Αποστολέας Θέμα: Παρακαλώ μυήστε με.  (Αναγνώστηκε 16101 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alexandris

• 38mm case
  • Seiko 7T59 is the worlds FIRST 1/100s Chronograph.
    • Προφίλ
Παρακαλώ μυήστε με.
« στις: Αύγουστος 30, 2008, 05:46:04 μμ »
Αγαπητοί φίλοι βοηθήστε με να καταλάβω κάτι.
Γιατί ξεκίνησα όπως ίσως θα διαβάσατε σε ένα thread μου, για ρολόι με 800 -1.000 ευρώ και τελικά θα κάνω την κίνηση να πάρω κάτι πραγματικά καλό. (ίσως φτάσω τα 2.000 - 2.500 ευρώ budget)  ;D

Πρίν κάνω την κίνηση να δαπανήσω ένα τόσο μεγάλο ποσό (για μένα) θα ήθελα να καταλάβω τι συμβαίνει στο κόσμο του ρολογιού.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλάβω πώς γίνεται ένα IWC portuguese (τα σπάει  ;D)  να κοστίζει περισσότερο απο ένα Rolex Submariner για παράδειγμα.

Μόνο και μόνο απο τα 18k στο μπρασελέ του Rolex θα έπαιρνα όρκο οτι το συγκεκριμένο ρολόι θα ήταν ακριβότερο απο το IWC portuguese που δέν έχει καθόλου χρυσό. (Εντάξει δεν θα αγοράσουμε με γνώμονα το χρυσό. Ρολόι θα πάρουμε όχι κόσμημα.)
Αλλά με την απλή λογική, το μπρασελέ απο μόνο του θα έχει κανά χιλιάρικο και βάλε.  :o
Όσο για τους δύο μηχανισμούς ώς άσχετος, πιστεύω οτι δεν θα έχουν τόσο μεγάλες διαφορές για να δημιουργηθεί τέτοια διαφορά στην τιμή τους. (κάπου στα τρία χιλιάρικα αν δεν κάνω λάθος)

Τι το ανεβάζει περισσότερο στη τιμή λοιπόν? Είναι ο μηχανισμός του τόσο καλύτερος?
Μιλάμε για μικρά εξαρτήματα γρανάζια ελατήρια κτλ. 

Δηλαδή πληρώνουμε παλμό και ευρώ?  ;D
Πληρώνουμε την φίρμα?
Πληρώνουμε το σχέδιο?

Δεν νομίζω οτί πολλοί θα προτιμούσαν το IWC απο το Rolex. Ίσως και πάλι οι μυημένοι του χώρου, οι γνώστες στο χώρο των ρολογιών, να το προτιμούσαν.

Θέλω λοιπόν να μου πείτε τι να προσέξω στην επικείμενη αγορά μου. Και εννοώ τι να προτιμήσω απο εσωτερικούς μηχανισμούς.

Θα σας παραθέσω και τέσσερα ρολόγια που σκέφτομαι να αγοράσω, αλλά αργότερα για να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες και να με διαφωτίσετε με τις γνωσεις σας.

Δέν θα ήθελα να πέσω θύμα του design και να πάρω κάτι μόνο και μόνο για την φίρμα του. Η για το φανταχτερό του μπρασελέ. (Αχ Rolex)  Θα ήθελα πραγματικά ένα καλό ρολόι και ας μην κάνει ΜΠΑΜ!
Το θέμα είναι να γνωρίζεις το ρολόι που φοράς, και να το φοράς εσύ, όχι να σε φοράει.  ;)

Bέβαια δεν θα αγόραζα ένα ρολόι επειδή δίνει περισσότερους παλμούς απο κάποιο άλλο, ή επειδή χάνει 0,2 sec λιγότερα απο το άλλο.
(Εκεί πάμε σε διαστροφικά-μανιακά πράγματα)  ;D Γνώμη μου...

