Αποστολέας Θέμα: Ρύθμιση ακρίβειας μηχανικού ρολογιού με τοποθέτηση.  (Αναγνώστηκε 6278 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Ποσοι απο σας εχετε καταφερει να ρυθμιζετε την ακριβεια του (καθημερινου) μηχανικου σας ρολογιου,με την τοποθετηση οταν δε το φορατε ή με καποιον αλλο τροπο (οχι ανοιγμα και ρυθμιση της μηχανης).

Εχω ενα αυτοματο Orient Symphony,και συνηθως τρεχει λιγα δευτερα τη μερα.Μετα απο πειραματισμους,εχω καταληξει πως αν το βραδυ που δε το φοραω το βαλω με το 12 πανω και με μια μικρη κλιση προς τα πισω,"φρεναρει".Ειναι το καθημερινο μου ρολοι και το φοραω απο μινιμουμ 5-6 εως 16 ωρες την ημερα με ενα μεσο ορο 8-12 ωρες τις πιο πολλες φορες. Με τον παραπανω τροπο εχω πετυχει μια ακριβεια της ταξης περιπου των +- 8 εως 10 sec max στη χειροτερη περιπτωση οταν το βγαζω απο τον καρπο (συνηθως ειμαι στα +-3 εως 5),και κανοντας το παραπανω κολπο το φερνω στα ισια παλι.Εχω να το ρυθμισω μηνες και η ακριβεια οταν παω να το βαλω το πρωι ή οποτε το βαλω ειναι σχεδον παντα στο +- 2 με 3 sec,πολλες φορες και στο ιδιο sec που το ειχα ρυθμισει ποσους μηνες πριν.

Αν τρεχει λοιπον 12 πανω οπως ειπα πριν,αν χανει ξαπλωτο με καντραν πανω,και αν ειναι περιπου οκ κορωνα πανω.

Για πειτε και σεις αν εχετε αναλογη εμπειρια,με μοντελο και μεθοδολογια ρυθμισης.

Αποσυνδεδεμένος asteris78

• On the balance wheel
  • P L A N E T O C E A N
    • Προφίλ
Απ: Ρύθμιση ακρίβειας μηχανικού ρολογιού με τοποθέτηση.
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 14, 2016, 02:04:54 πμ »
εχω κι εγω οριεντ αυτοματο δε ξερω τη μηχανη φορας αλλα προσωπικα με κανενα αυτοματο , να ''φρεναρει''δεν μου εχει ξανατυχει . Μηπως θελει κοιταγμα απο ρολογα ?

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 14, 2016, 02:11:13 πμ »
φοραει τη 48743

Δυσκολευτηκα να βρω τη θεση που πραγματικα το φρεναρει,ολες οι αλλες βασικα το "τρεχουν",εστω και για 2-3 δευτερα.Δε νομιζω να εχει καποιο προβλημα,απλα βρηκα μια θεση που το φρεναρει.Κατα τ'αλλα σε λιγο θα κλεισει ενα χρονο και εχει πολυ καλη συμπεριφορα σαν λειτουργια,το power reserve του λειτουργει αψογα κτλ.

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 14, 2016, 09:14:33 πμ »
Όλα τα μηχανικά ρολόγια και ανάλογα με την θέση τους "τρέχουν" ή "φρενάρουν". Ο συνδυασμός των θέσεων στο 24 ωρο δίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Sent from my iPad using Tapatalk
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος asteris78

• On the balance wheel
  • P L A N E T O C E A N
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 16, 2016, 12:52:50 πμ »
ενοεις φρεναρει απο την αντισταση των δεικτών προφανως κατα την αποφόρτιση? Θεμα βαρυτητας  . Το αφησα επιτειδες το δικο μου orient απο χθες το βραδυ ανασκελα και τωρα δεν ειδα καμια αλλαγη . Μπορει  να ειναι στο + -  1sec αλλα who cares.!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 16, 2016, 04:28:51 μμ »
Παραδειγμα: σημερα φορεσα το αυτοματο Orient λιγο πριν το μεσημερι. Με τη μεθοδολογια που εχω αναφερει παραπανω,ηταν ακριβως στο ιδιο δευτερολεπτο με τοτε που ειχα ρυθμισει τελευταια φορα την ωρα. (30/11/2015) Και στο ιδιο λεπτο εννοειται :)

Μεχρι το βραδυ που θα το βγαλω,θα εχει παρει γυρω στα 5 sec +.  Θα το τοποθετησω με το 12 πανω και με μικρη κλιση προς το πισω,για να φρεναρει παλι μεχρι την επομενη φορα που θα το βαλω.
Αν για καποιο λογο παρατηρησω οτι αργει λιγο αντι να τρεχει,σε σχεση με το δευτερολεπτο της ημερομηνιας αναφορας που εδωσα παραπανω,θα το αφησω με το καντραν πανω οταν δε το φοραω,ωστε να επιταχυνει λιγο.

Με την κορωνα πανω θα το βαλω οταν δω οτι ειναι σχεδον στο ιδιο sec με αυτο της ημερομηνιας αναφορας.

Περιεργο που εχω πετυχει τελικα τοσο ευκολα,ενα αυτοματο των 84 ευρω να μπορω να το κοντρολαρω ωστε να μη θελει ποτε διορθωση η ωρα.Καλη φαση :)

Αν οντως δεν υπαρχει προβλημα καταπονησης του μηχανισμου αν "αναπαυεται" σε διαφορετικες θεσεις οταν ειναι εκτος καρπου,τοτε θα συμβουλευα οι κατοχοι αυτοματων και λοιπων μηχανικων ρολογιων,που τα φορανε καθημερινα,να πειραματιστουν με τις διαφορες θεσεις που αφηνουν το ρολοι τους το βραδυ κτλ.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 16, 2016, 04:33:19 μμ »
οντως πολυ περιεργο... αν μη τι αλλο εισαι τυχερος! δεν το πιστευω οτι εχεις να το ρυθμισεις τοσο πολυ καιρο...

Στάλθηκε από το GT-I9301I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 16, 2016, 04:37:06 μμ »

Sent from my iPad using Tapatalk

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 16, 2016, 05:48:50 μμ »
οντως πολυ περιεργο... αν μη τι αλλο εισαι τυχερος! δεν το πιστευω οτι εχεις να το ρυθμισεις τοσο πολυ καιρο...

Στάλθηκε από το GT-I9301I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι οντως ειναι κομπλε το ρολογακι

Αυτο που εβαλε ο Πανος αν δε κανω λαθος ειναι της ρολεξ οδηγιες,αλλα απ'οτι εχω καταλαβει ενδεχεται να διαφερουν τα αποτελεσματα της εκαστοτε τοποθετησης,ακομα και στα ιδια μοντελα ρολογιων.