλέξει κανείς για πρώτο του μηχανικό ρολόι και για λόγους χρηστικότητας, όπως λες (όχι αδιάβροχο, όχι lume, όχι ημερομηνία, από τα πολλά που μπορούν να αναφερθούν), αλλά και για λόγους παρωχημένης σχεδίασης και αισθητικής.
Δεν είναι προφανές;

Παρόλα αυτά, αν το έχεις σκεφθεί, μπράβο για το γούστο γιατί πρωτοτυπείς!  ;)

Όπως ανέφερα και παραπάνω, ήθελα κάτι απλό σαν το Longines Conquest Heritage ή το Tissot Visodate αλλά το Zenith μου δημιουργεί μια όμορφη έλξη. Κοίταξα και το Tag Heuer Carrera (τα απλά μοντέλα) αλλά και το Omega Aquaterra. Σίγουρα είναι πιο σύγχρονα και χρηστικά αλλά και πιο "αλμυρά". To Zenith μου φαίνεται καλή λύση και θεωρώ τη σχεδίασή του διαχρονική. Θα μου λείψουν βέβαια τα σύγχρονα καλούδια(ζαφείρι κρύσταλλο κ.τ.λ).

Είναι πάντως δίλημμα.  Στα άπειρα μου μάτια φαίνεται μια καλή ευκαιρία να αποκτήσω ένα πολύ ιδιαίτερο ρολόι. Ή μήπως δεν είναι και ζω στο όνειρό μου; Σίγουρα πάντως δεν υπάρχουν χρήματα για λάθος επιλογές.
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 02, 2016, 12:24:57 πμ από igk73 »