Έτσι όμορφα, απλά και με λίγα λόγια αν μπορεί κάποιος ''γκουρού'' να μου δώσει να καταλάβω τα βασικά που πρέπει να γνωρίζω στον χώρο του ρολογιού.
(quartz αυτόματα μηχανικά / αυτά τα γνωρίζω) LOL

Μυήστε με λοιπόν καλά μου παιδιά.  ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 30, 2008, 07:43:24 μμ από Alexandris »

warover

• Επισκέπτης
Απ: Παρακαλώ μυήστε με.
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 30, 2008, 06:44:13 μμ »
katarxhn to portugesse ειναι σειρα ρολογιων και οχι ενα μοντελο οποτε δεν νπορουμε να σου δικαιολογισουμε την διαφορα ετσι οπως το θετεις ;)
ΥΓ
τa rolex βγενουν και σε ατσαλι ;D
Φιλικα
Νικος

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 30, 2008, 06:50:58 μμ »
γεια σου φιλε μου
δεν ειμαι ο πιο ειδικος στο φορουμ αλλα θα σου πω τη γνωμη μου
τα περι καλου και κακου ρολογιου ειναι σαχλαμαρες
εαν δωσεις 2000-2500 (και δεν παρεις κανενα fashion watch στυλ gucci η cartier) σιγουρα καλο θα ειναι
οποτε πηγαινε με γνωμονα το γουστο σου και μονο

σκεψου οπως με τις γυναικες
παρε αυτο που θα σου κανει κλικ
αυτο που θα το κρατας σπιτι και θα το χαζευεις σα μωρο παιδι
οχι αυτο που θα σου προτεινουν οι αλλοι ως "καλο"

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 30, 2008, 06:56:46 μμ »
Πρόσεξε όμως γιατί αυτή η μέθοδος  δεν είναι ότι καλύτερη ουτε για ρολόγια ουτε για γυναίκες γιατι μπορει να είναι καλο το περιτύλιγμα και να σε μαγεύει αλλα μετράει πολύ και ο εσωτερικός κόσμος ;) (μάλλον φίλε Μιχαλη δεν εχεις βιώσει  γυναικεία γκρίνια ;D )

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 30, 2008, 07:15:29 μμ »
Ωραιότατο θέμα!!

Παρά τη χιουμοριστική και καλή διάθεση των φίλων Warover και Maestro να ρίξουν φως στο θέμα, μου φαίνεται ότι άθελά τους δεν ήταν και πολύ διαφωτιστικοί.  :D

Θα πω και με τη σειρά μου δύο κουβέντες και ευπρόσδεκτοι οι πάντες να συμπληρώσουν/αμφισβητήσουν/διαφωνήσουν. Άλλωστε μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε κάπου.

Αρχίζω απαντώντας σε μερικές από τις ερωτήσεις σου.

Αλλά με την απλή λογική το μπρασελέ απο μόνο του θα έχει κανά χιλιάρικο και βάλε.  :o

Μην το λες, κανά χιλιάρικο έχει ούτως ή άλλως, με χρυσό ή χωρίς.

Όσο για τους δύο μηχανισμούς ώς άσχετος, πιστεύω οτι δεν θα έχουν τόσο μεγάλες διαφορές για να δημιουργηθεί τέτοια διαφορά στην τιμή τους. (κάπου στα τρία χιλιάρικα αν δεν κάνω λάθος)

Εξαρτάται σε ποιο μοντέλο Portuguese αναφέρεσαι.
Αν πρόκειται για το Portuguese Chrono, η μηχανή του είναι μια "βαρέως" τροποποιημένη 7750. Μια αποδεδειγμένα αξιόπιστη μηχανή, τόσο διαδεδομένη που ονομάζεται από πολλούς "φασόν". Ωστόσο το ρολόι θεωρείται υπερτιμημένο και δεν προτιμάται σε σχέση με αυτό που αναφέρω παρακάτω.
Αν μιλάς για το Portuguese 7 days, εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Ο μηχανισμός του είναι in-house και ουσιαστικά αυτό ανεβάζει την τιμή του. Εξαιρετικό ρολόι, το οποίο κατά τη γνώμη μου αξίζει να βρίσκεται στη συλλογή ενός ωρολογόφιλου.

Δεν νομίζω οτί πολλοί θα προτιμούσαν το IWC απο το Rolex. Ίσως και πάλι οι μυημένοι του χώρου, οι γνώστες στο χώρο των ρολογιών, να το προτιμούσαν.

