Αγαπητοί φίλοι βοηθήστε με να καταλάβω κάτι.
Γιατί ξεκίνησα όπως ίσως θα διαβάσατε σε ένα thread μου, για ρολόι με 800 -1.000 ευρώ και τελικά θα κάνω την κίνηση να πάρω κάτι πραγματικά καλό. (ίσως φτάσω τα 2.000 - 2.500 ευρώ budget)

Πρίν κάνω την κίνηση να δαπανήσω ένα τόσο μεγάλο ποσό (για μένα) θα ήθελα να καταλάβω τι συμβαίνει στο κόσμο του ρολογιού.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλάβω πώς γίνεται ένα IWC portuguese (τα σπάει

) να κοστίζει περισσότερο απο ένα Rolex Submariner για παράδειγμα.
Μόνο και μόνο απο τα 18k στο μπρασελέ του Rolex θα έπαιρνα όρκο οτι το συγκεκριμένο ρολόι θα ήταν ακριβότερο απο το IWC portuguese που δέν έχει καθόλου χρυσό. (Εντάξει δεν θα αγοράσουμε με γνώμονα το χρυσό. Ρολόι θα πάρουμε όχι κόσμημα.)
Αλλά με την απλή λογική, το μπρασελέ απο μόνο του θα έχει κανά χιλιάρικο και βάλε.

Όσο για τους δύο μηχανισμούς ώς άσχετος, πιστεύω οτι δεν θα έχουν τόσο μεγάλες διαφορές για να δημιουργηθεί τέτοια διαφορά στην τιμή τους. (κάπου στα τρία χιλιάρικα αν δεν κάνω λάθος)
Τι το ανεβάζει περισσότερο στη τιμή λοιπόν? Είναι ο μηχανισμός του τόσο καλύτερος?
Μιλάμε για μικρά εξαρτήματα γρανάζια ελατήρια κτλ.
Δηλαδή πληρώνουμε παλμό και ευρώ?
Πληρώνουμε την φίρμα?
Πληρώνουμε το σχέδιο?
Δεν νομίζω οτί πολλοί θα προτιμούσαν το IWC απο το Rolex. Ίσως και πάλι οι μυημένοι του χώρου, οι γνώστες στο χώρο των ρολογιών, να το προτιμούσαν.
Θέλω λοιπόν να μου πείτε τι να προσέξω στην επικείμενη αγορά μου. Και εννοώ τι να προτιμήσω απο εσωτερικούς μηχανισμούς.
Θα σας παραθέσω και τέσσερα ρολόγια που σκέφτομαι να αγοράσω, αλλά αργότερα για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες και να με διαφωτίσετε με τις γνωσεις σας.
Δέν θα ήθελα να πέσω θύμα του design και να πάρω κάτι μόνο και μόνο για την φίρμα του. Η για το φανταχτερό του μπρασελέ. (Αχ Rolex) Θα ήθελα πραγματικά ένα καλό ρολόι και ας μην κάνει ΜΠΑΜ!
Το θέμα είναι να γνωρίζεις το ρολόι που φοράς, και να το φοράς εσύ, όχι να σε φοράει.

Bέβαια δεν θα αγόραζα ένα ρολόι επειδή δίνει περισσότερους παλμούς απο κάποιο άλλο, ή επειδή χάνει 0,2 sec λιγότερα απο το άλλο.
(Εκεί πάμε σε διαστροφικά-μανιακά πράγματα)

Γνώμη μου...
Έτσι όμορφα, απλά και με λίγα λόγια αν μπορεί κάποιος ''γκουρού'' να μου δώσει να καταλάβω τα βασικά που πρέπει να γνωρίζω στον χώρο του ρολογιού.
(quartz αυτόματα μηχανικά / αυτά τα γνωρίζω) LOL
Μυήστε με λοιπόν καλά μου παιδιά.