Μάλλον καλά νομίζεις. Ωστόσο δεν είναι θέμα μύησης μόνο.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 30, 2008, 07:29:25 μμ »
μάλλον φίλε Μιχαλη δεν εχεις βιώσει  γυναικεία γκρίνια ;D

οντως δεν εχω βιωσει γυναικεια γκρινια σημερα το απογευμα
εμεινα μονος και βλεπω το ματς  ;D

που σαι ρε george να πεις στο παιδι τι να αγορασει  :D :D :D
παλι με το deepsea σου παιζεις??  :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 30, 2008, 07:31:21 μμ »
Επίσης, τα ρολόγια που συγκρίνεις μάλλον δεν είναι και τόσο συγκρίσιμα.
Για παράδειγμα ένα Rolex θεωρείται από πολλούς ένα ρολόι "εργαλείο". Η in-house μηχανή του είναι αξιόπιστη και αθόρυβη. Δεν ζητάει τίποτα παρά μόνο μια συντήρηση κάθε τόσο. Όπως ο πιστός σου σκύλος.  ;D (ο οποίος βέβαια δεν ζητάει συντήρηση, απλώς είναι (αξιό)πιστός)
Η Rolex χαίρει της εκτίμησης πολλών σε όλη της την ιστορία για την πρωτοπορία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μηχανών της.
Από την άλλη, πολλοί την κατακρίνουν για το γερασμένο πλέον στυλ που μέχρι πρότινος είχαν τα μοντέλα της.

Ένα IWC είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Στην πλειονότητά τους, τα μοντέλα της πατάνε σε μηχανές βάση-7750, η οποία έχει τροποποιηθεί βαρεώς ή ελαφρώς. Βέβαια, τα ρολόγια αυτά λειτουργούν άψογα (το δικό μου π.χ. σε μια συγκεκριμένη θέση έχει απόκλιση 0 δευτερόλεπτα).
Ωστόσο δεν λείπει η επίκριση για το φινίρισμα και την έλλειψη σημαντικού αριθμού ευρεσιτεχνιών (βλέπε "πρωτοπορία") στο σχεδιασμό των μηχανών της.

Τέλος πάντων, η κουβέντα είναι μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί σε ένα μόνο post.
Όπως έχω ξαναπεί, η ερώτηση τι είναι "καλό ρολόι" είναι πολυδιάστατη και η απάντηση πρέπει να δοθεί συναρτήσει πολλών κριτηρίων.

Κάποιοι βέβαια ισχυρίζονται ότι το τελικό κριτήριο είναι πώς δείχνει το εκάστοτε ρολόι στον καρπό του εκάστοτε ενδιαφερόμενου και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι "πράσινα δασμάσκηνα και ψιλές ελιές"  :D

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 30, 2008, 07:32:14 μμ »
Μιλάω για αυτό εδώ.

IWC Portugaise Automatique
Movement automatic winding in-house IWC Calibre 50010
7-days power reserve in 3 date in 6 and smole sec in 9.
Case in steel, blue crocodile strap : around 8.900,00€

http://img225.imageshack.us/my.php?image=5001007lba8.jpg

Κάπως έτσι το έχω καταλάβει και εγώ με τις τιμές στα ρολόγια τελικά.
Όπως ένα Honda που τρέχει με τα ίδια χιλ με ένα Porsche. Που κάνουν τα ίδα πράγματα στον δρόμο. Που μπαίνουν σχεδόν με το ίδιο πάτημα στις στροφές. Μόνο που η μηχανή μέσα στο Porsche είναι ένα έργο τέχνης.  ;D

Δεν ξέρω... Έχω μπερδευτεί κάπως.
Έχω βρεί τέσσερα ρολόγια στο ιντερνετ απο Αμερική. Θα τα ανεβάσω σε λίγο να μου πείτε γνώμες.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 30, 2008, 07:35:30 μμ »
Μιλάω για αυτό εδώ.

IWC Portugaise Automatique IWC Calibre 50010

Ε, μα, ναι!!!

Έρωτας (ανεκπλήρωτος) για πολλούς.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 30, 2008, 07:37:10 μμ »
Επίσης, τα ρολόγια που συγκρίνεις μάλλον δεν είναι και τόσο συγκρίσιμα.
Για παράδειγμα ένα Rolex θεωρείται από πολλούς ένα ρολόι "εργαλείο". Η in-house μηχανή του είναι αξιόπιστη και αθόρυβη. Δεν ζητάει τίποτα παρά μόνο μια συντήρηση κάθε τόσο. Όπως ο πιστός σου σκύλος.  ;D (ο οποίος βέβαια δεν ζητάει συντήρηση, απλώς είναι (αξιό)πιστός)
Η Rolex χαίρει της εκτίμησης πολλών σε όλη της την ιστορία για την πρωτοπορία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των μηχανών της.
Από την άλλη, πολλοί την κατακρίνουν για το γερασμένο πλέον στυλ που μέχρι πρότινος είχαν τα μοντέλα της.

Ένα IWC είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Στην πλειονότητά τους, τα μοντέλα της πατάνε σε μηχανές βάση-7750, η οποία έχει τροποποιηθεί βαρεώς ή ελαφρώς. Βέβαια, τα ρολόγια αυτά λειτουργούν άψογα (το δικό μου π.χ. σε μια συγκεκριμένη θέση έχει απόκλιση 0 δευτερόλεπτα).
Ωστόσο δεν λείπει η επίκριση για το φινίρισμα και την έλλειψη σημαντικού αριθμού ευρεσιτεχνιών (βλέπε "πρωτοπορία") στο σχεδιασμό των μηχανών της.

Τέλος πάντων, η κουβέντα είναι μεγάλη και δεν μπορεί να καλυφθεί σε ένα μόνο post.
Όπως έχω ξαναπεί, η ερώτηση τι είναι "καλό ρολόι" είναι πολυδιάστατη και η απάντηση πρέπει να δοθεί συναρτήσει πολλών κριτηρίων.

Κάποιοι βέβαια ισχυρίζονται ότι το τελικό κριτήριο είναι πώς δείχνει το εκάστοτε ρολόι στον καρπό του εκάστοτε ενδιαφερόμενου και ότι όλα τα υπόλοιπα είναι "πράσινα δασμάσκηνα και ψιλές ελιές"  :D

χαρη τι εννοεις σε συγκεκριμενη θεση?
το βραδυ την ωρα του υπνου?
αν ναι πως το αφηνεις οταν κοιμασαι?

τα ρολεξ που ειχα παντα ετρεχαν με τη φατσα πανω ανω εχαναν οταν τα αφηνα στο πλαι με το κουρδιστηρι πανω

sorry για το off topic, αλλα παντα ειχα περιεργεια για αυτο το θεμα

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 30, 2008, 07:58:07 μμ »
χαρη τι εννοεις σε συγκεκριμενη θεση?

Με το καντράν κάτω.
Στο πλάι με την κορώνα επάνω είναι + 1,5 δευτ./ημέρα.

Όταν κοιμάμαι το φοράω. Ξέρω, επικίνδυνο γενικά, για μην φάει κανά χτύπημα αλλά όπως πέφτω ξερός, έτσι και ξυπνάω, στην ίδια θέση, οπότε ουδείς κίνδυνος.

Αποσυνδεδεμένος Nanagno

• Owner/Co-Founder
  • Administrator
  • 50mm case
  • Time Will Only Tell...
    • Προφίλ
    • http://www.mywatch.gr
« Απάντηση #11 στις: Αύγουστος 30, 2008, 08:43:44 μμ »

που σαι ρε george να πεις στο παιδι τι να αγορασει  :D :D :D
παλι με το deepsea σου παιζεις??  :D :D :D

xa xa xa xa xa xa xa xa!!!! Πες μας και άλλα για τον george_!!!
Ludwig van Beethoven said that a great poem is more difficult to set to music than a merely good one, because the composer must improve upon the poem T I M E S.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αύγουστος 30, 2008, 09:27:02 μμ »
Λοιπόν...

Έχω βάλει στο μάτι αυτά τα τέσσερα και περιμένω γνώμες.

1) http://www.orolus.com/cgi-bin/ShoppingCart.cgi?action=ShowPic&search_for=H77616133&search_brn=HAMILTON&search_sty=Khaki&lowest_price=0&highest_price=99999&ori_action=Go&detail_category=.&detail_sizes=.&detail_keyword=.&search_logo=

2) http://www.orolus.com/cgi-bin/ShoppingCart.cgi?action=ShowPic&search_for=H63556915&search_brn=HAMILTON&search_sty=Khaki&lowest_price=0&highest_price=99999&ori_action=Go&detail_category=.&detail_sizes=.&detail_keyword=.&search_logo=

3) http://www.orolus.com/cgi-bin/ShoppingCart.cgi?action=ShowPic&search_for=CAF2120.BB0816&search_brn=TAG+HEUER&search_sty=&lowest_price=0&highest_price=99999&ori_action=Go&detail_category=.&detail_sizes=.&detail_keyword=.&search_logo=

4) http://www.orolus.com/cgi-bin/ShoppingCart.cgi?action=ShowPic&search_for=20023-62103-BLK-IND-SB&search_brn=TUDOR&search_sty=Sport%20Collection-Sport&lowest_price=0&highest_price=99999&ori_action=Go&detail_category=.&detail_sizes=.&detail_keyword=.&search_logo=

Τα δύο πρώτα είναι Hamilton το τρίτο ένα Tag heuer (αρκετά χτυπητό αλλά όμορφο) και το τελευταίο ένα Tudor.

Σας ακούω...
Πλεονκτήματα και μειονεκτήματα.

Βέβαια όλα αυτά αν καταφέρω να τα περάσω απο το τελωνείο.

(θα τους πώ να μου τα φέρουν μεσα σε συσκευασία απο τυρογαριδάκια)  :dielaughing:

Βασικά αυτό εδώ και αυτό τα έχω ξεχωρίσει.  :lens:
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 30, 2008, 09:35:11 μμ από Alexandris »

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αύγουστος 30, 2008, 10:05:31 μμ »
εγω διαλεγω το τεταρτο και τα τυρογαριδακια  ;)

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Αύγουστος 30, 2008, 10:13:12 μμ »
εγω διαλεγω το τεταρτο και τα τυρογαριδακια  ;)

To ΤUDOR όμως δέν φωνάζει ''ήθελα Rolex αλλά δέν μπορούσα να το πάρω''  ;D
Ενώ όλα τα άλλα έχουν το δικό τους χαρακτήρα.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αύγουστος 30, 2008, 10:14:23 μμ »
To ΤUDOR όμως δέν φωνάζει ''ήθελα Rolex αλλά δέν μπορούσα να το πάρω''  ;D

αφου ειναι αληθεια μη σε πειραζει !  :D :D :D
καταβαθος ολοι ρολεξ θελουν αλλα ντρεπονται να το παραδεχτουν  ;)

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #16 στις: Αύγουστος 30, 2008, 10:17:44 μμ »
πολυ καλα ρολογια σε αυτη την τιμη εχει η omega οπως
omega planet ocean
omega moon watch
ktl

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αύγουστος 30, 2008, 10:19:20 μμ »
πολυ καλα ρολογια σε αυτη την τιμη εχει η omega οπως
omega planet ocean
omega moon watch
ktl

ειδικα το 45αρι PO με την πορτοκαλι στεφανη
σκιζει

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Αύγουστος 30, 2008, 10:21:25 μμ »
ειδικα το 45αρι PO με την πορτοκαλι στεφανη
σκιζει
σκιζει δεν λεσ τπτ αλλα με εφαγε το explorer II αλλα δεν το αλλαζω με τπτ εχει γινει ενα με το χερι μου ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 31, 2008, 03:43:12 μμ από Megalos »

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αύγουστος 30, 2008, 10:24:46 μμ »
σκιζει δεν λεσ τπτ αλλα με εφαγε το explorer II αλλα δεν το αλαζω με τπτεχει γινει ενα με το χερι μου ;D
ελπιζω να εβγαλες απο πανω εκεινα τα χαζολουρακια που δοκιμαζες τουλαχιστον :)